Autor Wątek: OSP Czeladź proszę o info??  (Przeczytany 14450 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
OSP Czeladź proszę o info??
« dnia: 25 Stycznia 2009, 21:21 »
OSP Czeladź kto miał wesele ?? Proszę o info czy ładna sala i na ile osób max? Ile kaski rezerwacja itp. . . !! dziękuje z góry :)))

Offline domisia82

• bywalec
Odp: OSP Czeladź proszę o info??
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Stycznia 2009, 23:11 »
Byłam na weselu w czeladzi właśnie w sali strazy pożarnej, nie wiem czy ochotniczej czy zawodowej, ale ta sala jest zaraz przy głównej drodze.
Ogólnie sala bardzo fajna i myśle że ponad 100 osób spokojnie się zmieści, a może nawet i więcej. Ja byłam jako gość więc co do cen to sie nie orientuję, ale sala była bardzo ładnie przystrojona i robiła duże wrażenie. Jedynym minusem była podłoga na której każdy sie ślizgał. Nie wiem jak jest teraz, bo to było 2 lata temu.

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Stycznia 2009, 08:20 »
dziękuje domisia82 za info. My planuje  wesele na ok 80 osób więc pod tym względem sala ok.

Czekam w dalszym ciągu na wiecej opini!!! Słyszałam ze maja tam tez swoje kucharki i że jedzonko ok, ale chyba nie ma problemu, abym miała swoje ???  :)

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Stycznia 2009, 22:21 »
80 osob na pewno się zmiesci, z tego co pamietam jedzenie było naprawde dobre ale nie wiem czy kuzyn miał kucharki swoje czy z tego lokalu. Tak czy siak, nawet jeśli muszą być te, które tam sa, to o jedzenie nie musisz sie martwić. sala naprawde fajna, gdyby mi ktos polecal sale straży pożarnej to nigdy bym sie tam nie wybrała, ale lokal naprawde godny polecenia :)
pozdrawiam :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Stycznia 2009, 09:33 »
Sala bardzo fajna, tylko oświetlenie nie takie jak bym sobie życzył. Brak nastroju. Wszystkie żarówy palą się na pełny ful :Uu: jak na zabawie szkolnej. To jedyny mankament tej sali. Pozostałe rzeczy, OK.

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Stycznia 2009, 10:43 »
pojade w tym tygodniu obejrzeć sale:)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Stycznia 2009, 11:00 »
Będąc tam, zapytaj się czy działa już klimatyzacja. ;)

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Stycznia 2009, 11:03 »
ok:)

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Stycznia 2009, 11:16 »
oglądałam sale podoba mi się. Mają swoją kucharke, zespoł, dekoratora. Akurat była ładnie przystrojenia po wczesniejszej zabawie. Podobno Kucharka dobrze gotuje. Zapomniałam zapytac o klimatyzacje  :-\.  Jeszcze sie zastanawiam i rozglądam za innymi salami!

PS. słyszałam ze na mydlicach (DG) gdzies jest tez sala (przy działkach), dosyc duża, bez obsługi. Czy może ktoś wie coś o niej, moze ma jakies namiary na własciciela!!! Proszę o info, dziękuje :)))

Pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Stycznia 2009, 13:17 »
Jeżeli chodzi o salę OSP w Czeladzi to podejrzewam, że proponowany przez nich zespół to Zagłębiacy. Natomiast co do sali na działkach przy osiedlu Mydlice w Dąbrowie Górniczej to musisz sama sobie ją obejrzeć. Moim zdaniem sala poniżej przeciętnej. Ale to już zależy od Ciebie co potrzebujesz i jak zapatrujesz się na te sprawy. Z drugiej strony, nie jest tak tragicznie :)

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Stycznia 2009, 13:37 »
tak zespół to zagłębiacy, nie wiesz czy fajnie grają???? Co do sali na Mydlicach  to rzeczywiście nie widziałam jej osobiście. Znajomy  tam był ale niestety nikogo tam nie ma, nie zostawiono tez telefonu kontaktowego  :-\. Jeżeli nie uda mi sie zdobyc namiarów to nie bede sobie zawracac głowy ta sala na mydlicach!!!!

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:04 »
Na temat zespołu są różne opinie, pozytywne i negatywne. W skład wchodzi między innymi saksofon, perkusja, klawisze i gitara basowa. Są to panowie w wieku dojrzałym. Nie mnie  oceniać zespół, ale .................. hm, może byś się rozejrzała za innym? ;)

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:42 »
no raczej chcemy inny zespół... Widziałam zespół na zdjęciu i  miałam mieszane uczucia  ;).
Mam juz nawet na oku jeden musze sie tylko dowiedziec czy mają wolne terminy...
Tak w ogole to chciałabym miec kobitke  w zespole!

Dzydzy
  • Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:44 »
Witam.
Powiem tak, sala jest łądna stoły szerokie co jest bardzo wazne,koszt wynajmu sali to chyba 1200 zł + media. Jeżeli chodzi o tamtejsze kucharki to specjalnie nie polecam ,oni wszyscy tam to jedna klika zespół trzyma z kucharkami a kucharki z zespolem i potem wychodzą z tego niezłe przekręty chyba wiecie o czym mówie. Ja wziełam sobie kucharza z Czeladzi jeśli chcecie dam wam namiar do niego wszystko mi przygotował miał swoja obsługe i reszte spakował do domu to co zostalo ,z opini moich kolezanek wiem ,ze po weselach kucharek z tamtąd potem cała ekipa wraz z zespolem biesiadują za nasze pieniądze ,takze warto sie zastanowić nad kimś z zewnątrz bo przynajmniej macie pewność że nie dojdzie do jakiegoś układu . Pozdrawiam serdecznie.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:58 »
Ostro pojechałeś :Naciaga:

Dzydzy
  • Gość
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Stycznia 2009, 15:03 »
Dlaczego ? napisałem prawde taka jaka jest co bede pisał i okłamywał dziewczyne ? niech wie że jest tam układ i tyle. Dlatego może lepiej wziąć kogoś z zewnątrz żeby nie kusić losu. Taka jest moja opinia. Pozdrawiam serdecznie.

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Stycznia 2009, 15:04 »
ulalalalal takie rzeczy  >:( dzieki za ostrzezenie.
Co do twojego kucharza to poprosze o namiary!!. Bo ja nie mam nikogo na oku wiec jesli mowisz ze bylas zadowolona to chetnie skorzystam :). Napisz mi jeszcze tak dla orientacji i placiłas kucharzowi.

Pozdrówki:):)

Dzydzy
  • Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Stycznia 2009, 15:17 »
Tak płaciłam kucharzowi za wszystko ,zajoł  sie zakupami,tortem,ciasta upiekł sam z ekipą i wszystko było smaczne i bardzo ładnie podane ,człowiek jest ugodowy i co bedziesz chciała to ci zrobi i przede wszystkim młody z pomysłami ,a nie stre komunistyczne przyzwyczajenia niestety. Dane wyśle ci na prywatną wiadomość bo nie wiem czy tutaj moge pisać żeby mnie nie zbanowali.

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Stycznia 2009, 15:29 »
ok dzięki

Dzydzy
  • Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Stycznia 2009, 15:31 »
Napisz mi czy doszła wiadomość bo coś namieszałam chyba ,jak nie doszła to tu ci napisze.

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Stycznia 2009, 15:51 »
dostałam:)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Stycznia 2009, 17:28 »
Ja wziełam sobie kucharza z Czeladzi jeśli chcecie dam wam namiar do niego wszystko mi przygotował miał swoja obsługe i reszte spakował do domu to co zostalo ,z opini moich kolezanek wiem ,ze po weselach kucharek z tamtąd potem cała ekipa wraz z zespolem biesiadują za nasze pieniądze ,takze warto sie zastanowić nad kimś z zewnątrz bo przynajmniej macie pewność że nie dojdzie do jakiegoś układu . Pozdrawiam serdecznie.

Dlaczego ? napisałem prawde taka jaka jest co bede pisał i okłamywał dziewczyne ? niech wie że jest tam układ i tyle.

Napisz mi czy doszła wiadomość bo coś namieszałam chyba ,jak nie doszła to tu ci napisze.

Coś mi tu nie pasi Dzydzy raz jesteś kobieta a raz mężczyzną  ???

Miałeś - aś  już wesele?? jesteś kelnerem , kucharzem ??

Dzydzy
  • Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Stycznia 2009, 17:59 »
Justyś zwykłe przejęzyczenie jak sie szybko pisze ,jestem kelnerem z zawodu to znaczy tak pisze na świadectwie nie pisze kelnerka tylko kelner,a czy coś w tym złego?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Stycznia 2009, 18:08 »
Ja nie napisałam nic takiego że to jest złe bo jesteś kelnerem . Poprostu pytam czy organizujesz swoje wesele niedługo , czy już miałeś?? czy pracujesz poniekąd w tej branży. Tylko tyle .

Dzydzy
  • Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Stycznia 2009, 18:29 »
Ja miałam wesele w OSP w Czeladzi i było super a chodze na obsługe wesel jako kelner/ka i conieco wiem na te tematy .

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Stycznia 2009, 14:33 »
Pomijając wątek wspólnoty Zagłebiaków z obsługą to tak i tak uważam, ze sala z tą właśnie obsługą jest godna polecenia. Nie mam żadnych, ale to żadnych zastrzeżeń. Jedynie , co pisałem wcześniej mam zastrzeżenia do oświetlenia sali i nic poza tym. Dzydzy jako kelner/kelnerka ma zawodowe spojrzenie na te sprawy i zawsze On/Ona będzie najlepszy/najlepsza,  nie widząc zapewne błędów u siebie. Ale tak to już jest w tej branży ;)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Stycznia 2009, 23:10 »
Ja będę miała wesele w Czeladzi. 
 Sala w Czeladzi fajna, duża - ja będę miała na ok.  120osób.   Jest tam kobieta która stroi salę - sama do mnie zadzwoniła (400zł - spoko cena więc się zdecyduję) - i ładnie to robi, bo widziałam już 3 jej dekoracje.   Jest też mały ogródek - są stoliki i można wyjść na papieroska (ważne szczególnie latem).   Cena też spoko - 1200zł + media (ok.  250zł wychodzą) i dodatkowo biorę pokoik, w którym są 2 łóżka (b.  czysto i schludnie) - dla mnie ważne bo mam malutkie dziecko i musi gdzieś spać:-) (100zł)
Byłam tam na weselu  i byłam zadowolona.   Jak byłam 3 tygodnie temu to termin był na ostatni październik (ale to łamane na 1 listopad więc nie bardzo:-) i grudzień był wolny.
Klucze dostajesz we wtorek i we wtorek zdajesz; szkliwo, zastawa jest spoko (nie jakaś typu PKP :-) )

Offline milenawikos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 7 Lutego 2009, 16:54 »
witam
mała poprawka 1400 +media
ale i tak warto bo sala jest bardzo ładna :]
data ustalona :)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #28 dnia: 7 Lutego 2009, 21:45 »
1400zł - na przyszły rok;
na ten jeszcze 1200zł
oczywiście + media ok.250zł + pokój 100zł (do wyboru)  :-)

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 9 Lutego 2009, 21:45 »
dziewczynki sale już mam => termin  28.08. 2010 :) teraz reszta załatwiania....