Autor Wątek: Villa Vivian Ustowo - opinie  (Przeczytany 28230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
Villa Vivian Ustowo - opinie
« dnia: 8 Grudnia 2005, 19:26 »
Czy ktoś organizował wesele lub uczestniczył w lokalu w Ustowie- Villa Vivian?
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2015, 19:54 wysłana przez zibi »

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
Villa Vivian
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Grudnia 2005, 20:00 »
Witam wszystkich i odpowiadam Kasi odnośnie  Villa Vivian.
Fajna sala i  miła atmosfera impreza do 50-60 osób będzie na pewno udana!

Offline jola71
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Grudnia 2005, 18:46 »
w miesiacu sierpniu mialam wesele w villi vivian uroczystosc bardzo udana super obsuga smaczne i przedewszytskim duzo jedzenia! ogolnie super jezeli mialabym polecic przyszlym mlodym to tylko ten lokal !!  :D    :)
JOLCIA71

Offline Kaśka

• bywalec
Villa Vivian
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Grudnia 2005, 21:05 »
Ile osób było na twoim weselu bo my planujemy 100. :roll:

Offline MISIEK

• zapaleniec
Villa Vivian
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Grudnia 2005, 22:59 »
Kaśka  na 100 osob to może być problem 50-60 jak najbardziej ale mogę się mylić po prostu zostanie bardzo mało miejsca na tańce - pozdrawiam

Offline Molunia

• entuzjasta
Villa Vivian
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Grudnia 2005, 12:12 »
tak tak za mało miejsca na 100 osób ja tam kiedyś dzwoniłam i sie pytałam, max na 60-70 osób

Offline ravbiker
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Stycznia 2006, 22:59 »
a czy ktos moze mi powiedziec jaki jest koszt na osobe bo nie moge sie tam za cholere dodzwonic zeby sie dowiedziec???

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Villa Vivian
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Stycznia 2006, 00:01 »
oj.. zależy od menu...

są standardowe i ukłądane pod gości.. cena zależy od tego ile osób i co ma być podane...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Kaśka

• bywalec
Villa Vivian
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Stycznia 2006, 11:33 »
Spróbuj wysłać wiadomość pocztą . Chociaż jak ja do nich pisałam to Pan był tajemniczy i nie dowiedziałam się jakie są ceny.  :?  :?  :?

Offline Molunia

• entuzjasta
Villa Vivian
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Stycznia 2006, 14:11 »
Skoro jest taki problem z kontaktem to może warto sie nad tym zastanowić?

Offline jola71
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Stycznia 2006, 22:21 »
Dzisaj sie kontaktowalam nie ma zadnego problemu oby dwa telefony sa odbierane (nie podaejmy namiarów na forum) to sa aktualne numery !!! a cena wesele na osobe z tego co sie orientuje to 120zł na osobe + nowozency ponosza tylko koszty orkiestry i alkocholu POLECAM  :P  :serce:  :D  :o  8)
JOLCIA71

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Villa Vivian
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Stycznia 2006, 16:47 »
Nie rozumie skąd wziął sięproblem z dodzwonieniem do Villa Vivian? Ja za każdym razem jak tam dzwonię zawsze odbiera pani właścicielka.

Offline Kosmitka
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Października 2006, 16:16 »
Czy ktos z was był w Villa Vivian na weselu i ma na przykład na jakies fotki.
Widziałam salę, ale zastanawiam sie czy nie będzie za mała na 70 osób. Każdy głos się przydać.  :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Villa Vivian
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Listopada 2006, 14:51 »
:mrgreen: właśnie dzwoniłem, nie ma żadnego problemu. Koszt 130zł napoje cieple i zimne bez ograniczeń, 3 dania gorace, 10 przekąsek,  tort i noc poślubna w cenie :)

Offline ann80
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #14 dnia: 8 Listopada 2006, 11:15 »
ja też mam zarezerwowaną tam salę na przyszły rok wydaje sie być miło i ciekawie. Właścicielka bardzo miła i konkretna. jak ktoś miał tam wesele albo na nim był to niech nie oszczędza na relacjach każde sa bardzo cenne :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Villa Vivian
« Odpowiedź #15 dnia: 8 Listopada 2006, 23:28 »
ja jadę w przyszłym tygodniu obejrzeć co i jak w Vivian, mam nadzieję że się nie rozczaruję, ann80 masz jakieś uwagi co do lokalu itp, itd,??
 8)

Offline ann80
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #16 dnia: 9 Listopada 2006, 08:21 »
co do lokalu nie mam zastrzeżeń spodobał się nam bardzo :) z tego co pamiętam to tera tam jest chyba remont więc dokładnie nie uda Ci się obejrzeć ale po tym remoncie będzie jeszcze lepiej tzn więcej miejsca - mnie osobiście urzekło położenie tzn z dala od zgiełku piękny duży ogród do dyspozycji gości podczas wesela no i parkiet do tańczenia razem z salą do jedzenia a sam lokal wydaje się być bardzo klimatyczny i urokliwy a to co wyżej napisałeś o warunkach finansowych i zawartości menu to potwierdzam bo w sumie informacje udzielone przez Panią przez telefon odzwierciedlają warunki podawane przy podpisywaniu umowy
teraz w grudniu będą wesela i właścicielka zaprasza można sobie zobaczyć wystrój ustawienie stołów i sam klimat w dniu imprezy Ale w sumie to sama jestem ciekawa relacji z jakiegoś wesela które się tam odbyło bo jakoś tutaj nie udało mi się takiej znaleźć :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Villa Vivian
« Odpowiedź #17 dnia: 9 Listopada 2006, 09:09 »
no właśnie nie ma takiej relacji ja też szukałem, jedyne co udało mi się wyczytać to to, że sala jest bardzo ładna i dużo jedzenia. Też będe musiał się wybrać aby obejrzeć jak udekorowane są stoły itd. ale na stronie internetowej jest dużo zdjęć i coś tam pożna podpatrzeć. Nie wiem czy się zdecyduje na VIVIEN. mam jeszcze kilka lokali na oku, dopiero zaczynam całą podróz po lokalach. Ale zespół już mam :P :mrgreen:  :lol:

Offline Agacia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9 czerwca 2007
Villa Vivian
« Odpowiedź #18 dnia: 9 Listopada 2006, 14:27 »
Cześć, ja też sie zastanawiam nad tą salą, już nawet ja oglądalismy i rozmawlialismy z kimś z obsługi. Fajne jest, że to stosunkowo blisko centrum, sala z możliwościa korzystania z ogrodu i miejscami noclegowymi. Jednak zastanawiam sie czy sala nie jest za mała na 60 osób tak żeby było swobodnie miejsce do tańczenia i siedzenia. Słyszałam, że robią remont czy to znaczy że powiększają sale ?? Czy ktoś miał tam wesele ? Czekamy na relację  :)

Offline ann80
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #19 dnia: 9 Listopada 2006, 14:36 »
z tego co nam powiedziała właścicielka i pokazała co będą remontować to sala na pewno się zwiększy a juz na pewno będzie większy parkiet także myślę że spoko. My też mamy wesele na podobna liczbę osób a widzieliśmy ustawienie stołów na 55 osób i było na prawdę ok.
Agacia widzę że macie ślub czerwiec 07 to radzę się pospieszyć jeśli chcecie w Vivian bo my rezerwowaliśmy z 4 tygodnie temu i na czerwiec został chyba tylko jeden weekend tzn 16.06.2007

Offline Agacia
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #20 dnia: 9 Listopada 2006, 15:52 »
ann80 dzięki za informację :serce:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Villa Vivian
« Odpowiedź #21 dnia: 9 Listopada 2006, 23:13 »
ann80 a zespół będziesz miała polecony przez VIVIAN czy swój?

Offline ann80
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Listopada 2006, 07:54 »
zdecydowaliśmy się na polecony z Vivian mam nadzieję ze wybór dobry :)

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
Villa Vivian
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Listopada 2006, 20:07 »
My tez sie zdecydowalismy na Villę Vivian :)

Ma swój klimacik, na kórym mi zależało. Miejsca moze nie jest duzo, ale to tworzy bardzo sympatyczną kameralną atmosferę :)

do 28 grudnia już niedaleko, relację zdam na pewno! :)
ANCYMONEK :)

Offline Agacia
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Listopada 2006, 15:33 »
Jestem w kropce. Totalnej. Nie wiem co o tym myśleć. Bylismy w Villi, oglądalismy ją po remoncie. Zostały wyrzucone dwie ściany i przez to jest troche więcej miejsca i to jest pozytywne. Rozwawialiśmy z właścicielką (chyba) i po zapisaniu nas do kalendzrza dała nam wzór umowy jaką będziemy podpisywać. Problem jest w tym, że w tej umowie oni zobowiązują  się do zorganizowania wesela, my do wpłaceni azaliczki i pokrycia kosztów wesela i to wszystko. Nie jest dołączony rzadem spis potraw ani rzeczy jakie organizatorzy zapewniają 9 wystrój sali itp). Czy to jest normale ??  czy macie może jakiś wzór umowy ?? Mam duży dylemat bo podoba mi się to miejsce.   :hmmm:  ale  nie chciałabym zostać naciągnięta na dodotkowe koszty.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Villa Vivian
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Listopada 2006, 18:37 »
Jak my rozmawialiśmy z tą właścicielką to ona powiedziała że spisuje menu indywidualnie z każdym jakoś chyba miesiąc czy jakoś tak przed weselem i podpina to do umowy i nic się nie pogubi. A z tą dekoracją to może ustalicie żeby to dopisać do umowy. Właścicielka wydaje się sie być całkiem ok więc mysle że wszystko da sie z nią ugadać :)

Offline Agacia
  • nowicjusz
  • *
Villa Vivian
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Listopada 2006, 18:47 »
Ricardo nie chodzi o to żeby się coś nie zgubiło ale o to że w umowie wogóle nie ma że oni zapewniają jakies jedzienie i napoje !!! jest jedynie stwierdzenie "organizacja wesela" i nic więcej.. przecież moga podać tylko zupe i drugie i powiedziec że tak była umowa z za resztę zażadać dopłaty bo nie ma w umowie. Pytanie czy uwieżyć właścicielce na słowo że poda wszystkie dania tak jak się umawiała ?? Poza tym w umowie jest wzmianaka o mozliwości podniesienia ceny !!?? przecież ona może nagle zarządać np 160 zł od osoby i według umowy nie będzie miała do tego prawo!! Nie wiem może jestem przewrażliwiona ale w razie '"w" chciałabym miec jakąs prawna podpórkę a ta umowa nic mi nie daje.  :roll:

Offline MISIEK

• zapaleniec
Villa Vivian
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Listopada 2006, 20:06 »
Nie wiem może jestem przewrażliwiona ale w razie '"w" chciałabym miec jakąs prawna podpórkę a ta umowa nic mi nie daje.

Nie jesteś przewrażliwiona i bardzo dobrze że zwracasz uwagę na takie "szczegóły"- ale spokojnie jak ustalicie menu to lista potraw powinna znaleźć się jako załącznik do umowy o organizację imprezy i wszystko będzie ok :D
Właścicielka jest bardzo sympatyczną i konkretną osobą mogę powiedzieć to z całą odpowiedzialnością ponieważ osobiście korzystałem z usług tej Pani (co prawda nie było to wesele a impreza zakładowa)a także byłem tam właśnie na weselu (jako gość) u mojego przyjaciela  i nie było żadnych zgrzytów. Radzę po prostu powiedzieć właścicielce co Cię niepokoi i z pewnością znajdziecie wspólnie rozwiązanie- po co się stresować trzeba po prostu wszystko na spokojnioe wyjaśnić
życzę trafionych rozwiązań i pozdrawiam serdecznie :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Villa Vivian
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Listopada 2006, 10:30 »
Cytat: "MISIEK"
Radzę po prostu powiedzieć właścicielce co Cię niepokoi i z pewnością znajdziecie wspólnie rozwiązanie- po co się stresować trzeba po prostu wszystko na spokojnioe wyjaśnić
życzę trafionych rozwiązań i pozdrawiam serdecznie

Zgadzam się. Napewno wszystko wyjdzie dobrze :) Jak juz wyczytałam na forum to wszyscy chwalą vivian, wiec napewno nie bez powodu :)

Offline kacpersia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2007 r.
Villa Vivian
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Grudnia 2006, 11:43 »
my też chcemy zorganizowac wesele w villi vivian dzisiaj jedziemy na rozmowe z wlascicielem mam nadzieje, ze nam sie spodoba. relacje ze spotaknia pozniej Pozdrawiam

Offline bride1

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.10.2007
Odp: Villa Vivian
« Odpowiedź #30 dnia: 1 Września 2007, 19:29 »
odswiezam temat, podpisalismy juz umowe z wlascicielka Villa Vivian i co prawda wesela jeszcze nie bylo ale osobiscie polecam, pani bardzo konkretna, ma bardzo bardzo sympatyczna corke (obie zajmuja sie obsluga wesela) i widac ze dopasowuja sie do klientow, mysle ze to byl naprawde dobry wybor, oczywiscie zdam relacje po weselu:-)

Offline MADITEK

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 5 Listopada 2007, 13:38 »
Witam,
chciałam trochę odświerzyć temat. . .  jutro wybieram sie obejrzeć salę.  Jak sie udało wesele?? Jak jedzenie?? I czy lokal spełnił wszystkie oczekiwania??

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #32 dnia: 5 Listopada 2007, 16:28 »
Moja koleżanka była tam na weselu w sierpniu i bardzo się jej podobało. Chwaliła lokal.

Offline bride1

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 5 Listopada 2007, 21:42 »
mialam tam swoje wlasne wesele w pazdzierniku i podobalo nam sie, jedzenie dobre (choc ja prawie nic nie zjadlam bo ciagle tanczylam heheh), obsluga w porzadku, tylko klima troche szwankowala i musielismy otworzyc drzwi ale ogolem to polecam. Sala jedna z ladniejszych w Szczecinie.

Offline MADITEK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 6 Listopada 2007, 09:33 »
Wasze pozytywne opinie coraz bardziej mnie przekonują do tego lokalu :) jak na razie widziałam jedynie zdjęcia i bardzo mi się podobały. 
Mam jeszcze pytanko dotyczące współpracy z właścicielką.  Jak się układała?
A. . . .  czy dekoracja sali jest w cenie??

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #35 dnia: 6 Listopada 2007, 10:44 »

eeeh, miałam dawno już napisać  ;)
Villa Vivian spełniła naprawdę wszystkie moje oczekiwania!
Jedzenie, dekoracja (która jest w cenie), miła obsługa -  wszystko jak najbardziej w porządku!  :D
Właścicielka jest sympatyczna. Nie mieliśmy żadnych problemów przy współpracy.

No i klimacik, o którym wcześniej pisałam... nie zawiodłam się!
Byłam naprawdę zadowolona!  goście zresztą też!  :D

Offline ann80
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 6 Listopada 2007, 10:55 »
Ja miałam wesele w tym lokalu w czerwcu Wszystko w jak najlepszym porządku wszyscy zadowoleni - w niezdecydowanym gorąco polecam - wszystko sprawnie,przyjemnie, bezkonfliktowo, bez niespodzianek.  Polecam także zespół który poleca Pani właścicielka my zdecydowaliśmy sie w sumie w ciemno ale na prawdę warto nawet znajomi którzy z racji zbyt dużej liczby gości na zwoim wesel w przyszłym roku - powiedzieli że koniecznie chcą ten zespół - bardzo fajnie grają i śpiewają :) Jeszczer az polecam gorąco i szczerze Aha rózwnież  dla tych którzy mają wesele w lecie polecam poprawiny na ogrodzie z grilem itp. . .  Wszyscy goście byli zachwyceni :)

Offline MADITEK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 6 Listopada 2007, 12:12 »
dziękuję za info :)
ann80 a czy możesz powiedzieć mi jakie są koszty poprawin?? bo się zastanawiam czy stać nas na nie czy raczej ograniczymy sie do wesela.
i jeszcze jedno pytanie. . . .  czy ktoś korzystał z nocy poślubnej organizowaną przez Vivian??

Offline ann80
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 6 Listopada 2007, 12:37 »
co do poprawin to koszt był 60 zł od osoby a w tym mnóstwo jedzonka nie do przejedzenia począwszy od ciepłego żurku w gorącym garncu, poprzez pierogi różnego rodzaju a skończywszy na pieczonych mięsiwach .  wszystko bardzo dobre no i co ważne nie było to jedzenie które był wcześniej na weselu a czasem sie tak zdarza że na poprawinach goście dojadają to czego nie dali rady zjeść na weselu .  Do wszystkiego zimne piwko z kija dla sprawgnionych a takich po weselu jest wielu Co do poprawin to nie bardzo wiem o jaką  organizację nocy poślubnej chodzi - mozę o apartament który jest w cenie . .  jeśli tak to korzystaliśmy .  Korzystaliśmy ze całego tego motelu który jest obok mieliśmy dużo gości przyjezdnych apartament jest w cenie ale nie będę zdradzać jak  jest tam tej nocy -  to ma być niespodzianka  :) powiem tylko tyle że my wczesniej oglądaliśmy ten apartament bo można go zobaczyć - i w samą noc byłam mile zaskoczona  :)

Offline MADITEK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 6 Listopada 2007, 12:54 »
super!! w takim razie skorzystam również z apartamentu :) gości przyjezdnych za bardzo nie mamy i spokojnie pomieścimy ich w domku
jestem coraz bardziej przekonana.  dziś jedziemy oglądać salę.  i mamy tylko Vivian oraz Continental do wyboru na nasz termin.  bałam sie że będzie ciężki wybór.

Offline bride1

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 6 Listopada 2007, 19:19 »
o tak tak, ja tez bylam zaskoczona apartamentem, rowniez widzielismy go przed weselem i to co zastalismy w noc poslubna bylo....bardzo mile zaskakujace :D My zajeslimy oba hotele po bokach bo mielismy tyle gosci przyjezdnych. Jesli chodzi o poprawiny to my robilismy na drugi dzien tylko 3-godzinny obiad

Offline AandL
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 9 Listopada 2007, 00:58 »
Cześć,

My również zdecydowaliśmy na organizację wesela w Villi Vivian razem z polecanym przez nich zespołem.
Właścicielka miła i bardzo konkretna ręczyła własnym słowem za jakość zespołu, powinno być ok.

Umowa faktycznie odrobinę lakoniczna i mamy mieszane uczucia ale cóż życie pokaze co z tego wyjdzie.
Miejsca noclegowe przyjemne, apartament bez zarzutu. 

Póki co niestety może być problem z miejscami parkingowymi ale właścicielka obiecała ze na przyszły rok powinni uporać się z większym parkingiem na tyłach willi.

Tak przy okazji dla niezdecydowanych jest jeszcze wolny termin na 14 Czerwca 2008, tydzień po nas.  Reszta zdaje się aż do połowy września zajęta.

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Listopada 2007, 11:42 »
apartament..... mrrrr  :skacza:
miła niespodzianka to była

Offline czarna_mamba

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #43 dnia: 5 Lipca 2008, 12:39 »
Witam!
poczytałam o lokalach na forum i villa jest pierwszym do którego zadzwoniłam.    Kobieta była bardzo miła i umówiłam się na przyszły tydzień.    Mimo, że normalnie lubi spotykać się do 16 to ze względu na to, że nie mamy samochodu poszła nam na rekę i na późniejszą godzinę.    Tylko jak tam dojechać?;)
Planujemy tak sierpień albo wrzesień 2009 i mam nadzieję, że będą jeszcze wolne terminy.    Wiecie coś na temat czy można najpierw ustnie zarezerwować salę bez podpisywania umowy żadnej? Bo chciałabym jeszcze obejrzeć "Marinę", salę "Na kuncu korytarza", i "Remedium", żeby potem nie żałować.   
Chciałam jeszcze dodać, że planujemy na bardzo małą liczbę osób, więc nie wiem czy w villi to będzie się opłacać. . .
« Ostatnia zmiana: 5 Lipca 2008, 12:50 wysłana przez czarna_mamba »

Offline remiq2

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22,08,2008
« Odpowiedź #44 dnia: 9 Lipca 2008, 19:19 »
Remedium jest super ale nam nie było dane.  A na Vivian uważaj Pani niby super ale tak nie do końca.  Jestem dość obcykany jeżeli chodzi o lokale w Szczecinie bo w wielu pracowałem i tylko ten wzbudził moje podejrzenia.  Wiem że wiele osób jest tutaj na tak ale jak dla mnie na minus to:
- wejście przy śmietniku
- wjeżdżając na posesję obok goście nie widzą jak zajeżdżacie samochodem
- raczej wolałaby żeby grał jej zespół
- uwaga na menu niby super extra a spytajcie się czy możecie wejść do kuchnii (nie pozwoli bo ma pewnie catering)
Pozdrawiam.

:)

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #45 dnia: 11 Lipca 2008, 10:07 »
przy śmietniku? ja jakoś nie zauwazyłam :P nie mam zadnego śmietnika na ślubnych zdjęciach!!

no i też nie widzę problemu z zajechaniem samochodem, my zatrzymaliśmy się po prostu przed willą i wszyscy nas widzieli! ;)

właścicielka faktycznie poleca "swój" zespół, ale nie nachalnie. U nas na weselu grał dj  (zresztą rewelacyjny!!!!!) i nie było żadnych żadnych problemów!

a co do kuchni - nie wiem, nie wtrącałam się czy ma katering, czy sama robi, ale jedzenie było przepyszne!

Radzę pojechać i po prostu zobaczyć! bo oczekiwania każdy ma przecież inne. Ja ze swojej strony chciałam napisać tylko, że ze współpracy z właścicielką jestem zadowolona.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 11 Lipca 2008, 23:16 »
Remedium jest super ale nam nie było dane.  A na Vivian uważaj Pani niby super ale tak nie do końca.  Jestem dość obcykany jeżeli chodzi o lokale w Szczecinie bo w wielu pracowałem i tylko ten wzbudził moje podejrzenia.  Wiem że wiele osób jest tutaj na tak ale jak dla mnie na minus to:
- wejście przy śmietniku
- wjeżdżając na posesję obok goście nie widzą jak zajeżdżacie samochodem
- raczej wolałaby żeby grał jej zespół
- uwaga na menu niby super extra a spytajcie się czy możecie wejść do kuchnii (nie pozwoli bo ma pewnie catering)
Pozdrawiam.

Super, pochwal się w jakich ? Może poznamy je od kuchni?

No i jaki lokal wybraliście?
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline czarna_mamba

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Lipca 2008, 11:08 »
wczoraj byliśmy w villi i wszystko pieknie, tylko terminu nie mogliśmy zarezerwować nawet na tydzień. . . trzeba od razu podpisać umowę. . a my musimy przemyśleć.  Ale jak nam wybranego przez nas terminu nikt przez kilka dni nie ukradnie;) to piszemy się na ville.
a samo spotkanie było super ;) tylko że kurcze drogo tam. . .

Offline czarna_mamba

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Lipca 2008, 19:04 »
a my się zdecydowaliśmy i zaklepaliśmy dzisiaj termin tzn.  umowa + zaliczka   :hopsa: :hopsa:

Offline jaceksowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Lipca 2008, 01:19 »
nam też sie spodobała lokalizacja i atmosfera, forma poprawin jak najbardziej OK, ale z racji ilości gości musimy szukać dalej.   Raczej nie polecałbym tam organizować zabawy na wiecej niz 60 osób, jeśli lubicie tańczyc.   Miejsce do tańczenia jest tam raczej symboliczne :( Ceny są konkurencyjne i pozatym wszystko wydaje sie być ok, tylko ten parkiet i mało miejsc noclegowych :(

Offline agnienia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 5 Sierpnia 2008, 19:56 »
Ja bylam tam juz nie na jednym weselu i zadnego śmietnika nie widzialam. Młodzi podjechali pod same wejscie witani przez gosci i rodzicow. Poniewaz bylam swiadkowa weszlam na zaplecze do kuchni podziekowac zalodze i kucharce za smakowite jedzenie kuchnia jest duza i estetyczna na pewno nie maja cateringu i wszystko robia na miejscu. szefowa kuchni super ja i cala zaloga. Lokoal rewelacja i jedzonko rowniez polecam bardzo bardzo!!!!a co do zespolu polecanego przez kierowniczke super rewelacja sa niesamowici i pieknie graja i spiewaja polecam!!!!!!!!!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #51 dnia: 6 Sierpnia 2008, 23:55 »
agnienia   jak ty pięknie zachwalasz ten lokal  ::) 3 posty i wszystkie na tamet lokalu :)  A my chcemy Ciebie poznać :) Czy jakiś ślubik już planowany , kandydat jest ? itd

Może sie nam przedstawisz , napiszesz coś o sobie w "poznajmy sie" :) Zapraszam :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline agnienia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 8 Sierpnia 2008, 14:33 »
swojego slubu jeszcze nie planuje ale jak zaplanuj to na pewno tam bo bylam w villi juz nie na jednym weselu i imprezie i jestem z tego lokalu bardzo zadowolona zreszta tak jak moja przyjaciolka u ktorej bylam swiadkowa i znajomi u ktorych bylam gosciem :) rewelacja

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 8 Sierpnia 2008, 20:55 »
To juz wiemy :) Bo wszystkie 4 posty to zachwalanie tego lokalu :)

A teraz coś o sobie ? :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 8 Sierpnia 2008, 21:47 »
taa... dla mnie to krypciocha  ::)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Sierpnia 2008, 00:55 »
Ale napewno to nie jest córka właścicielki  ;D
Prawda ? :D Bo wtedy to by była KRYPCIOCHA  ;D

No ale wracając do tematu :D
Napisz nam coś o sobie :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Sierpnia 2008, 09:35 »
ela.. ja juz  poszperałam i.. to jest córka  właścicielki..

nie ma sensu  cackac sie..  jeszcze jeden post tego typu i  robię bana z blokada ip..

Offline Sylwina

• Chuck Norris
  • Szczescie to wszystko czego chcem
  • data ślubu: 27.09.2008
« Odpowiedź #57 dnia: 2 Listopada 2008, 14:08 »
witam!
w koncu sie zabralam do napisania opini i....
czytam te wasze posty i sie dziwie...
Ja placilam 150 za osobe i poprawiny 70 za osobe  ???
hmmm
A teraz do opiniiiiiiiiiiiii
Mialam slub 27.09.2008 w tym lokalu
Moze zaczne od poczatku...
W marcu zrezygnowalam z Villi Astoria na rzecz Villi Vivian i jak teraz czytam to widze ,ze szczescia mialam
wiecej niz rozumu ;) ;D
W Maju przyjechalismy na rozmowy ... P.Basia wlascicielka lokalu jest po prostu super..
Po wyjezdzie ..telefonowalismy jeszcze pare razy i zawsze zostalismy wysluchani i bez problemów byly
zmiany menü, dokladek  itp.
W pare dni przed weselem moglismy zawsze rozmawiac z wlascicielka lub córka ,które sluzyly nam rada i
kawka lub dobrym slowem na pocieszenie! ;)
W wieczór przed weselem moglismy wejsc na sale aby porozsadzac gosci i ozdobic stoly,
porozmawiac z zespolem i wykonac próby tanca!
Omówione zmiany muzyczne czy wkladki naszej muzyki byly bez jakichkolwiek sprzeciwien przyjete i zaakceptowane!

Offline Sylwina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 2 Listopada 2008, 14:37 »
W ostatniej chwili zorientowalismy sie ,ze nie obkleilismy alkoholu i co teraz?? ???
Nic P.Basia kazala mi sie wyluzowac i isc spac!
Obsluga wykonala wszystko za mnie!
Dzien wesela
Rodzice czekli na nas na progu ..dom weselny zalatwial wszystko za nas .
Przygotowali chleb i kiliszki na powitanie ...informujac rodziców jak mialo by to byc najlepiej...
Super akcja!
Wejscie do sali przez próg...: obsluga uwazala na kady nasz krok aby nie bylo nic zle..
szampanik zimniutki ..obsluga swieza,elegancko ubrana i przemila!
Zespól przejal dalsza akcje i wykonal to po prostu swietnie..
Czulam sie jak w bajce..wszystko bylo schludnie podane i na czas tak jak umówione!
Kelnerek nie bylo widac chociaz skakaly przy nas jak jakies przczólki.
Goscie chwala do dzisiaj!!!!
Jedzonko :
MAX WYPASIK!!
Stoly sie od jedzenia uginaly...nigdy nic niczego nie brakowalo,donoszono non-stop!
Stoly do konca wesela byly pelne!
Wódeczka zawsze zimna i bylo jej zawsze wystarczajaco na stolach ,tak ze nikt nie musial sie o nic prosic.
Kawki czy cherbatki byly z checia wykonywane w mgnieniu oka!
Tort!
Choc mielismy extra zyczenia co do smaczków...wyszlo wszystko super!
Smakowal jak nic ...ja sama z wrazenia nie wiem ,ale goscie byli pod wrazeniem maxymalnym!
Wystrój sali
Super!
Bez obaw i luz...bylo pieknie i szykownie..
Koniec wesela
Co wazne!!
W innych lokalach zaczynaja sprzatac..jak goscie gina!
TU NIE!!!
Zal mi sie nad ranem zrobilo jak juz dobitki siedzialy i poprosilam dziewczyny aby juz sobie sprzataly.
A one wdzieczne ...delikatnie bez jakis szybkich ruch´w nie rzeszkadzajac nam robily porzadeczek!
Poprawiny
Smaczniutko i czysciutko...ja nawet objadlam sie ze hoho!
Nie bylo problemów nigdy i z niczym!
Nic nie ginelo i nawet pozostawiane na dlugo rzeczy byly nam na drugi dzien oddane !
Jestem wraz z naszymi goscmi  pod wrazeniem.
Balam sie i nie bylo o co!
Zaswiadczam ,ze nie jestem spokrewniona ani zaprzyjazniona z wlascicielka tak abym musiala slodzic na sile!
Moja relacyjka z fotami jest do wgladu!
Jezeli ktos z was ma jakies watpliwosci to moge powiedziec ,ze ja tez je mialam i to jakie!
Czytalam tu to i owo!
Nie wierzcie takim bzdura! Ja sama sie przekonalam jak wyglada wesele jak z bajki!
A zespól jaki!
Wodzirejka i solistka w jednym!Polecam!!!
Co tu wiecej pisac..popatrzcie na moje foty....histeryk jestem max ale na weselu bylam nonstop usmiechnieta
i zadowolona! ;D
Nie zaluje mojej decyzji!
Na wsele do 60 osob jest to super rozwiazanie!
pozdrawiam milusio!!  ;D
P.S
Ogród domu weselnego jest przepiekny na plenerek -POLECAM!!!

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #59 dnia: 27 Lutego 2009, 17:51 »
Witam, czy mogłabym prosić o jakieś informacje na temat płatności za menu dla orkiestry w villi vivian? byłabym bardzo wdzięczna ;)

Offline Sylwina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #60 dnia: 2 Marca 2009, 09:09 »
wplacasz zaliczke...miesiac wczesniej ustalasz menü
a orkiestre -zespól placilam dzien przed wraz z reszta sumy za menü

Najlepiej sama porozmawiam z wlascicielka pania Basia!
pozdrawiam..

Offline thaya
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.10.2009
« Odpowiedź #61 dnia: 20 Kwietnia 2009, 14:34 »
Witam :)
z tego, co się orientuję, to płatność za orkiestrę/fotografa/kamerzystę to 50% normalnej kwoty. . .  Takiej informacji udzieliła mi ostatnio Pani Basia . . .

Ps.  Dzieci też 50%. . .

Offline MARTUSIA69
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Września 2009, 16:28 »
Proszę napisać nową wiadomosc ale bez uzycia capslocka !
I prosze zapoznać sie z regulaminem !
« Ostatnia zmiana: 17 Września 2009, 18:13 wysłana przez ela »

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #63 dnia: 17 Września 2009, 17:51 »
A Możesz coś więcej na ten temat?   ::) Kiedy mieliście wesele ?   :o bo tak pierwszy post i od razu "z grubej rury" , jeśli mam być szczery (a osobiście korzystałem i w najbliższym czasie ponownie zamierzam skorzystać z usług tego właśnie lokalu) , nie chce mi się wierzyć w tak gwałtowną  przemianę na gorsze  ???,  tylko fakty mnie interesują, nawet jeśli Możesz Pisz na PW
pozdrawiam

Offline Monika_2

• Zostało
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2011
Villa Vivian
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Marca 2010, 19:46 »
Witam,
Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji na temat lokalu Villa Vivian w Ustowie? jak go oceniacie? czy zmieści się tam 70 osób podczas wesela? co sądzicie o jedzeniu, obsłudze itp??? interesuje mnie również orkiestra, którą poleca właścicielka lokalu?
Z góry dziękuje za wszelkie informacje.  ;)

Offline Walkiria
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.03.2010
« Odpowiedź #65 dnia: 5 Kwietnia 2010, 14:50 »
Villa Vivian jest idealnym miejscem na nieduże wesela (50-70 osób). Wiemy, bo sprawdziliśmy 27 marca 2010 na naszym weselu :)
Jedzonko jest wyśmienite!!! (U nas wszyscy goście chwalili, a i my jesteśmy bardzo zadowoleni).
Obsługa- pierwsza klasa. Brudne talerze nie stoją za długo na stole, ciepłe posiłki są szybko podawane, ciepłe (podane na podgrzewaczach), wszystko mają zapięte na ostatni guzik i młodzi nie muszą się w dniu wesela o nic martwić.
Właściciele potrafią również doradzić co do wyboru menu, alkoholu i w ogóle, mozna z nimi porozmawiać o wszystkich wątpliwościach.
My jesteśmy baaaardzo zadowoleni, wszystko udało się świetnie, nikt nie narzekał. To plus dobry zespół (u nas grał PLAYERS) gwarantuje udane i niezapomniane wesele. Szczerze polecamy!

Offline Paaulinkaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #66 dnia: 27 Maja 2010, 19:34 »
Mógłby ktoś napisać jaki zespół polecany jest przez właścicielkę? :) Pozytywne opinię już o nich słyszałam, a to najważniejsze, ale interesuje mnie też ich cena  ;)

Offline Nika_19

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #67 dnia: 3 Czerwca 2010, 22:27 »
My płacimy 2000 zł za skorzystanie z ich usług;)

Offline przemas77
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010.08.06
« Odpowiedź #68 dnia: 7 Czerwca 2010, 11:12 »
Witam,

My bukowaliśmy tam w marcu termin na 06. 08. 2011 razem z zespołem - wszystkie formalności załatwiłem bez nawet maleńkiego problemiku (choć chyba byłem upierdliwym klientem ponieważ moja ładniejsza połowa nie przebywała w tym czasie w Polsce więc po wizycie lub telefonie zaraz były konsultacje i znowu wizyta lub telefon. . . . . . . . . . ) Ale obie Panie znosiły i nadal znoszą to moje "upierdliwe zachowanie" ;) z uśmiechem na twarzy :) a na dzień dzisiejszy nawiedzamy już ten lokal we dwoje więc atakujemy ze zdwojoną siłą hehehehehe ;)

Także data 06. 08. 2011 - zaklepana była na 100%

Piszę "była" ponieważ postanowiliśmy przyspieszyć nasz ślub o równy roczek, a ponieważ chcieliśmy ślubować właśnie 6 sierpnia - w dniu w którym miłość w nas rozkwitła :) -  więc zmieniliśmy datę i to bez najmniejszego problemu :)

Także data ślubu na dziś ;) to 06. 08. 2010

Walkiria czy możesz mi podesłać na PV swoje menu weselne i ewentualnie swoje rady na co zwracać szczególną uwagę :) - z góry serdecznie dziękuję

Offline Monika_2

• Zostało
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 7 Czerwca 2010, 21:56 »
Witam,
mam pytanko co myślicie o zespole, który poleca właścicielka Villa Vivian? ja osobiście jeszcze ich nie słyszałam, więc proszę o szczere opinie.
A tak poza tym ja mam tam wesele 25. 06. 2011, liczba gości 70 osób jak myślicie pomieścimy się? a jak liczne będą lub były Wasze wesela tym lokalu?
Poza tym wszelkie opinie są cenne, więc piszcie ile się da:)
Dziękuję

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #70 dnia: 8 Czerwca 2010, 09:52 »
Ja mam wesele w wilii vivian 19 czerwca wiec bede mogla wiecej powiedziec po. Sala jest do 90 osob. Zespol slyszlaam - bedzie gral u nas na weselu - mi sie podobali

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #71 dnia: 8 Czerwca 2010, 13:08 »
Ja mam tam wesele 4 września. Będzie grał zespół polecany przez właścicielkę. Można pójść go posłuchać podczas wesela, które akurat odbywa się w V.V.- my tak zrobiliśmy i od razu go zabukowaliśmy :) Płacimy 2200zł.

Monika_2: mieliśmy do czynienia z dwoma paniami, za każdym razem przyjmowały nas z uśmiechem i cierpliwie słuchały i doradzały. W lipcu idziemy ustalać menu to ewentualnie wtedy mogę napisać coś więcej. Nam chodziło o to, żeby wesele nie odbywało się w centrum i żeby była możliwość wyjścia do ogródka. 70 osób zmieści się tam bez problemu. My mamy ok 60. Jest też możliwość zarezerwowania noclegów w hotelu obok. Pani trochę rozkojarzona, ale bardzo miła- trochę Jej pomarudziliśmy  ::) To chyba wszystko, jak coś to pytaj  :)

Offline Monika_2

• Zostało
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 20 Czerwca 2010, 21:00 »
Czy ktoś się orientuje jak płaci się za fotografa, kamerzystę i dzieci w tym lokalu?

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #73 dnia: 20 Czerwca 2010, 21:12 »
50% ceny.

Offline Nika_19

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 23 Sierpnia 2010, 22:40 »
Właśnie jestem po własnym weselu urządzanym w Villi Vivian i muszę bardzo ale to bardzo pochwalić ten lokal ;D Mi jako pannie młodej wszystko się podobało, ale najważniejsze są dla mnie opinie gości którzy bardzo chwalili całe wesele i lokal. Obsługa znakomita, ledwo widoczna a spełniająca swoje obowiązki w 100%, zespól polecany przez właścicielkę oczarował wszystkich, śpiewali prześlicznie-nowe i stare przeboje, żadnych disco polo itp., a przede wszystkim na żywo...oczepiny wywołały salwy śmiechu na sali, bardzo zabawne ;)

Ogólnie polecam wszystkim którzy zastanawiają się nad weselem w ciepłej rodzinnej atmosferze :)

Offline Monika_2

• Zostało
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 29 Sierpnia 2010, 14:04 »
Nika 19 mam pytanko ile osób gościło na Waszym weselu?
Ja planuje 70 osób w tym lokalu i cały czas zastanawiam się czy nie będzie za ciasno?
Pozdrawiam

Offline Nika_19

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 29 Sierpnia 2010, 19:53 »
Powiem tak: w sumie to nie widzieliśmy ustawienia-bo spokojnie jeszcze tam zmieściły by się ze dwa stoły, ale u nas było 40 osób i moim zdaniem było w sam raz. Obawiam się ze jest to sale max do 50-60 osób, bo inaczej będzie ciasno,ok można wychodzić na ogród lub z przodu na ulice ale na parkiecie możne się zrobić za ciasno gdy nagle wszyscy zechcą tańczyć. Proponuje dokładnie pogadać z właścicielka i zobaczyć ustawienie stołów przy takiej liczbie gości-pomoże to lepiej wyobrazić sobie całość;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #77 dnia: 29 Sierpnia 2010, 21:15 »
U nas było 68 osób i swobodnie można było siedzieć i tańczyć. Ja również polecam ten lokal. Właścicielka jest przemiła i pomocna. Para Młoda nie musi się o nic martwić. Jedzenie było pyszne i jest go całe mnóstwo.

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 4 Września 2011, 21:54 »
Zdecydowalismy sie na Ville Vivian.  Bedziemy mieli wesele na max 50 osob, w przyszlym roku.  Dziwi mnie troche, ze wszystkie opinie sa sprzed kilku lat.  Czy nikt ostatnio nie robil tam wesela?

Offline Bella1992
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.07.2013 r.
« Odpowiedź #79 dnia: 20 Lipca 2013, 20:59 »
Witam, wraz z moim mężem mieliśmy dokładnie tydzień temu wesele w Villi Vivian i jesteśmy mega zadowoleni.  Sala była ślicznie przystrojona, jedzenia było dużo i było pyszne (to co zostało Panie kelnerki same spakowały i zaniosły do pobliskiego motelu w którym mieliśmy noc poślubną :) ).  Apartament małżeński w tym właśnie motelu był dla nas za darmo co było dla nas bardzo miłą niespodzianką :)
Kelnerki były bardzo miłe i nienachalne, na bieżąco wynosiły brudne naczynia i przynosiły czyste, bardzo sprawnie podawały kolejne dania.  To było najlepsze wesele na którym się bawiłam, goście również byli zachwyceni i wszystko chwalili.  Wielkim plusem było na pewno również to, że Panie z Villi Vivian wszystkim się zajęły i tydzień przed weselem oraz ślubem (gdzie jest najwięcej przygotowywań) bardzo nas odciążyły.

Chcielibyśmy wraz z mężem gorąco polecić ten lokal, ponieważ cała obsługa potraktowała nas serdecznie i profesjonalnie, dzięki czemu niczym nie musieliśmy się martwić i poczuliśmy się jeszcze bardziej wyjątkowi.

Jeszcze raz gorąco polecam! Gdyby ktoś miał jakieś pytania dotyczące lokalu, to chętnie podzielę się wrażeniami z wesela :)

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 30 Października 2014, 16:41 »
Chcialam troche odgrzac watek. Ciekawa jestem czy ktos w Villi robi jeszcze wesela.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Odp: Villa Vivian Ustowo - opinie
« Odpowiedź #81 dnia: 14 Maja 2015, 19:55 »
A w 2015? Z tego co pamiętam, zawsze było tam sporo wesel, ktoś coś ostatnio?