Autor Wątek: Nie wiem jak dojechac na Marszałkowska 115 ??? ??? Pomozecie ... ??  (Przeczytany 8636 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Mam do Was ogromna prosbe.
W czwartek jade do Warszawy na konferencje do Wyzszej Szkoły Pedagogiki Resocjalizacyjnej na Marszałkowska 115.

Jade pociagiem a Bydgoszczy i wysiadam na dworcu centralnym (mam nadzieje ze tak wysiadziemy  :P )
I prosze Was, powiedzcie mi w jaki autobus musze wsiasc aby tam dojechac .... ??
Autobus w jakim kierunki nas tam dowiezie ??
W miare orientuje sie w okolicy palacu kultury ale nic poza tym.
Sprawdzalam w necie a tam jest wszytsko zamotane jesli nie znam ulic.

Pomozecie .... ??  :Olaboga:

rybkawiedenka
  • Gość
natalia zaraz ci wszystko napisze.
albo inaczej, napisze wieczorem z domu, ale to banalnie prosty dojazd wiec nic sie nie martw! Podaj mi tylko o której przyjeżdza pociąg i o której macie konferencję :)

rybkawiedenka
  • Gość
Więc tak:
1. Wysiadasz na Dworcu Centralnym i szukasz kierunku: Hala Główna. Wcześniej kupujesz w kiosku bilety 20-sto mionutowe (ważne 20 minut od skasowania) teoretycznie 4 sztuki na głowę bo nie wiem czy w metrze i tak nie będą ci potrzebne....
2. Na hali głównej wychodzisz na ulicę od strony Rossmanna i widzisz hotel Mariott. Czyli "orientujesz się w terenie" zanim znów znikniesz pod ziemią.
3. Wracasz na halę i schodami schodzisz w dół. Potem skręcasz w lewo - kierujesz się na Mariott i znów w lewo, czyli idziesz "pod" rossmanem. Na roku jest punkt z zapiekankami i kanapkami. Dochodzisz do momentu gdzie można skręcić w lewo lub prawo i bierzesz w prawo i kilka schodków w dół. Przed tobą, u góry wiszą kiedunkowskazy - pierszy "OCHOTA", drugi "PRAGA" - tramwaje. I wybierasz "PRAGA". Gdybyśsięzgubiła to zapytaj w jakimś kiosku - tramwaj PRAGA to cie pokierują.
4. Na przystanku wsiadasz w byle jaki tramwaj i jedziesz jeden przystanek. JEDEN i wysiadasz. Schodzisz (jak inni zresztą) pod ziemię i idziesz w lewo. Widzieć będziesz drogowskazy "METRO".
5. Dochodzisz do wejscia do metra - wybierasz to lewe wejście kierunek "MŁOCINY".
6. Kasujesz bilet, przechodzisz przez bramke i schodzisz na peron.
7. Wsiadasz do metra na KOŃCU (czyli tak jak zejdziesz) i jedziesz DWA przystanki
8. Wysiadasz na przystanki "RATUSZ ARSENAŁ" i obierasz kierunek "Plac Bankowy"
9. Wynurzasz się na powierzchnię i musisz stanąć tak żeby po prawej stronie mieć ratusz (poznasz) a po lewej wierzowiec szklany. To co będzie przed tobą to ul. Marszałkowska. Nr. 115 jest jakiś kawałek przed tobą po prawej stronie więc musisz iść spacerkiem.

http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=Wy%BFsza+Szko%B3a+pedagogiki&loc=Warszawa%2C+Marsza%B3kowska+115&Submit=Szukaj&cId=&sId=&x=0&y=0
- szkoła to punkt A więc zrób sobie zbliżenie i zobaczysz co i jak.

Spacerem to ok 30- 40 min dlatego pytałam o godziny dojazdu i konferencji.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Rybkawiedenka slicznie Ci dziekuje
Chyba z zamknietymi oczami bym trafila po tak szczegolowy opisie :):):)

Trafilam bez problemu  ;)
Mimo ze nie jechalam tylko szlam ale zapisalam sobie Twoje szczegoly i doszlysmy w ciagi 30-40 minutek (tak jak podalas) !!!!!

Bardzo, ale to bardzo Ci dziekuje.

Przepraszam ze nic predzej nie odpisalam, ale ostatnio mam na wszystko za mało czau .... !!
Dzisiaj po dlugim czasie dopiero weszlam na forum i musze wszytsko nadrobic :):):)

Jednak na Was kochane zawsze mozna liczyc :)
Ogromne buziaki przesylam  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: Nie wiem jak dojechac na Marszałkowska 115 ??? ??? Pomozecie ... ??
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Stycznia 2010, 12:05 »
Nie chce zakładac nowego watku wiec podłacze sie pod Natalie.
Dziewczyny, czy mozecie mi podpowiedziec jak z Centralnego moge dostac sie do Ryni? wiem ze to cos okolo 40 km... Bede bardzo wdzieczna za pomoc!!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Stycznia 2010, 22:30 »
paoolko nadal opis ci potrzebny??

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #6 dnia: 1 Lutego 2010, 09:24 »
tak!bede bardzo wdzieczna!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA