Autor Wątek: sami wybieraliscie zabawy ?  (Przeczytany 23530 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwka

• bywalec
sami wybieraliscie zabawy ?
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Lutego 2006, 12:10 »
W sobotę byłam na weselu. Nie było żadnych zabaw a oczepiny to było tylko łapanie welonu i ,,gorzko, gorzko" - złapała para wiec nie mieli oporów. Powiem wam, że jakby miały byc jakieś durnowate zabawy to lepiej, ze ich nie było w ogóle :lol:

Offline Corollka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Lutego 2006, 13:12 »
my wybraliśmy dla gości dwie zabawy,pierwsza "Kto pierwszy gwizdnie",a drugą tańczenie na gazetkach,ta troszkę stara bo stara,ale dosyć fajna,a dla nas i dla starszych zabawę z przekładaniem pomarańczy przez nogawki  :lol:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Lutego 2006, 16:59 »
A na czym polega ta zabawa "Kto pierwszy gwizdnie"  :?:

Offline Corollka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Lutego 2006, 20:46 »
Antalis, już mówię  :D
Zbiera się 2 drużyny Pana Młodego i Panny Młodej po 4 osoby w każdej drużynie.
Ustawia się krzesełka gęsiego jedno za drugim.
I tak ostatnia osoba ma zjeść banana,(jak to zrobi klepie w ramię osobę która siedzi przed nim) przedostatnia napompować balon tak żeby pękł, 3 osoba ma wypić szybko szklankę soku a czwarta osoba ma zjeść pół szklanki bułki tartej i gwizdnąć - oczywiście kto pierwszy ten lepszy  :D
Tylko że nikt kto nie brał udziału w takiej zabawie lub o niej nie słyszał nie wie jak ciężko jest gwizdnąć po zjedzeniu bułki tartej  Bułka wysusza ślinę i przez jakieś 2-3 minuty nie da rady gwizdnąć nawet na palcach. Ubaw po pachy jak się patrzy na facetów którzy próbują gwizdnąć a tu nic, albo leci im z buźki taka bulka tarta nie przerzuta jeszcze.  :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Lutego 2006, 20:48 »
No to musi być komiczny widok .... jak dla mnie bajer :D.A przy okazji info jak "przymknąć"zrzedliwego męża :P

Offline Corollka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Lutego 2006, 11:28 »
Cytat: "Antalis"
A przy okazji info jak "przymknąć"zrzedliwego męża Razz

buahahahaha  :lol:

Offline persefona

• nowicjusz
  • *
4 zabawy
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Września 2006, 15:16 »
My z Miśkiem wybraliśmy 4 spośród 5 zabaw prezentowanych przez zespół (piąta wydała nam się głupia--> chodzilo o jak najszybsze wystukanie tekstu sms i wyslanie do zespołu). I tak:
  1 zabawa --> gacie  :wink: (standard)
  2 zabawa --> pompowanie balonów  :id_juz: (kupa śmiechu)
  3 zabawa --> klocek w kształcie penisa  :luzak: (ciekawa i kupa smiechu)
  4 zabawa --> przynoszenie fantów :i_love_you:
Ech...I już mężatka :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Września 2006, 14:09 »
Cytat: "persefona"
3 zabawa --> klocek w kształcie penisa  (ciekawa i kupa smiechu)

a możesz cos więcej na ten temat napisać?

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Września 2006, 08:23 »
Zabawa tyou "kto pierwzy gwizdnie" jest bb głupia , ostatnio byłam na weselu gdzie była i nawet w niejuczestniczyłam nie wiezac o jaka zabawę chodzi! jeszcze kit z jedzeniem bananów itp!Ale ta bułka dziewcxzyna , która miała ja połknac o mało co sie nie udławiła! cały kieliszek bułki to nie jest mało bułka jest sucha, przykleja sie i bb trudno ja połknac bb łatwo o zadławienie, dziewczyny miały z tym duze problemy! potem bb narzekały po tej zabawie!

Offline persefona

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Września 2006, 22:45 »
Więc:
1 konkurs "GACIE" --> :pijaki:   zespół wybiera np. 4 pary. Każda z nich dostaje od zespołu gacie-przeważnie męskie bokserki (po jednych na parę). Jedno z pary zakłada gacie. Zespół gra muzykę. Gdy przerywa trzeba jak najszybciej przełożyć gacie na partnera. Która para zrobi to najpóźniej to odpada.
2 konkurs "POMPOWANIE BALONóW" --> :Błagam: zespół wybiera np. 4 pary. Każda z nich dostaje od zespołu specjalna pompkę na końcu której jest zaczepiony balonik. Na krześle siada mężczyzna i na swoich kolanach ma rurkę od pomki tak że balonik zwisa za jego plecami. Kobieta siadana nim i skacze a wtedy pomka sie rusza i pompje. Wygrywa para u której szybciej pęknie balon.
3 konkurs "KLOCEK W KSZTAłCIE PENISA" --> :ok: zespół wybiera np. 4 pary. Każda z nich dostaje od zespołu specjalny klocek wyrzeźbiony w kształcie penisa i zawieszony na sznurku. Każdy mężczyzna zawiesza go sobie na szyji. Na podłodze dostają oni po kolejnym klocku w kształcie sześcianu. 2 metry dalej siedzą kobiety z rozstawionymi nogami. Zadaniem mężczyzny jest tak sie nachylać żeby klocek udeżał o drugi klocek i przesuwać go tak żeby tamten przeszedł między nogami partnerki. :Najlepszy:
4 konkurs "PRZYNOSZENIE FANTóW" -->zespół wybiera np. 5 mężczyzn. Układa się 4 krzesełka. Zespół gra muzykę, a panowie spacerują wokół krzeseł. Gdy przestaje grać krzyczy np. przyniesć kawałek ciasta. Panowie wtedy biegną, biorą ciasto i siadają z nim na krześle. Ostatni nie ma siedzenia więc odpada. Potem odejmuje się krzesło i zabawa trwa dalej.W finale przeważnie zespół wymyśla absurdalną rzecz żeby było trudniej, np.papier toaletowy, stanik czy tampon. :skaczą:
To koniec.Te zabawy będą u nas za tydzień na weselu. Pozdrawiam.[shadow=darkblue][/shadow]  :pijaki:    :pijaki:
Ech...I już mężatka :)

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Września 2006, 00:33 »
aniutek ,bo trzeba miec troche poczucia humoru ,ot co
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Września 2006, 08:12 »
Poczucie humoru to ja mam!
ale ta zabawa nie jest ani smieszna ( jakos nikt sie nie smiał) ani mądra! Samemu trzeba spróbowac i sie przekponac jak to miło wcisnac w siebie cały kielon suchej tartej bułki! Albo tam było  w kolejnosci wypalenie jak najsz papierosa a dostał go koles który nigdy nie palił!Albo wypcie calutkiej zimnej butelki piwa! No nie wiem ale wiele osób mówiło,że ta zabawa jest kretyńska!

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 4 Października 2006, 01:36 »
U mnie na weselu była zabawa rodzinna- moja rodzinka kotra meża.
Jedna osoba miła zjeść ciasto, potem inna mandarynkę, inna wypalic paierosa a na końcu tatuskowie wypić piwo. I o ili wszysy sie spieszyli tak ojcowie sobie pili delektując sie smakiem i tak by razem skończcyć. Zabawa superowa, sporo smiechu. A zespół ją poprowadził tak by palili palący.

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 4 Października 2006, 01:37 »
U mnie na weselu też była zabawa rodzinna- moja rodzinka kotra meża.
Jedna osoba miła zjeść ciasto, potem inna mandarynkę, inna wypalic paierosa a na końcu tatuskowie wypić piwo. I o ile wszysy sie spieszyli tak ojcowie sobie pili delektując sie smakiem i tak by razem skończcyć. Zabawa superowa, sporo smiechu. A zespół ją poprowadził tak by palili palący.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #44 dnia: 4 Października 2006, 13:09 »
Cytat: "aniata"
U mnie na weselu była zabawa rodzinna- moja rodzinka kotra meża

o taka zabawa mnie się podoba..może być ciekawie..

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #45 dnia: 10 Października 2006, 10:02 »
Mnie się nie podobają zabawy typu skakanie celem napompowania balonika....według mnie są po prostu niesmaczne :|

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 10 Października 2006, 16:48 »
Maja popieram cię.
DLa mnie są takze takie lekko wulgarne. Nie miałąbym ochoty skakać po obcym chopie.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #47 dnia: 11 Października 2006, 08:55 »
My ustalimy zabway..prze dimpreza, tak żeby nie być zaskoczonym :)
Oczywiście odpadaja niektóre w przedbiegach!!
Ostatnio na weslu widizałm zabawe, ktroa mnei "zniesmaczyłą" -Panna Młoda i Pan Młody maja kazdy po butelce wódki..i daja ja goscia..któzy tanćzą w koło...i sobie ja gdzies tam podają...Co jakis cza smusze odnależc wsród gosci ta swoją butelczyne i ten gosc który ja ma w reku musi wypić kieliszek..Wygrwa to z Młodych które ma mneij w butelce..przeciez to jest koszmar...chces zupic gosic to bardzo prosze - ta zabawa jest idealna  :|

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Listopada 2006, 18:15 »
Wiecie co , jak tak czystam to faktycznie niektóre zabawy są po prostu tak kretyńskie i niesmaczne, że chyba nwet jakby zespół zaproponował mi takie to bym się nieźle krzywo spojrzała... Przecież pod względem zabaw to jeszcze trzeba patrzeć pod kątem gości - żeby nikt nie poczuł się urażaony... skakanie po partnerze żeby nadmuchać balonik to jest chyba najgorsze co tu przeczytałam... Nie wyobrażam sobie żebym była u kogoś na weselu i musiała skakać (nie mówię już o obcym) ale nawet po swoim chłopie... Ja mam spotkanie ze swoim zespołem miesiąc przed ale z tego co już z nimi rozmawialiśmy to nie mają takich wulgarnych zabaw. My chcemy żeby goście dobrze się bawili no i zeby nie powtórzyła się jakaś zabawa śmieszna która już była u kogoś z rodziny.
Napewno u mnie będą:
rzucanie welonem i muszką
list kawalerów
przysięga małżeńska
taniec za pieniążki(może oklepane ale fajne)
reszty nie pamiętam, ale jak mi się przypomni to jeszcze napiszę :)

Offline Mała_ Mi

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 25 Listopada 2006, 19:43 »
Bardzo polecam przeczytanie tego topiku: https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4996

jest niedługi, lecz może pokazać, czego się na weselu - szczegolnie wystrzegać.
 :evil:

Wypowiadam się tam, więc nie bedę tutaj Wam dłużyzn wypisywać :D

Ale powiem jedno - jeśli nie chcecie nieprzyjemnych (lub dla niektórych gości obrażliwych )niespodzianek, ustalcie wszystko dokładnie z zespołem. Czasem "pomysłowość" zespołu może zaskoczyć - i to w najgorszym tego słowa znaczeniu. :?
Mi

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Listopada 2006, 21:17 »
My tez będziemy ustalać liste zabaw z naszym wodzirejem. Wstępnie na liście dostaliśmy 26 propozycji :D więc mamy z czego wybierać. Wiemy juz ze nie chcemy przebieranek i jakichś tańców w pozycji leżącej :?

Na bank bedzie u nasz Czołg i Krzesła :lol:

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
« Odpowiedź #51 dnia: 26 Listopada 2006, 21:36 »
co to za czołg?
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Listopada 2006, 18:21 »
O czołgu niesłyszałam wiec też się chętnie dowiem :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 29 Listopada 2006, 15:47 »
Cytat: "ricardo"
O czołgu niesłyszałam wiec też się chętnie dowiem

ja też nie!ilka2, opowiadaj, opowiadaj!! :mrgreen:

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #54 dnia: 29 Listopada 2006, 19:27 »
ZABAWA CZOŁG

6 lub 8 par które stoja w kółeczku. panie za plecami panów. na sygnał NA CZOŁG panie wskakuja panom na plecy, po sygnale Z CZOŁGU panie zeskakują z pleców panów przechodzą pod ich nogami, obiegaja całe koło i wskakuja spowrotem na plecy partnerów. Ta para która ostatnia wykona zadanie odpada. Zwycięska para CZOŁGISTÓW otrzymuje 2 nagrody od Pary Młodej i od orkiestry - flaszkę wódki od młodych, a od orkiestry możliwość "defilady" czołgu i czołgisty(oczywiście pani na plecach partnera) dookoła sali

ubaw po pachy.... :lol:  :lol:  :lol:

Pochwale sie że na ostatnim weselu rozłożyliśmy konkurencję na łopatki... :lol:  :twisted:  :lol:

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
Re: sami wybieraliscie zabawy ?
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Lutego 2007, 10:51 »
Cytat: "Daynaher"
chodzi mi konkretnie o to czy narzucalyscie jakies zabwy orkiestrze ? czy to oni wam proponowali ?

My mamy się spotkać z zespołem 2 tyg. przed weselem i usatlić z nimi zabawy, konkursy, muzykę. Na pewno nam coś zaproponują, ale ostateczna decyzja będzie należała do nas

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #56 dnia: 25 Lutego 2007, 01:09 »
My sie zdalismy całkowicie na orkiestre .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #57 dnia: 25 Lutego 2007, 23:54 »
Co do wybru zabaw to wszystko mamy ustalac z orkiestra przed weselem. Oni zaproponuja nam jakie zabawy prowadzą, bedziemy mogli dodać tez cos od siebie.. więc nie bedzie żadnych niespodzianek :)

Offline _Paula_
  • bywalec
  • data ślubu: 22.09.2007
« Odpowiedź #58 dnia: 6 Marca 2007, 15:53 »
ja przy pierwszym spotkaniu z zespolem od razu spytalam czy moe sobie sama zabaw poszukac i im je przekazac, nie widzieli w tym zadnego problemu, wiec jestem w trakcie poszukiwan a chodzi mi o jakies smieszne ale nie swinskie zabawy :P no i bezpieczne dla wszystkich

Gość pozdrawiam gorąco :)

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #59 dnia: 7 Marca 2007, 06:35 »
Ja jestem otwarta na propozycje zespolu, tym bardziej ze wydaje mi sie, ze sa profesjonalni i sa ludzmi "na poziomie". Jednak bede sie pewniej czula, jak poczynimy pewne ustalenia w tej kwestii jeszcze przed weselem. Zreszta musze przygotowac nagrody (u nas beda tez drobiazgi w ramach nagrody pocieszenia, dla wszystkich bioracych udzial w konkursach), wiec tym bardziej.
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.