Autor Wątek: zespół TEX?  (Przeczytany 4569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sylwia S
  • użytkownik
  • **
zespół TEX?
« dnia: 31 Maja 2009, 20:19 »
czy ktoś może się wypowiedzieć na temat zespoły TEX z Mysłowic? Czy jest warty polecenia?

Offline savia99

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.07.2011
Odp: zespół TEX?
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Czerwca 2009, 20:01 »
Zespół Tex jest ogólnie bardzo fajny według mnie,wokalista(klawiszowiec) ma cudny głos,wokalistka też,a gitarzysta wymiata ;) Właśnie się sama nad nimi zastanawiam.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Czerwca 2009, 09:49 »
Znałem takiego gościa co to wymiatał na gitarze by pokazać jaki z niego kozak gitarowy, tylko jakoś to nie pasowało do imprez weselnych. Skład zespołu zmieniał się u niego bardzo często. Nikt z nim na dłuższą metę nie wytrzymywał. Był dobry, ale na koncerty na których nikt nie tańczy. Miał świetną imrowizację, ale co z tego?. Nie dało się przy niej tańczyć. Z tym "wymiataniem" trzeba mieć umiar i wiedzieć kiedy można, a kiedy dać sobie spokój :D.

Offline savia99

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.07.2011
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Czerwca 2009, 15:40 »
Moim skromnym zdaniem ten gitarzysta jest dobrym muzykiem i potrafi się dopasować do stylu imprezy.  Miałam na myśli,że bardzo dobrze gra,a nie że robi z siebie gwiazdora i wtrąca w każdą piosenkę karkołomną improwizację dla lepszego efektu.  Byłam z nimi na weselu tylko raz i bardzo mi się podobało,także ja bym poleciła ze względu na poziom gry,przyjemne głosy wokalistów,repertuar i prowadzenie zabawy (bardzo mi przypadło do gustu poczucie humoru tego zespołu).  Oczywiście każdy ma swój gust i może się ze mną nie zgodzić.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Czerwca 2009, 19:08 »
No to super. Ważne, że Ci się podobają i przypadli Ci do gustu.  :D

Offline grzesko1984
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Października 2010, 15:21 »
zespól TEX z Mysłowic to jeden z lepszych o ile nie najlepszy zespól w okolicy, dlaczego tak uważam? - po pierwsze wokalista umie śpiewać, ma miły dla ucha i wyraźny głos a gitarzysta umie grac i da rade z każdą piosenka. 
Przed wyborem zespołu rozważcie jeden aspekt który da wam pojecie o zespole, wyobraźcie sobie wesele i nagle w środku zabawy brak prądu !!! (Głowę daje ze większość zespołów gra tylko z podkładów i piosenki które maja wcześniej zaplanowane) co zrobi większość zespołów? Zapadnie niezręczna cisza i będą się modlić by jak najszybciej włączyli prąd !! bo nie maja żadnych umiejętności by cokolwiek zagrać ale nie w tym przypadku, zmienią gitary na klasyczne, wyciągną akordeon i pociągną zabawę dalej.
Słuchałem już kilkunastu zespołów z wesel i w ogólnej ocenie narazie wypadają najlepiej.  z tych które słyszałem jako najgorszy zespól, uważam dwóch starszych panów z brzuszkami Imielina, totalna porażka pod każdym względem,  niestety nie pamiętam ich nazwy.
Oczywiście są gusta i guściki jednym się coś podoba innym nie, ale nie-trawie takich wesel na których orkiestra przynudza, co druga piosenkę puszcza tak zwaną "melodyjkę z organek" ludzie tylko siedzą i gadają, od picu czasem parę osób zatańczy coś na parkiecie, zabawy proponowane przez orkiestrę są tak oklepane i nudne ze nikt nie chce nawet iść a sprzęt nagłaśniający jest tak kiepskiej jakości ze polowy slow nie da się zrozumieć na szczęście tego nie dostaniecie od tego zespołu. 

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Października 2010, 20:42 »
Z Mysłowic to znam faktycznie jeden zespół, który jest bezapelacyjnie najlepszy w okolicy i nie tylko, ale nazywa się MYSLOVITZ  z Arkiem Rojkiem na czele :D.