Uważam, że czasami takie stwierdzenie typu "racja", "zgadzam się", "popieram" jest bardzo potrzebne, gdyż pomaga rozwiać wątpliwości (gdy więcej osób jest "za" wówczas łatwiej zdecydować się na coś)...a poza tym to stwarza bardziej rodzinny klimat tego forum...
Z tym rodzinnym to mogę się zgodzić, ale decydować się na coś związanego z Twoim Własnym Weselem tylko dlatego, że kilka wirtualnych użytkowników napisało "zgadzam się", to lekka przesada.
Poza tym chyba się niejasno wyraziłam. Nie chodzi mi tu o "zgadzam się" w sensie "zgadzam się z tobą, bo to i tamto, ale w sumie to coś tam jeszcze". To jest OK. Pełna wypowiedź, na którą można jakoś dalej odpowiadać...
Nie OK jest: "zgadzam się z przedmówcą" i koniec wypowiedzi...
A poza tym jeśli potrzebujesz rozwiać wątpliwości, to nie lepiej ankietę zrobić?? Wtedy więcej napisze, czy się zgadza, czy nie...
A to o czym piszesz (te o konktetnej treści w pierwszym poście i o pięciu stronach o treściach "ja też poproszę") zdarza się, ale nie jest formą reklamy a poleceniem kogoś sprawdzonego...
Tu się zupełnie nie zgadzam. Nie wiadomo na 100%, czy ten "ktoś sprawdzony" nie jest polecany przez samego siebie... ;O)
Równie dobrze sam właściciel firmy może takie ładne pościki wypisywać na forum a potem rozsyłać do użytkowniczek swoje namiary... A już nie wspomnę o np córce właściciela, co odgrywa rolę wiecznej narzeczonej...
Nigdy nie wiadomo, a tak to tylko robota dla obu stron z pisaniem i odpisywaniem na maile.
A poza tym skoro admini wywalają posty reklamowe, no to i tak wywalą jeśli się zorientują.
Chodzi mi tylko o tę różnicę, że do tego polecającego postu powinniśmy dodać dane.
Tak, jak mówiłam wcześniej, także dlatego, żeby inni od razu także mogli się wypowiadać, Wtedy to jest prawdziwe forum dyskusyjne. A nie "znalazłam fajną fryzjerkę, kto chce?" - "ja" - "ja" - "ja" - "ja" - "ja" - "ja"....
[ Dodano: Czw Wrz 29, 2005 9:41 pm ]Dziewczyny mają 100% rację! Zawsze jest miło usłyszeć opinię na dany temat czy ktoś się z nami zgadza czy też nie.
I znowu - nie chodziło mi o pełne wypowiedzi zaczynające się od słów "zgadzam się". Takie posty są w porządku.
Chodziło mi o posty, które po przerobieniu możnaby napisać tak:
"- Moje twierdzenie - kto się zgadza?
- Ja
- Ja
- Ja nie
- Ja też nie
- A ja tak..."
Co to za dyskusja..?? Wiadomo, że część jest na tak, a część na nie... a część nie wie... chodzi o to, żeby rozwijać myśli...