Autor Wątek: DJ czy ORKIESTRA ???  (Przeczytany 17244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Odp: DJ czy ORKIESTRA ???
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Sierpnia 2006, 16:27 »
I tu cytat z dj
Jeśli chodzi o dobieranie kolejnych utworów to łączę po kilka sztuk z każdej grupy. Na początek oczywiście coś spokojniejszego, lata 70 i 80 ale tylko te najbardziej znane hity. Do tego utwory polskie dla nieco starszej publiki :)

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Sierpnia 2006, 16:44 »
No, ciekawy ten repertuar.Wszyscy powinni się dobrze bawić.
TRZYMASZ FASON- TO TRZYMAJ GO DO KOŃCA

Offline santi28
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Sierpnia 2006, 23:21 »
no zespół to przede wszystkim śpiew na żywo a to robi różnicę !

u dj muzyka brzmi jak z pudełka  :luzak:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Sierpnia 2006, 23:30 »
Cytat: "santi28"
u dj muzyka brzmi jak z pudełka

odtwarzacz CD z reguły wyląda jak pudełko...
hmmm to o co  Ci chodzi????
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Sierpnia 2006, 23:49 »
u dj muzyka brzmi jak z pudełka

ale to pudełko nie fałszuje i nie upija się   :wink:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Sierpnia 2006, 08:21 »
Cytat: "monia"
ale to pudełko nie fałszuje i nie upija się

No , ostatecznie dj też może się upić, jak będzie niepoważnie podchodził do swojej pracy.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Sierpnia 2006, 08:44 »
:lol:  fuct jest fuctem  :wink:

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Sierpnia 2006, 09:02 »
jak się nawet upije to fałszować nie będzie :)
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Sierpnia 2006, 10:26 »
my zdecydowlaismy sie juz dj. W czwartek podpisujemy umowę :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Sierpnia 2006, 10:50 »
Cytat: "Vall"

..ja dostałm przykładowy repertuar o dj..który ma przygotowany na jedno z nadchodzacych wesel...wszytsko uzgodnione z młodymi...

A mnie coś takiego dziwi, bo to stworzona playlista.
Playlisty sprawdzają się w radiu, a nie na imprezie gdzie trzeba na zywo reagować na zachowania sali. Nie da się przewidzieć z góry ile i jakich piosenek trzeba zagrać...
Dobry prezenter/zespół musi mieć wyczucie sytuacji TO JEST miara jego umiejętności, czasem trzeba wykonać karkołomy zwrot, zeby sala się bawiła, a to przecież zadanie nadrzędne - rozbawić publikę!!
Jestem pewien, że dj ów i tak nie zagra tej playlisty, a jeśli nawet to szczątkowo, więc po co ją tworzyć?
dla mnie taka praktyka byłaby cokolwiek podejrzana...
jeszcze jedno: zauważyłem niepojącą rzecz, niektóe nazwy i tytuły są błędnie zapisane, co wskazywałoby na średnią znajomość utworów i wykonawców, czasem jak widzę co ludziska mają naściągane z internetu i JAK TO JEST OPISANE....
raz już stoczyłem długą dyskusję na temat tego że "Przezyj to sam" nie jest piosenką Perfectu, ale po sieci hula tona kopii tak opisanych i wiara się nabiera...
pól biedy szary Kowalski, ale dj...

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Sierpnia 2006, 14:37 »
To wg mnie jest tylko jedna z propozycji repertuaru.Przecież można sobie wszystko utalić wcześniej. A  rzeczywiście tak jak piszesz, prezenter musi wyczuć sytuacje na sali i potrzeby gości bawiącycyh się.  Musi być stale w pogotowiu.

Offline Jano
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Sierpnia 2006, 12:56 »
Witam wszystkich
Czytam wasze wypowiedzi i dochodze do wniosku, że jedni chcą przekanać drugich do swoich racji. Kochani proponuję wam obejrzeć film lub kilka filmów gdzie grała kapela lub prezenter muzyczny(dj). Niech to będą czyste filmy z wesel a nie prezentacje na, których bedą wyłapane kilka najlepszych momentów z wesel. Czasami pomaga jak kapela czy prezenter da kilka telefonów do swoich byłych klientów w tedy można dużo sie dowiedzieć na ich temat. Każdy już na chłodno bedzie mógł wam powiedzieć czy ktoś jest profesjonalistą czy tylko dorobkiewiczem dla, którego każde wesele to taka sama impreza i te same utwory.
Pozdrawiam

DJ.Jano

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #42 dnia: 29 Sierpnia 2006, 12:59 »
Nasz DJ na codzień jest prezenterem najpopularniejszego chyba we Wrocławiu radia lokalnego. Wystarczy, że włączymy sobie jego audycję i wiemy, czego się spodziewać. Wiadomo, że prowadzenie przyjęcia jest inne, niż audycja w radiu, ale dzięki jego programom wiemy, że to inteligentny facet z poczuciem humoru. To też jest jakieś wyjście, wielu prezenterów radiowych "dorabia sobie" na weselach.

Poza tym można popytać w lokalu, jakie inne pary miały z kim doświadczenia.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 29 Sierpnia 2006, 13:29 »
Cytat: "azzurra"
ale dzięki jego programom wiemy, że to inteligentny facet z poczuciem humoru

to bardzo ważne! dobry poziom i kultura wypowiedzi,
wobec tego czekamy na relację po

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #44 dnia: 29 Sierpnia 2006, 14:00 »
Cytat: "zibi"
to bardzo ważne! dobry poziom i kultura wypowiedzi,

a żebyś wiedział.
Kiedys zraziłam sie bardzo do Dj-ów po pobycie w jednej ze szczecińskich dyskotek, gdzie występował DJ - podobno gwiazda Stolycy.
Teksty miał na poziomie rozochoconego szesnastolatka...typu "...a tych co wyjdą z dyskoteki sami...bąda ręce bolały..." innych próbek nie przytoczę.

Ale przekonałam się, że można prowadzić imprezę na poziomie.

Myslę, że z DJ-em warto przed zaangażowaniem go po prostu porozmawiać. Można sie zorientować co do kultury jego słowa, do poczucia humoru i tak ogólnie wyrobić sobie zdanie, na temat człowieka.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 30 Sierpnia 2006, 10:29 »
Ale przekonałam się, że można prowadzić imprezę na poziomie

:D

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 5 Września 2006, 16:33 »
no zespół to przede wszystkim śpiew na żywo a to robi różnicę !

u dj muzyka brzmi jak z pudełka  :luzak:

pod warunkiem że wokalista/woklaistka radzi sobie z repertuarem,

za to komletnie nie rozumiem stwierdzniea że "u dj muzyka brzmi jak z pudełka",  a na czym polega ta "pudełkowość"? przecież przy dobrej jakości sprzęcie ORYGINALNA muzyka brzmi poprawnie,
kiepski dzwięk wynika raczej:
a) z kiepskiego nagłośnienia
b) z kiepskiego wykonania

a to drugie dj'owi raczej nie grozi... no chyba, że naściaga z internetu jakichś kiepskich empetrójek...

Offline kaskanr1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Grudnia 2006, 21:38 »
no i jednak sie poglubilam. szukalam takiego tematu.
sora za utworzenie nowego.

ja jestem bardziej skloniona do podpisania umowy z DJ-em tylko moj Darek ciagle upiera sie przy zespole . chyba dam mu poczytac ten temat bo widze ze wiekszosc jest jednak za DJ.

Moze ktos zna dobrego DJ z okolic 3miasta?

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 7 Grudnia 2006, 21:54 »
Cytat: "kaskanr1"
sora za utworzenie nowego.

spox.. każdemu sie zdarza...

Moze ktos zna dobrego DJ z okolic 3miasta?

hmm.. pewnie w dziale 3miejskim były juz pytania o dj-a.. moze tam popatrz..

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #49 dnia: 8 Grudnia 2006, 13:06 »
[...] Moze ktos zna dobrego DJ z okolic 3miasta?

My bierzemy Pana Janusza. Jeżeli dalej jesteś na etapie poszukiwań, daj znak na priv a podam tel :)

Offline paarabola

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 10 Stycznia 2007, 15:36 »
Pozwólcie, że ujmę to tak:
Jeśli ktoś nie odczuwa potrzeby KLIMATU muzyki na żywo, potrzeby bycia świadkiem tego, to jest klientem DJ-a, co najwyżej duetu z dyskietkami. Brak takiej potrzeby nie jest niczym złym.
Na całe szczęście (choćby naszej kapeli) ludzi z taką potrzebą nie brakuje i dzięki temu, choć jesteśmy drożsi od DJ-a 3-krotnie, to mamy prawie cały sezon weselny 2007 zajęty.

Pisałem już na tym forum kiedyś, że to jak ktoś wykonuje swoją pracę jest do sprawdzenia, więc uważam, że jeśli ktoś z was podpisał umowę z muzykiem-moczymordą lub bandą fałszującą lepiej od Mandaryny to sam jest sobie winien, bo kapelę należy sprawdzić i można to zrobić nawet kilkakrotnie na różnych weselach (jeśli komuś zależy).
Demówka to nie wszystko. Zresztą znałem przypadki, że kapele posługiwały się cudzymi demówkami by tylko złapać fuchę.
Niestety decydując się na zespół trzeba poświęcić trochę czasu, przejechać się posłuchać jak grają i jak się zachowują. A z zespołami, które tego nie umożliwiają, w ogóle nie ma sensu rozmawiać.
pozdrawiam
paarabola

Offline Krzysiek231

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 22 Czerwca 2007, 22:13 »
U mnie grał DJ Większość gości była źle nastawiona, ale po zabawie nie kończyło się chwalenie Jego pracy Oryginalne utwory, wodzirejstwo, super pomysły i muzyka 3 pokoleń, na życzenie zmiana repertuaru i dedykacje Super komfort i niższa cena!!!
"Muzyka to najlepszy lek, ona jest jak w długiej trasie piąty bieg".      (Budka Suflera - Piąty bieg)

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #52 dnia: 13 Lipca 2007, 00:27 »
Czytam tak sobie te dyskusje na temat co wybrać:ZESPÓŁ czy DJ ?????
Mnie się zawsze wesele kojarzyło z zespołem i dlatego na własne wesele również chciałam zespół. Mój M był za DJem, ale dostosował się do mojego wyboru.
Ale ostatnio zmieniłam zdanie.... :o :o :o
Tak tak... zgadza się. Zdecydowaliśmy się, że na naszym weselu będzie grał Dj.
Poniżej podaję co mnie przekonało (napisał mi to dj który będzie grał u nas):

1.Oryginalne wykonania utworów

2. Dobór utworów ograniczony tylko i wyłącznie wyobraźnią Pary Młodej, możliwość zmiany repertuaru w trakcie zabawy, koncert życzeń itp.

3. Znacznie niższy koszt usługi i wyżywienia

4. Możliwość grania bez ograniczeń czasowych (zespól fizycznie nie jest w stanie grać na wysokim poziomie dłużej niż 1h ciągle)

Zespół czy DJ - to rzecz gustu i każdy wybiera to co komu pasuje.

Offline piniovox
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 13 Lipca 2007, 22:39 »
Droga/i Szjbik, poza oryginalnym wykonaniem utworu, wszystko inne co wymieniłaś pkt 2 i 4 zespół (np.  taki jak mój) może śmiało wykonać.  Jeśli chodzi o punkt drugi często jest tak, że gdy wyobraźnia Młodych jest zbyt bujna, cierpi na tym całe wesele, zwłaszcza ogromna większość gości, bo jednak są oni nastawieni na pewien kanon repertuarowy, poza który można i powinno się wybiegać, ale bez przesady.
Nie bójcie się, że zespół obje Was do cna.  Około północy od śpiewania na przeponie, mają tak ściśnięte żołądki, że już zbyt wiele w siebie nie wciną.

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Lipca 2007, 00:35 »
Piniovox ,
Po pierwsze  - zarówno zespół jak i DJ wraz z Młodą Parą tak powinni dobrać repertuar, aby pasował dla wszystkich grup wiekowych zarówno dla młodych jak i dla starszych. Muzyka powinna być zróżnicowana.

Po drugie - nie bardzo wierzę, że zespół jest w stanie zagrać dłużej niż godzinę bez przerwy na wysokim poziomie, bez żadnego potknięcia.  Jeśli tak potrafi to super.

Po trzecie - A co do objadania to chodzi o to, że DJ to jedna osoba, a w zespołe masz 3-5 osób i tym samym wzrastają koszty (oprócz tego, że płacisz im więcej za wynajęcie - koszt conajmniej 2 tysiące to jeszcze musisz zapłacić za nich za jedzenie w lokalu) a DJowi płacę 900 złotych, więc różnica jest.

Ja nie mam nic przeciwko zespołom (sama chciałam mieć na weselu), wszystko zależy od ich umiejętności muzycznych. Byłam na kilku weselach gdzie grały zespoły, a także na jednym które prowadził DJ. Jak już wcześniej mówiłam rzecz gustu i wyboru.

Offline piniovox
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Lipca 2007, 14:09 »
Z tym objadaniem, to był żart.  O reszcie można długo, długo dyskutować.  Tak jak powiedziałaś, wszystko jest do uzgodnienia, co jest między innymi zasadą mojego zespołu.  Pozdrawiam.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Marca 2008, 20:50 »
czy ktos moze polecic dobrego dj ze szczecin atakiego ktorey fajnei poprowadzi wesle -oczepiny

Offline radiowiec_wawa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 12 Marca 2008, 14:33 »
Z tego co sie zorientowalem przegladajac to fajowe forum to w Szczecinie zdecydowanie rzadzi Dj Zibi :) wiec polecam.

pozdrawiam
Dj z Wawy.

Offline remlin
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #58 dnia: 26 Czerwca 2008, 16:27 »
Witam serdecznie!!!
Czy zna ktoś dobrego DJ'a z okolic Bydgoszczy.
Pozdrawiam

Offline madaline
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #59 dnia: 19 Sierpnia 2008, 00:16 »
Byłam na 2 weselach z Dj -em w Bydgoszczy na jednym grał Romek ze Starski music, a w sierpniu u mojej kuzynki był sam pan Jacek Staszak dj. Starski.  To był cały spektakl .  Byłam z moim Łukaszem pod wrażeniem.  Już po 3 godzinach poprosiliśmy o wizytówkę.  Niestety sierpień w przyszłym roku ma już zajęty.  Zastanawiamy się nad zmianą daty, by dostosować do jego wolnych terminów.  Jego głos i dobór muzyki ,kontakt z ludżmi w kazdym wieku, coś wspaniałego.  Mimo upału do końca był w smokingu.  /ma chyba jakieś klimatyzatory, bo dawał z siebie wszystko ciągle miał power/.  Polecił swojego kolegę , ale to jest przepaść w każdym punkcie, osobowość , sposób rozmowy itp. Łukasz   podpowiada mi , że ma super aparaturę,światła i gra tylko z płyt i za wesele wystawia fakturę.  PROFESJONALISTA ! Może polecicie nam jakiś lokal na 100-110 osób na połowę września, wprawdzie mamy zarezerwowany na 08. 08. 09 ale nie będziemy mieli na ten dzień Pana Jacka a teraz najbardziej zależy nam na nim.
pozdrawiamy !