Autor Wątek: gdzie obrączki???  (Przeczytany 72172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: gdzie obrączki???
« Odpowiedź #30 dnia: 4 Marca 2009, 16:55 »
A mi tam brylant w obrączce niepotrzebny :) mam w pierścionku zaręczynowym :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 4 Marca 2009, 17:31 »
Brylanciki to ajna sprawa. Niektóre obrączki naprawde pięknie z nimi wyglądają. Ja osobiście nie mam w obrączce  (jest w pierścionku), ale wiem, że cieszą się też powodzeniem. Jakoś obawiam się, że kiedyś wypadnie czy coś... chociaż wiem, że to mało prawdopodobne ;)

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 4 Marca 2009, 18:32 »
ja mam srebrny pierścionek zaręczynowy, ale za to najorginalniejszy i najlepszy na świecie:)

a brylanty...moze kiedyś jakis dostanę:)
mi najbardziej odpowiadają klasyczne złote, półokrągłe obrączki i właśnie takie odbieramy za 2 tyg. na targowisku w starym fordonie:) tanie i piekne:)

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #33 dnia: 6 Marca 2009, 18:03 »
Kobiety lubią brylanty, ale dlacego same za nie nie płaca, ja uważam z moim narzeczonym, że to trochę nie sprawiedliwe, kiedy kobieta ma obrączkę z brylantem za ponad 2-3 tysiące, moja znajoma miała za 4500, a mąż ma za 500-1000 taką normalną.... Oby mężczyźni nie chcieli jakiś drogich kamieni :)

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #34 dnia: 7 Marca 2009, 20:17 »
marta86star nie chce Cię martwić ale my również zamówiliśmy obrączki w galerii fordon u Kitty i zapłaciliśmy TYLKO 1200 zł.
Podpisaliśmy umowe na obrączki z białego złota, gwarerowane .  Na drugi dzień zadzwonili ze sklepu że podrożały te obrączki i trzeba dopłacić bagatela 700 zł.  Nie zgodziliśmy sie - chcieliśmy sie wycofać i odebrac wpłaconą zaliczkę.  Jednak salon zgodził sie wykonac za ustaloną cene obrączki.
W takim razie były warte ceny pierwotnej a nie wyzszej! Dodam jeszcze że właścicel był bardzo obcesowy, wręcz niemiły dla mojego narzeczonego jak wpadł w tyg. zapytać czy sa już gotowe.  Jednym słowem NIE POLECAM salonu KITTY !! Te same wzory (ŁAZUR) znajdują sie też u innych jubilerów m. in. w auchen. 

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #35 dnia: 7 Marca 2009, 20:27 »
W stosunku do nas ten Pan był miły, dopłacaliśmy tylko 200 zł, więc nie dużo. W Waszym przypadku to naprawdę duża różnica
i też bym się nie zgodziła na taką kwotę. A jak sprawdzaliśmy to np w Aparcie za bardzo podobny wzór chcieli 1600zł za sztukę.
Więc cena u tego jubilera nam pasowała. Ale w Waszym przypadku to naprawdę przesadzili.

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 8 Marca 2009, 10:10 »
Widać że najpierw podpisują umowe ustalając szczegóły i cenę ostateczną a potem podwyższają ją.  Niestety nie z każdym im to wychodzi. 
Bądźcie czujni i uważajcie na salon Knitta w Galerii Fordon!

Offline michasia

• forumowicz
« Odpowiedź #37 dnia: 8 Marca 2009, 10:20 »
ja u tamtego jubilera też chciałam kupić obrączki- na targach dostałam od nich 50zł rabatu-ale jak się okazało,to każdy w sklepie taki rabat dostaje. my chcemy klasyczne obrączki-i mieliśmy zapłacić jakieś 600zł, także najtaniej, ale poszliśmy po 2 tygodniach i facet chciał już 830zł, a po rabacie 780zł. więc podziękowaliśmy i powiedzieliśmy,zę zastanowimy się i przyjdziemy za pół godz.poszlismy poszukac w fordonie innych jubilerów i znaleźlismy 2-jeden po jednej stropie rynku, gdzie były obrączki za 550zł,a drugi na drugim -dolnym-targowisku i tam zamówilismy, cena:600zł, też z firmy lazur, mają te same symbole i te same palety do pokazywania wzorów, ale są dużo tańsi. facet w kitta liczył 130zł za g, a później mówił,ze złoto jeszcze podrożało, a na targu jest ok.100zł.
miały być zrobione na 14., ale babka już wczoraj zadzwoniła, ze są gotowe.
są to złote obrączki,4 mm szerokości, jutro odbieramy.
aha-w tą cenę 600zł jest już liczony grawer.

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Marca 2009, 10:29 »
Dokadnie Michasia, my też skusiliśmy się ofertą na targach, gdzie dostaliśmy kupon premiowy za 20 zł a w sklepie były po 50 zł.
Dlatego jeśli chcecie oszczędzić sobie nerwów i pieniędzy to jest kilka innych tańszych i solidniejch punktów we Fordonie.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 9 Marca 2009, 07:27 »
Kiedy szukaliśmy obrączek, także weszliśmy do Kitty. Spodobał nam się pewnien wzór, ale pan sprzedający mocno naciskał, by jak najszbciej zamówić, a najlepiej teraz. Miał wydruk cenowy, ale dwa razy pomyslił się w cenie, bo zwróciłam mu uwagę, że to nie ten model. I jeszcze, co zwróciło moją uwagę, kilka razy zaznaczył, że ceny obrączek mogą się zminić w każdej chwili, bo cena złota itd. Na pytanie, czy cena zminia się także po podpisaniu umowy usłyszeliśmy: "Raczej nie". Zrezygnowaliśmy na korzyść innego jubilera w Fordonie.

Offline ska
  • forumowicz
« Odpowiedź #40 dnia: 9 Marca 2009, 10:40 »
Ja zamówiłam w Karacie w fordonie. Miały być robione 1 miesiąc, ale były zrobione nie te już po 2 tyg. Ale Pan się przyznał, ze się pomylił, nie mamy się martwić i zrobi nam nowe. Zrobił szybciutko, ładne. Polecam, pan bardzo miły i cieszę się, że nie spotkały nas takie niespodzianki jak w Kiccie, nasze są 6 mm, grubsze, wzór podobny do Kruka i kosztowały 1200 .

Offline martinip
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.05.2009
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Marca 2009, 10:41 »
My zamówiliśmy obrączki w Aparcie, na szczęście przed podwyżkami cen złota :)

Offline Aggy

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Marca 2009, 21:13 »
My zamówiliśmy w Auchan, naprzeciwko Aparta, to chyba jest MiniMax. Mają tam różne kolekcje. My zdecydowaliśmy się na obrączki od Łazura. Płacimy 1170 zł i od tej kwoty dostaliśmy jeszcze 10% rabatu.

Offline beata.kr
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04-07-09
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Marca 2009, 12:06 »
ja bym proponowała u mniejszych jubilerów  my kupiliśmy u bobulskich na cieszkowskiego, atrakcyjna cena i dobra gramatura.  oglądaliśmy u kruka i w aparcie ale cena nas odstraszyła pomijając już fakt iż wydawały nam, sie jakieś lekkie
« Ostatnia zmiana: 20 Marca 2009, 15:49 wysłana przez Maja »

Offline michasia

• forumowicz
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Marca 2009, 15:44 »
my dziś odebraliśmy obrączki-z targowiska w starym fordonie-niedaleko galeri fordon, takie same jak u jubilera kitta, a dużo tańsze. firma chyba lazur, bo tak mają napisane na paletach gdzie mają wzory. obraczki takie jak miały być(tzn. już wcześniej musieli o pół rozmiaru powiększyć) , ładna grawerka.polecam

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 20 Marca 2009, 16:38 »
Zamawianie u mniejszych jubilerów ma wiele zatet. Najważniejsza to cena, ale też czas realizacji często krótszy i można wiele poprawek wprowadzać lub tworzyć własne wzory. Salony na to raczej nie ida...

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 22 Marca 2009, 09:26 »
Michaisa , Aggy -  gratuluje dobrego wyboru Łazur :-)) i po dobrej cenie. 

Michasia nie wiesz czy mają na targowisku oprócz obrączek tez spinki męskie do koszuli? 

Offline michasia

• forumowicz
« Odpowiedź #47 dnia: 22 Marca 2009, 10:31 »
wiesz...ogladałam tam sobie biżuterię, ale niestety nie zwróciłam uwagi na spinki, choc my też potrzebujemy.można na allegro popatrzeć. a spinki maja napewno w Kitta w galerii fordon.

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 22 Marca 2009, 11:40 »
Michasia , pójde wszędzie tylko nie to Kitty
(patrz moja historia z obrączkami).

Offline Aggy

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #49 dnia: 22 Marca 2009, 16:28 »
Zamawianie u mniejszych jubilerów ma wiele zatet. Najważniejsza to cena, ale też czas realizacji często krótszy
My u Łazura czekaliśmy na obrączki 5 dni! :)

Offline michasia

• forumowicz
« Odpowiedź #50 dnia: 22 Marca 2009, 19:51 »
my też przeciez mielismy przygody u kitty, wiec zamówilismy kawałek dalej na tagrowisku-a jestem z pod bydgoszczy i to za błoniem, więc specjalnie całe miesto przejeźdzaliśmy kilka razy-a obraczki miały być gotowe w ciagu 2 tyg, a w końcu tydzien po zamówieniu babka dzwoniła, ze już sa do odbioru

Offline Gwiazd3czka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17-10-2009
« Odpowiedź #51 dnia: 14 Kwietnia 2009, 20:05 »
Szczerze polecam Jubilera Janickiego.  Byliśmy u Niego dzisiaj i zamówiliśmy obrączki za 1300zł oczywiście próba 585 :-) Mówi się że od Janickiego obrączki są z DUSZĄ :-) SZCZERZE POLEGAM !!!!

Nasz wzór to hxxp: www. jubiler-topaz. pl/pow. php?obr=obr/111_pd. jpg&dat=20090414200133

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Kwietnia 2009, 08:19 »
Mnie jakoś właściciel tego zakładu nie przekonał, nie wiem, coś mi w nim i jego podejściu do klienta nie pasowało. Ale trzeba przyznać, że staje na wysokości zadania, bo w sumie wszystko jest w stanie zrobić.

Offline paulikb

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 15 Kwietnia 2009, 09:38 »
My zamówiliśmy na Dworcowej w Bolero, maja obraczki Łazura, pani sprzedawczyni bardzo uprzejma i cierpliwa, a ceny całkiem znośne.. Jutro odbieramy nasze cuda i będę mogła powiedzieć jak z wykonaniem :)

Offline aagaaz

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #54 dnia: 15 Kwietnia 2009, 20:00 »
My również zamówiliśmy u Janickiego :)
W tym tygodniu będziemy miec do odebrania ... Juz sie nie mogę doczekać  ;)

Offline ska
  • forumowicz
« Odpowiedź #55 dnia: 16 Kwietnia 2009, 10:52 »
My po odebraniu już nie raz na palce włożyliśmy :). Sprawdzaliśmy czy pasują ciągle :))

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 16 Kwietnia 2009, 19:45 »
ska już za momencik będziecie je nosić :D

Offline ska
  • forumowicz
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Kwietnia 2009, 21:36 »
no tak i łapki swędzą :)

Offline Sandaczo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #58 dnia: 27 Kwietnia 2009, 14:23 »
a co myślicie o takim wzorze hxxp: sklep. zareczyny. pl/foto. php?id_foto_towaru=634&nr=2&w=0 ??? ???

Offline marta86star

• bywalec
« Odpowiedź #59 dnia: 27 Kwietnia 2009, 14:39 »

Bardzo ładne. Czy to są tytanowe?

Początkowo też zastanawialiśmy się nad tytanowymi, ale później wybraliśmy białe złoto i żółte złoto

łączone podobnie jak tamte.