Autor Wątek: Winko - gdzie kupić?  (Przeczytany 2113 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
Winko - gdzie kupić?
« dnia: 25 Marca 2009, 19:23 »
Zakładam ten temat, dla szukających sklepów/hurtowni z winkiem.

Winka z całego świata w cenach od 15/18zł w górę można kupić w Sosnowcu na ul.Długosza, na Zagórzu. Dziś byłam i jest naprawdę duży wybór. Przy większej ilości Pani daje upusty cenowe. Kupiłam tam dzisiaj, pierwszy raz w życiu, winko chińskie - spróbujemy co to jest :-)

Na Mireckiego w Sosnowcu (tak w połowie, wjeżdża się w bramę przed kwiaciarnią) Bułgar prowadzi hurt/detal winek - dziś Bułgarskich, ale od świąt z całego świata - w bardzo dobrych cenach, od 7zł. Ja baaardzo lubię bułgarskie winka więc dla mnie to raj - na pewno część tutaj zakupię. Bardzo miły facet i do tego, przy większej ilości, też daje upusty:-)

W Makro spory wybór, różnych - tam kupię na pewno polskie winka.

W Lidlu dobre i tanie winka - różne i smaczne:-)

Offline pati_ll

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24 październik 2009
Odp: Winko - gdzie kupić?
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marca 2009, 07:54 »
My wszystkie wina kupiliśmy w makro jest spory wybór, mozna sie doradzić osoby, któa naprawdę się zna. Ceny są rózne ale można coś rozsądnego znaleźć. Wina kupowaliśmy w granicach 15- 22zł.
Pati

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Marca 2009, 08:48 »
My kupowalismy w makro wina francuskie - białe i czerwone :) Pakowane sa po 6 sztuk butelek w jednym kartonie :)
Nazwy dokladnie juz nie pamietam, ale winko dobre cos jak Burgurdone. Nie pamietam jakos tak ;)

Offline Michalina_Kl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Marca 2009, 08:55 »
Witam

Polecam Selgros (np.  hala jest w Szopienicach).  Ceny znacznie lepsze w większości przypadków niż w Makro. 
Co do wina polecam wypróbowanie win Sofia.  Wiem że może się kojarzyć nie najlepiej ale warto spróbować. 
Oczywiście to kwestia gustu ale jeśli chodzi o smak to niektóre gatunki nie ustępują zupełnie tym z wyższej półki (również cenowej ;).  No i w kategorii cena/jakość są chyba nie do pobicia.

Pozdrawiam

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Marca 2009, 07:59 »
ja polecam Auchan i bardzo czesto w Biedronce jest akcja "wina swiata etc" wina wtedy sa przepyszne, prawie z kazdego regionu i tanie :) do 15 zl wiekszosc

Offline Malinka2009
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Kwietnia 2009, 15:39 »
My kupiliśmy wino czerwone w Lidlu - nazywa się Valdepenas - pijemy je już od dawna, jest na prawdę bardzo dobre - wytrawne ale nie ciężkie, smakuje nawet osobom które wina wytrawnego nie lubią.  No i wielkiem plusem jest cena - 9,90 zł !!! Aha - i rocznik też robi wrażenie - 2003 !!!!
Jest też w Lidlu wino półwytrawne, które się nazywa Columbus - też bardzo dobre, polecam dla osób które ewidentnie nie lubią wina wytrawnego. . .  Tylko nie wiem czy aktualnie jest dostępne bo już dawno go nie widziałam.
A co do białego wina, to nie bardzo za nim przepadam więc się nie znam i nie moge niczego polecić.
My zdecydowaliśmy się tylko na czerwone wino ;-)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Kwietnia 2009, 16:10 »
Chińskie winko wypite i... całkiem niezłe - czarna porzeczka, raczej na słodko, delikatne, zdecydowanie polecam do obiadu, mogłoby być tylko trochę tańsze bo kosztuje 22zł  ;D