Ja mam w sumie ciezki orzech do zgryzienia- glownie z babciami i dziadkami...
Ale wiekszosc mam juz obmyslona:
-moj Irek- dostal juz nowy samochod, moze jesze mu kupie jakis drobiazg- przypomnialo mi sie ze chcial czarnego adidasa perfum czy tam zestaw..sie zobaczy
-mojej starszej siostrze kupilam profecjonalna prostownice do wlosow- tutaj takie produkty sa duzo tansze- wyszlo mnie 100 zl, zreszta chciala taki prezent
- mlodsza 10cio mesieczna siostrzyczka dostanie zabawke- taki pulpit z obrazkami zwierzatek, ktore po nacisnieciu wydaja dzwieki (100zl)
- mojej mamie- skladam sie z siostra na jakas kreacje dla mamy na wesele- bo nie ma nic takiego, teraz czuje sie jak kura domowa ciagle w domu przy Julce, wiec wezmiemy ja na zakupy zeby sie rozluznila (200zl)
- mojemu tacie- nie mam pojecia, moze karte pamieci do cyfrowki albo jakiegos whiskacza nie wiem(200zl)
- Irka mama dostanie to co sobie wybierze tutaj podczas pobytu- pewnie bedzie to jakas przydatna i praktyczna rzecz (ok 50 funtow)
-Irka ojczym- pewnie mamusia podpowie cos (200zl)
- Irka babcia- ziolka ktore jej zawsze kupujemy na reumatyzm (100zl duza butla)
-Irka dziadek- ostatnio ma problemy z kolanem po wypadku, wiec moze jakas rehabilitacja, przyrzady czy cos (100zl)
-moja babcia- w zeszlym roku kupila jej angielska herbate, a w tym nie wiem co

-moj dziadek- w zeszlym roku dostal angielskie piwko, a w tym nie wiem

-Irka brat- nie mam pojecia czy sie zobaczymy, w razie co moze jakis zestaw kosmetykow
-ciocie i wujkowie- dorzucimy sie do puli i mama cos napewno wymysli
-Irka chrzesnica- spotkamy sie z nimi przed swietami i zobaczymy co tam by chciala lub potrzebowala (200zl)
To chyba na tyle- jeszcze dochodza drobiazgi dla bliskich znajomych...
-moja najlepsza przyjaciolka i jej facet- robia remont wiec napewno cos do mieszkanka im kupimy
-jakies drobiazgi dla Irka kumpla i jego rodzinki- zona i 10-miesieczny synek
jejku ta lista robi sie coraz dluzsza
- jeszcze dla najlepszych znajomych tutaj- Irka najlepszy przyjaciel i jego rodzina- zona i 7letnia corka
jejeku dobra koniec bo az wielkie oczy zrobilam....

nie spodziewalam sie ze to az tak wiele trzeba kupic, nie myslalam o tym wczesniej na wieksza skale...
zabieram sie za robienie listy i schowam ja zeby nic i nikogo nie przeoczyc