Autor Wątek: Wesele w Ostromecku  (Przeczytany 56280 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Odp: Wesele w Ostromecku
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Października 2009, 12:37 »
Hmm... A mogłabyś skrótowo napisać jakie warunki są określone w takiej umowie? :)

Mam jeszcze jedno pytanie (do osób, które planują lub miały w Ostromecku wesele z poprawinami). Ile kosztują takie poprawiny i jak długo trwają? Zastanawia mnie też, jak będzie wyglądała kwestia noclegu dla gości w pałacyku. Wcześniej, przy najtańszym menu, cena wynosiła 200 zł za pokój dwuosobowy. Nie wiecie może, czy ta cena też się zmieniła?

Offline silena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010
« Odpowiedź #31 dnia: 31 Października 2009, 21:44 »
A co konkretnie Cię interesuje? Umowa jest dosyć szczegółowa- długo ją negocjowaliśmy.  I tak nie jestem w pełni zadowolon- te nieszczęsne +10% no ale trudno.  Skrótowo: mam menu, cene, min.  liczbę gości, czas trwania imprezy, sposób zapłaty itd.
Co do poprawin- powiedzieli nam że mogą zrobić od 70 zł.  Dla nas to za dużo, więc robimy gdzie indziej.  Z pokoi dla gości nie korzystamy, więc nie wiem jak kształtuje się cena.
A ślub będziemy mieli w koścółku w Ostromecku- miała być Bazylika ale nie było terminu :/ Mam te same zastrzeżenia co Wy, ale mam nadzieję, że nie będzie tak źle.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #32 dnia: 1 Listopada 2009, 12:11 »
Dzięki :) Właśnie chciałam się dowiedzieć, co jest określone w umowie. A do której godziny macie przewidziane wesele? (sorki, że Cię tak zamęczam pytaniami ;)) Co do kościółka w Ostromecku, widziałam niedawno zdjęcia ze ślubu w tym miejscu i wyszły naprawdę fajnie, ale nie wiem, czy to w większym stopniu zasługa miejsca czy fotografa ;)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08-2010
« Odpowiedź #33 dnia: 2 Listopada 2009, 09:36 »
Mi powiedzieli, że jedynie co to umowe mogę podpisać pół roku przed. W styczniu będę się tam wybierać i dopytam osobiście jaką cenę otrzymam - może inna niż na stronie (nadzieja:)
Nemezis jeśli odpowiedzą że 195zł (jeśli znowu nie podniosą) to chętnie wybiore się z Tobą i każdym kto będzie chciał normalnych cen:) Nie damy się!! a mi na dodatek gosci przybyło:(
PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Listopada 2009, 12:04 »
Wydaje mi się,że w każdej restauracji zawsze ceny wzrastają z roku na rok.Ja w umowie też nie mam napisanej konkretnej ceny w tym roku jest 130-165zł(w zależności jakie menu wybiorę) a cena w przyszłym roku może być inna.Nikt Wam nie zagwarantuje na 100% ,że cena nie pójdzie w górę, przecież różne mogą być sytuacje na rynkui ceny wówczas(np. żywności) podnoszą się.

Fakt dziwie się, że nie chcą z Wami podpisać umowy, że trzeba ją na nich wymusić.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #35 dnia: 2 Listopada 2009, 17:30 »
To zrozumiałe, że ceny idą w górę, w końcu wszystko drożeje. Ale mówili, że wzrosną najwyżej o 10% a 10% ze 170 zł to 17 zł, tymczasem menu zdrożało o 25 zł za osobę :-\

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 2 Listopada 2009, 19:40 »
widać,że nie liczą się z klientem:(:(:(:( u nas cena może wzrosnąć do 5%

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 2 Listopada 2009, 20:43 »
a gdzie planujesz wesele, jeśli można spytać? :)

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 2 Listopada 2009, 21:59 »
My zamówiliśmy sale Olimpijczyk na Zawiszy i w tą cenę wliczone są poprawiny.No chyba,że będziemy dodatkowo chcieli zamówić obiad  to cena wzrośnie o 20zł. Ale z tego co rozmawialam z menagerką to powiedziała mi,że zazwyczaj pełno jedzenia zostaje i Para Młoda zamiast zamawiać cały obiad na poprawiny dobiera sobie np. tylko kilka rodzajów mięs itp.(oczywiście w tylko w przypadku jeśli wiedzą,że będzie dużo gości na poprawinach)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 3 Listopada 2009, 09:39 »
to się nazywa klient na 1 miejscu.. w Ostromecku powiedzieli, że jedzenia pełno zostaje ale im się nie opłaca za darmo tam siedzieć...

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 3 Listopada 2009, 09:42 »
* Chodziło mi o poprawiny.
A co do wesela to zakłądałam wzrost 10% no bo faktycznie wszytko idzie w góre ale tak jak Nemezis pisała 25zł to zdecydowanie nie jest 10%

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #41 dnia: 4 Listopada 2009, 10:21 »
to się nazywa klient na 1 miejscu.. w Ostromecku powiedzieli, że jedzenia pełno zostaje ale im się nie opłaca za darmo tam siedzieć...
No coż, Ostromecko nie jest własnością prywatną, tylko należy do miasta, to tłumaczy "specyficzne" podejście do klienta 8) Z drugiej strony, moim zdaniem ten pałacyk to najpiękniejsze miejsce na ślub w Bydgoszczy i okolicach... Wszystko ma swoje dobre i złe strony ;)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 4 Listopada 2009, 10:36 »
No dokładnie, o własne się dba a jak jest własnością Miasta to im nie zależy, a szkoda. Ale zgadzam się Pałacyk na wesele jest jak z marzeń i do tego ten park ślicznie zadbany:) cóż nie ma łatwo ale warto "cierpieć" :P

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #43 dnia: 7 Listopada 2009, 23:09 »
Wcześniej w tym wątku pojawiło się pytanie o zdjęcia z wesela w Ostromecku. Jeśli ktoś jest jeszcze takowymi zainteresowany, to mogę przesłać namiary :)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 9 Listopada 2009, 10:52 »
jeśli są to inne zdjęcia niż ostromecko ma na stronie, to chętnie bym skorzystała.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Listopada 2009, 19:52 »
Pewnie, że inne :) Już wysłałam.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #46 dnia: 13 Listopada 2009, 16:02 »
Witam ponownie wszystkie Ostromecczanki ;)
Byłam dziś znowu na spotkaniu w sprawie wesela. Okazało się, że pan Mariusz już tam nie pracuje, teraz organizacją wesel zajmuje się pani Alicja - całkiem miła i zorientowana osoba. Niestety potwierdziła to, czego się obawiałam - obecny cennik jest na 2010 rok i nawet jeśli ktoś rezerwował sale w tym czy zeszłym roku, to będzie płacił wg nowego cennika :'( Pytałam, czy cena może jeszcze ulec zmianie - powiedziała, że już na pewno nie wzrośnie. Mam nadzieję, że dotrzymają tej obietnicy, bo umowę będziemy mogli spisać dopiero po Nowym Roku :-\ Aha, jeśli planujecie rezerwować jakieś pokoje dla gości, to trzeba to zrobić jak najszybciej, bo zostało ich niewiele. Pytałam też, ile płaci się za dzieci na weselu - do 2 roku życia bezpłatnie, do 10 -50%. Jeśli chodzi o rozstaw stołów, to przy większej liczbie gości radzą ustawić stoliki okrągłe. Średnio mi się ten pomysł podoba, muszę to jeszcze przemyśleć. A Wy co o tym sądzicie - lepsze stoły okrągłe czy długie i łączone? :)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Listopada 2009, 09:12 »
Serdecznie dziękuje za linka:)

Co do stołów, osobiście preferuje łączone, bo jestem pewna że przy okrągłych porobią się grupki a zdecydowanie tego nie chcę. Wczoraj byliśmy w ostromecku ale nie ustalać tylko na ciastko i poogladać (po raz kolejny:)wiem już na pewno że dzień przednami w piątek również jest wesele więc osoby które miały nocować już przed weselem niestety nie mogą:( A 4dni po jest wielka impreza wiec w tym tygodniu musze zdeklarować ilość pokoi więc całe szczęscie, że się tam wybrałam

Offline tymka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Grudnia 2009, 11:22 »
witam!
planujemy z K slub na lipiec 2011, wesele wlasnie w ostromecku, a slub w Bazylice - myslelismy, zeby terminy rezerwowac w marcu 2010 - czy aby nie za późno? zastanawiam się. . .  pomożcie!

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 25 Grudnia 2009, 11:44 »
Zawsze możesz iść szybciej, żeby potem nie żałować, że ktoś zajął już termin. A wiele par zaczyna załatwianie na wiosnę, więc może lepiej teraz...?

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #50 dnia: 25 Grudnia 2009, 12:45 »
Myślę, że nie będzie problemu, my rezerwowaliśmy termin na lipiec 2010 w czerwcu 2009 i mieliśmy do wyboru dwie soboty, więc w marcu na pewno też coś będzie. Z drugiej strony, jeśli już jesteście zdecydowani, to po co czekać... Można teraz nawet telefonicznie zarezerwować wstępnie termin a zaliczkę wpłacić w marcu.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Grudnia 2009, 13:11 »
Mam jeszcze jedno istotne pytanie: Jak wygląda w Ostromecku kwestia wnoszenia własnego alkoholu? Czy biorą jakieś korkowe? Wydaje mi się, że kiedyś o to pytaliśmy i podobno nic się nie płaci, ale nie wiem, czy zgodzą się oddać nam do dyspozycji lodówkę, żeby schłodzić wódkę... Czy Wy też planujecie kupić alkohol na własną rękę czy bierzecie od nich?

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Grudnia 2009, 11:01 »
Odnośnie alkoholu, oni mają podpisaną umowę (bodajże z Sobieskim) i ta wódka jest u nich w miarę tania. My natomiast wnosimy własny alkohol i można bez opłat to zrobić, natomiast o sprawę lodówek sama chcę się dowiedzieć, bo wódka powinna być porządnie schłodzona:) wiem jednak że dzień przede mną również jest wesele więc nie wiem jak to będzie.. jakby ktos wiedział dokładnie jak wygląda sprawa lodówek również proszę o odpowiedź:)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #53 dnia: 28 Grudnia 2009, 11:27 »
Właśnie chciałam wcześniej kupić sobieskiego od nich, ale w tym roku będzie za 25 zł, to jednak dość drogo (w Biedronce można go kupić za 19 zł 0,5 l), dlatego zdecydowaliśmy się na własny alkohol. Całe szczęście, że nie płaci się korkowego, bo musieliśmy szybko podjąć decyzję a w Ostromecku nikt nie odbierał przed świętami :P

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 28 Grudnia 2009, 11:54 »
w styczniu jakoś na spokojnie się tam wybiorę i wszystko niech mi powtórzą a najlepiej dadzą na piśmie, a narazie staram się nie stresować:)

Offline Grarem
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2010
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Stycznia 2010, 19:17 »
Witam wszystkich serdecznie,
tez mamy zarezerwowana sale w Pałacu w Ostromecku, jezeli chodzi o kontakt to zarówno przed swietami, jak i teraz w styczniu jest bardzo utrudniony, my musimy obejzeć sale , a w zasadzie zrobic jej pomiary, albowiem orkiestra ma swoje wymagania, co do przestrzeni przeznaczonej dla nich.  Do końca stycznia musze potwierdzić czy akceptuje warunki przedstepnej umowy zawartej z orkiestrą. Piszcie o swoich doswiadczeniach.
Pozdrawiam

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 20 Stycznia 2010, 12:44 »
My orkiestry co prawda nie mamy ale pokazywali nam gdzie ją ustawiają, w tej salce zupełnie po lewej otwierają drzwi (tylne) i orkiestra stoi w 'przedsionku' ale z wymiarami niestety nie pomogę.
Pozdrawiam

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #57 dnia: 20 Stycznia 2010, 13:15 »
Jesli chodzi o restaurację Leśną/Ostromecką jutro jadę ją zobaczyć więc będe mogła powiezieć coś więcej :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #58 dnia: 20 Stycznia 2010, 13:48 »
jezeli chodzi o kontakt to zarówno przed swietami, jak i teraz w styczniu jest bardzo utrudniony
Oj, my też mamy z tym problem... Od kilku dni próbujemy się umówić na podpisanie umowy, ale w kółko słyszymy, że mamy zadzwonić innego dnia! Zaczynam już tracić cierpliwość... >:(
My też musimy znać wymiary sal, więc jeśli ktoś pomierzy przed nami, to proszę o kontakt :)

My orkiestry co prawda nie mamy ale pokazywali nam gdzie ją ustawiają, w tej salce zupełnie po lewej otwierają drzwi (tylne) i orkiestra stoi w 'przedsionku'
No jak to? Nam powiedzieli, że orkiestra stoi zwykle w tej największej sali (po prawej stronie) i tam się również tańczy... Chyba, że ktoś chce, żeby goście siedzieli w tej największej sali, wówczas tańczy się w mniejszej, ale przy dużym zespole i dużej liczbie tańczących gości, taki układ zdecydowanie odpada ;)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 20 Stycznia 2010, 16:27 »
jezeli chodzi o kontakt to zarówno przed swietami, jak i teraz w styczniu jest bardzo utrudniony
Oj, my też mamy z tym problem... Od kilku dni próbujemy się umówić na podpisanie umowy, ale w kółko słyszymy, że mamy zadzwonić innego dnia! Zaczynam już tracić cierpliwość... >:(
My też musimy znać wymiary sal, więc jeśli ktoś pomierzy przed nami, to proszę o kontakt :)

My orkiestry co prawda nie mamy ale pokazywali nam gdzie ją ustawiają, w tej salce zupełnie po lewej otwierają drzwi (tylne) i orkiestra stoi w 'przedsionku'
No jak to? Nam powiedzieli, że orkiestra stoi zwykle w tej największej sali (po prawej stronie) i tam się również tańczy... Chyba, że ktoś chce, żeby goście siedzieli w tej największej sali, wówczas tańczy się w mniejszej, ale przy dużym zespole i dużej liczbie tańczących gości, taki układ zdecydowanie odpada ;)

Nam od razu mówili, że po lewej się tańczy hmm ale w sumie to chyba wrazie czego bez problemu będzie można zmienić.
A my własnie w styczniu mielismy umowe podpisać i zupełnie czasu nie mieliśmy nawet na kontakt:( ale skoro mówicie ze robią takie problemy to jutro od razu dzwonie kontrolnie!