Autor Wątek: Ile wcześniej kupiliście obrączki?  (Przeczytany 59670 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Ile wcześniej kupiliście obrączki?
« Odpowiedź #30 dnia: 4 Lutego 2006, 20:16 »
no to wczoraj odebraliśmy nasze obraczki! czyli dokładnie 3 miesiace i 16 dni przed slubem.Zamówiliśmy je jednak w polowie grudnia. To jest super uczucie, gdy juz ma sie obraczki...No dobra, ja może do końca tego nie wiem, bo moja okazała sie za duża i odbiore ją dopiero za kilka dni.Ale Piotrek swoją nosił całą dobę! I bardzo mi sie to podobało. Mój wzrok ciagle padał na ta obrączkę...Ale, hi hi, dziwnie sie obudzić przy boku faceta, który ma obrączkę na palcu  :wink:

Offline Corollka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Lutego 2006, 20:22 »
my kupiliśmy obrączki jakieś dwa tygodnie temu,nie mogłam się napatrzeć na nie,już bym chciała nosić  :D

Offline Ramaya

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Lutego 2006, 21:28 »
A my oglądalismy obrączki na początku wrzesnia,szacowalismy, porównywalismy ceny itd. Zdecydowalismy się kupic w Galaxy w Szczecinie, u Terpiłowskich. 14 lutego złożylismy zamówienie:) Dostaliśmy 20% rabatu i grawerke,ale jak widze,to juz standartem się staje:) Wzięlismy klasyczne. Cena była naprawde mała...Spodziewałam się prawdziwego tornada w portfelu. Miło nas to zaskoczyło:) 350 zl to chyba rozsadna cena co?:) Teraz tylko czekac... Bedzie trzeba je gdzies ukryc,zdala od moich oczu,bo cos mi sie zdaje,ze ciagle gapilabym sie na nie, a o przymierzaniu nie wspomne:D Eh..ja juz bym chciala miec to wszystko za soba...Byc juz z moim ukochaniutkim...AHHHHHHHH:)
Dawidek i Magda

Offline Ramaya

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Lutego 2006, 21:29 »
A my oglądalismy obrączki na początku stycznia 2006,szacowalismy, porównywalismy ceny itd. Zdecydowalismy się kupic w Galaxy w Szczecinie, u Terpiłowskich. 14 lutego złożylismy zamówienie:) Dostaliśmy 20% rabatu i grawerke,ale jak widze,to juz standartem się staje:) Wzięlismy klasyczne. Cena była naprawde mała...Spodziewałam się prawdziwego tornada w portfelu. Miło nas to zaskoczyło:) 350 zl to chyba rozsadna cena co?:) Teraz tylko czekac... Bedzie trzeba je gdzies ukryc,zdala od moich oczu,bo cos mi sie zdaje,ze ciagle gapilabym sie na nie, a o przymierzaniu nie wspomne:D Eh..ja juz bym chciala miec to wszystko za soba...Byc juz z moim ukochaniutkim...AHHHHHHHH:)
Dawidek i Magda

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Lutego 2006, 22:14 »
My kupiliśmy obrączki w Aparcie i daliśmy 560 zł. Kupiliśmy je 3 miesiące przed ślubem  :D

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Lutego 2006, 20:51 »
My zamówiliśmy obrączki pod koniec stycznia, a tydzień temu je odebraliśmy, czyli ponad 4 miesiące przed ślubem. A moja przyjaciółka kupiła na tydzień przez wielkim dniem :D

Offline Ramaya

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Lutego 2006, 22:10 »
Cytat: "aniula"
My zamówiliśmy obrączki pod koniec stycznia, a tydzień temu je odebraliśmy, czyli ponad 4 miesiące przed ślubem. A moja przyjaciółka kupiła na tydzień przez wielkim dniem :D

Oj,bałabym się chyba, ze mogą nie być na czas... :) Lepiej wczesniej,tak mysle:)  Zastanawia  mnie zawsze, jak to robią Ci ludzie,którzy szybko decydują się na ślub..Przeciez i na obraczki i na suknie i na wiele innych rzeczy trzeba zwyczajnie czekac:)
Dawidek i Magda

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Lutego 2006, 22:15 »
Niekoniecznie, byliśmy w jednym z salonów jubilerskich w Bydgoszczy i tam były obrączki od ręki , ale nam się żadne nie podobały.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Lutego 2006, 23:06 »
A my wczoraj zamówiliśmy nasze wymarzone  :jupi:

Trzeba będzie na nie czekać 3 tygodnie.
Chyba nie wytrzymam... co chwilę będę się na nie patrzeć! Muszę dać komuś, żeby je do ślubu przetrzymał.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Ramaya

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Lutego 2006, 23:18 »
Fajne uczucie co? My tez czekamy:) Lada dzien powinni do nas dzwonic w tej sprawie:D Ah....ja tez mysle,zeby dac komus na przechowanie:) Ponoc przymierzac nie wolno....wlasciwie to przesady mi juz nie groza, bo i tak nie spelniamy norm:) Slub w lipcu? W miesiacu ktory w nazwie nie ma literki R? A co bedzie jak nam czarny kicius droge przebiegnie? :D Ludzie to maja wyobraznie.....;)
Dawidek i Magda

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #40 dnia: 25 Lutego 2006, 23:23 »
Ja też mam ślub w lipcu, czyli bez "R", a czarnego kicia to ja mam w domu ;) i codziennie przecina mi drogę  :D Przesądom mówię  "NIE" :twisted:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Lutego 2006, 23:24 »
Racja frajda jak mało kiedy :)A my mamy już swoje od jakichś 2 miesięcy - na szczęsie ma je Rafcio bo ja bym od nich oczu nie oderwała :).A obrączki przecież musisz przymierzyć :P.Tylko nie dawaj innym do przymierzenia :D
My mamy takie :

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Lutego 2006, 09:43 »
Już chyba wiem, jak rozwiązać problem obrączek, żeby ich nie mierzyć zbyt często przed ślubem i nie nosić. Ja wezmę obroczkę mojego Lubego, a on moją ;) Będzie można tylko patrzeć!
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #43 dnia: 26 Lutego 2006, 12:43 »
Jak tak czytam Wasze opinie to az mi się marzy, żeby mieć już nasze obrączki w domciu!! Póki co wiemy jakie chcemy i gdzie zamówimy...teraz trzeba zaciagnąc tylko teścia do sklepu (bo to on tradycyjnie w rodzinie mojego przyszłego jest fundatorem). Mam nadzieje, że do końca marca złożymy zamówienie, a w kwietniu obrączki będą już w domciu  :mrgreen:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Lutego 2006, 19:27 »
Uhhh.. bardzo bym chciała mieć już nasze obrączki, ale coś nas powstrzymuje z kupnem (właściwie z zamówieniem, bo dajemy złoto) ponieważ uważamy, że skoro ślub jest w lipcu to kupowanie tych obrączek teraz to za wcześnie. I chciałabym już mieć, i chciałabym poczekać. Po co mają leżeć, kusić takie bezużyteczne przez kilka kolejnych miesięcy.

Offline natusia999

• bywalec
  • data ślubu: 22-07-2006
« Odpowiedź #45 dnia: 2 Marca 2006, 21:57 »
my zamowilismy obraczki 3 tygodnie temu-musielismy na nei tyle czekac bo mam malutki paluszek r.8 hihihi :) ale odebralismy je przedwczoraj-sliczne sa-z laczonego zlota, biale z zoltym - juz by sie je chcialo nosic a tu jeszcze nie pora :)

Offline lukes
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 3 Marca 2006, 12:17 »
Nasz slub jest 7.07.2007r. ale obraczki planujemy zaczac szukac we wrzesniu 2006...a kupimy je...chyba na swieta Bozego Narodzenia:)
Pozdrawiam!!

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 3 Marca 2006, 12:27 »
A ja bym chciala miec juz dzis, ale zdaniem mojego przyszlego M jestem w goracej wodzie kompana i on ostudza troche moj zapal : zeby szybko, zeby juz, ale mam tak ze wszystkim  :oops: .
Juz nie moge sie doczekac wakacji bo wtedy wyruszamy na poszukiwania  :jupi: .

Offline EdytaW

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 3 Marca 2006, 15:58 »
Z obrączkami jakoś łatwo nam poszło. Zainteresowaliśmy się tematem ok dwa miesiące przed ślubem. Odwiedziliśmy kilku jubilerów w Warszawie i od razu wpadł nam w oko jeden wzór. Mieliśmy wejśc jeszcze raz do sklepu i się tylko zapytac, a skonczyło się na tym, że je zamówiliśmy. Czekaliśmy tylko 3 dni na odbiór, ale to tylko ze względu na to, że chcieliśmy grawer.

Powodzenia wszystkim, którzy problem wyboru obrączek mają jeszcze przed sobą.  :D

Offline gogosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 6 Marca 2006, 13:43 »
na moja przyszla tesciowa obraczki przywiozla w prezecie (za ogolnym przyzwoleniem i po ustaleniach jakie maja byc:)) we wrzesniu z podrozy. zrobily na mnie wrazenie (bardzo ladne polaczenie bialego i zoltego zlota ). ostatnio widzialam je pare miesiecy temu poniewaz....Pawla mama schowala je przed nami-aby nie przyniosly pecha przed slubem   gleboko do swojej szafy- urocze:))).
zycie jest piekne:)

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Marca 2006, 18:01 »
Parę dni temu odebraliśmy obrączki czyli 5 miesięcy wcześniej ale nie było z tym żadnego problemu ponieważ upatrzyliśmy je już rok temu więc na co mieliśmy czekać przynajmniej przestały mnie nachodzić koszmary w nocy że zapomnieliśmy o obrączkach.

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #51 dnia: 12 Kwietnia 2006, 23:06 »
Odebralismy obraczki tydzien temu...wiec 2 miesiace i 1,5 tygodnia przed slubem :D

Offline aczupi

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 13 Kwietnia 2006, 16:34 »
Nasze obrączki robią się!!! Dostaniemy je za 2 tygodnie czyli ok. 1,5 miesiąca przed ślubem

Offline zolza22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 14 Kwietnia 2006, 06:57 »
My nasze kupilismy 8mies.wczesniej i dzieki temu zaoszczedzilismy jakies 300zł.:):):) Nie ma to jak sezonowe ceny

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Kwietnia 2006, 09:30 »
My kupiliśmy swoje niedawno, czyli pół roku przed ślubem :) A to tylko dlatego, że ma byc podwyżka. Gdyby jej nie było, poczekalibyśmy jeszcze z tym :) Ale dobrze, że już są, bo przynajmniej kolejna rzecz jest już załatwiona :)

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #55 dnia: 12 Maja 2006, 11:21 »
Ja mam ślub w 2007 ale najchetniej to juz bym teraz za obraczkami pochodzila   :mrgreen:   Ale znajac mojego przyszłego dobrze bedzie jak w w grudniu zacznie o nich myslec ;)

POZDRAWIAM CIEPLUTKO
[/url]

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 12 Maja 2006, 11:33 »
A my jutro  :jupi:  :jupi:  :jupi:

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #57 dnia: 15 Maja 2006, 18:59 »
Cytat: "cafe"
Ale znajac mojego przyszłego dobrze bedzie jak w w grudniu zacznie o nich myslec  

To i tak szybko... :D  :D  :D

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #58 dnia: 22 Lipca 2006, 23:15 »
W grudniu zacznie myslec ale co do kupna to pewnie przełom marzec - maj ;)
[/url]

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Lipca 2006, 10:12 »
My odebraliśmy wczoraj 28dni przed, ale zamówiliśmy 3mies wcześniej :shock:

Powiedziała Nam znajoma,która pracuje w sklepie złotniczym, że się tyle czeka na obrączki. Strasznie dł :!: Czy u Was też jest tak :?: