Autor Wątek: Giełda w Tychach  (Przeczytany 25228 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
Giełda w Tychach
« dnia: 21 Marca 2009, 20:26 »
Mam pytanie: w jaki dzień najlepiej wybrać się na giełdę (kwiatową) do Tychów. Chodzi mi o to, żeby było dużo stoisk z dodatkami ślubnymi...
Dziękuję za odpowiedź.
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: i już po
Odp: Giełda w Tychach
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Marca 2009, 07:41 »
Kilka lat temu to jeździłam w soboty lub niedziele-cała giełda w kwiatach i nie tylko

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2009, 09:55 »
Ooo dobrze, że założyłaś ten wątek, bo zamierzamy się tam  wybrać, lecz też nie wiemy kiedy i w jakich godzinach najlepiej :)

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Marca 2009, 10:10 »
Info które znalazłam na stronie giełdy kwiatowej w Tychach , mówi, że:

Godziny pracy Śląskiej Giełdy Kwiatowej:

-wtorki, czwartki, piątki, soboty, niedziele: od 4:00-10:00

Hala kwiatów czynna jest w:

- poniedziałki i środy: od 6:00-10:00
-wtorki, czwartki, piątki, soboty: od 4:00-10:00

natomiast Strona Internetowa Tychów podaje inf.:

GODZINY PRACY Śląskiej Giełdy Kwiatowej:
•  wtorki i czwartki: od 2.00 do 10.00
•  piątki, soboty, niedziele od: 4.00 do 10.00

HALA KWIATÓW czynna jest w:
•  poniedziałki i środy: od 6.00 do 10.00
•  wtorki i czwartki: od 2.00 do 10.00
•  piątki i soboty: od 4.00 do 10.00

W niedzielę Hala Kwiatów jest nieczynna!

Offline monijane

• maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2009, 13:04 »
Hej! Byłam dzisiaj na giełdzie ;D Hala sama w sobie była "zamknięta" to znaczy, ze czynne były tylko niektóre stoiska. Ale na placu wokół tej hali jest coś w rodzaju bazaru i tam można kupić wiele ciekawych rzeczy, m. in.dekoracyjnych. My kupiliśmy zaproszenia, naklejki na alkohol i karteczki do ciast:) W późniejszym terminie wybieramy się po artykuły do ozdobienia bram i przystrojenia sali.
 ;D
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Marca 2009, 11:45 »
jezeli chodzi o kwiaty, to blizeej 10 maja tansze, malo tego scinki ( czyli kwaity ktore juz sa im niepotrzebne) czesto oddaja za darmo badz za gorsze, a z nich mozna wiele pieknych dekoracji zrobic

Offline Michalina_Kl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Marca 2009, 09:05 »
Witam

Jeśli chodzi o giełdę to żeby naprawdę było co oglądać i wybierać trzeba wybrać się max o 6 rano (przynajmniej od pn. do pt.). W weekendy można nieco później bo raczej wtedy nie zaopatrują się kwiaciarnie więc sprzedawcy nastawiają się bardziej na zwykłych klientów.
Jeśli chodzi o kwiaty to naprawdę jest w czym wybierać i można doznać niezłego szoku jak porówna się ceny kwiatów na giełdzie z cenami w kwiaciarni. Jeśli chodzi o dodatki i akcesoria ślubne to może kwestia gustu i nastawienia ale my troszkę się rozczarowaliśmy bo jakiegoś straszliwego wyboru nie było. Ale może nie trafiliśmy na odpowiedni "moment".

Pozdrawiam

tala123
  • Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Marca 2009, 14:44 »
hej
tam jest naprawdę wszystko, tylko trzeba dobrze szukać no i sprawdzać ceny

Offline qmadzik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Kwietnia 2009, 11:02 »
Witam,

ja proponuję wybrać się w tygodniu, ale w godzinach wczesnoporanych np.  o 7 , bo o 9 to już nie ma za bardzo po co jechać .
Można naprawdę kupić dużo dodatków typu zaproszenie, naklejki na wódkę, do ciast, wstążki, balony,świeczki itp. . . no i oczywiście kwiatki :)
ale trzeba też poszukać bo ceny są naprawdę różne.  zaproszenie i inne rzeczy "papiernicze" proponuję zakupić w sklepie, ktory mieści się na hali targowej :) tam był njwiększy wybór i ceny też korzytsne :)
"To, co nie zabija, wciąż wzmacnia nas
A to, co nas czeka pokaże czas..."

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Kwietnia 2009, 08:19 »
hej; byłam wczoraj na giełdzie i...
hala z kwiatami czynna jest tak do 10, sklepiki tak do 11/11.30.Nie warto jechać tylko w środy, bo większość jest zamknięta.
ceny są naprawdę niższe;
np. ja nie przystrajam samochodu - tylko same kokardki na klamki; tam kupiłam za 4zł / szt. (duże, białe z różyczką). Ale jeśli ktoś będzie kupował ten zestaw do przystrojenia samochodu to polecam jechać. Jest  duży wybór, a cena 45zł ;D. W sklepie, jak oglądałam, ceny zaczynają się od 70 zł. I tak praktycznie z każdą rzeczą.
Np. organza 5zł/rolka.
Np. 2 szt. kieliszków do wódki fajnie przystrojonych-14zł.
Np. kieliszki do szampana, te wysokie, ładne, w różnych kolorach - 30zł.
Właściwie jest wszystko - naklejki, kotyliony, kokardki itp.
To są tylko przykładowe rzeczy i ceny, tyle zapamiętałam ;D

Offline monijane

• maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Kwietnia 2009, 12:52 »
Oczywiście, że jest tam po co jechać i można przy tym sporo zaoszczędzić. A szukać trzeba, to fakt. ;D
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Kwietnia 2009, 00:14 »
kurcze dziewczyny, a to jest gdzieś w centrum, łatwo można giełde znaleźć?

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Kwietnia 2009, 08:27 »
bardzo, bo w Tychach są wszędzie oznaczenia,
no i - jest obok browarów tyskich ;D

Offline Pati_86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Kwietnia 2011, 12:15 »
Hej
Czy na na tej giełdzie jest jeszcze hurtownia SEBKART z artykułami dekoracyjnymi?? W lutym znalazłam stronę internetową z wiadomością, że owa hurtownia jest na ul. Sadowej 12 ( mam nawet wydrukowaną mapkę dojazdu), niestety w chwili obecnej na tej stronie nie ma już informacji, a sprzedaż dostępna jest tylko przez allegro.
Czy w Sobotę na Giełdzie są otwarte stoiska z artykułami ślubnymi???

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Kwietnia 2011, 11:43 »
Nie wiem nic o hurtowni SEBKART, ale może komuś przyda się informacja o hurtowni GAJO, też w Tychach, ale na ul. Oświęcimskiej 99 (taki adres znalazłam w Necie). Jadąc drogą szybkiego ruchu na Bielsko-Białą, trzeba przed samymi Tychami odbić na Mikołów, po ok. 2 km (tak pi razy drzwi bo dokładnie nie pamiętam - może 3 km) z prawej strony znajduje się owa hurtowania.
Jest ona moim zdaniem dość dobrze zaopatrzona w art. ślubne i nie tylko. Ja kupowałam tam np. naklejki na alkohol, świece, czy składane pudełka na ciasto - duży wybór i wszystkiego można swobodnie dotknąć :) Nie mogę wypowiedzieć się co do cen bo nie robiłam porównania, trzeba tylko pamiętać, że ceny podane na artykułach są cenami netto, nie ma wskazania cen brutto, przynajmniej tak było, jak ja robiłam zakupy, więc klienci nie będący vatowcami płacą przy kasie trochę więcej.

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Kwietnia 2011, 07:10 »
Byłam na giełdzie w sobotę 09 kwietnia, ale raczej nic ciekawego nie znalazłam. Szukaliśmy głównie zaproszeń. Jeden sklepik z galanterią papierniczą, szalu w zaproszeniach nie było, może około 30 wzorów, ale w sumie wszystkie bardzo podobne. Na innym stoisku, było napisane tylko do hurtu i Pan już właściwie zamykał (ok 10.00).
Po drodze trafiliśmy do tej hurtowni "gajo". Baaaaardzo duży wybór kartek z życzeniami na różne okazje, z zaproszeniami trochę mniej i tez mi się nic nie spodobało, bo wszystko było na jedno kopyto. Mieli również różne zawieszki na wódkę, wkładki do zaproszeń z życzeniami, ozdobne kieliszki na szampana i wódkę dla młdej pary. Ja  swoje zaproszenia zamóiłam na allegro i właśnie czekam na projekt. Co do hurtowni to mają tam też duży wybór artykułów dekoracyjnych sali (jakieś tiule, flizeliny, woreczki na migdały, "serca na ścianę" nad młodymi,świece.). Nas takie rzeczy nie interesowały, więc wyszliśmy stamtąd z kwitkiem.

Offline monijane

• maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Kwietnia 2011, 19:04 »
No to lea.k uważam, że źle trafiłaś. My na tą giełdę wyjeżdżaliśmy z DG o 6 rano. Nie zapominaj, że to giełda kwiatowa, a jeśli kwiaciarnie otwierane są o 8, to kwiaty muszą tam być odpowiednio wcześniej 8)

Proponuję udać się we wtorek lub piątek z samego rana.
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Kwietnia 2011, 00:03 »
Doskonale to rozumiem, ale tak jak już pisałam, pojechaliśmy tam głównie po zaproszenia, a nie sądzę, że galanterię papierniczą wystawiają  tam sprzedawcy w ten sam sposób jak kwiaty czyli na ziemi i podestach. No chyba, że się mylę??

Offline Pati_86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Kwietnia 2011, 21:29 »
Ja również była na Giełdzie w Tychach w Sobotę niestety hurtowni SEBKART już tam nie ma jedyna możliwością kupienia artykułów u Tego sprzedawcy jest allegro. Co do pozostałych sklepów z artykułami ślubnymi to były tylko dwa ALAN i IWO przy czym ceny w Iwo były dość wygórowane.

Offline monijane

• maniak
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Kwietnia 2011, 16:31 »
No zgadza się, że zaproszeń nikt nie będzie wystawiał obok kwiatów na ziemi i podestach, jak to określiłaś lea.k 8)
Ale jest tam od groma budek, w których obok kwiatów sprzedawane są slubno-weselne ozdoby i zaproszenia.

W końcu nawet w osiedlowych kwiaciarniach nie sprzedają tylko kwiatów...
On 2011
Ona 2015
On 2017