Autor Wątek: orkiestra która gra również po ang. i niem. ???  (Przeczytany 2596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.06.2010 r.
orkiestra która gra również po ang. i niem. ???
« dnia: 5 Marca 2009, 08:37 »
Poszukuję dobrej, sprawdzonej orkiestry, która oprócz standardowego polskiego repertuaru potrafiłaby zaspiewać po angielsku i choćby kilka utworów w języku niemieckim.

Jakieś propozycje?

Offline magdaku

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: orkiestra która gra również po ang. i niem. ???
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Marca 2009, 19:44 »
Polecam San-sebastian!!! Grają naprawdę w różnych językach, nie pamiętam dokładnie w jakich bo dość sporo ich wymienili... Z tego co wiem bardzo często jeżdżą do niemiec więc i pewnie po niemiecku spiewają. Jeszcze nie widziałam ich na żywo, bo wesele mam dopiero w lipcu, ale ogladałam film z wesela znajomch z 2000roku i byli świetni. Ponoć po tym weselu wszyscy przyjaciele młodych zamawiali ich też na swoje wesela bo się tak spodobali. Próbke znajdziesz na stronie zespołu. Życzę powodzenia w poszukiwaniach. pozdrawiam

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Marca 2009, 23:26 »
zespół który  grał na moim weselu  prowadzi  imprezy w  hamburgu.. podpytaj się ich jak z językiem

miniband nowogard - pan andrzej konieczny
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Marca 2009, 13:20 »
A ja słyszałam san sebastian na żywo , co prawda tylko jakieś pół godziny , ale popieram magdaku

Faktycznie  , mogliby spełnić twoje oczekiwania. Grali po angielsku ( i to bez kaleczenia języka , co niestety się często zdarza ), no i co mnie zwaliło z nóg , zaśpiewali po szwedzku!!!tą piosenkę dyskotekową busshanter(nie wiem jak to się pisze ).Nie wiem , czy mają coś po niemiecku , bo nie słyszałam , ale pewnie to nie problem dla nich   się nauczyć , skoro moga tez po szwedzku :)

Miniband też jest dobry , ale jak dla mnie , to bardziej nadają się na takie typowo polskie wesele , no i co mi osobiście nie odpowiada to dużo disco polo i przebieranki wodzireja , ale to moje zdanie , więc najlepiej sprawdź sama :) powodzenia.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Marca 2009, 14:04 »
miniband gra disko z pola tylko na zyczenie.. u mnie była tylko 1 piosenka i to na specjalne zyczenie z dedykacją i nic wiecej.. u lilian  tez nie pamietam żeby było disco polo...

niemcy lubią  podobną muzykę + swoje niemieckie disco.. a pan andrzej prowadzi imprezy dla niemców..

przebieranki.. mnie tam nie przeszkadzały..

odnośnie san-s było juz kilka tematów o tym zespole..

z tego co pamietam  ASO tez  grają po szwedzku.. ale  odnosnie innych języków - nie pomoge, bo nie wiem..

dj zibi- j.angielski

dj bodzio- angielski i szwedzki (  kupę czasu przepracował na  promach pływających do szwecji)

jak mi cos do łepetyny wpadnie - dam znac :)
« Ostatnia zmiana: 12 Marca 2009, 14:07 wysłana przez monia »
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline magdaku

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Marca 2009, 09:37 »
Było faktycznie już na temat tego zespołu spro napisane. Ktoś raz ich obsmarował i się teraz za nimi ciągnie...
Pragnę zauważyć, że opinii jest wiele. Które są prawdziwe, a które napisane przez konkurencję nigdy sie nie dowiemy...
Prawda jest taka, że to profesjonaliśli i chyba najlepsi na naszym rynku muzycy.
Jeśli mogę Ci coś doradzić, to nie bierz wsystkiego, co jest napisane na forum jako pewniak.
Staraj się zawsze wyrobić własną opinię. Jak się dobrze wczytasz w te wszystkie wątki to zobaczysz o czym mówię...

Pozdrawiam