Autor Wątek: zaprosic bez zapewnienia noclegu  (Przeczytany 24459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
Odp: zaprosic bez zapewnienia noclegu
« Odpowiedź #60 dnia: 3 Marca 2009, 13:38 »
wiecie co? my na początku chcieliśmy robić tylko obiad  i kawę, ale jednak robimy normalne wesele, i i tak tniemy koszty jak możemy. wujek P. od razu powiedział, ze oni sobie wynajmą coś na 3 dni:) dodam, że poprawin nie robimy. jego dzieci wychodzą tez raczej z założenia, ze sami będą sobie opłacać, więc skoro jedna strona jego rodziny tak myśli, to druga chyba tez , w każdym razie każdy za nocleg płaci sam, my pojeździmy i popatrzymy na rożne warianty i na ceny, i zarezerwujemy na końcu dla tych gość, którzy zadeklarują, że chcą. nikt nie ma do tego pretensji. ja nie mam gdzie w domu ludzi pomieścić.  chybaże znajdziemy fajne i tanie miejsce, jak wyjdzie nam do 500zł, to my raczej zafundujemy, ale jak dużo więcej, to nie.mozna sobie odjąć z prezentu.
dodam jeszcze, ze spora część rodziny mieszka w okolicy-do 20km od miejsca wesela, i u nas jest tak, że każdy jedzie do domu.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #61 dnia: 3 Marca 2009, 16:22 »
wlasnie o to chodzi, kazdy dostanie mozliwosc noclegu w akademiku, jesli jednak nie bedzie komus ta opcja odpowiadac, na wlasne zyczenie i odpowiedzialnosc moze sobie zorganizowac cos innego :)

margeritta, mam prosbe, jesli posiadasz namiary na akademik, ktory na 100% bedzie organizowal w ciagu wakacji takie noclegi, czy moge liczyc na namiary? ja dzwonilam na kordeckiego, ale niestety tam tego nie praktykuja.

pozdrawiam :)

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #62 dnia: 3 Marca 2009, 21:20 »
daisy, jak tylko się czegoś dowiem to oczywiście dam znać. Ale my o tym będziemy myślec najwcześniej na jesień, bo nasz ślub dopiero w czerwcu 2010. A tak a propos kiedy jest Twój Wielki Dzień bo nie widzę suwaczka???

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #63 dnia: 3 Marca 2009, 21:24 »
nie ma suwaczka, bo nie ma daty :P no oczywiscie zart, my tez w 2010, na koniec lipca. ze wzgledu na obrony na uczelni wolelibysmy 31 lipca, a jesli nie to 24. jestesmy dopiero w trakcie zalatwiania formalnosci.

i dziekuje Ci za pomoc :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #64 dnia: 4 Marca 2009, 12:46 »
Czytajac Wasza rozmowe zastanowilo mnie czy jestescie z tego samego miasta :)  ;)  ??? Margeritta jest z Krakowa, a Daisy - zgaduje ze Szczecin - wiec nie wiem czy bedzie korzystac z tych samych akademikow?  ;D Ale moze sie myle :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #65 dnia: 4 Marca 2009, 20:25 »
ha! dobre:P masz racje,  boze, gdzie ja mam glowe  ::) no w kazdym razie dziekuje za checi i za zwrocenie uwagi hehe :)

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #66 dnia: 4 Marca 2009, 21:19 »
No cóż przy weselu może nie, ale jak zorganizujemy jakiś znajd forumkowy w Krakowie czy Szczecinie to kto wie...  ;)

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline mariposa221

• bywalec
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #67 dnia: 22 Lipca 2009, 12:32 »
Właśnie jeśli chodzi o transport. Orientuje się ktoś może jaka ilość taxówek powinna być najrozsądniejsza przy konieczności rozwiezienia jakiś 60 gości. I czy powinno się zawieźć każdego pod dom czy wysadzić większą ilość osób w centrum? Nie wiem jaka ilość taxówek byłaby odpowiednia, bo pewnie każdy będzie chciał wracać o innej porze. Jak zna ktoś fajny i niedrogi transport to prosze o namiary. :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #68 dnia: 22 Lipca 2009, 12:37 »
Nie wiem jak cenowo wychodzą taxy ale może taniej jest mieć kierowcę prywatnego np. znajomego jakiegoś. My braliśmy znajomka z busem, zatankowaliśmy autko, a on tez dostał kasę za przysługę

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #69 dnia: 22 Lipca 2009, 12:58 »
My tez planujemy znajomych. Jeden z busem, a drugi samochodem osobowym. Szczególnie, że wesele mamy za miastem i taksówki byłby by holendernie drogie. Nawet, jeśli dostanie się rabat od korporacji.

A co do zapewnienia noclegu gościom, to my część rodziny umieścimy w hotelu, gdzie będzie wesele, a część po rodzinie. Początkowo nie chciałam umieszczać gości u kogoś, ale moja mama powiedziała, że większość woli u kogoś, bo widują się tylko przy okazji wesel i pogrzebów i będą mogli spędzić ze sobą więcej czasu. A zapraszamy tylko najbliższą rodzinę, więc nie ma obaw, że ktoś u kogoś będzie się czuł bardzo nieswojo.
A moja siostra, która miała wesele 1991 roku, powiedziała, że oni się absolutnie nie przejmowali, gdzie kto będzie spał. Goście się sami rozlokowali po rodzinie. Po prostu rodzina miejscowa sama proponowała przyjezdnym, żeby u nich przenocowali. Ale to były inne czasy.

A powiem wam jeszcze jako ciekawostkę, że moja mama ma  jeszcze rozpiskę kosztów z wesela mojej siostry i tam koszty szły w grubych milionach :) Więc te nasze wesela przy tym to pikuś ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 24 Lipca 2009, 00:01 »
A powiem wam jeszcze jako ciekawostkę, że moja mama ma  jeszcze rozpiskę kosztów z wesela mojej siostry i tam koszty szły w grubych milionach :) Więc te nasze wesela przy tym to pikuś ;)

he he no tak miliony :)

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #71 dnia: 25 Lipca 2009, 22:21 »
A wiec dziewczynki jak wiecie ja nie organizowalam noclegu i zrobilam tak jak zaplanowalam...Wynajelam autobus, ktory po slubie zawiozl gosci na sale do Dworku Hetmanskiego (1 godz jazdy autokarem od Kosciola),czesc gosci miala samochody...
Wszyscy wytrzymali do czwartej z wyjatkiem dzieci, ktore przenocowaly w naszym apartamencie ( 2 duze lozka), 2 pary same zabukowaly pokoje...Czesc gosci odjechala wczesniej wlasnymi samochodami a reszta bawila sie do 4 bez nutki zmeczenia.
Nie bylo zazalen i goscie byli bardzo zadowoleni, ze mieli dojazd do domow po weselu...
Moja rodzinka pochodzi tylko z okolic Choszczna wiec po okolicach autokar sprawnie porozwozil gosci.