Autor Wątek: ładoga  (Przeczytany 5998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.08.2008
ładoga
« dnia: 10 Marca 2008, 10:04 »
bardzo proszę o opinie na temat wesel w restauracji ładoga. nie wiele jest na forum wiec moze ktos sie rozpisze na ten temat. My mamy tam podpisana umowe ale jestesmy jeszcze przed ustaleniem menu.  wolalabym wiedziec na co mam zwracac najwieksza uwage. Lokal wydaje sie przyjemny i z klimatem.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: ładoga
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Marca 2008, 10:55 »
podpytaj forumkę Inesk - ona tam miała wesele
poszukaj jej relacji

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Marca 2008, 11:08 »
dziękuje bardzo. napewno podpytam, tylko najpierw musze dojsc do tego jak mam wyszukac tą Inesk ;)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Marca 2008, 20:59 »

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2008, 08:58 »
Jedną relację juz poznałam dość dokładnie z ładogi na szczęście pozytywną.Czy ktoś jeszcze z was bawił się na ładodze?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2008, 21:26 »
znam dziewczyne , która tam się weseliła 2 lata temu.. bardzo chwaliła lokal..

podobnie jak w przypadku moich pacjentek , które  bawiły sie tam na sylwka..

ogólnie.. nie słyszalam negatywnych opinii.. :D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline wandzia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.10.2007
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Marca 2008, 08:51 »
Witam,
miałam wesele ma Ładodze w zeszłym roku w październiku.  Przed weselem miałam wiele wątpliwości ale ostatecznie jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni z lokalu i obsługi.  Koszta wyszły mniejsze niż żeśmy zakładali a goście byli zachwyceni. 
Polecam jak najbardziej :)

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Marca 2008, 08:58 »
Dziękuję bardzo za opinie o ładodze .Wynika na to ze nie powinnam niczym się martwić, a to bardzo cieszy.Z tego co piszecie to pełen profesjonalizm.Mam nadzieję ze u mnie tez tak bedzie. :)

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Marca 2008, 13:04 »
My w niedzielę przetestujemy - jeśli chodzi o dotychczasowe doświadczenia to nie mamy żadnych zastrzeżeń :)

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Marca 2008, 15:57 »
Co oznacza przetestujemy? :)Czy bedziecie miec tam wesele , czy idziecie w charakterze gości?
tak czy owak napiszcie jak było :)

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Marca 2008, 20:36 »
Co oznacza przetestujemy? :)Czy bedziecie miec tam wesele , czy idziecie w charakterze gości?
tak czy owak napiszcie jak było :)

Napisałem jedno krótkie zdanie a pod nim widać "wszystkomówiący" banner - nie odpowiem więc na Twoje pytanie :P

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Marca 2008, 23:48 »
Ups przepraszam nie skojarzyłam bo napisałes ze w niedzielę dopiero później się zorientowalam ze są święta i że w niedzielę ludzie się pobierają.Mam nadzieję, że podzielicie się wrażeniami.Trzymam kciuki aby wszystko Wam sie udało.pozdrawiam

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Marca 2008, 23:45 »
Przygotowanie do imprezy dobre - w trakcie samej imprezy kilka małych zgrzytów: kelner zabierający mój talerz z potrawą serwowaną na zimno (przerwałem by podejść na chwilę do gości), który miał skrzyżowane sztućce, dopraszanie się o pilnowanie uzupełniania wina w kieliszkach, pierwsze sztuki drugiego dania które wjechały na stół miały lekko niedogotowane kluseczki. Reszta na plus - i to zarówno jeśli chodzi o miejsce (Iza nie skarżyła się jak inna z forumowiczek, że musi się przeciskać za krzesłami), jakość potraw jak i całą aranżację. Ogólnie tych wtop można było uniknąć, bo nie były to kardynalne błędy.
Kajuta dla nowożeńców przestronna z rewelacyjnym, podwójnym prysznicem (banalna rzecz ale ile przyjemności daje hihi). Widoki z trzech stron (180 stopni po owalu) przez Odrę, część portu, stoczni kończąc na Wałach - fajnie zwłaszcza po przebudzeniu :)
Ogólnie byliśmy zadowoleni i możemy polecić Ładogę (a dokładnie tawernę, bo są dwie sale) jako miejsce na organizowanie przyjęć/wesel na 30-40 osób.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Grudnia 2008, 20:36 »
ja przychylę się do dobrej opinii ładogi, organizacyjnie perfecto! obsługa przesympatyczna, organizatorka (p. Marzena) pomocna i zorganizowana świetnie, jedzenie przepyszne...menu można dostosowac do zasobności portfela...tort najlepszy wg mnie w Szczecinie-z "muffinka", polecam zabranie własnych kieliszków do wódki ( co podpowiedziała mi Marionetka) bo na ładodze są nietłukące:) my kupiliśmy w 1001 drobiazgów za niecałe 2zł za jeden-zbiły się idealnie:)
w sali tawerna jest świetny kameralny klimat:) polecamy!
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline Asi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Grudnia 2008, 22:18 »
my caly czas zastanawiamy sie nad ladoga. . . Bylabym wdzieczna gdybyscie mogli napisac ile osob bylo na Waszych weselach odbywajacych sie w tawernie.  Lokal bardzo mi sie podoba Niestety caly czas obawiam sie ze bedzie tam za malo miejsca. . no i ten sufit ??? ??? :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Grudnia 2008, 22:39 »
My się bawilismy na Ładodze w czerwcu tego roku. Do sufitu nie mam nic, ale na ok 70-80 osób było mało miejsca do tańczenia i ten parkiet to dla mnie pomyłka. Za mała i za gorąco. Klima była u góry więc ok, choć my siedzieliśmy pod nawiewem i  mozna było nabawić się choroby.

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Grudnia 2008, 09:21 »
my mielismy wesele na ladodze.o sufit tez sie denerwowalam ale spoko. nie wiem na ile osob chcesz robic wesele.ale my mielismy 55 i uwazam ze jak na gorna sale to maks.maja tez dolny poklad.ze na dole sie tanczy a u gory sa stoly do jedzenia, ale nie widzialam dołu bo bylam zainteresowana tylko jednym poziomem.jak masz wiecej pytan to chetnie odpowiem.

Offline Asi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Grudnia 2008, 20:20 »
Dzieki wielke za odpowiedz.  My planujemy zaprosic ok 50 osób, żeby zmiescic sie na jednym poziomie.  Ciezko mi sobie wyobrazic rozstawienie stolikow.  Moze macie fotki na ktorych widac gosci siedzacych przy stole czy tanczacych? :)  :glupek:

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Stycznia 2009, 09:24 »
Niestety chyba takiego nie mam, ale faktycznie trzeba dobrze to ustawienie stołów przemyslec.Ja mialam swoja koncepcje .W zaden sposob nie chcialam zeby ani jeden stolik wjechal na parkiet.Chcialam zeby wszyscy byli skupieni w tylnej czesci sali na parkiecie.W rezultacie bylo troche kombinowania, ale ostatecznie bylam bardzo zadowolona bo bylo tak jak chcialam.Jesli chcesz moge ci rozrysowac jak mielismy i wyslac na e- mail.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #19 dnia: 2 Stycznia 2009, 11:30 »
ja nie pomogę w koncepcji weselnej-bo mieliśmy tylko kolację weselną na 18 osób:) więc polecam ten lokal również na taką formę zabawy:)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline Asi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 3 Stycznia 2009, 11:06 »
u nas koncepcja na poczatku byla inna :) Mialo byc male przyjecie. .  Teraz Ladoga staje sie za ciasna. . .  i rozwazamy przeniesienie impezy do Malej Sceny. . :-\ Bylabym jednak wdzieczna za maila z rozstawieniem stolikow ;D imago89@wp. pl

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #21 dnia: 3 Stycznia 2009, 16:34 »
My się bawilismy na Ładodze w czerwcu tego roku. Do sufitu nie mam nic, ale na ok 70-80 osób było mało miejsca do tańczenia i ten parkiet to dla mnie pomyłka. Za mała i za gorąco. Klima była u góry więc ok, choć my siedzieliśmy pod nawiewem i  mozna było nabawić się choroby.

Ja bym to ujął inaczej: pomyłką jest organizacja wesela na taką ilość osób w sali dostosowanej na 40 osób. Przy organizacji wesela powinno się dobierać salę do rodzaju imprezy a nie upychać gości i potem narzekać :) W życiu bym nie robił wesela na 70 osób w tawernie na Ładodze.

ja przychylę się do dobrej opinii ładogi, organizacyjnie perfecto! obsługa przesympatyczna, organizatorka (p. Marzena) pomocna i zorganizowana świetnie, jedzenie przepyszne...menu można dostosowac do zasobności portfela...tort najlepszy wg mnie w Szczecinie-z "muffinka", polecam zabranie własnych kieliszków do wódki ( co podpowiedziała mi Marionetka) bo na ładodze są nietłukące:) my kupiliśmy w 1001 drobiazgów za niecałe 2zł za jeden-zbiły się idealnie:)
w sali tawerna jest świetny kameralny klimat:) polecamy!

Racja, tort super, Pani Marzena zna się na swoim fachu, ale z kieliszkami nie było żadnego problemu - poleciały prosto za trap na nabrzeże wałów i nie było co zbierać ;)

u nas koncepcja na poczatku byla inna :) Mialo byc male przyjecie. .  Teraz Ladoga staje sie za ciasna. . .  i rozwazamy przeniesienie impezy do Malej Sceny. . :-\ Bylabym jednak wdzieczna za maila z rozstawieniem stolikow ;D imago89@wp. pl

Jak robi się za ciasno to rób w Scenie - nie ma sensu upychać ludzi jak sardynki i męczyć się potem "bo ciasno, bo gorąco, bo coś tam jeszcze".
Pani ze Sceny (z którą też wstępnie rozmawialiśmy) też zrobiła na nas dobre wrażenie - myślę że nie powinno być problemów.

Offline Asi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 3 Stycznia 2009, 17:17 »
A ile osob bylo u Was? 40?

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #23 dnia: 3 Stycznia 2009, 19:06 »
37 plus 2 osoby zespół