Autor Wątek: Sztuczne rzęsy na specjalną okazję, czy na dłużej?  (Przeczytany 137564 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Odp: Sztuczne rzęsy na specjalną okazję, czy na dłużej?
« Odpowiedź #120 dnia: 19 Lutego 2009, 17:19 »
Cena zależy od ilości rzęs.

Zapłaciłam 210 zł za 35 szt. na oko i zaczęły odpadać już następnego dnia. Dodatkowo swoje mam jasne i Pani robiąca zbyt chętnie odstąpiła od henny. Powinna na nią nalegać, bo bez niej efekt jest marny. Wątpiłam w hennę, bo nie chciałam osłabiać swoich rzęs, okazuje się, że zrobiłam błąd. Jednak Pani profesjonalistka powinna była mnie przekonać, że bez henny efekt nie będzie zadowalający i niestety, ale nie jest.

Może przy ilości rzęs za 700 zł wygląda to lepiej. Aaaaa i nie doklejają rzęs na dolnych powiekach, co sugerują zdjęcia reklamowe.

Offline majcia

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #121 dnia: 20 Lutego 2009, 07:54 »
Dziewczyny, a nie boicie się, że po przyklejeniu tych rzes, wasze wlasne sie oslabia... ???
Tak jak jest w przypadku paznokci i tipsow?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #122 dnia: 20 Lutego 2009, 09:07 »
Oj Nina, a ja się zastanawiałam  ::) teraz to nie wiem

Majcia - ja miałam żel na swoich paznokciach przez iles tam lat, od jakiś 2 m-cy nie mam i moje wcześniej mięciutkie i wręcz paierowo cienkie paznokcie są teraz twarde i jestem tym faktem zaskoczona i zadowolona rzecz jasna ;D

Offline majcia

• bywalec
« Odpowiedź #123 dnia: 20 Lutego 2009, 10:21 »
No właśnie ja nigdy nie miałam żelu - także wypowiadam się tylko i wyłącznie z tego, co tam kiedyś usłyszałam. Bo miałam kiedyś ochotę zrobić sobie pazurki, ale odradziły mi właśnie te dziewczyny, które mówiły, że po zdjęciu miały słabe, zepsute paznokcie. Ale może jednak spróbuje... ???
Może wtedy moje też się wzmocnią  :)

Co do rzęs, które przykleja się na dłużej, jakoś nie jestem przekonana... Bo takie na raz to będę mieć na ślub  :skacza:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #124 dnia: 20 Lutego 2009, 11:12 »
Ja nie miała tipsów i nie zdejmowała żelu, tylko pozwoliłam moim paznokciom odrosnąć i piłowałam też żel, żeby granicę zatrzeć. Wiem, że samo zdejmowanie żelu niszczy płytkę.

Wracając do rzęs, jak pytałam o zabieg to mi babka powiedziała, że całość trwa kilka godzin ::) także chyba dzień wolny mieć trzeba.
Ja też mam jasne rzęsy i nie wiem czy raz zrobiona henna coś by dała bo np. te rzęsy mają się trzmać do 3 m-cy o ile pamiętam i co wtedy - można robić hennę na to ???

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #125 dnia: 20 Lutego 2009, 11:16 »
a ja słyszałam (od pania z salonu) ze trzymają sie 3 tyg. Inni zapewniaja ze dluzej ale to strasznie naciagane. i po 3 tyg musisz juz je uzupełniac a kazda poprawka to 3zł za rzęse czyli jakies 150-200 co 3 tyg. Moze wtedy wytrzymaja 3 miesiace

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #126 dnia: 20 Lutego 2009, 12:04 »
ŁOMATKO. jeśli jest tak jak opisuje epata to trzeba być chyba baaaardzo zdesperowanym albo bogatym żeby co 3 tygodnie wydawać tyle kasy na sztuczne rzęsy! W ogóle wydanie paru stów na rzęsy które wytrzymaja tylko 3 tygodnie to przesada. 3 miesiące to co innego, albo jakaś szczególna okazja, np. ślub.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #127 dnia: 20 Lutego 2009, 13:10 »
Jak się ma tą kasę, to nie widzę nic zdrożnego w wydawaniu jej na takie zachcianki i ja sobie takiej możliwości życzę ;D

Czas trwania zabiegu zależny jest od ilości przyklejonych rzęs i wprawności przyklejającego. U mnie 35szt x 2 oka ;) trwało 40 minut bez henny.

Sama henna utrzyma się do 3 tygodni, jednak po upływie tego czasu przy okazji odnowy rzęs należałoby ją powtórzyć i tutaj się zastanawiam, jak to zrobić nie uszkadzając pozostałych sztucznych rzęs z poprzedniego jeszcze zabiegu.

Na bank 3 miesiące ich żywotności to mit. 3-6 tygodni zgodzę się, ale 3 miesiące są niemożliwe bo tyle nie żyje nasza rzęsa, która wypada po 3-6 tygodniach od momentu jej wyrośnięcia.

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #128 dnia: 20 Lutego 2009, 13:20 »
Ja zdroznego też nic w tym nie widzę, tylko to jest dla mnie z deka bez sensu.
Pewnoie, że każdy wydaje pieniądze na to co mu sie podoba, ale wg mnie parę stówek w miesiącu na rzęsy to straszna przesada. A efekt i tak jest średni.
Na włosy nie byłoby mi szkoda, ale rzęsy?....To juz wolałabym wypasiony tusz z najwyższej półki. No ale to takie moje przemyślenia.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #129 dnia: 20 Lutego 2009, 13:21 »
ja jak rozamwiałam z moją kosmetyczką to czas wykonania tego zabiegu zabiera ładnych parę godzin - chyba coś koło 6.... tak tak 6!!

ja sobie takiej możliwości życzę
:taktak:
ja sobie też ;-)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 20 Lutego 2009, 15:16 »
isiaczek Nie! Nie! Nie zrozumiałyśmy się ;D

Życzę sobie, by było mnie stać na włosy i na rzęsy i na paznokcie i na ten tusz z górnej półki, a nie przysłowiowe "albo, albo"

Mam mieć na wszystko i mam tego nie odczuć. Jak zachcianka, to zachcianka bez rezygnowania z innych wydatków, a jedynie obok nich.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #131 dnia: 20 Lutego 2009, 16:11 »
słuszna filozofia...
popieram
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline LittlePoodle

• forumowicz
  • data ślubu: 01. 08. 2009
« Odpowiedź #132 dnia: 20 Lutego 2009, 16:36 »
Dziewczyny a nie miałyscie jakiejs alergii/ Nie swedziały was oczy itp? Bo czytałam , ze jednej dziewczynie tak zrobili, ze jej naturalne rzesy wypadły, bo ja tak swedziały, ze musała wyrwac? Czy to jakies bzdury sa ;D? Acha, i jeszcze, czy takie rzesy czyms sie maluje, czy nie wolno, albo  nie trzeba?

Offline Mahtab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 20 Lutego 2009, 17:42 »
Bosz :-\ dziewczyny, banialuki wypisujecie.., ale oczywiście nie wasza wina tylko tych którzy nas uświadamiają..
Z rzęsami jest tak..
-zakłada je się na każdą dorosłą rzęsę
- płacenie za sztukę to jakaś totalna bzdura i niezgodna z filozofią oryginalnych firm produkujących rzęsy ( wynik: Ci co tak robią to jakieś chińskie podróby)
- efekt rzęs trzyma się około 4 tygodni +, -, bo później za dużo naszych wraz ze sztucznymi wypadnie i nie wygląda to już tak efektownie
- więc trzeba uzupełnić i jeżeli uzupełni się je do 5 tygodni, płaci się za ODNOWĘ- tam gdzie ja zakładam  150 zł i w każdym innym normalnym salonie również
-nie niszczą się nasze rzęsy i nie odklejają się sztuczne- nie ma takiej opcji! chyba, że zakłada się chińczyznę albo jakieś inne badźiestwo
- zabieg trwa najdłużej 3,5h - jak są gęste nasze rzęsy lub duże oczy, a normalnie około 2,5h
- tam gdzie ja chodzę rzęsy kosztują 600 zł - pierwsze założenie, ale teraz trwa promocja i kosztują tylko 360 zł
- rzęsy wyglądają cudownie, nie powodują uczuleń, nie odkształcają się i  POLECAM gorąco!

Jak coś chcecie więcej wiedzieć to piszta i namiary porządnym salonów też mogę dać i to w różnych miastach.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 20 Lutego 2009, 21:57 »
Mahtab tam gdzie Ty chodzisz tyle kosztują, czy tam gdzie Ty je robisz, jako profesjonalistka :?:

Sprecyzuj tez proszę słowo "banialuki" bo jeżeli zarzucasz komuś kłamstwo, to mam nadzieję, że nie mi.

Byłam w salonie i rzęsy zrobiłam. Zatem moje info są rzetelne i prawdziwe. Nie napisałabym inaczej o czymś, czego nie doświadczyłam.

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #135 dnia: 23 Lutego 2009, 08:30 »
Ninko ja cię zrozumiałam doskonale i życzę ci żeby twoje zyczenie się spełniło. A mi chodziło tylko o to, że akurat ja, nawet gdybym była nie wiem jak bogata, to nie wydałabym paru stówek co miesiąc na rzęsy. Mogłabym wydac na ciuchy, kosmetyki, perfumy, słodycze i inne przyjemności ale na doklejanie rzęs to juz byłoby dla mnie przesadą. Efekt po prostu jest dla mnie nie wart takich pieniędzy. Jednorazowe doczepienie na jakąś imprezę tak, ale nie regularne wydawanie paru stówek. Takie mam zdanie na ten temat. No przeciez każda z was nawet gdyby była nie wiem jak bogata to pewnych rzeczy i tak by nie kupiła bo uznałaby je za nie warte swej ceny. W końcu bogacze tez potrafią liczyć. 
Dla mnie gra nie jest warta świeczki

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 23 Lutego 2009, 16:50 »
Rozumiem isiaczku

Halo! Mahtab! Ustosunkujesz się do pytań?

Z jeszcze jednym pytaniem uderzam, a mianowicie z henną. Jak przy odnowie traktuje się rzęsy bielusie jak śnieg? Czy robienie henny nie uszkadza sztucznych rzęs pozostałych z poprzedniego zabiegu ? Zakładając, że część z nich się ostała, a w miejsce wypadniętych naturalnych wyrosły znowu jasne.

Offline Mahtab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 23 Lutego 2009, 22:33 »
Spoko :) odnośnie wcześniejszego postu, używając słowa "banialuki" miałam na mysli głupstwa, a nie kłamstwa.  Na pewno Twoje informacje są prawdziwe, skoro zakładałaś i dobrze, że o tym piszesz, bo ktoś się może do tego odnieść.
Czy jestem profesjonalistką?-  tak jestem po kursie,  ale nie pratykuję, w tej chwili jestem od tego by sprawdzać czy inni robią coś dobrze ;) stąd wiem gdzie co i jak w trawie piszczy, zresztą sama też korzystam z tego typu usług ( dot. uroda).

Henna rzęs może spowodować obniżenie trwałości rzęs, które są już przyklejone.Chociaż gdy są one przyklejone na dobrym kleju, może się zdarzyć tak, że jakieś jednostkowe się odkleją, ale generalnie im to nie zaszkodzi dlatego, że henna wysusza i odtłuszcza- ale najlepiej stosować przy tym zabiegu hennę w proszku, nie żelową.
Stylistka powinna zafarbować jasne rzęsy, nie wyobrażam sobie jak można dokleić czarne, sztuczne rzęsy na jasnych włoskach.  W końcu ma to wyglądać jak najbardziej naturalnie. I czego jeszcze wcześniej nie napisałam, kleju nie może być w ogóle widać, nie może być widać zgrubień i broń boże rzęsy nie mogą być posklejane!

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #138 dnia: 4 Marca 2009, 13:52 »
Ja miałam przyklejane rzęsy na jednej z imprez, ale nie chcę więcej, bo swędziały mnie powieki, może bardziej od tego, że ciągle je drapałam, dotykałam. Uczulenia nie miałam, ale długo się nie trzymały i wyglądałam jak fruzia...-nigdy więcej. Teraz stosuję tusz na grzebyku i daje też powalające efekty  ;D.

Offline LittlePoodle

• forumowicz
  • data ślubu: 01. 08. 2009
« Odpowiedź #139 dnia: 4 Marca 2009, 20:33 »
 Tez spotkałam sie juz z opiniami, ze oczy swędzą- nie chce ich trzec ciągle na slubie i weselu- sadze ze moj men bedzie ,usiał mi wybaczyc i  pojde w swoich własnych:)

Offline asiowska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #140 dnia: 4 Marca 2009, 20:41 »
Pozwoliłam sobie zaszaleć na własnym ślubie.  Kupiłam dobrej jakości sztuczne rzęsy i dokleiłam je u kosmetyczki.  Nic mnie nie swędziało, choć jestem alergikiem.  Prawdę powiedziawszy to efekt był powalający.  Naprawdę polecam.  Muszą być tylko wysokiej jakości i założone przez doświadczoną osobę.

Offline kezza

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #141 dnia: 6 Marca 2009, 14:46 »
Dziewczyny potrzebuje namiarów na jakis dobry salon w Szczecinie, gdzie profesjonalnie przedluza mi rzesy.
Chcialabym sobie sprawic na slub takie cacko, tylko nie wiem gdzie szukac, zeby bylo dobrze :)
A moze byscie jeszcze znaly cennik??? To by dopiero byla rewelacja.
Małżeństwo, jak każda sztuka, nie może się obejść bez scen. 
                                                             — Jerzy Jurandot

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #142 dnia: 6 Marca 2009, 16:08 »
polecam Violette Guttstein-
Super metoda, Extreme Lashes, koszt ok 1000 ale trzymaja sie nawet 4 miesiace bo sprawdzilam
« Ostatnia zmiana: 6 Marca 2009, 16:21 wysłana przez liliann »

Offline kezza

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #143 dnia: 9 Marca 2009, 11:21 »
4 miesiace to u mnie takie cudne rzeski nie przetrwaja, moje wlasne rzesy maja krotsza zywotnosc ;)
1000 zl, to dla mnie za duzo, gdzies slyszalam, ze w Szczecinie ceny wahaja sie od 450 zl - 650zl wlasnie metoda Extreme eyelashes.

Szukam konkretnych namiarow, zastanawialam sie nad salonem Lorena....ale chyba sobie ich daruje, nie mam ochoty na wlasnej skorze przekonac sie, czy to co o nich pisza to prawda czy nie.
Jeszcze mam troche czasu do godziny 00:00 wiec bede gromadzic informacje.

Łooooo ja gapa, nie przeczytalam dokladnie waszych wczesniejszych wypowiedzi, wlasnie napisalam do dziewczyn na priva o namiary do pan robiacych takie cudne rzeski.

Jak macie jakies numery kontaktowe to bardzo prosze walcie jak w dym na mojego priva ;)
Małżeństwo, jak każda sztuka, nie może się obejść bez scen. 
                                                             — Jerzy Jurandot

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #144 dnia: 11 Marca 2009, 17:45 »
Ja miałam raz przyklejane kępki rzęs, na wesele przyjaciółki, trzymało się niezbyt dobrze, bo już na przyjęciu po przyjeździe z kościoła kilka odpadło. Dobrze, że miałam dość ciemny makijaż, to nie rzucało się w oczy :)

Offline majcia

• bywalec
« Odpowiedź #145 dnia: 12 Marca 2009, 07:17 »
ineeze   -  a tę kępki przyklejała Ci profesjonalistka? Bo ja też myślę o kępkach na ślub  ;D

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #146 dnia: 12 Marca 2009, 08:58 »
Ja również miałam doklejone kępki rzęs, ale było to super zrobione i trzymały się świetnie, efekt rewelacyjny.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #147 dnia: 12 Marca 2009, 09:43 »
jesli ktos posiada namiary na sprawdzone miejsca w szczecinie to poprosze :)

hmm ja sie zastanowie czy kepki mi nie wystracza. widzialam tez dobrze zrobione rzesy, efekt wbil mnie w podloge :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #148 dnia: 12 Marca 2009, 10:00 »
Tak, mnie kępki przyklejała kosmetyczka, wklejała pomiędzy moje własne rzęsy kępki sztucznych. Efekt był bardzo ładny, ale u mnie było to nietrwałe.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #149 dnia: 12 Marca 2009, 22:02 »
Ja miałam kępki przyklejane na ślub ale tylko w zewnętrznych kącikach oczu, razem z makijażem, utrwaleniem, itp zapłaciłam 70 zł. Wszystko super się trzymało, nic nie odpadło - następnego dnia sama je odczepiłam bo już nie chciałam. Nic nie swędziało, nic nie piekło. Makijaż i rzęsy robiła mi Lena Laskowska. Ta cena co podałam była w 2007 roku - pewnie coś się podniosło.