Autor Wątek: Wzrost cen menu  (Przeczytany 2489 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
Wzrost cen menu
« dnia: 3 Sierpnia 2009, 11:31 »
Mam do Was pytanie o menu.
Czy przy podpisywaniu umowy z restauracją właściciele mówili ile może wzrosnąć cena menu do momentu odbycia się Waszego wesela?
Zastanawiam się jak wysoko może podskoczyć cena? O 5-10%? Jak było w Waszym przypadku?

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
Odp: Wzrost cen menu
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Sierpnia 2009, 14:00 »
Tam gdzie my się zdecydowaliśmy zwyżek ma nie być - zostały już uwzlędnione. Jak się dowiadywałam po lokalach to 10-30 zł mogą się ceny podnieść w stosunku do tegorocznych ofert.

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Sierpnia 2009, 17:09 »
w naszym lokalu tez nie ma prawa byc podwyzki. umowa jest podpisana na konkretna kwote za osobe wiec nie moga potem sobie podniesc wg wlasnego widzi mi sie. zreszta zostalam o tym zapewniona przez wlascicielke bo po prostu na przyszly rok cena od os jest o 10zl wyzsza niz w tym wiec juz zostala ta podwyzka uwzgledniona. pytaj o to przed podpisaniem umowy zebys potem nie miala niespodzianek ale chyba bezpodstawnie nie moga tego zrobic jak juz podpiszesz z nimi umowe. chociaz chyba obilo mi sie o uszy ze ktos tak kombinowal ale nie pamietam gdzie to bylo. pozdrawiam :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Września 2009, 09:56 »
Nam powiedzieli że może wzrosnąć o 5 zł od osoby

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Października 2009, 00:37 »
ja mam w umowie, że może wzrosnąć cena jeśli inflacja na początku roku wzrośnie więcej niż 3%. Ale jak sprawdzałam to przez ostatnie kilka lat nie była takiej inflacji, tylko z drugiej strony patrzeć, co wyczynia rząd ::) i boję się, że może się to odbić m.in. na inflacji :-\

Offline gosiaczek3074
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 02.10.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Października 2009, 19:57 »
ja jestem po weselu- swiezo. ale umowe podpisywalam 8 miesiecy wczesniej i nie bylo mowy o zmianie. a z ceny bylam bardzo zadowolona 165zl za osobe i nic  mn ie juz nie obchodzilo zadne dowozenie jedzenia  picia czy tortu jak i alkoholu.smacznie duzo i konkretnie.w Zakątku na podgornej.tylko do 55osob!!!!!