Autor Wątek: lokal z klimatem...???  (Przeczytany 4454 razy)

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.06.2010 r.
lokal z klimatem...???
« dnia: 2 Marca 2009, 15:55 »
Witam Was serdecznie!!!

To mój pierwszy post na tym forum.  Jak wszyscy tutaj jestem w trakcie przygotowywania się/ planowania wesela.  Wiadomo, że nasz pierwszy krok to rezerwacja sali.
Termin od czerwca do września 2010 r.  Ilość gości ok 50, w tym połowa przyjezdnych.

Marzymy o klimatycznym, nastrojowym miejscu,  takim, no nie wiem jak to lepiej opisać- z duszą! (więc hotele odpadają)

I teraz kilka pytań :)

1.  Jaki lokal polecacie na małe, nastrojowe wesele?
2.  Przeglądając Wasze wątki natknęłam się na cztery ciekawe miejsca:
a) Ładoga,
b) Royall Jazz Cafe,
c) pałacyk w Tucznie,
d) restauracja Atrium.
które z nich wydaję Wam się najbardziej spełniające nasze wymagania?
3.  Na co szczególnie zwracać uwagę przy wyborze sali? (klimatyzacja, wielkość czy coś jeszcze innego?)

Z góry dziękuję za wszystkie życzliwe podpowiedzi!
Pozdrawiam
Aga :)

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
Odp: lokal z klimatem...???
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Marca 2009, 17:30 »
Hej, ciężko powiedzieć co rozumiesz klimatyczne... na małe wesele ładna jest Willa West Ende ale niestety tylko w środku bo okolica kiepska...Z tego co wiem mają jeszcze terminy nawet na ten rok ale niestety są dość drodzy...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Marca 2009, 18:32 »
witaj aga.m1986 lokal z klimatem na pewno w Szczecinie znajdziesz, ale każda z nas jeśli chodzi o tzw klimat będzie miała odrobinę coś innego na myśli. Z pewnością nie ominie Cię pojechanie do lokali, które wymieniłaś. Jeżeli znajdziesz miejsce możne się okazać ze warunki właścicieli lub cena są zaporowe. Tak wiec owocnych poszukiwań.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Marca 2009, 08:24 »
Dzięki za odpowiedzi.

Przez lokal z klimatem mam na myśli- przytulne, nie za duże, nie nastawione na masówkę miejsce, o eleganckim wystroju, coś w starodawnym stylu.

Jeśli jeszcze ktoś zna takie miejsce to proszę o cynk :)

Aha i czym po liście gości i sali powinnam się zająć w następnej kolejności??? (Może to naiwne pytanie. . . ale zupełnie się nie orientuję)

Miłego dnia!

Aga

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Marca 2009, 08:42 »
wydaje mi się, ze powinnaś wejść na któryś z wątków i zacząć czytać. Chodzi mi o np: czerwcowe panny młode, brakuje mi tu lipcowych czy sierpniowe panny młode, jest tez majowe panny młode (wszystko w dziale różności ślubne) dziewczyny bardzo ładnie rozpisują się co która załatwiła lub kiedy zaczyna coś zamawiać, alkohol, kamera, foto to chyba najwcześniej, musisz się wczytać a jest tam już parę stronek do przerobienia. Powodzenia

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Marca 2009, 14:14 »
Ponieważ to ja założyłam ten wątek, czuję się zobowiązana podzielić się z Wami moją zdobyczą, czyli w moim przekonaniu- znalazłam lokal z klimatem  ;D

JF DUET w Goleniowie.  Przepiękna sala, ogród, elegancko i zadbanie :)

Mam nadzieję, że moje pierwsze wrażenie nie zniknie!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Marca 2009, 16:39 »
a jak wstępne rozmowy z właścicielami? jeżeli wolno spytać? bo ja już miałam odczynienia z jednym potworem  :Hitler: dlatego pytam ::)

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Marca 2009, 19:07 »
Rozmawiałam z Panem Frankiem- nie wiem czy jest on właścicielem, czy kierownikiem. 
Na nas wywarł bardzo dobre, profesjonalne wrażenie  ;D
a co to za potwór o którym wspominasz? Też organizujesz tam wesele?
pozdrawiam!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Marca 2009, 21:59 »
nie ja tam nie organizuje, ale po akcji zmiany lokalu jestem chyba przewrażliwiona w tym klimacie. A o potworze i nazwę lokalu mogę Ci na priv wysłać, ale to była pani a nie pan  :-\

Offline yoshi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7 marzec 2009
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Marca 2009, 11:36 »
Ja już jestem po. . . :) Jeśli szukacie klimatycznego miejsca - restauracji na zorganizowanie przyjęcia weselnego, to polecam Valentino Ristorante - na deptaku Bogusława.  Będę piać o nich peany, bo moje - nasze wesele przeszło najśmielsze oczekiwania.  Począwszy od tego, że restauracja ma oryginalny i nowoczesny wystrój (napomknę od razu, że nie zależało nam tradycyjnym weselu z potupają dla ciotek i wujków), pracująca tam ekipa jest bardzo kompetentna i zawsze służyli radą i doświadczeniem.  Kompleksowo przygotowali nasze wesele ;) Świetny DJ, dekoracje dobrane ze smakiem, tak jak chcieliśmy. . .  jedzenie rewelacja! Goście zadowoleni, my zadowoleni - jednym słowem świetna impreza :D
Polecam gorąco współpracę z Valentino

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Marca 2009, 11:40 »
yoshi Wy braliście ślub kościelny  ???

Offline yoshi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7 marzec 2009
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Marca 2009, 13:37 »
Tak, braliśmy kościelny.  A dlaczego pytasz Maju?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Marca 2009, 17:34 »
yoshi Wy braliście ślub kościelny  ???

Też mnie zdziwiło trochę, że w czasie postu...

Offline aga.kwa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Marca 2009, 09:39 »
czesc aga :)
ja rowniez nazywam sie agnieszka i podobnie jak ty chce miec wesele w duecie w goleniowie ;)
mozesz powiedziec mi cos wicej na temat tego miejsca, bo ja tylko slyszalam od znajomej, ze fajne, ladne miejsce, ale jeszcze sie tam nie wybralismy.  no i jak z cenami? wynajmujesz miejca noclegowe dla gosci w hotelu, czy tylko wesele?
pozdrawiam serdecznie aga.

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Marca 2009, 10:21 »
Aga!
W duecie byłam trzykrotnie- po raz ostatni żeby podpisać umowę na wesele! :) Za każdym razem jestem oczarowana tym miejscem, a myślę że w lato czy późną wiosną będzie tam - przez otaczający ogród- jeszcze piękniej!
Jeśli chodzi o ceny, to tak jak w wielu lokalach są menu w różnych wersjach, proponuję Ci zadzwonić do Duetu, a oni napewno wyślą Ci szczegółową ofertę na maila!
Planujemy również nocleg dla gości, ale nie dla wszystkich!
Najlepiej umówić się na spotkanie i wtedy przemili właściciele napewno udzielą odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania! ;)

Pozdrawiam!

Offline aga.kwa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Marca 2009, 12:00 »
aga,
jak mozesz prosze napisz mi mniej wiecej cene.  chodzi mi przede wszystkim o cene za osobe i za nocleg gosci weselnych,bo wtedy jest napewno taniej? napisz prosze jak mozesz ile wyliczyli tobie? zebysmy wiedzieli na co sie szykowac ;)
ja rowniez mam podobna liczbe gosci, bo 60 wiec chyba bedziemy robic w tej najmniejszej sali a wy?:)
i powiedz mi, jak to wyglada w dzien wesela.  czy moga odbywac sie np.  3 wesela na raz?
dziekuje z gory za odpowiedz:) bedziesz mi bardzo pomocna:)pozdrawiam aga

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Marca 2009, 12:16 »
Aga :)
Ofertę wyślę Ci zaraz na priv!
Nasza liczba gości na ta chwilę jest bardzo płynna...wynosi ok 70 ludzi, a umowę mamy podpisaną na Dużą Salę czyli Kryształową- bo ta podobała nam się najbardziej  ;D
I są tam ponoć organizowane nawet 3 wesela jednocześnie- ale z tego co słyszałam, organizacja jest bardzo dobra i w niczym nikt sobie nie przeszkadza ;)

Offline aga.kwa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Marca 2009, 14:13 »
dziekuje ci bardzo, bardzo ulatwiasz mi organizacje ;) ciesze sie ze zalogowalam sie na tym serwisie:)
czekam z niecierpliwoscia na wiadomosc :)a moze masz gg? to czasami ucielybysmy sobie nieco dluzsze pogawedki ;)
pozdrawiam cie serdecznie agus :) /aga