Autor Wątek: PAŹDZIERNIKOWE 2009 :-) nasz wątek  (Przeczytany 20687 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
Odp: PAŹDZIERNIKOWE 2009 :-) nasz wątek
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Czerwca 2009, 15:03 »
zabawex wlasnie to samo chcialam napisac. My idziemy za tydzien na wesele i wlasnie zaproszenie bylo dla nas duzym zaskoczeniem i dobrze ze bylo dane z wyprzedzeniem

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Czerwca 2009, 15:08 »
Osoby które dostały zaproszenia od nas wiedziały o tym wcześniej ;D Przynajmniej znaczna większośc tych osób :D

Offline ismenka1986

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.10.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Czerwca 2009, 17:24 »
No więc my mamy: :D

*salę
*kucharkę+kelnerów (sami robimy sobie wesele w Domu Działkowca)
*zespół
*kamerzystę
*fotografa
*samochód
*zamówioną suknię
*biustonosz na ślub
*kolczyki
*obrączki
*zaproszenia (na razie wręczyliśmy tylko 5)
*księgę gości
*wódeczkę
*kuferek, w którym będę trzymała kosmetyki podczas wesela
*drobiazgi : Zawieszki na wino, naklejki na wódkę, kokardki na wódkę, banderole, plansze, woreczki na grosiki, kieliszki na wódeczkę i do winka, koszyk na wódkę, margaretki i różyczki do dekoracji sali.

Tyle pamiętam....choć pewnie o czymś zapomniałam ;D

Na razie mamy tylko tyle, ale przed nami najgorsze czyli...nauki ???

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Czerwca 2009, 20:31 »
Dziewczyny, a co z kwiatami? Macie już coś na oku? Z czego będą Wasze bukiety?

Ja się zastanawiam nad różami, bo co tam jeszcze w październiku będzie w miarę trwałe...  ::)

Offline ismenka1986

• zapaleniec
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Czerwca 2009, 21:49 »
Ja też myślałam o różach............ i chyba zdecyduje się na bukiecik z różowych różyczek :D :D :D

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Czerwca 2009, 22:31 »
Ja chyba też zdecysuję się na róże-myslałam nad wachlarzem bo bardzo mi się podobają ;D ;D ;D
Cho nie ukrywam, że bukiet z tulipanów też  ciekawie sie prezentuje:)

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #36 dnia: 1 Lipca 2009, 17:44 »
ja również sie przyłączam do wątku:D
my mamy już:
salę
kamerzystę
fotografa
zespół
wypisane zaproszenia ale nie rozdane:D,
ja mam juz zamówioną suknę szyje się
butki też juz mam

a reszta wielka nie wiadoma

juz tak nie wiele czasu a ja w miejscu stoje:(

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Lipca 2009, 11:19 »
Wracając jeszcze do zaproszeń uważam, że im wcześniej tym lepiej - dla niektórych może być to spory wydatek. Ja właśnie zostałam zaskoczona - nasi znajomi nic o ślubie nie mówili (o naszym wiedzieli i wiedzieli,że sami go finansujemy), a tu wpadają do nas dwa tygodnie temu i otrzymujemy zaproszenie na 23 sierpnia 2009. Byliśmy "lekko"zdziwieni, i teraz zastanawiamy się co zrobić tym bardziej, że wesele jest jakieś 200 kom od Szczecina w Pałacyku, w którym PM zajęli już wszytkie miejsca hotelowe. Dla nas jest to teraz spory wydatek - dojazd, prezent, nocleg... Dlatego my swoje zaproszenia na październik mamy już prawie wszystkie rozdane.
Buźki!!!
 :-*  :-*  :-* 

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Lipca 2009, 14:58 »
To znajomi faktycznie późno rozdają zaproszenia- moi tak robili jak mieli listę rezerwowych gości i wiedzieli ile z tej pierwszej listy im odpadnie więc wtedy na ostatnią chwilę zapraszali "rezerwowych"-byc może Twoi znajomi na tej samej zasadzie rozdają zaproszenia?
Buziaki ;D

Offline ismenka1986

• zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Lipca 2009, 17:54 »
Nie fajnie jest dostać zaproszenie tak późno. Wiadomo, że na wesele goście też muszą się przygotować, a tak jak się dostaje zaproszenie miesiąc lub 1,5 miesiąca przed ślubem to zostaje tylko jedna wypłata, z której trzeba odłożyć na jakieś ubranie, prezent i na dojazd. Więc jeśli np. jedna osoba w rodzinie pracuje to może być troszkę  za krótki czas ??? ??? ??? 
frezyjka81 a jeśli chodzi o to wesele to sami będziecie musieli płacić za nocleg czy wszystko będzie już zapłacone?

A jeśli chodzi o nasze zaproszenia to już kilka rozdaliśmy. Dziś wysłałam część zaproszeń bo moja rodzinka mieszka daleko jakieś 300 i 500 km od nas :( :( :( :( :( Ale wszyscy już dawno wiedzą o ślubie, więc nikt nie jest zaskoczony dostając zaproszenie :D :D :D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Lipca 2009, 21:51 »
ismenko86
My opłacamy nocleg naszym gościom - tylko u mnie sytuacja jest taka, że właściwie wszyscy przyjezdni to Goście mojego PM - więc połowa Gości, z mojej strony nocować będą 4 osoby ale ulokujemy je w naszym mieszkanku. Wynegocjowaliśmy w hotelu ceny promocyjne ale i tak wysokie.

Wracając do zaproszeń -  tak też sądziłam, że byliśmy na jakiejś rezerwowej liście ale uważam, nie urażając nikogo, że to bardzo nietaktowne wręczać zaproszenia na 1,5 mies przed - postawili nas naprawdę w trudnej sytuacji, ale trudno jakoś sobie z tym poradzimy.

Pozdrowionka!!!

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #41 dnia: 16 Lipca 2009, 08:41 »
Moim zdanie wręczenie zaproszenia 1,5 miesiąca przed nie jest nietaktowne..ale to moje zdanie..sami mamy zamiar rozdawac zaproszenia ok 2 miesiące wcześniej...

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #42 dnia: 16 Lipca 2009, 08:53 »
madziulka1021
Powiem tak: jeżeli chcesz rozdawać zaproszenia tak późno, to lepiej uprzedź wcześniej gości w jakiś inny sposób o ślubie. Widzisz moi znajomi postawili mnie w bardzo niezręcznej sytuacji, wiedząc, że mamy własne wesele i mój PM rozkręca jeszcze swoją działalność - nie uprzedzali nas wcześniej o tym, że się pobierają. Po prostu zastanawiamy się teraz jak z tego wybrnąć (również finansowo). Poza tym część osób ma różne plany na różne okresy w roku. Zasada jest jedna: im wcześniej tym lepiej.
Pozdrawiam!!!

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Lipca 2009, 09:21 »
Frezyjko niewątpliwie masz rację. Ale ja na przykład mam taką sytuację, że mam kilkoro znajomych na liście rezerwowej i oni dostaną ode mnie zaproszenia właśnie około miesiąca przed ślubem. Nie mogę im wcześniej powiedzieć, bo nie wiem czy ich zaproszę, zależy to od frekwencji gości z podstawowej listy. Paskudnie się z tym czuje, ale wszystkich zaprosić się nie da. Nie znaczy to, że będę oni mniej mile widziani niż inni.
Jeśli chodzi o kwestie finansowe to moim zdaniem można sobie poradzić. Pójść w starej sukience, lub pożyczyć od koleżanki. Kupić jakiś drobiazg. A tak naprawdę to przecież nie o kreacje i prezenty chodzi.

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Lipca 2009, 09:52 »
zabawex
Ja to wszystko wiem, tylko że w naszym przypadku wiąże się to jeszcze ze znaczną odległością (czyli koszt benzyny) i noclegiem, który musimy sobie sami opłacić (a to już koszt nie mały). Dlatego na Forum jestem wyznawcą zasady, że lepiej wcześniej niż później. ;)
Buźki
 :-*  :-*  :-*

Offline emilkab2
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Lipca 2009, 09:55 »
ja tez musze koniecznie się ty zająć chociaż i tak te osoby, które są zaproszone to wiedzą o tym już o marca, także myślę, że nie będzie problemu. i moje pytanie w związku z  zaproszeniami, myslicie , że na allegro bezpiecznie kupować zaproszenia? zdarza się dużo błędów?
Pozdrawiam wszystkie październikowe PM:).

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Lipca 2009, 10:04 »
ja kupowalam na allegro zaproszenia ale sama je wypisywalam. Takie zwykle po 1zl. Nie bylo zadnego problemu.
A co do zapraszania gosci  to 1,5 mies przed slubem bardzo czesto sie zdarza i nie uwazam tego za cos nietaktownego.Mnie swego czasu w dniu wesela zaproszono i poszlam bardzo chetnie. ZAbawa byla bardzo udana i nie zaluje mimo ze wiedzialam ze bylam tylko dlatego ze ktos zrezygnowal a za miejsce trzeba bylo zaplacic. Sama tydzien rpzed weselem dopraszalam;)i goscie sie zjawili i super bawili

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Lipca 2009, 10:12 »
Z tego co czytam na forum to bardzo dużo osób kupowało na allegro zaproszenia i póki co nie widziałam żadnej negatywnej opinii. Ale nie wiem jeszcze czy my zdecydujemy się na zakup z allegro. Póki co zastanawiamy się czy sami nie zrobić zaproszeń, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Kurcze, rozpisuję się na tym wątku a ja dopiero w przyszłym roku ślubuję. Wybaczcie dziewczyny.

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Lipca 2009, 11:16 »
Ja też kupowałam na allegro i jestem bardzo zadowolona.......... :D

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #49 dnia: 16 Lipca 2009, 16:47 »
ja tez zamawiałam na allegro tyle że już miałam wypisane tylko dopisywałam dla kogo zaproszenie i płaciłam 0.50 gr za sztuke. sądze ze nie warto przeprałac za zaproszenia skoro w większości przypadków i tak poja do kosza

Offline Malinka16_12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03-10-2009
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Lipca 2009, 14:30 »
Witam,

mam nadzieję że jeszcze mogę przyłączyć się do wątku. Moje wymarzone zaproszenia też znalazłam na allegro, ale niestety był za długi termin oczekiwania i otrzymalibyśmy je na początku sierpnia. więc stwierdziłam że to już za późno. I musiałam kupić jakiekolwiek :( żeby zdążyć je rozdać

Ale z tego co zauważyłam większość sprzedających to normalne firmy więc chyba nie ma się o co obawiać.

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Lipca 2009, 16:23 »
tak szczerze mówiąc to allegro jest kopalnią różnych dodatków na wesele i o wiele tańszych niz w sklepach a i wybór większy jest. Powiedzie lepiej czy już sukienki się szyją:D

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 17 Lipca 2009, 16:40 »
Moja już w szafie od października- ale nie szyłam-kupowałam gotową ;D ;D ;D

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Lipca 2009, 17:05 »
oooo to długoooooo

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Lipca 2009, 17:15 »
Po prostu jak ją zobaczyłam wiedziałam że to jest ta.....a w połączeniu z promocją cenową ..... ;)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #55 dnia: 17 Lipca 2009, 17:28 »
Moja "się zaczęła" szyć... Cieszę się z tego bardzo!!!
 :-*

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #56 dnia: 18 Lipca 2009, 14:57 »
A moja zaczęła się poprawiać :D

Offline emilkab2
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 19 Lipca 2009, 11:26 »
U mnie już też się szyje, jeszcze około półtora miesiąca i pierwsza przymiarka. Zaryzykowałam i przymierzając tylko w kolorze ecrie zamówiłam białą, więc będzie wielka niewiadoma. Wogóle to wczoraj uświadomiliśmy sobie, że nawet nie uczciliśmy jakoś naszej stódniówki do ślubu, co prawda miło spędzony był ten dzień bo na urlopie, ale obyśmy o innych ważnych i fajnych przy okazji rzeczach nie zapomnieli :). Zaproszenia juz też prawie wybrane teraz trzeba zająć się listą gości, żeby wysłać do druku. I ponowna wizyta w kościele w przyszłym tygodniu na spisanie protokołu. Także coś zaczęło się u nas dziać, aby do października :).
Pozdrowienia

Offline Malinka16_12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03-10-2009
« Odpowiedź #58 dnia: 19 Lipca 2009, 22:40 »
też zaryzykowałam i mierząc cappucino zamówiłam ecru. Więc jestem też zestresowana. Szczególnie że na 4 m-ce przed ślubem rozmyśliłam się z zamówionej sukienki i zamówiłam suknię moich marzeń. Teraz tylko stres czy zdąży przyjechać i czy to ecru będzie dobrym wyborem.

A apropos kościoła kiedy dokonuje się tych wszystkich opłat??? Bo jutro jedziemy po zaświadczenia do USC a we wtorek do proboszcza i nie wiem czy już trzeba mieć kasę czy to ksiądz powie kiedy zapłacić? I kiedy spisuje się ten protokół???

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #59 dnia: 20 Lipca 2009, 15:10 »
protokół w USC spisuje się na 3 misiące przed ślubem i kosztuje on 84 zł. do protokołu potzrebujesz skróconych odpisów aktu urodzenia i dowodu ( nie wiem jak tu wygląda z opłatami bo u nas sie nie płaci). po podpisaniu tego protokołu w USC idziecie do kancelariu w kościele z tymi papierkami no i daje wtedy na nauki.