Autor Wątek: Wesele w Ostromecku  (Przeczytany 56292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08-2010
Odp: Wesele w Ostromecku
« Odpowiedź #60 dnia: 20 Stycznia 2010, 16:28 »
Przepraszam za namieszanie z cytatami:)
PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #61 dnia: 27 Stycznia 2010, 23:54 »
I jak, Zosiu, udało Ci się umówić z nimi na podpisanie umowy? Bo my już trzy razy w nowym roku dzwoniliśmy, żeby się umówić i w kółko słyszymy to samo: pani A. oddzwoni... Ale nie oddzwania!!! :czeka:  Jak to możliwe, że osoba, która zajmuje się organizacją wesel, nie ma służbowej komórki i nie idzie się z nią skontaktować?! Nie rozumiem, jak można tak traktować klientów, w ogóle nie dbają o dobrą opinię! :klnie: Jestem ciekawa, czy na tydzień przed weselem też nie będzie można się z nimi skontaktować... A może w ogóle skończy się tak, że przyjedziemy po ślubie na nasze wesele a tam będzie wszystko pozamykane i nikt nie będzie nic wiedział? :glowa_w_mur:

Offline silena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010
« Odpowiedź #62 dnia: 28 Stycznia 2010, 00:05 »
U mnie było podobnie jak podpisywałam umowę. Proponuję więcej stanowczości przy następnym telefonie albo po prostu zapytać się kiedy pani A. będzie (nie mówiąc dokładnie o co chodzi) i przyjechać- nie ma to jak osobiste załatwianie.
Prawdę mówiąc ja się coraz bardziej obawiam... myslałam, że tylko my mieliśmy problem z załatwieniem formalności :( Kiedy decydowałam się na Ostromecko myślałam w kategoriach- skoro to jest miejskie i zarządza tym osoba zatrudniona, a nie właściciel, to będzie się starała o swoją posadę i nie dopuści do skarg, obawiając się zwolnienia. Na razie jednak wygląda na to, że trochę inaczej jest w rzeczywistości...
Nie ma co jednak popadać w histerię- nic już nie zmienimy. Mam nadzieję, że na końcu będziemy bardzo zadowolone z wesela w tak pięknym miejscu. Coś mi się zdaje, że jestem pierwsza w kolejce w naszym forumkowym gronie, więc zdam relację :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #63 dnia: 28 Stycznia 2010, 00:23 »
Wiesz, póki co nie chcemy wchodzić z nimi w konflikt, bo jednak zależy nam, żeby współpraca się dobrze układała. Może spróbujemy jeszcze skontaktować się drogą mailową a jak to nie pomoże, to rzeczywiście trzeba będzie tam pojechać i wykłócić się o swoje :-\  Oni sami sobie szkodzą takim zachowaniem, bo w końcu jak ludzie przeczytają takie opinie, to już nikt nie będzie chciał mieć tam wesela...

Coś mi się zdaje, że jestem pierwsza w kolejce w naszym forumkowym gronie, więc zdam relację :)
Będziemy czekać z niecierpliwością :)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 22 Lutego 2010, 09:47 »
Witajcie!

Troche mnie tu nie było, jak tam sprawy związane z Ostromeckiem? Ja muszę przyznać ze za 1 razem udało mi się umówić z Panią...(niestety nie pamietam imienia) bardzo miła mi się wydała, i w piątek lub sobotę się z nią widzimy, więc zdam relację:)
PS. Jak wrażenia po wczorajszych targach?:)

Pozdrawiam!!

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #65 dnia: 22 Lutego 2010, 11:59 »
Ale podpisaliście już umowę? Bo my jesteśmy umówieni na 6 marca, wcześniej się nie dało. Dostaliśmy projekt umowy i wkurzył mnie zapis, że cena może jeszcze wzrosnąć o wartość wskaźnika inflacji. Nie podoba mi się to :nie: Najpierw miało być 170 zł, później nagle podnieśli cenę do 195 a teraz jeszcze mają podnieść? To ile w końcu będziemy płacić od osoby? >:(

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Lutego 2010, 12:03 »
Najpierw spotkanie i tam mamy uzgodnić szczegóły a dopiero pózniej umowa. Tragedia z tą ceną...a na dodatek własnie usiadłam do tego menu i żadnego szału nie robi.. jeśli impreza będzie do 4 to ludzie z głodu umrą, więc ze bede chciałą coś dołożyć to pewnie cenę też mi zmienią...

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #67 dnia: 22 Lutego 2010, 12:43 »
To mnie zaniepokoiłaś... Chyba nie będzie tak źle z tym jedzeniem? Nie słyszałam jak dotąd negatywnych opinii na temat ilości jedzenia w Ostromecku...

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 22 Lutego 2010, 12:45 »
Nie słyszałaś złych na temat jedzenia - ja też nie ale czy słyszałaś dobre?:) bo ja szczerze żadnych. ale trochę zmodyfikowałam i myślę ze powinno być dobrze

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #69 dnia: 22 Lutego 2010, 12:56 »
A możesz napisać, jakie modyfikacje wprowadziłaś? Może ja też coś pokombinuję...

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 22 Lutego 2010, 13:13 »
Podaj mi na prv maila to Ci podeśle

Offline Grarem
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2010
« Odpowiedź #71 dnia: 24 Lutego 2010, 15:38 »
Jeżeli jest ktoś zainteresowany wymiarami sal w pałacu w ostromecku to podaję:
- sala zielona 10 x 6,20,
- sala zlota około 75 metrów kwadratowych, nie znam dokładnych wymiarów tej sali bo bardziej interesowała nas sala, przeznaczona na część rozrywkowa całej imprezy z uwagi na orkiestrę.
jeżeli chodzi o stoliki to zdecydowaliśmy się na okrągłe, widzieliśmy stoły ustawione w literę "V" efekt może fajny ale cały środek jest zajęty, sam wybór ustawienia stołów napewno jest uzależniony od ilości gosci, a takze od gustu organizujacych przyjecie.
Pozdrawiam

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #72 dnia: 24 Lutego 2010, 16:29 »
Dzięki Grarem! :-*

nie znam dokładnych wymiarów tej sali bo bardziej interesowała nas sala, przeznaczona na część rozrywkowa całej imprezy z uwagi na orkiestrę.

A którą dokładnie salę przeznaczasz na część rozrywkową? U nas goście będą tańczyć na tej największej sali po prawej stronie (balowej). Może wiesz, jakie ona ma wymiary? :)

Offline Grarem
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 24 Lutego 2010, 16:44 »
Sala złota, czyli ta z wyjściem na taras przeznaczona jest na konsumpcje  natomiast zielona ta po lewej stronie na część rozrywkową, nasze wesele nie jest zbyt duże 50 osob, a wiec przestrzen ta na wystarczy
Nie znam wymiarów pozostałych sal, ale mozna sie umówić z paniami na pomiary nie robia żadnych problemów, my byliśmy w kazdym razie zmuszeni do tego z uwagi na wymogi stawiane przez orkiestrę.
pozdrawiam

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #74 dnia: 24 Lutego 2010, 17:24 »
Wychodzi na to, że są dwie sale zielone - jedna po prawej a druga po lewej stronie sali złotej (tej z tarasem) :drapanie: Ale wydaje mi się, że nam mówili, że tej po lewej raczej nie udostępniają, bo zwykle podają tam śniadania...

Offline Grarem
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 24 Lutego 2010, 17:34 »
może zaszło jakieś nieporozumienie , to wszystko zależy od tego o ktora lewą strne nam chodzi. patrząc od strony wejścia na sale złota to po lewej stronie jest sala zielona o ile mnie pamięc nie myli, po prawej stronie od sali złotej jest mniejsze pomieszczenie tam mozna przygotowac inne atrakcje pod tytułem wiejski stół, czekoladowa fontane itp. nam bynajmniej taka przestrzeń wystarczy z uwagi na ilośc gości.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #76 dnia: 24 Lutego 2010, 22:31 »
To u nas będzie tak: sali po lewej (zielonej?) nie wykorzystujemy, w sali złotej siedzimy my i rodzina (54 osoby), w sali po prawej (to jest chyba sala PISTACJOWA :P) siedzą znajomi i młodzież (24 osoby), w holu pomiędzy tymi trzema salami a salą balową będzie bufet i stolik dla zepołu, natomiast na sali balowej tańczymy :)

Teraz pytanie z innej beczki ;) Czy Waszym zdaniem jest szansa, żeby napisali nam w umowie konkretną cenę od osoby, jaką przyjdzie nam płacić? Chodzi o to, żeby nie było tego zapisu, że cena może wzrosnąć o wartość wskaźnika inflacji, ogłoszonego pod koniec miesiąca poprzedzającego wesele (bo jak "może", to na pewno wzrośnie :-\). Będziecie się o to kłócić? Naprawdę nie wiem, jak mamy planować budżet weselny, skoro dopiero na kilka dni przed ślubem dowiemy się, jaka jest cena od osoby :-\

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 25 Lutego 2010, 11:02 »
Do Grarem: My też tańczymy w tej lewej sali:) a jemy w środkowej i prawej.

Co do zapisu w umowie, będę próbowała żeby usunęli mi ten zapis ale praktycznie sama mogę sobie na to odpowiedzieć " na Ostromecko jest tyle chętnych, że jeśli ta cena jest dla Pani zbyt duża zawsze można jeszcze zrezygnować, my kogoś znajdziemy" - moze trochę ostro ale wcale by mnie to nie zdziwiło:(

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #78 dnia: 25 Lutego 2010, 13:17 »
Wiesz, zawsze można użyć innego argumentu: "Planowałam zaprosić 80 osób, ale skoro podniesiecie cenę, to zmniejszamy liczbę gości do 50 osób". Wiadomo kto na tym najbardziej straci :P

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 25 Lutego 2010, 14:56 »
hehe, czemu nie:)  A mówili Ci, że jeśli na umowe zadeklarujesz 80osób a bedzie 70 (nawet jak ich wczesniej powiadomisz) to i tak za 80 płacisz? więc lepiej podać mniej, bo dodawać można:)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #80 dnia: 25 Lutego 2010, 15:11 »
Nie mówili :-\ Dzięki za informację, co ja bym zrobiła bez forum i bez Was... :)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 25 Lutego 2010, 15:24 »
Dokładnie, to forum i Wy to najlepszy prezent przedślubny:) A Ostromecko każdemu jakiś szczegół powie o którym innym nie wspomina więc wspólnymi siłami utworzymy całość:)

Offline Grarem
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 26 Lutego 2010, 18:33 »
Odnośnie umowy jeszcze nie rozmawialiśmy, z tego co słyszałam nie bardzo im sie ten pomysl podoba, wstepnie jesteśmy umówieni na ustalenie szczegółów w polowie marca. Prawdą jest, że mają swoje zasady i trudno co kolwiek wynegocjować. Pamietam jak rozmawialiśmy odnośnie orkiestry, która w stosunku do nas postawiła konkretne warunki, na poczatku było oku, ale później okazalo sie , że rostawienie podestu raczej nie wchodzi w grę bo może dojśc do uszkodzenia parkietu, a kosztami jego naprawy zostaniemy obciązeni my. Czasami się zastanawiam czy moi goście nie beda musieli przyjśc w " Papciach" bo przecież szpilki tez moga uszkodzić parkiet. Wydaje mi się, że skoro taki lokal wykorzystuje sie na tego typu imprezy to trzeba sie liczyc z takim ryzykiem.
Pozdrawiam.

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 1 Marca 2010, 14:01 »
I to jest własnie podejście każdego klienta ale niestety nie ich, bo według nich to chyba chcesz kliencie mieć w Pałacu? to płać...uszkodzenia związane z zwykłym użytkowaniem również są po naszej stronie...

Powodzenia!

Offline AiM
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 27 Kwietnia 2010, 13:02 »
Dziewczyny,
ja również mam wesele w Ostromecku w sierpniu br.  i jestem załamana jakością komunikacji z dyrekcją pałacu oraz obsługą wesel.  Sa totalnie nieprofesjonalni, nawet nie próbują wyjść poza schemat swojego dotychczasowego działania, o wszystko trzeba się kłócić, prosić, błagać. . . 
Swoją drogą - czy znacie może kogoś, kto w ostatnim czasie miał wesele w Ostromecku bądź uczestniczył w takowym? Jestem tak zaniepokojona przebiegiem przygotowań, że wolałabym wiedzieć, na czym stoimy. . .

Pozdrawiam!

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #85 dnia: 27 Kwietnia 2010, 13:21 »
"Mój" fotograf miał przyjemność być tam na jednym weselu (oczywiście w pracy) i w sumie nie miał zastrzeżeń. Jeszcze znajoma PMa była tam jako gość i nawet chwaliła obsługę, jedzenie itp. Więc mam nadzieję, że jakoś to będzie... Na razie odpuściłam sobie walczenie z nimi, już nawet przestaliśmy ich prosić, żeby łaskawie podpisali z nami umowę. Tak, tak, do wesela pozostały dwa miesiące a my wciąż nie mamy podpisanej umowy z lokalem! :mdleje: To już przestaje mnie złościć a zaczyna bawić :lol: Cóż, przez takie postępowanie Ostromecko będzie tracić klientów. Moja znajoma, która zarezerwowała sobie tam termin na 2011 rok, zrezygnowała po przeczytaniu opinii w necie. Żałuję, że tych opinii nie było, kiedy ja wybierałam lokal na swoje wesele :-\

Offline AiM
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 27 Kwietnia 2010, 13:31 »
Troszeczkę mnie pocieszyłaś, dziękuję :)!
My podpisaliśmy "już" umowę, ale nie czuję się z tego powodu bezpieczniej. . . 

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #87 dnia: 27 Kwietnia 2010, 13:45 »
AiM, już podpisaliście umowę? :o Zdradź mi, proszę, jak udało Wam się to osiągnąć? Wparowaliście tam z kałachem czy jak? ;) :p

Offline AiM
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 30 Kwietnia 2010, 01:05 »
Hmm, właściwie wręcz przeciwnie. . .  ;) Wymienialiśmy najpierw szereg meili z ustaleniami, aż w końcu podpisaliśmy umowę. . .

Offline beti_andrew
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 4 Maja 2010, 18:12 »
po tym co tu czytam to juz wiem, ze NA PEWNO NIE ZORGANIZUJE WESELA W OSTROMECKU  >:(
w sumie szkoda,ze takie maja podejscie do ludzi, bo duzo na tym traca jak widac  ::)