Autor Wątek: ślub cywilny - jak sie ubrać?  (Przeczytany 3377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katasza82
  • nowicjusz
  • *
ślub cywilny - jak sie ubrać?
« dnia: 20 Lipca 2009, 10:49 »
Planujemy we wrześniu wziąć ślub cywilny (kościelny w przyszłym roku).  Co byście poradziły w kwestii ubioru? Myślałam o sukience w kolorach ecru ew.  beż.  Gdzie radziłybyście wybrać się w poszukiwaniach sukienki? Zdjęcia mile widziane :)

Po ślubie chcielibyśmy zrobić obiad w restauracji.  Czy orientujecie się, jak klarują się koszta w Szczecinie? Może jakieś ciekawe, sprawdzone propozycje miejsc?

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Odp: ślub cywilny - jak sie ubrać?
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Lipca 2009, 11:02 »
katasza82 witaj na forum.
Jeśli chodzi o kwestie ubioru to kolor jest moim zdaniem zupełnie dowolny. Ja chyba nawet zdecydowałabym się na jakiś odważny i wyrazisty a do ślubu kościelnego wówczas biel lub ecru. W reszta poczytaj sobie relację anulla_p lub Anjuschka, moim zdaniem miały rewelacyjne kolory sukienek. I też pewnie odpowiedzą na Twoje pytania dotyczące restauracji  i cen.

Offline Walkiria
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.03.2010
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Listopada 2009, 14:14 »
Jak to w co się ubrać?
W suknię ślubną!!! Przecież to ślub, twój ślub i jedyny taki dzień i co? nie chcesz wystpic w białej sukni? no chyba że nie chcesz :)
Ja tam będe w sukni :)
Jak to w co się ubrać?
W suknię ślubną!!! Przecież to ślub, twój ślub i jedyny taki dzień i co? nie chcesz wystpic w białej sukni? no chyba że nie chcesz :)
Ja tam będe w sukni :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Listopada 2009, 14:16 »
Walkiria katasza82 napisała, że
Planujemy we wrześniu wziąć ślub cywilny (kościelny w przyszłym roku).

Więc myślę, że to na kościelny zarezerwowała sobie suknię ślubną ;)

katasza82 Wszystko zależy od Twoich upodobań i od typu urody. Jest naprawdę wiele pięknych sukienek, a żadne rady nie zastąpią łażenia po sklepach i mierzenia,mierzenia i jeszcze raz mierzenia ;)