Autor Wątek: wesele bes kiczu-muzyka  (Przeczytany 2938 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
wesele bes kiczu-muzyka
« dnia: 2 Marca 2009, 15:57 »
witajcie, do naszego ślubu pozostały 3 miesiące-niecałe. dziś byliśmy spotkać się z zespołem, w czw. mamy pojechać na ich próbę. jednak P. wolałby coś innego, coś, gdzie nie będzie piosenek typu "majteczki w kropeczki". Niewiem co robić. Nie umiemy jak narazie tańczyć, a na pierwszy taniec chcieliśmy jakiegoś walca- ale takiego z różnymi figurami(to jest do nauczenia), ale jak tu puścić pięknego walca, a później disco-polo? wiem, że właśnie przy takiej muzyce ludzie bawią się najlepiej,ale sama nie wiem...
co radzicie?

Offline hania3033

• Chuck Norris
Odp: wesele bes kiczu-muzyka
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Marca 2009, 16:32 »
Pierwszy taniec pierwszym tańcem, walc walcem - zrobicie najpiękniej jak umiecie, a potem to ma być WESELE!! Sama piszesz że przy "tym disco polo" ludzie się najlepiej bawią, to dlaczego im to odbierać?? W końcu goście mają się bawić, a nie słuchać kawałków, które tylko Wam odpowiadają. Mówię "słuchać" bo tańczyć w takim wypadku pewnie nie będą... Moim zdaniem zdajcie się na zespół - w końcu prowadzili już na pewno niejedno wesele.

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Marca 2009, 16:47 »
Wiadomo, że młodzi ludzie mają zupełnie inny gust muzyczny. Ale wesele jest taką imprezą na której wszyscy powinni się dobrze bawić.
My z narzeczonym słuchamy Drum&Bass'u i nie sądzę czy którykolwiek z gości umiałby się odnaleźć w tym gatunku.
My też nie przepadamy za Disco Polo, ale niektóre piosenki są po prosu nieodzowne na weselu.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Marca 2009, 07:37 »
Może warto, byście ustalili, co chcecie by także było na weselu (konkretne piosenki). Oczywiście nie da się ułożyć całej listy, bo dobry zespół sam zmienia kawałki w zależności od tego, jak się ludzie bawią na weselu. Czasem zespół informuje, że teraz jest czas na "zamawianie piosenek" i sami się zorientujecie, jakie piosenki chcą goście. A tak jak pisały dziewczyny wyżej, bez pewnych kawałków się nie da, a na każdym weselu przychodzi taki czas, że już nie jest ważne jaka muzyka leci, bo wszyscy dobrze się bawia ;)

Offline sylwunia197
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 9 Marca 2009, 10:21 »
Zgadza sie. lepiej by zespol gral wszystko bo to dla gosci a nie dla nas. Dobry zespol sobie poradzi.

Offline aagaaz

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Marca 2009, 17:48 »
Też się zgadzam, dobry zespół zagra to przy czym ludzie sie najlepiej bawią ;)
Trochę Disco polo musi byc na weselu  w końcu to zabawa :D

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Marca 2009, 18:01 »
Ustalanie "playlisty" z zespołem nie ma sensu, natomiast wskazanym jest naświetlenie swoich oczekiwań co do repertuaru. Nie czyniłbym tego na Waszym miejscu na "ostatnią chwilę". Zespół powinien mieć czas na przygotowanie sie, to nie Dj z zasobem oryginalnych nagrań. Jeśli podejmujecie decyzję , że na Waszej Uroczystości ma grać zespół, Wybieracie ten Waszym zdaniem najlepszy z najlepszych, to dajcie się zespołowi wykazać i spokojnie pracować. W trakcie imprezy można przecież delikatnie zasugerować kilka utworów preferowanych przez gości weselnych , a zespół na poziomie na pewno sie z tego powodu nie obrazi.
pozdrawiam

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Marca 2009, 19:07 »
własnie dostałam od naszego zespołu listę z piosenkami, które graja i listę zabaw.jakbyśmy chcieli jakies inne piosenki to min. miesiąc przed ślubem musimy dać znać co by nam się widziało. mozemy również powiedzieć czego nie chcemy.
zespół sam wie, przy czym ludzie dobrze się bawią i to od zespołu nalezy jakość wesela.

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Kwietnia 2009, 21:23 »
Ja jedynie ustaliłam czego NIE POWINNO BYĆ. Nie cierpię Złotego krążka co jej wcisnął na palec i powiózł ( na siłę-chciałaby :))) ) windą do nieba. Myśmy się skupili na piosenkach których nie może być na naszym ślubie, bo wręcz mówią o rozwodzie i nie wiem czemu ludzie je grają na weselach, a co niektórzy biora nawet na pierwszy taniec. Tak nam łatwiej było, niż mówić co lubimy :)