Autor Wątek: Wesele w Ostromecku  (Przeczytany 56383 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
Odp: Wesele w Ostromecku
« Odpowiedź #120 dnia: 31 Sierpnia 2010, 21:02 »
witajcie drogie forumowiczanki;)
Właśnie jutro jadę z narzeczonym do ostromecka na rozmowy odnośnie szczegółów wesela. 
Trochę mnie szczerze mówiąc przeraziły wasze posty momentami, ale mam nadzieje, ze nie bedzie duzych problemow. . .
oczywiscie mamy zamiar spisac umowe, zaliczka co prawda juz wplacona, ale ale, musi byc gwarancja niezmiennosci ceny, bez tego ani rusz.  Nie mam zamiaru sie miesiac przed weselem denerwowac, ze mi zazycza 100zł wiecej od osoby.  Chyba bym ich rozniosla. . .
Zastanawiam sie mocno nad ustawieniem stolow - okraglych, tzn ja mam swoje warunki i okreslona scisle ilosc osob, mam nadzieje, ze to zaakceptuja.  I teraz wlasnie, pisaliscie ze lepiej podawac mniejsza ilosc osob? hm.  Na pewno mozna pozniej ja zwiekszyc? Własciwie to jutro sie dowiem;)))) ciekawi mnie czy ciasta maja z cateringu (marze o staropolskiej) ech;) Jutro zdam relacje, jak sie wszystkiego dowiem:)
Fakt faktem, ze mamy jeszcze troche czasu (09. 2012) ale wole miec wszystko dopiete na ostatni guzik.  Zachwycil mnie czyjsc pomysl pokazu fajerwerkow! to musialo byc niezwykle! To Ostromecko cos takiego organizuje?
Zastanawiam sie drogie dziewczyny nad wyborem kosciola. . . waham sie miedzy bazylika a fara. . .  co mi doradzicie?
nemezis, mowilas, ze bylas bardzo zadowolona z zespolu, mozesz dac mi namiary? bo ja wlasnie kompletnie nie wiem do kogo uderzyc;)

Pozdrawiam wszystkie przyszle i juz obecne mezatki:))))))))))))))

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #121 dnia: 31 Sierpnia 2010, 23:11 »
Kinia87, jestem bardzo ciekawa, jak szybko podpiszą z Tobą umowę, oby szybciej niż ze mną :P U nas było dokładnie tak jak opisujesz - na miesiąc przed weselem denerwowałam się, czy nie podniosą nam ceny menu o 100 zł od osoby >:( Liczbę gości na pewno można zwiększyć (masz to zagwarantowane w umowie), za to w drugą stronę robią duże problemy :P

Okrągłe stoły w Ostromecku zdecydowanie odradzam, bo są malutkie (6-osobowe) i nie pomieści się na nich zbyt dużo jedzenia, będzie po prostu za ciasno. Chyba że do 2012 roku zainwestują w większe stoliki ;)

Jeśli chodzi o ciasta, to niestety nie były one najlepszej jakości i było ich trochę za mało... Tzn. wystarczyło na wesele, ale o rozdawaniu ich gościom nie było mowy. Mogę Cię jednak pocieszyć, że menu na stronie internetowej to tylko propozycje, dlatego możesz zażyczyć sobie większą ilość ciasta, lub zrezygnować i załatwić sobie własne (nie liczyłabym jednak, że kierownik Ostromecka się na to od razu zgodzi :P).

Pokaz fajerwerków ja miałam i rzeczywiście był niezwykły :) (film można obejrzeć w mojej relacji). Oczywiście nie organizował go lokal, ale firma pirotechniczna (mogę podać namiary jakby co).

Co do kościoła, musisz sama wybrać... Ja ślubowałam w Bazylice, nie mam pojęcia jak jest w Farze, więc trudno jest mi obiektywnie doradzić, który kościół lepszy ;)

O zespole napiszę w PW :)

Powodzenia jutro w negocjacjach!

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #122 dnia: 1 Września 2010, 00:18 »
Przyszło mi właśnie do głowy, że osoby zainteresowane weselem w Ostromecku pewnie chciałyby zobaczyć, jak wesela u nich wyglądają "w praniu" ;) Dlatego zapraszam do obejrzenia dwóch fragmentów filmu z mojego wesela (zamieszczałam je już co prawda w relacji, ale komu by się chciało szukać) ;)

Powitanie Młodej Pary i początek wesela

a tak bawili się goście ;)

Te fragmenty bardzo oddają klimat naszego wesela ;D Generalnie było bardzo... rockowo :twisted:

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #123 dnia: 2 Września 2010, 14:27 »
oj Nemezis.  . Twoje wesele, slub, wszystko - bylo cudowne :) a ja juz doczekac sie nie moge, kiedy zwierzband zagra dla nas w ostromecku :) ajjj :) tylko raczej wezmiemy nieco wymieszany repertuar, nie wszystko w ciezkim rocku ;) bo moja rodzina to tak srednio z rockiem;] tzn tym ciezkim;))) ale chlopacy sa nieziemscy :)

tak jak obiecalam, zdaje relacje z wczorajszego spotkania organizacyjnego w Ostromecku. . .

na samym poczatku musze Wam powiedziec, ze bylam niesamowicie zaskoczona! (mile) jak nas przyjeto:) kawa/herbata, bardzo sympatyczna kobietka, z ktora mielismy przyjemnosc omawiac wszelkie kwestie.  Rozwiala wszelkie nasze watpliwosci. . . 
Co do umowy, jest ona spisywana na minimum pol roku przed planowanym slubem (w naszym przypadku bedzie to mialo miejsce w styczniu 2012, bo slubujemy we wrzesniu) wowczas to na pismie otrzymujemy gwarancje niezmiennosci ceny i wszelkie inne ustalenia.  Czyli z umowa problemow nie ma.  Co do cen, wiadomo podatki rosna, wiec tak samo jedzonko rowniez moze byc drozsze, jednak dostalismy zapewnienie ze przy przykladowym najtanszym menu za 195 cena nie podskoczy na wiecej niz 210 zł.  Czyli nie jest zle:) przez 2 lata jednak moze sie sporo zmienic. . .  acha i od razu z gory nam mowila, ze jezeli przykladowo planujemy wesele na 70 osob, to do umowy mamy podac max 55, nawet mniej, bo zwiekszyc liczbe zawsze mozna, natomiast zmniejszyc nie - placi sie za to co sie podalo.  Wiec z gory sama nas o tym uprzedzila, bardzo w porzadku.  Ogolnie babeczka byla niezwykle sympatyczna, wszystko nam dokladnie opowiadala ;] ja oczywiscie, nie omieszkalam nie wspomniec o Tobie Nemezis i zespole zwierzband, na co kobitka szeroko sie usmiechnela i powiedziala, ze chlopaki dali czadu! :)))))) super:) Widzielismy pokoj dla pary mlodej, kilka do wyboru, calkiem przyjemnie :) doglebnie przygladalismy sie salom i do tej pory nie wiemy co zrobic (tj. wieksza sala do tanca, czy żarcia:P) marzy mi sie rozstawienie okraglych stolow, ale niestety te, co maja w ostromecku sa bardzo male. . na 6 osob:/ i to tak, ze zadnego dania sie na tym nie postawi, musi byc bufet obok.  Ale podobno trwaja negocjacje w sprawie zakupu wiekszych stolow, wiec przez 2 lata to jeszcze sie moze duzo pozmieniac;) widzielismy przykladowe ustawienie V ale niezbyt mi sie to podobalo szczerze mowiac. . .  ale wiadomo, ze to wszystko na sucho.  Tak wiec uspokajam tych, ktorzy zamierzaja tam miec wesele, spokojnie mozna o wszystkim pogadac.  Szczegoly co do menu - przy spisywaniu umowy, wtedy z gastronomia mozna ustalic wszystko co i jak, spytac, co polecaja, co sie najbardziej sprawdza itd.  Wiec uspokoilam zarowno siebie jak i Was;)
a co do mojego zachwytu Pałacem i jego otoczeniem,. . niezmiennie wzrasta. . .  naprawde przepiekne miejsce, na tak wspanialy dzien. . .  ech:)
nemezis, zaczynam czuc, ze moj slub to bedzie taka Twoja mała kopia:D wesele - ostromecko, slub - bazylika (jednak:D), zwierzband i fajerwerki z twojego polecenia:D heh:P

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #124 dnia: 2 Września 2010, 15:32 »
Nie mów, że to będzie kopia, to będzie Twój ślub i wesele, jedyne w swoim rodzaju :) Cieszę się, że podejście do klienta w Ostromecku się poprawiło. Nasz rocznik (2010) był trochę pechowy, bo w Ostromecku zmienił się manager i chyba też kierownik, przez co wiele ustnych ustaleń okazało się nieważnych. Mam nadzieję, że teraz już będą bardziej konsekwentni w swoich obietnicach ::)

Kinia, a Zwierzband już się zgodził u Was zagrać?

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #125 dnia: 2 Września 2010, 16:33 »
jeszcze nie odpisali ;) tak tylko wpisalam liste prawdopodobnych podobienstw ;)
ale zrodzil sie w mojej glowie wlasnie przed chwila inny pomysl. .  chcialabym, zeby na moim weseli grali. . .  bracia Cugowscy. . .  ;) wiem, upadlam na glowe, ale to moje marzenie ;] ech, jak slysze glos Piotra Cugowskiego to mam ciary. . .  czekam tylko na informacje zwrotna od menadzera.  Najbardziej interesuje mnie kwota takiej przyjemnosci oczywiscie ;) moge rowy kopac przez te 2 lata, ale tak bardzo chcialabym ich miec. . .

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #126 dnia: 2 Września 2010, 18:44 »
kinia jak sie dowiesz cos na temat ceny to podziel sie prosze:)...chcialabym wiedziec z czystej ciekawosci ile za takie przyjemnosci sobie licza...

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #127 dnia: 2 Września 2010, 22:03 »
Obstawiam, że jakieś 10 tysiaków ::) Ale i tak wolałabym Zwierzband ;D Głos Rafała jest po prostu cudny :Serduszka:

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #128 dnia: 2 Września 2010, 22:08 »
oczywiscie, zdam relacje ;) tez sama jestem ciekawa ile taka przyjemnosc kosztuje. . .  Piotr Cugowski to na mnie jeden z najlepszych wokalistow skali swiatowej. .  ten glos przyprawia mnie o ciary! ale podejrzewam, ze w 10 tys.  to sie nie zamknie:/ ja nawet nie znam przypuszczalnych granic cenowych, bo po prostu sie na tym nie znam. . .
jak tylko ten menadzer odpisze, dam Wam znac :)

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #129 dnia: 2 Września 2010, 22:11 »
Cytat: kinia87 link=topic=15780. msg1353908#msg1353908 date=1283458106
Piotr Cugowski to na mnie

oczywiscie DLA mnie ;P
oswieccie mnie,. . . jest tu mozliwa edycja postow? bo nie moge sie tej funkcji doszukac. . . hmmm ;)

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #130 dnia: 2 Września 2010, 22:25 »
znalazlam cos w sieci...

Oto cennik na wesela dla zamożnych:

Krzysztof Krawczyk - 30 000 zł

Shazza - 7 000 zł

Manadaryna - 10 000 zł

Bajm - 50 000 zł

Ich Troje - 45 000 zł

Maryla Rodowicz - 35 000 - 40 000 zł

Perfect - 28 000 zł

Urszula - 28 000 zł

Budka Suflera - 70 000 - 80 000 zł

Tatiana Okupnik - 43 000 zł

Kayah - 40 000 zł

Blue Cafe - 36 000 - 40 000 zł

Stachursky - 30 000 zł

No to pieknie... tatus z budka suflera najdrozej ;) nie ma to jak peszek...

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #131 dnia: 2 Września 2010, 23:08 »
ja bym strzelala w 30-40 tysiakow;)...ale i tak nie zamienie Zwierzaka!!! nadal niezmiennie w 100% zgadzam sie z Nemezis;D...
ale ostatnio jak bylam na karaoke w tpa to razem z Rafalem spiewal koles z ktorejs tam wersji idola - taki wielki kudlaty blondyn;) i powiem szczerze, ze jego glos doprowadzil do relaksacji wszystkich miesni, poprostu bajka...

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #132 dnia: 2 Września 2010, 23:23 »
O matko, Ich Troje 45 tysięcy? :o :o :o Ja bym ich za darmo nie chciała :p A Mandaryna nie wiem za co kasuje 10 tysięcy, chyba za poruszanie ustami do playbacku, bo śpiewać przecież nie umie... ::)

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #133 dnia: 2 Września 2010, 23:31 »
hahahah dokladnie! jak zobaczylam Mandaryne w tym kung fu skladzie, to az sie rozesmialam ;)

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #134 dnia: 3 Września 2010, 14:34 »
dostałam odpowiedz... jedna o 4 rano, druga jakas godzine temu... pierwsze byla niezbyt mila ;) napisali, ze nie graja na weselach i mam ich wiecej nie obrazac  :o natomiast w drugiej (wyslanej z iphone'a, wiec moze bezposrednio od ktoregos z braci) dostalam informacje, ze koszt to 60 tys....
hmm... jak wygram w toto-lotka to zastanawiac sie nie bede ;)
zastanawia mnie jednak, ktos napisal ta wiadomosc o 4 rano...

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #135 dnia: 3 Września 2010, 15:02 »
Nemezis, jeszcze o jedna kwestie chce zapytac...
czy zaliczka w Ostromecku jest zaliczka poza kosztem od osoby? tzn jako koszt dodatkowy? czy po prostu jest to juz tak jakby czesciowa wplata za menu od kilku osob? zapomnialam o to zapytac..

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #136 dnia: 3 Września 2010, 15:47 »
Koszt dodatkowy? Jeszcze by tego brakowało :razz: Oczywiście zaliczka jest odliczana od całości :)

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #137 dnia: 3 Września 2010, 15:53 »
noo... w Lubostroniu na przyklad, licza sobie na samo dzien dobry za sam fakt, ze masz tam wesele 7 tys.zł  :-\ do tego koszt menu od osoby.. (tez minimum 200zł od os.) Przegiecie..

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #138 dnia: 3 Września 2010, 16:04 »
Może dlatego nie znam nikogo, kto by robił tam wesele... Nawet tu na forum ;) Ale są ludzie, których stać na wydanie lekką ręką 7 tysiaków albo i więcej ::) Widziałaś np. ten wątek? https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=21661.0 Na początku rozwalił mnie na łopatki, teraz już się tylko śmieję :P

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #139 dnia: 3 Września 2010, 16:15 »
ym acha :D nie no wiesz, jak kogos stac... ale maszyna do popcornu, waty cukrowej ...
no spoko...  ;D

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #140 dnia: 3 Września 2010, 16:28 »
 tak powaznie... hm. Nie wiem, czy jakbym nawet miala tak duze pieniadze, to zdecydowalabym sie na taki przepych...  jakies takie mialam odczucie, ze to wszystko na pokaz jest...czuc czysty materializm na odleglosc...

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #141 dnia: 3 Września 2010, 16:40 »
przyjrzalam sie temu raz jeszcze..i chyba wiem, o co tam chodzi w tym watku.
Tak jak juz sama nemi zauwazylas w pewnym poscie, raczej biedna para studentow sama nie stworzy sobie wesela na miare hollywood! wejdz na blog, ktory ona prowadzi http://slubne-inspiracje.blog.pl/ ona po prostu REKLAMUJE rozne firmy, polskie i zagraniczne i za takie reklamy zgarnia kase, nic wiecej, nie ma mowy o zadnym slubie! takie jest moje zdanie. Poczekamy do daty jej pseudoplanowanego slubu, czy przeczucie prawie psychologa sie sprawdzi;)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08-2010
« Odpowiedź #142 dnia: 8 Września 2010, 09:39 »
trochę mnie tu nie było ale to wszystko przez wspaniały miesiąc miodowy:) Niamesis oglądałam Twoje piekne filmy z wesela i się zastanawiam czy podczas tańców "jasność" na dworze to skutek wczesnej pory rannej czy popołudniowej z soboty?:)
Goście byli zachwyceni organizacją Ostromecka - no a to jest chyba najważniejsze, i nam również poza małą nieścisłością w umowie  (oczywiście na naszą niekorzyść)  wszystko się podobało!
Ale czemu ten czas tak szybko zleciał? Chwila i już po wszystkim! - ale teraz jest jeszcze piękniej:)
Pozdrawiam!
PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #143 dnia: 8 Września 2010, 11:23 »
Niamesis oglądałam Twoje piekne filmy z wesela i się zastanawiam czy podczas tańców "jasność" na dworze to skutek wczesnej pory rannej czy popołudniowej z soboty?:)

Chyba jedno i drugie... Mieliśmy ciemno na sali może przez 4 godziny, takie uroki wesela w lipcu ;)

Cieszę się, że Wy i Wasi goście też jesteście zadowoleni z Ostromecka, może ten lokal nie jest taki zły, jak nam się na początku wydawało :p

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #144 dnia: 8 Września 2010, 11:36 »
Przynajmniej jakieś "dodatkowe atrakcie" i do końca życia zapamiętamy przygotowania przed weselne:)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #145 dnia: 8 Września 2010, 12:13 »
Zosiu, a Wy w końcu mieliście fajerwerki? Bo pamiętam, że to rozważałaś :)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #146 dnia: 8 Września 2010, 12:25 »
Nie fajerwerków nie było, nie licząc tych na torcie:)

Offline Malachite

• nowicjusz
  • *
  • Emilek, ur. zm. 9 XII 2009, Lenka, ur. 18 III 2011
  • data ślubu: 10.06.2011
« Odpowiedź #147 dnia: 17 Września 2010, 11:55 »
Kinia87, moim zdaniem Fara jest ładniejsza niż Bazylika, ale z doświadczenia mojej koleżanki, która właśnie w Farze ma brać ślub, nie zachęca do tego miejsca ze względu na niemiłą "obsługę".  Do tego nie może sama udekorować kościoła, nawet nie wie jakie kwiaty będą do dekoracji użyte, a za tę przyjemność płaci 200 zł. 
My zdecydowaliśmy się na ślub w kościółku ostromeckim.  Jest maleńki, ale za to nie będzie tej pustki jaka byłaby w Bazylice.  Do tego pachnie swoimi latami, co uwielbiam w starych kościołach, a cmentarz to jego dodatkowy urok. 

Offline silena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010
« Odpowiedź #148 dnia: 17 Września 2010, 18:05 »
My tam mieliśmy ślub :) bardzo ładnie wszystko wyszło. Zostawiliśmy im nawet naszą dekorację ( kokardy na ławki- białe, na krzesła- zielone oraz pokrowiec na klęcznik i na 2 krzesła) także możesz się zapytać, czy Ci udostępnią.
Mieliśmy jednak "swojego" księdza, nie wiem jak mszę prowadzi miejscowy proboszcz.

Offline Malachite

• nowicjusz
  • *
  • Emilek, ur. zm. 9 XII 2009, Lenka, ur. 18 III 2011
  • data ślubu: 10.06.2011
« Odpowiedź #149 dnia: 19 Września 2010, 19:32 »
:-D Super! Podpytam się :-) My także chcemy mieć swojego księdza.