Autor Wątek: DJ czy ORKIESTRA ???  (Przeczytany 17068 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Molunia

• entuzjasta
DJ czy ORKIESTRA ???
« dnia: 3 Listopada 2005, 13:58 »
Cały czas się zastanawiam co wybrać na swoje wesele orkiestrę czy DJ'a? Czym to się tak naparwde różni od poprowadzenia wesela, przecież zarówno orkiestra musi poprowadzić wesele i zabawiać gości tak jak i DJ. Jedyna różnica to chyba sposób grania muzyki, zespoły często śpiewają znane piosenki a tak to leci z płyt w oryginale. Przy dobrym sprzęcie to chyba nie robi większej różnicy.....Dajcie mi swoje opinie.
Chyba i tak największe znaczenie ma to jaka muzyka jest grana i jak jest prowazdona zabawa, no wiecie komentarze, konkursy itp.

Czy możecie mi podac plusy i minusy orkiestry i DJ'a, może to pomoże mi się zdecydowac?

Daynaher
  • Gość
Odp: DJ czy ORKIESTRA ???
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Listopada 2005, 17:16 »
nie bylam na weselu z dj'em ale moi rodzice z takiego wesela wrocili niezadowoleni. mowili ze dj gral za szybko, a te same piosenki spiewane prze zespol maja jednak delikatniejsze wykonanie.

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Listopada 2005, 20:34 »
Przy założeniu, że pomijamy sposób prowadzenia imprezy (tu i Dj i zespół moga byc równie dobrzy), to chyba zasadnicza różnica polega na tym, że w przypadku Dj-a z góry wiesz, jak bedą brzmiały prezentowane przez niego utwory a i gosci nie czeka pod tym wzgledem żadna niespodzianka...po prostu, Dj prezentuje muzyke z płyt. W przypadku zespołu, pozornie znane utwory mogą otrzymać całkiem nowe brzmienie, ale tu czasami może byc niespodzianka na minus :wink:
I jeszcze jedno...mimo, iż Dj często radzą sobie znakomicie w tej roli ( a nawet lepiej niż zespoły), to jednakw społeczeństwie ciągle zakotwiczone jest przekonanie, że jak wesele, to zespół, że jak muzyka weselna, to charakterystyczny "gardłowy" głosik śpiewającego i brzmienie keyborda :) Rozumiesz co mam na mysli?-)))) Cos co od lat kojarzy się z dancingiem albo weselem:-)))

Offline monisien

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Listopada 2005, 07:45 »
Hey. :O)
Myśmy ciągle szukali orkiestry na wesele, bo wesele = orkiestra.
Zupełnie przypadkiem umówiłam się na spotkanie z facetem, który pracuje w radiu i 3x w tygodniu robi imprezy jako DJ, w tym śluby.
Powiedział nam od razu, że jeśli szukamy orkiestry, bo wesele to orkiestra, to nie mamy o czym gadać.
Ale myśmy uznali, że w sumie właściwie to wcale niekoniecznie.
Uznaliśmy, że czemu mamy słuchać piosenek Celine Dion w wykonaniu pana po pięćdziesiątce (np. 3-4 osobowy zespół bez kobiety i to akurat stanowi jego repertuar)... Skoro możemy wszystkie piosenki usłyszeć w oryginale.
Moja mama powiedziała, że w sumie to nie była na weselu z DJ'em, a on powiedział, że bardzo dobrze, bo DJ'ów jest masa i większość to takie chłopaczki z jednym zmieniaczem płyt, jedną walizką z płytami i jednym głośnikiem, który zaszyje się gdzieś w kącie sali, nałoży czapkę z daszkiem, coby nikt go nie widział i sobie gra i nawet słowa nie powie.
Tacy DJ'e też są...
Ale on nam zaczął opowiadać, jak oni prowadzą imprezy, jakie zabawy, jakie pomysły. Generalnie "impreza na poziomie bez durnych pseudoupokarzających zabaw"... ;O)
Czyli dokładnie to, co chcieliśmy.
I on nam powiedział wprost, że oni mogą zrobić wszystko, co orkiestra robi (wodzirejstwo, zabawy, karaoke), ale nie zrobią jednego - nie zaśpiewają.
Zdecydowaliśmy się właśnie na nich. :O))))
Dodatkowe ich plusy:
- jadą dwoma samochodami ze sprzętem wartym 25 tysięcy zł (czyli z czymś więcej niż zmieniaczem płyt i kolorową kulą. Mają ileś głośników, cały sprzęt, kilka bezprzewodowych mikrofonów i takie tam)
- są młodzi i dynamiczni (tak samo jak nasz kamerzysta, a w przeciwieństwie do większości panów z wąsem z orkiestr)

Aha - jeszcze jedno na plus dla DJ'a.
Ja lubię śpiewać te piosenki co słyszę.
I wnerwia mnie, jak jakiś pan z orkiestry ma swoją interpretację, że ja nie mogę z nim pośpiewać, bo on przeciąga tam, gdzie oryginał nie przeciągał i takie tam...
Ale faktycznie, jak ktoś nie śpiewa i lubi inne interpretacje tych samych utworów, to jak najbardziej orkiestra.

Kurna ale mi znowu tasiemiec wyszedł...
Pozdrowienia
Monika

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Listopada 2005, 09:48 »
To jest typowy temat dla Zibiego  :mrgreen:
On umie to pięknie wytłumaczyć i ma rację, trzeba mu to przyznać.

Ja uważam że jeśli już orkiestra, zespół jakkolwiek byśmy tych grajków zwali, to przynajmniej 3 lub 4 osobowa, dużo instrumentów, żeby ta muzyka była naprawdę na żywo a nie wygenerowany podkład z syntezatora. Dlatego jestem przeciwny "orkiestrom" 2 osobowym (sorry monia ;) ), mogą swietnie bawić gości, to niezaprzeczalne ale to muzyka z komputera jest.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Listopada 2005, 11:40 »
Ja jestem zdeydowanie za orkiestrą, choc znowu wcale nie uwazam, ze DJ jest bee.

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

san-s
  • Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Listopada 2005, 22:20 »
pioteras 100%racji popieram 2 osobowy zespol a nawet 1 osobowy bo solistka przeciez na niczym nie gra nie jest w stanie zagrac na zywo ´muzyki

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Listopada 2005, 10:18 »
dlatego my mamy 5-cio osobowy-obowiązkowo z wokalistką :mrgreen:

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #8 dnia: 7 Listopada 2005, 13:38 »
to rzeczywiście temat dla mnie,
temat rzeka,
nie chciałem w nim zabierać głosu - bo jednak zawsze będę w jakiś sposób nieobiektywny,
jednak napisżę ten post, bo będąc w ubiegłym tygodniu na bankiecie znanej polskiej firmy, na którym grał wybrany przez nich zespół, usłyszałem coś co przyprawiło mnie o ciarki na plecach,
wykonywali piosenki w języku "angielskim", "włoskim" i "hiszpańskim" - to był koszmar
w stylu ło ciu sej,
włoszczyzna miała więcej wspólnego z włoszczyzną kuchenną (czyt. warzywa)
niż z tym pięknym językiem,

więc jeżeli nie rażą Was, wersje znanych piosenek zaspiewane w nieznanym języku - wybierajcie zepół (jak to mówią orkiestrę)
lub szukajcie takiej kapeli która potrafi naprawdę dobrze zaśpiewać,

bo z muzyką jest łatwiej - wbrew pozorom, o ile oczywiście zgodzicie się tym, że jest grana z "dyskietki"
a grana z "dyskietki" być musi bo jak inaczej zespół miałby zagrać współczesne numery, które pełne są elektronicznych brzemień....
więc w zasadzie dobrze zrobione aranże załatwiają sprawę,
muzycy nie grają źle, muzyka brzmi czasem wręcz perfekcyjnie, ale problem to wokale.....
reszta - czyli prowadzenie imprezy to kwestia indywidualnych umiejętności prowadzącego, bez względu na to czy jest dj'em czy członkiem zespołu, jak wodzirejkę ma we krwi to zrobi dobrą zabawę....

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 7 Listopada 2005, 23:39 »
Ja byłam niezdecydowana co wybrać ale bardziej skłanialam się ku DJ'owi chociaż by dlatego, że może zagrać prawie każdą moją ulubiona piosenkę a  mało który  zespół jest w stanie zagrać większość tych ulubionych, może niektóre ale na pewno nie większość.   Jednakże presja rodziny i również mojego Lubego była zdecydowanie na zespół więc stanęło jednak na zespole. Zespół będziemy mieć dobry więc właściwie nie ma problemu. Jak by nie było ślub jest dla nas ale wesele to już impreza socjalna no i czasami trzeba iść na kompromis aby zabawa była udana.

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 9 Listopada 2005, 16:31 »
Nawet najlepszy zespół muzyczny nie zastąpi oryginalnego wykonania.
Trzeba też brać pod uwagę sprawy finansowe  -zespół  a prezenter muz.  /dj/
Organizujemy wesele przeważnie w restauracjach.Mamy ileś tam gości.Wiadomo,że liczone jest od osoby i do tego dochodzi czasami 4 lub 5 osobowy zespół- odrazu widać
ile nam rośnie koszt zespołu muz, a przy dj mamy tylko jedną osobę dodatkowo  do wykarmienia, no i dj nie bierze tyle co zespół.Oczywiście dj musi być naprawdę fachowcem w tej dziedzinie.W dużych miastach łatwiej jest przekonać się do takiej formy zabawy,gorzej jest na wsiach ale i tam się już powoli przekonują.
TRZYMASZ FASON- TO TRZYMAJ GO DO KOŃCA

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Listopada 2005, 14:33 »
My się raczej zdecydujemy na dj'a- wodzireja! Dlaczego? Ja osobiście uwielbiam orginalne wykonania- mierzi mnie każda przeróbka, cover itp, więc dla mnie zespół, choćby niewiadomo jak był wydolny wokalnie z góry będzie na straconej pozycji bo przerobi po swojemu moje ukochane piosenki :P To pierwsza sprawa. Druga to własnie to co wspomniał KRZYSZTOF - szykujemy nieduże wesele 50-60 osób, więc dodatkowe 5 mordek do wykarmienia to dla nas niemiały koszt i spory problem (mamy niedużą salę) a dj spokojnie się zmieści ze swoim sprzętem :) Dodatkowo zespół ma ograniczony repertuar, nie zagra i nie zaśpiewa wszystkiego co sobie wymarzę :sad: ... no i oczywiście zrozumiałe jest, że potrzebują większych i częstrzych przerw aniżeli wodzirej. Moja ukochana przyszła teściowa bardzo chciała orkiestrę, ale po przytoczeniu jej właśnie tych argumentów trochę zmiękła i przyznała nam rację, więc teraz zostaje nam wybór dobrego dj- wodzireja :D
Buziaczki

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Listopada 2005, 18:21 »
Cytat: "dziubasek"
My się raczej zdecydujemy na dj'a- wodzireja!

No i słusznie- jak już zdobędziesz tego DJ prezentera podziel się z nami cenami za taką obsługę. W Lublinie dobry prezenter liczy sobie 1000-1100 zł/ nockę.W terenie można  mieć taniej , ale czy lepiej to zrobi ?

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Sierpnia 2006, 19:31 »
No i znalazłam odpowiedz na swoje pytania..Podrzuciłam nowy topic..bo czasme trudno przejrzec wsyztsko..i mam was:)
Ja chyba etz wybiore dj - uważam, ze ryzykiem ejst zdawnaie sie na aranżacje zespołu którego nie znam..albo słyszłam raz w zyciu...
mam juz jednego na oku:) A dodatkowo koszty wynajęcia dj-wodzieraja sa duzo niższe :)
Sylvi-jescz eraz sorkiże zaczełam topic na nowo... :id_juz:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Sierpnia 2006, 19:33 »
Ten którego wyczailismy liczy sobie 1200 zł za nocke, ale juz z dojadem, a ma kawałek...
Jescze pewnei trzeba doliczyc nocleg...ale nie wiem - jak to jest - czy taka orkiestra badz dj powinni byc "przespani"??

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Sierpnia 2006, 20:32 »
Cytat: "Vall"
czy taka orkiestra badz dj powinni byc "przespani"??

Zależy skąd i jak daleko mają.Wszyscy usługodawcy winni być wypoczęci przed swoją pracą.Zapeniając im nocleg np w hotelu  rosną Ci koszty organizacyjne wesela.

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Sierpnia 2006, 20:35 »
No tak -w sumie wkalkulowałam to w kosztorys :)
A czy macie jakis wzór umowy jaką powinno się zawrzec z takim grajkiem, zeby miec pewność..po samo wpałcenie zaliczki nie daje poczucia świętego spokoju!! :roll:
W końcu cżłowieka się nie zna :D

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Sierpnia 2006, 20:58 »
Na tym forum była już mowa o umowach, gdzieś tam można odszukać.Skoro prowadzi interes oficjalnie to powinien mieć swoje umowy.Zwróć uwagę, czy jest Regon,NIP, jak z opłatami zaix- kto płaci,ustalić godziny obsługi,ustalić repertuar,zabawy etc.Niech pokaże na płycie np dvd swoją robotę, to w celu sprawdzenia.Tak czy inaczej umowa musi być ,także z kamerzystą, fotografem i z kim tam jeszcze.

Offline bozena

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Sierpnia 2006, 21:46 »
My mieliśmy dj'a wodzireja i wcale nie żałujemy naszej decyzji.

Poprowadził wesele rewelacyjnie :D

Po imprezie wszyscy gratulowali wyboru.

No i koszt to jedna czwarta tego co bierze dobry zespół.  :wink:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Sierpnia 2006, 21:46 »
Cytat: "Vall"
wzór umowy jaką powinno się zawrzec z takim grajkiem

vall.. nie pisz grajkiem.. brzydko to wygląda  :roll:

wzór umowy - jest w faqu.. albo w formalnościach albo tu na "muzyce".. poszukaj ... na 100% znajdziesz..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Sierpnia 2006, 22:46 »
no znalazłam wzór umowy z lokalem, fotografem i kamerzystą...ale dalej nie widze dj-wodzirej... Szukam dalej :)
Sorki za grajka, nie miało byc obrażliwei tylko dowcipnie.... :id_juz:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Sierpnia 2006, 10:25 »
No to mam kolejny problem.Wsumie to chciałam orkiestre ale po przeczytaniu Waszych wypowiedzi juz nie wiem.

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Sierpnia 2006, 11:29 »
Cytat: "ewelinkaaa7"
No to mam kolejny problem.Wsumie to chciałam orkiestre ale po przeczytaniu Waszych wypowiedzi juz nie wiem.

Wybór należy oczywiście do Ciebie, jeżeli chcesz mieć 100% pewność że w ciągu całej imprezy nie zdarzy się żaden "kiks" np w wokalu to zdecydowanie postawił bym na Twoim miejscu na DJ-a z góry Wiesz co będziesz Miała

Nie ma na świecie zespołu który zagra Ci całą imprezę (10-12 godzin bo tyle mniej więcej trwa wesele) bez wpadek - mniejszych czy większych bo ludzie to nie automaty i niestety zespoły w porównaniu z nagraniami oryginalnymi nagranymi w studio nie mają szans - to jest myślę sprawa oczywista . Na imprezie nie mają możliwości nagrać "dubla" czy przy pomocy elektroniki skorygować niedociągnięcia.

Oglądam często koncert "Live" i niejednokrotnie renomowani wykonawcy "profesionalni" mają problem z bezbłędnym wykonaniem SWOICH utworów a większość z nich niestety  korzysta z playbacku (przy założeniu że koncert takowy trwa 2-3 godziny.

Zespół musi przez noc wykonać średnio 120-150 utworów przez noc i niestety RÓŻNYCH wykonawców  :D

Myślę jednak a nawet jestem pewien że troszkę emocji nie zaszkodzi na weselu i biorąc zespół który wcześniej Słyszałaś lub Widziałaś a zdecydowanie Ci się podobał zrobi wszystko aby dać z siebie wszystko ponieważ to jest dla niego naturalna, bezpłatna i szczera reklama :!: (jeżeli dobrze wykona swoją robotę)

Przy wyborze (zespół lub DJ) Powinnaś wziąć pod uwagę w jakim wieku będą twoi goście weselni jaką muzykę preferujesz i  Chciałabyś mieć na swojej imprezie wtedy wybór stanie się prosty :wink:

pozdrowionka :D

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Sierpnia 2006, 11:36 »
Aha.To juz wiem ze bede miala kolejny problem.Moi goscie sa w roznycm wieku bo wsumie dziadkowie,babcie, i wujki i ciocie.Dziecko mamy jedno 8-letnie.No i troszke kuzynostwa.I znajomych w moim wieku.Dlatego nie wiem czy dla Babci dj bedzie odpowiedni.

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Sierpnia 2006, 12:13 »
Dlatego nie wiem czy dla Babci dj bedzie odpowiedni.

To przecież DJ musi mieć repertuar dla wszystkich grup wiekowych.

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Sierpnia 2006, 12:17 »
No to ładnie Ci pomogłem :wink: hi hi hi

Aha.To juz wiem ze bede miala kolejny problem.Moi goscie sa w roznycm wieku bo wsumie dziadkowie,babcie, i wujki i ciocie.Dziecko mamy jedno 8-letnie.No i troszke kuzynostwa.I znajomych w moim wieku.Dlatego nie wiem czy dla Babci dj bedzie odpowiedni.

dobry DJ ma każdy rodzaj muzyki i dla młodych i dla starszych tak samo powinno być wśród zespołów, - cóż mogę powiedzeć: rozważ w takim razie takie kryteria jak: cena usługi, ilość osób ( czy chcesz mieć jedną osobę( DJ), czy może np.3-5 osobowy zespół)  :roll:
Życzę trafnego wyboru i powodzenia w poszukiwaniach :D

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Sierpnia 2006, 12:19 »
Cytat: "MISIEK"
rozważ w takim razie takie kryteria jak: cena usługi, ilość osób ( czy chcesz mieć jedną osobę( DJ), czy może np.3-5 osobowy zespół)  

Wlasnie w cenach sie nie orientuje.Osob ok 60. I jak narazie to nawet nie moge sobie powybierac bo nie znam ani zespołów ani dj.Poprostu w tej sprawie jestem zielona.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Sierpnia 2006, 13:37 »
Dlatego nie wiem czy dla Babci dj bedzie odpowiedni.

sądzę, że problemem jest nie to kto zagra, ale CO zagra aby dla babci czy wujka było odpowiednie, oczywiście starsi goście wolą orkiestrę, bo dj kojarzy im się z hałasem i dyskoteką, jednka współczesne wydawnictwa muzyczne są tak bogate, że dobry dj zagra nawet dla babci, to nie jest problem,
Zespoły muzyczne zaś grają także repertuar współczesny, nowości w tym dyskotekowe...
wiem, że to trudny wybór....
mam nadzieję że wybierzesz tak, żebyś Ty i twoi goście byli zadodoleni.
Pamiętaj muzyka to jedno, ale jest jeszcze DOBRE PROWADZNIE... komunikacja z goścmi i umiejętność ich rozbawienia i starszych i młodszych.

powodzonka

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Sierpnia 2006, 16:25 »
sądzę, że problemem jest nie to kto zagra, ale CO zagra

własnie..to jest najwazniesjze..ja dostałm przykładowy repertuar o dj..który ma przygotowany na jedno z nadchodzacych wesel...wszytsko uzgodnione z młodymi...moge Wam wkleić...tylko poszukam:)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Sierpnia 2006, 16:26 »
Na początek coś starszego
pl:
Anna Jantar  - Tyle słońca w całym mieście, Przetańczyć z Tobą chcę całą noc, Baju baj
Budka Suflera - Takie tango, Jolka Jolka pamiętasz, Za ostatni grosz, Bal wszystkich świętych
Czerwone Gitary - Wielka Miłość, Czy te oczy mogą kłamać, Nie zadzieraj nosa, Tak bardzo się starałem
Andrzej Rybiński - Nie liczę godzin i lat
Dwa Plus Jeden - Więc chodź pomaluj mój świat, Winda do nieba
Irena Jarocka - Kawiarenki
Krzysztof Krawczyk - Bo jesteś Ty, Parostatek, Mój przyjacielu
Lady Pank - Kryzysowa narzeczona, Mała Lady Pank, Mniej niż zero,
Lombard - Przeżyj to sam
Maanam - Bez Ciebie umieram, Kocham Cię kochanie moje
Maryla Rodowicz - Niech żyje bal, Ale to już było, Małgośka
Wojciech Gąsowski - Gdzie się podziały tamte prywatki

zg: 70’s / 80’s
Jimmy Clif - Wild World
Harold Melvin & The Blue Notes - If You Don't Know Me By Now
Elton John - Goodbye Yellow Brick Road
Lobo - I'd Love You To Want Me
The Rubettes - Sugar Baby Love
Typically Tropical - Barbados
Hot Chocolate - You Sexy Thing
Eric Carmen - All By Myself
Smokey - Living Next Door To Alice
Baccara - Yes Sir, I Can Boogie
Suzi Quatro - If You Can't Give Me Love
Bonnie Tyler - It's A Heartache
Baccara - Sorry I'm A Lady
The Village People - Y.M.C.A
Foreigner - Cold As Ice
10cc - Dreadlock Holiday
Blondie - Heart Of Glass
Gloria Gaynor - I Will Survive
Abba - Gimme! Gimme!, Knowing me knowing You, Mamma mia
Eruption - One way Ticket
Boney M - Daddy Cool, Hoorah, Hoorah, It's A Holi-Holiday
Slade - Far Far Away
Gipsy Gings - Volare
Shakin Stevens - Give me your heart tonight
OMC - Enola Gay
Fancy - Flames Of love
Savage - Only You

Art Company - Suzanna
Boy George and Culture Club - Karma Chameleon
FR: ?
Joe Dassin - A toi, Aux Champs Elysees, L' ete Indien
Edith Piaf - Milord, Besame Mucho
Dalej po polsku:
Elektryczne Gitary - Co powie ryba, Co Ty tutaj robisz,
Lady Pank - Stacja Warszawa, Na co komu dziś
Perfekt - Kołysanka dla nieznajomej, Nie płacz Ewka, Niepokonani, Niewiele Ci mogę dać
Wilki - Baśka, Urke, Bohema
Kukiz i Borysewicz - Bo tutaj jest jak jest
Kasia Kowalska - To co dobre, Prowadź mnie
Łzy - Agnieszka, Narcyz, Anka ot tak
Ewelina Flinta - Żałuję
Iwan i delfin - Czarne Oczy +
Myslovitz - Peggy brown, Dla Ciebie, Sprzedawcy marzeń, Długość dźwięku samotności

Latino:
Gipsy Kings - Bamboleo, Salsa Latino
Los Labos - La Bamba
Enrique iglesias - Bailamos
Samba de Janeyro
Ricky Martin - Livin’la vida loca

Rock’n’Roll:
Shakin Stevens Rock'n'Roll Mix
The Beatles - Twist And Shout, All my loving
Elvis Presley - A Little Less Conversation, Jaihouse Rock

Spokojnie:
The Beatles - Let it be, Yesterday
Celine Dion - My Hearth will go on

Do zabawy:
Macarena, KanKan, Zorba,
Wham - Wake me up!

Pop:
Las Ketchup - Asereje
Alize - J'en Ai Marre, L'Alize, Moi lolita
Brainstorm - Maybe
Celine Dion - Tout L'or Des Hommes
Cher - Believe
Dido - Hunter, Thank You
O zone - Dragostea Din Tei

Tina Turner - I don't wanna Lose You, The Best
Depeche Mode - Enjoy The Silence
Big Riguna - Sway (American Pie soundtrack)
In-Grid - Milord
Virgin -
Po północy troszkę mocniej:
Pink - Get this party started, Family portrait, Just like a pill
Eurythmics - Sweet Dreams
Depeche Mode - Playing the Angel
Rihanna - Pon the replay
Gosia Andrzejewicz - Pozwól żyć, Trudny wybór
The Rasmus - In The Shadows, First day of my life
Arsenium - love me love me
Hermes House Band & DJ Otzi -  Live Is Life
Marta Wiśniewska - Ev’ry night
ATC- Around the world
Active - Visez
Gnarls Barkly - Crazy
Nelly Furtado - Maneater
Kalwi & Remi - Explosion
K-Maro - Histories de luv
Chicane feat Tom Jones - Stoned In Love
Supermode - Tell me Why
The Drill - The Drill
Velvet - Rock Down
Westlife - Mandy
Crazy Frog - Popcorn
ATB - Extasy, Let You Go 2005
Uniting Nations - Ai no Corrida
Stereoliza - X.Y.Z
Deep Dish - Say hallo
Sylver - Take me back
Groove Coverage - Holly Virgin
Akon & Ali-B & Yes-R - Ghetto (International Remix) ..
Mustache - Everywhere
Juanes - La camisa negra
Ruslana - Wild Dance (Eurowizja)
Dima Bilan - Never let you go (Eurowizja 2006)
Lordi - Hard Rock Halleluyah (Zwycięzca Eurowizja 2006) ?

Slow:
2pac - Dear Mama
Mattafix - Big cyty life
Gwen Stefani - Holladback Girl

In The Getto
Black Eyed Peas
50 cents