Autor Wątek: Dżeki i Nuka razem od 9 maja 2009 - parę niedźwiedzich fotek  (Przeczytany 9764 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
Odp: Dżeki i Nuka razem od 9 maja 2009 - parę niedźwiedzich fotek
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Czerwca 2009, 23:34 »
dla mnie zdjęcia są niesamowite :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Czerwca 2009, 01:40 »
No no, ale Ty pieknie wszystko opisujesz! Czekam z niecierpliwoscia na ciag dalszy :)

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Czerwca 2009, 07:57 »
Bardzo mi się podoba Twój styl pisania :) i dawka humoru, którą nas obdarowałaś :) Czyta się po prostu rewelacyjnie :) Takze czekam na kolejna dawkę ślubno weselnej opowieści :)

Offline majcia

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Czerwca 2009, 08:42 »
Fantastycznie!!! Decydujemy ( sądzę, że w imieniu wszystkich dziewczyn ), że chcemy więcej!!!!!  :skacza:

Offline nnniuniek

• forumowicz
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Czerwca 2009, 11:23 »
tak, tak chcemy więcej  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

super to wszystko opisujesz :)

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Czerwca 2009, 11:38 »
Czekam i ja :)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Czerwca 2009, 11:49 »
Piękne zdjęcia! Tyle szczęścia i miłości na nich!

A pomysł z gazetką świetny! Sami ją robiliście czy to dzieło jakiejś firmy?

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Czerwca 2009, 12:05 »
strasznie wesoło i lekko piszesz relacyjke, jakbym czytała jakąś powieść :)

Zdjęcia - REWELACYJNE. Hołd za bardzo dobrą jakość i trafne oko dla fotoreporterów :) :)  :brawo_2:

A WY... wyglądaliście ślicznie  ::) :)

Offline Nuka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.05.09
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Czerwca 2009, 19:01 »
najpierw odp dla Iki  - nie, gazetki nie robiła firma ino ja własnymi ręcami :) (teraz można klaskać) :P

..Po błogosławieństwie pojechaliśmy sobie do fotografa na ustawianą sesję w atelier… no cóż, chytry dwa razy płaci, bo moje wyobrażenia o zdjęciach były nieco inne, ale wybrałam tańszy zakład więc chyba sama sobie jestem winna. Patrząc na nie naprawdę mam wrażenie, że sama sobie bym je lepiej zrobiła, gdybym mogła stać jednocześnie po obu stronach aparatu. Tak, kochane… w dzisiejszych czasach JESZCZE robi się zdjęcia analogiem, nie ważne, że potem kłopot z przechowywaniem filmu, wywoływaniem, brakiem zdjęć w formie cyfrowej… ech.
Po zmaganiach z Panią fotograf pojechaliśmy na Rynek, gdzie już czekała na nas dorożka. Ludzie patrzyli jak spacerujemy, słońce świeciło jak głupie i to był w sumie moment na rozprężenie. Zapakowanie do dorożki podobnie trudne jak do auta (auto się przynajmniej nie koleboce) a późniejszą drogę do kościoła wspominam najmilej. Ludzie nam machali, krzyczeli do nas, pozdrawiali i życzyli. Jechaliśmy około pół godziny, kiedy dotarliśmy do kościoła, goście już na nas czekali i patrzyli, ja rozpoznawałam kolejne twarze i to one mnie tak rozczuliły, że ledwo co nie wybuchłam spazmem :) Ale spoko, koń dostał w podzięce Tic-taki arbuzowe no i po krótkim przywitaniu ze świadkami można było się już wspinać na wysoookie schody kościoła.
Zaprosiliśmy gości, by weszli, sami zostaliśmy przed (heh, moglismy uciec, ale mieliby miny) Największy stres zaliczyłam przy klęczniku już na poczatku mszy. Sama sobie zorganizowałam rzewny śpiew zespołu, więc sama musiałam zwalczyć łzy, a ciężko było, oj ciężko, ale tylko do kazania. Na kazaniu myślałam o tym, że gorset wściekle wrzyna się w moją oponkę, której nie zdążyłam schudnąć i że suknia jest wygodna, a jakże, ale na stojąco, a nie na siedząco. Najlepiej, że po komunii doznałam olśnienia! Matko i Córko! Nie mam bolerka?!!! „no to żeś Se przypomniała” zachichotał narzeczony a w sumie już mężulo.
Zapomniałam go ubrać przed kościołem, ale w sumie dobrze, bo było ciepło a ja za nim za bardzo nie przepadałam i tak :) Podczas mszy miętoliłam prawicę narzyczonego ze stresu i walczyłam z bukietem bo ciężki był, przysięga poszła gładko, bez  podpowiedzi księdza i bez łez ufff.
A potem już było szybko i niewiele pamiętam, jedynie skupienie, żeby nie wykopytrnąć kielicha z winem, życzenia od księdza i to, że wystrzeliliśmy jak z procy od tego ołtarza, aż nas kamerzysta nie zdążył uchwycić. Po wyjściu były gołębie, były piniążki (uzbieraliśmy 33 zł) i było pamiątkowe zdjęcie, a potem kolejne pakowanie do auta i droga (30 km) na wesele. W aucie mieliśmy przegryzkę :) (schowaliśmy sobie tam przezornie wcześniej batoniki i wodę mineralną) wiedząc, że po stresie dopada człeka głód.
Zajechaliśmy ostatni, goście już stali i klaskali, rodzice przywitali, młody przeniósł przez próg bez stękania na wspomnianą wczesniej oponkę i tak wylądowaliśmy na imprezie...

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Czerwca 2009, 19:18 »
normalnie nuka poprawilas mi humor ta relacja, ale sie usmialam, blagam nie koncz!!!
aha i kobieto, gdzie ty widzisz ta oponke? ja nie zauwazylam u ciebie zadnych niedoskonalosci.
no to fajna akcja z bolerkie, a jakie mialas?

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Czerwca 2009, 08:04 »
achhh pisz dalej :)
Pamela ma racje, gdzie ta oponka? prosimy fotke ;)  :D :D :D
suknie mialam piekną!!!!!!!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline majcia

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Czerwca 2009, 09:16 »
Fajnie... :hahahaha:

Koń ma niezłe preferencje...tic-taci arbuzowe :skacza:

No to dalej w opowieści  :brewki:

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Czerwca 2009, 10:00 »
Nuka, pisałam już jedną wiadomość, ale zapytam jeszcze raz bo tak baaardzo mi zależy ;D

Chodzi mi o motyle z Twoich zdjęć (na torcie i w dekoracji). Gdzie udało Ci się je zdobyć?  Ja już kilka miesięcy szukam...bezskutecznie :(
Będę bardzo wdzięczna o jakiś namiar :D

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Czerwca 2009, 10:21 »
 :hopsa: :hopsa: :hopsa: oj humor mialam taki średni, a tu taka porawa po przeczytaniu Twojego wąteczku :D :D
Właśnie chcialam sobie zamówić skrzypce na ślub...ale obawiam się tego, ze mnie rozczulą...a makijażu szkoda i do zdjęć brzydko...ehhhh ciężkie życie :)
Dobry pomysł z batonikami  ;D ;D Skorzystam z niego :)

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Czerwca 2009, 11:48 »
świetnie się czyta i zgadzam się z Pamelą o Twojej pseudo-oponce :D

Offline nnniuniek

• forumowicz
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Czerwca 2009, 17:24 »
ale super... :skacza:

jak ty masz oponkę to ja już nie wiem jak nazwać to "coś" co ja mam  :P

czekam na dalsza relację bo super mi się czyta to co piszesz  ;)

Offline Nuka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Czerwca 2009, 18:29 »
KaKa juz ci odpisalam :) sory ale dopiero teraz zauwazylam ze cos mam na privie. No wiec robilam je sama :) tzn z duza pomocą mojego małża, ktory cierpliwie je wycinał i wybierał folię (cięte są ploterem i naklejane na folię do bindowania)

pozdrowienia od mojej oponki, która wierzcie mi - istnieje :) na fotach sprytnie schowana i zasznurowana w gorset, jędza jedna... ;)
zaraz siadam do kolejnego odcinka, skoro mąż śpi i z seksu nici (hihihi)

Offline Nuka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Czerwca 2009, 19:16 »
.. I Bóg stworzył perfekcjonistkę, która po wejściu do Sali, zamiast radować oczy kolorami sukienek zaproszonych kobiet oraz podziwiać wyprasowane kanty zaproszonych mężczyzn, zobaczyła, że  bukiet, pieczołowicie przewożony dzień wcześniej nie stoi na ŚRODKU stołu z kieliszkami a  gdzies zepchnięty na bok. Hmm,.. ja wiem, że oni tam wesel mają na pęczki, ale chyba przeciętne poczucie symetrii NAKAZUJE ten bukiet postawić tam gdzie winien był się znaleźć. Ja wiem, że z racji wykonywanego zawodu (grafik w reklamie) mam fiu bździu i pętelkę na temat szczegółów, no ale same przyznajcie, że już średnio inteligentna małpa powinna skumać, że po to ten bukiet zrobiłam, żeby wokół niego postawić kieliszki - oczywiście uprzedzałam obsługę, eh.. Na skraju stołu stały powiązane dwa kieliszki z szampanem, matko, czy ja wspominałam, że widząc cokolwiek powiązane to mam lęki? :) no nie wiem jakoś tak mi się boi, że jak ktoś pijący z tego po drugiej stronie wstążeczki cofnie się lekko lub zamachnie większym haustem to mi mój kielon wyrwie z kretesem, ale o tym NIE WIĄZANIU kieliszków już małpom nie wspomniałam, więc trza było do męża
przylgnąć i obserwować ruchy :) tak jak się spodziewałam, prawie się oblałam… kurczak! Kolejna sprawa to ilość tego szampana. No wyobraźcie sobie, że bąbelki jednakowoż bezsprzecznie posiadają zdolność upijawczą niewiast, no, przynajmniej mnie. Ja po dwóch głębszych takich z bąbelkami nie mam nic przeciwko tańczeniu na stole do repertuaru Stachurskiego. No i nalali mi prawie po brzegi z meniskiem i ja się tak z tym męczyłam, żeby skończyć przed rosołem. Nie eleganciej by było kapkę nalać, co by ustka umoczyć jedynie symbolicznie a nie narażać pannę młodą na dojście do stołu zygzakiem? O Panu młodym nie piszę, on zaprawiony w bojach, jak to prawdziwy Teras Ranger i chlupnąłby nawet Tequilę z robalem. Toasty śpiewali w pięciu wersjach, czekałam aż zaczną w różnych językach, cholercia no! Jakie to jest kłopotliwe tak sterczeć przez Sto lat a potem przez Sto lat_Sto lat a potem jeszcze przez gwiazdkę pomyślności i jeszcze jeden i jeszcze raz sterczeć :) z uśmiechem i związanym kieliszkiem, niekomfortowo. Kurczak, widzę, że ja tu tylko o komforcie piszę, jakbym wakacje w Tunezji reklamowała… :) No aaaale, dotarłam do stołu, a właściwie przepchałam się, wciągając oponkę (to nie Yeti, to istnieje ) i robiąc elipsę z koła sukni a jak już o komforcie tak wiele gadam to i nie omieszkam pomarudzić, że zwykle panny młode potrzebują więcej przestrzeni z racji swego ubioru niż przeciętna Ciotka Gienka z Gorzowa a gdzie się je zwykle upycha? Pod ścianą! No ale taki lajf, że każdy chce patrzyć i mieć dobry wiu na „gorzko, gorzko” :)
Potem Nuka grzecznie zjadła rosół i niegrzecznie wymknęła się do pokoju w obstawie rodzonej siostry, aby oddać hołd naturze, która to natura mocno domagała się sprawiedliwości z wnętrza pęcherza. Wtedy po raz pierwszy zobaczyłam nasz apartament i (o chwała niebiosom) DUŻĄ łazienkę. Ale - tu chwała DWUCZĘŚCIOWEJ kiecce, ta przestrzeń nie była potrzebna, Kiedyś wolałam mieć suknię w jednej części, dziś mam argument - w dwu jest łatwiej sikać :P tzn bez dołu of kors :)
Wróciłam na dół i za chwilę był już pierwszy taniec, ciutkę się poplątaliśmy, ale wyszło płynnie, chociaż mi się wydawało, że sztywna jestem jak krochmalone gacie, ale gościom się podobało, więc chyba było dobrze.
Po pierwszym tańcu wyskoczyliśmy za hotel na mały plenerek, za hotel bo mają tam stawik i mosteczek i altankę i inne romantyczne badyle. Krocząc jak bociek, zapadając się obczasami w matkę naturę i dzierżąc w dłoni kilogramy tiulu dzielnie pozowałam a to do kamery a to do aparatu i tak przez pół godziny. Kiedy wróciliśmy akurat leciały kaczuchy, które uwielbiam :) O ileż weselszy byłby nasz naród gdyby zamiast smutnego mazurka grać kaczuchy…. Oj bo się politycznie robi, wróćmy więc do wesela….

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #48 dnia: 19 Czerwca 2009, 19:21 »
hahaha ale fajnie piszesz Nuka  :D naprawdę masz do tego dryg

a swoją drogą to nie przyszło mi do głowy żeby pić cały kieliszek szampana przy toaście... ja swojego wzięłam łyk i odstawiłam  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Czerwca 2009, 19:23 »
kurczak jestes wielka, niesamowicie sie czyta twoja relacje, co kawalek to lepszy, rozsmieszasz mnie do lez, co nie jest latwym zadaniem, oby tak dalej.  ;D  :-*

Offline nnniuniek

• forumowicz
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Czerwca 2009, 20:06 »
hahaha ale się uśmiałam  :skacza:
pisz kochana pisz ile się da bo wychodzi Ci to super  ;)

czekam na więcej  :tupot: :tupot:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 19 Czerwca 2009, 20:31 »
piekne macie zdjęcia!! rewelacja!

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Czerwca 2009, 22:11 »
świetnie się czyta i jeszcze ten humor kurczaku :Szczerbaty:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Czerwca 2009, 00:00 »
Jak Ciebie się świetnie czyta! Niewiarygodne dosłownie! Nie mogę nacieszyć oczu ta opowieścią, naprawdę pięknie to opisujesz.
Zrób sobie z Twojej relacyjki książkę! ;D

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Czerwca 2009, 01:23 »
hehe, Nuka, poprawa humoru, przy Twojej relacji, to juz pewnik!

Offline Nuka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Czerwca 2009, 17:40 »
niedlugo ciąg dalszy, tymczasem małe problemy techniczne - zdjęcia zniknęły bo mi przykręcili kurek z transferem na republice :/

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Czerwca 2009, 19:31 »
poczekamy na zdjęcia, ale relacyjki nie przerywaj ;D

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Czerwca 2009, 22:28 »
To co Ty cały dół ściągałaś w ubikacji?? Bo ja chyba nie skumałam...
Świetna relacja :)
Tylko jeszcze zdjęcia, zdjęcia :)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
  • ...miłość nie ustaje...
  • data ślubu: 21 czerwca 2008