Autor Wątek: Zespół Krzagolec  (Przeczytany 5061 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
Zespół Krzagolec
« dnia: 12 Lutego 2009, 14:46 »
Witam,

Decyzja podjeta, zaliczka wplacona.  A teraz zastanawiam sie to na pewno dobry wybor? Czy ktos mial okazje posluchac tego zespolu na zywo? Sa częsciowo z Jaworzna, a czesciowo z Krakowa i jeszcze jakichs okolic.  Zdecydowalismy sie na sklad 4 osobowy z wokalistką Kasią.  Demo na stronce brzmi super, ja niestety nie mialam okazji posluchac ich na zywo bo mieszkamy jeszcze w Anglii.  Kumpela, ktora rowniez szukala zespolu powiedziala ze wydał jej sie najlepszy (a przesluchala ich sporo), wiec jej zaufalam :) Pan Wojtek bardzo sympatyczny i pomocny. 
Czy ktos ma jakies doswiadczenia zwiazane z tym zespolem? Bawil sie przy nim? Bardzo prosze o opinie. 

Pozdrowionka

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Odp: Zespół Krzagolec
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lutego 2009, 14:49 »
Jeżeli mogę doradzić, to nie pytaj się o zespół bo im wiecej będziesz otrzymywać dobrych rad, tym bardziej będziesz miała mętlik w głowie. Decyzja zapadła, masz zespół, zaufałaś koleżance i niech tak pozostanie. Pierwsza decyzja jest najlepsza :).

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lutego 2009, 18:58 »
Chyba masz racje. . .  Moglam to zrobic zanim sie zdecydowalismy :) no ale trudno, bede akceptowac w swojej glowie tylko pozytywne opinie ;);)

Offline Meska

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #3 dnia: 1 Sierpnia 2009, 11:19 »
Witam,
Ja też ten zespół wybrałam.  Proszę napiszcie jeśli coś o nim wiecie, byliście może na weselu gdzie grali? Demo jest super, niestety cena wielka i po prostu chcę wiedzieć czy warto. 

z gory dzięki

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Sierpnia 2009, 12:26 »
Decyzję już podjęłyście, więc nie warto teraz roztrząsać czy dobrze zrobiłyście czy też nie. Im więcej pytań, im więcej opinii (niektóre złośliwe i zazdrosne) to większe nerwy i zwątpienie. Jak decydowałyście się na ten zespół miałyście jakieś informacje i opinie, które pomogły Wam podjęcie takiej decyzji, a nie innej. I niech tak pozostanie. Pierwsze decyzje są najlepsze. :D

Offline Katia85

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.04.2011r. Anmark
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Sierpnia 2009, 10:53 »
Wszystkim odradzam ten zespół.  To jakas tragedia byłam na weselu na którym grali teraz w czerwcu.  Wokalista bardzo nie uprzejmy, zespół robił bardzo długie przerwy i w dodatku puszczali w tym czasie dosłownie muzykę pogrzebową.  Gdy podeszłam do zespołu i poprosiłam o troche szybsze piosenki w trakcie  przerwy  to pan mnie wyśmiał i  powiedział, że go obrażam i  on bedzie grał jak chce.  A zależało mi żeby goście dobrze się bawili bo byłam świadkową na tym ślubie,więc czułam się w pełni odpowiedzialna za dobrą zabawę gości.  Panna młoda mówiła,że jak podpisywali  umowę to był całkiem inny skład zespołu, że nawet jakiś murzyn miał być, zapowiadało się super a tu koleś przyszedł z jakimiś ukraińcami, kobietą i 2 facetami.  Ona nawet czysto po polsku nie u miała śpiewać.  Nawet na płycie z wesela widać, że facetowi nie zależy, zaczyna śpiewać piosenkę potem już leci tylko sama melodia tak jakby on nie znał słów, zero profesjonalizmu, chociaż facet wmawiał mi że on wie co robi bo od 2o lat  śpiewa.  Powiem szczerze,że był nawet moment,ze bylismy gotowi wyrzucić zespół na zbity pysk bo ten główny wokalista( załozyciel zespołu) obraził siostrę pana młodego, był bardzo nieuprzejmy, poza tym miałam wrażenie że był po wpływem alkoholu.  Za 3200zl powinno być idealnie,a facet olał sprawę na całego, nawet kamerzysta powiedział,że koleżanka miała jakiegoś pech bo jeszcze czegos takiego nie widział, on po prostu nie miał z czego nagrać płyty, bo bardzo rzadko był cały parkiet ludzi.  Jesli chcecie się jeszcze czegoś dowiedzieć to proszę o konkatkt na priv.  Powiem szczerze,że bardzo mnie boli ta sytuacja  z zespołem, bo panna młoda jest  moją przyjaciółką i widziałam jak jej było przykro,że przez takiego cwaniaka jej wesele było klapą. . .

Offline Katia85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Sierpnia 2009, 11:02 »
I dodam jeszcze jedno, weszłam teraz na i ch stronę i oprócz tego pana Wojtka skład jest całkiem inny! więć uważajcie

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Sierpnia 2009, 13:57 »
Muszę uderzyć się w pierś. Jestem zszokowany :Olaboga:. Jeżeli jest to prawda co piszesz to faktycznie należałoby się głęboko zastanowić, czy zamawiać ten zespół. Może to wszystko spowodowane jest zmianą składu zespołu?. Może zespół się rozleciał i teraz jest zbieranina z tzw. łapanki, która żeruje na dobrej opinii zespołu w starym składzie? A może TY masz w tym interes żeby wykończyć zespół? Nie wiem co o tym myśleć :drapanie: Naprawdę.

Offline Katia85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 7 Sierpnia 2009, 09:15 »
Miałam nie pisać nic o tym zespole, ale ktos odświeżył watek na forum i wspomnienia  odżyły, szczególnie, że ostatnio ogladaliśmy płytę z wesela, kamerzysta musiał się sporo natrudzić żeby wyszły niecałe dwie godziny filmu i to z wieloma wstawkami o nowożeńczach ( zdjęcia z dzieciństwa itp.). Mnie po prostu krew zalewa jak sobie ich przypomne, może koleś po tym incydencie na naszym weselu sie opamieta i wezmie do roboty bo z tego co kolezanka mowila w tym starym skladzie zespolu no to super grali, całkiem inny repertuar niż na tym weselu. Boshe jak sobie przypomne, ze koles nie umial nawet słów piosenki co wczesniej państwo młodzi sobie specjalnie zazyczyli to mi sie juz nawet smiac teraz chce, ale wtedy to na prawde nie było nam do śmiechu...

Offline Meska

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Sierpnia 2009, 21:21 »
hm.... sama nie wiem co myślec. cena trochę płynna z dnia na dzień a teraz ten post :( poszukam jeszcze, bo umowa nie spisana a do tanich zespołów nie należą...
dzieki

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Sierpnia 2009, 08:51 »
Katia85, napisz jaki repertuar grali.  :D

Offline Katia85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Sierpnia 2009, 10:55 »
Z takim ciekawszych piosenek to pamietam wehikuł czasu, wsiąść do pociągu, wiem ze pod koniec imprezy jak juz kazdy byl zrezygnowany to zaczeli puszczac fajnie piosenki, nie mają takiego repertuaru disco polo tylko ambitniejszy;) bo wiem ze facet mial problem z dedykacja od państwa młodych jak chcieli zeby zaśpiewał mydełko fa:D:D. Dużo było piosenek bez słow takie melodyjki więc nie umiem powiedzieć co to było, nie było to najgorsze ale monotonne najbardziej dobijające były te długie przerwy z ta melodyjka pogrzebową. Kobieta -wokalistka zaśpiewała nawet  jakąś  nieznaną, może i nawet swoją piosenkę po rosyjsku;] W ogóle Pan Wojtek  miał taką taktykę( tak mówił), że na początku " śpiewał":) wolne piosenki a dopiero po 12 zaczęly się bardziej skoczne piosenki tylko, że gości byli bardzo znudzeni. Powinno sie chyba na poczatku wesela rozkrecić towarzystwo, a nie probowac to zrobic na koniec... To było takie śmieszne jak próbowali zachować klasę i grali pod koniec wesela coś z takim uczuciem, pan Wojtek wczuł się w rolę wodzireja coś tam gderał, tylko było jedno ale.... był pusciutki parkiet, naawet jedna osoba nie tańczyła:D:D

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Sierpnia 2009, 11:12 »
To przykre i niepokojące dla osób, które zamówiły ten zespół. Dziwi mnie, że Pan Wojtek (jak go nazwałaś) obrał  taktykę polegającą na graniu samych "smutków" do godz. 24, a potem dopiero, jak ludzie byli znużeni, zaczął grać skoczne piosenki. Profesjonalny zespół nigdy tak nie robi. Na weselu powinny przeważać piosenki rytmiczne, skoczne, łatwo wpadające w ucho. Od czasu do czasu w ramach przerywnika można sobie pozwolić na jakąś piosenkę tzw. przytulankę. Oczywiście, jeżeli goście sobie życzą powinny pojawić się dodatkowo zabawy. I ot cała filozofia. :D

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Sierpnia 2009, 23:24 »
Przyznam ze zalalam sie łzami jak przeczytalam wypowiedz Katia85 i chcialabym poznac wiecej opinii osob ktore nie koniecznie byly na tym samym weselu bo wnioskuje ze to wesele bylo niewypałem. Wciąż mam nadzieje ze na naszym weselu nie bedze takiej kichy. Teraz juz nic nie moge zrobic, zaliczka zabrana i juz troche pozno jak na szukanie nowego zespolu. Mam plan powaznie porozmawiac z Panem Wojtkiem i dac mu instrukcje co grac a co nie, nie chce zadnych romantycznych, smętnych piosenek na weselu!!!

Offline Katia85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Sierpnia 2009, 20:58 »
Jeśli się dogadacie co dokładnie bedzie zespół grał a czego byście nie chcieli to na pewno będzie wszystko oki. U nas państwo młodzi popełnili ten błąd i dali mu wolną rekę. Bedzie dobrze, bo już gorzej niż na tym weselu co ja byłam nie będzie, chyba się facet opamięta.

Offline Meska

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 6 Września 2009, 19:47 »
ja nie chcialam ryzykowac, a przynajmniej nie z tyle kasy. Nie powiem zeby moj obecny zespol byl nie z tej ziemi(wszyscy niedostepni MOJEGO dnia!) ale jestem pewna ze bedziemy sie dobrze bawic  tylko to się liczy! :))))

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 7 Września 2009, 12:05 »
Narobiło się trochę "smrodku" wokół zespołu ;D. Może ktoś z zespołu zająłby swoje stanowisko? Tak byłoby najlepiej, dla wszystkich zainteresowanych. ;)

Offline antonowka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Września 2009, 14:50 »
Cytat: kijanakijana link=topic=13954. msg999805#msg999805 date=1250371453
Przyznam ze zalalam sie łzami jak przeczytalam wypowiedz Katia85 i chcialabym poznac wiecej opinii osob ktore nie koniecznie byly na tym samym weselu bo wnioskuje ze to wesele bylo niewypałem.  Wciąż mam nadzieje ze na naszym weselu nie bedze takiej kichy.  Teraz juz nic nie moge zrobic, zaliczka zabrana i juz troche pozno jak na szukanie nowego zespolu.  Mam plan powaznie porozmawiac z Panem Wojtkiem i dac mu instrukcje co grac a co nie, nie chce zadnych romantycznych, smętnych piosenek na weselu!!!

kiedy masz wesele??

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Września 2009, 20:27 »
Nasze wesele jest 21.08.2010

Offline Katia85

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Września 2009, 21:18 »
A to jeszcze jest czas, a z tego co slyszalam to nir jrdyny raz tak sie zachowal wokalista tego zespolu.

Offline antonowka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Września 2009, 21:24 »
Cytat: kijanakijana link=topic=13954. msg1030384#msg1030384 date=1253471242
Nasze wesele jest 21. 08. 2010

to jest jeszcze trochę czasu.
a dawno podpisywaliście umowę? jeśli ma się zaznaczony w umowie skład, a ten się zmienił, to chyba można domagać się zwrotu zaliczki.

Offline Meska

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Października 2009, 11:42 »
dokladnie, ja w koncu wybralam zesspol polecony przez tesciową i pojechalam po najmniejszej lini oporu bo troche czas mnie zaczal naglic. Wiec mam dwu osobowy zespol z Dąbrowy- dwóch dojrzalych panów - jeden z gitarą drugi klawisze i myslę ze zabawa bedzie udana. Z wyprowadzeniem z domu 2200 zl Z Krzagolca zrezygnowalam bo cena mi nie odpowiadala (rosnąca po kazdym mailu). Ale pamietajcie ze jak postawicie sprawę jasno i poprosicie o konkretny repertuar to nie powinno byc zadnych niespodzianek ;-)

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Października 2009, 22:33 »
Mam taka nadzieję, nie bedziemy juz nic zmieniać, na pewno sprecyzujemy czego od nich oczekujemy i wierze, że będzie ok

Offline Mzd
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5.07.2008
« Odpowiedź #23 dnia: 5 Stycznia 2010, 13:21 »
Ja miałam na swoim weselu ten zespół,jestem bardzo zadowolona!! nie lubie podrzędnych fałszujacych diskopolowych kapieli a ta z pewnoscia do nich nie nalezy!! bez falszu, uczciwi, ugodowi , pieknie spiewali i zabawiali gosci!!
"Bo wszechświat zawsze pomaga nam  spełniać marzenia, nawet te najbardziej błahe" Coelho

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 5 Stycznia 2010, 18:31 »
Ciesze sie ze pojawila sie jakas pozytywna opinia o nich, podnosi mnie to na duchu :)) dzieki

Offline Mzd
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5.07.2008
« Odpowiedź #25 dnia: 7 Stycznia 2010, 10:20 »
Naprawdę nie miałam żadnego problemu w dogadaniu się z nimi , a nie należałam do najłatwiejszych tzw. bridezilla :) Cenę znałam i nie starałam się jej negocjować, gdyż za zespół 5 osobowy to nie jest tak dużo.  podzielcie sobie tą kwotę na osoby, odejmijcie koszty dojazdu (sprzęt trzeba zawieżć kilkoma autami albo większym) do tego jakieś podatki i inne. .  ci ludzie w cale nie zarabiają tak dużo. .  najwięcej na weselu zarabia restauracja. . .  ale wracając do zespołu. .  na ich stronie internetowej są zdjęcia z mojego wesela (są ubrani w stroje żeglarzy , bo miałam wesele stylizowane) . . jeden z najlepszych zespołów jakie znam. . !! naprawdę. .  !! :)
"Bo wszechświat zawsze pomaga nam  spełniać marzenia, nawet te najbardziej błahe" Coelho