Autor Wątek: makijaż ślubny  (Przeczytany 94006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline @LCI@
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2009
Odp: makijaż ślubny
« Odpowiedź #300 dnia: 29 Grudnia 2008, 11:31 »
Witam, Szukam salonu w Stargardzie gdzie zrobia mi fryzure i makijaz do slubu.  prosze o jakiekolwiek namiary  :)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #301 dnia: 29 Grudnia 2008, 11:39 »
Tutaj jest o fryzjerach.

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=2135.0

Ja ze swojej strony polecam Ewelinę i Anię z Limanowskiego.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #302 dnia: 29 Grudnia 2008, 11:41 »
ja również Limanowskiego - fryzjerka. p. Ewelina, makijaż p. Ania

Offline monaradecka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #303 dnia: 3 Kwietnia 2009, 22:45 »
Ja jeszcze w grudniu trafiłam do studia Truskawkowe Pole na makijaż ślubny próbny.  Było ogólnie ok.  Umówiłam się na makijaż docelowy.  Niestety ostatnio przypadkiem spotkałam tą Panią i okazało się, że jest w zaawansowanej ciąży i nie wie czy będzie mogła umalować mnie w dniu ślubu.  Rozczarowana i zmartwiona szukałam pomocy u znajomych i tak koleżanka z pracy dała mi namiary na kobietę ze Szczecińskiego Centrum Wizażu, która prowadziła u nich szkolenie dot.  Poprawy wizerunku i wszystkie Panie były zachwycone jej pokazem.  Zadzwoniłam i umówiłam się na kolejny makijaż próbny.  Tym razem z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona, efekt przeszedł moje oczekiwania.  Wyglądałam świeżo i naturalne, moje oczy jeszcze nigdy nie były tak wyraziste i promienne, a cera tak gładka.  Pani Aneta poleciła mi także fryzjerkę, z którą współpracuje i po próbnej fryzurze jestem także zadowolona.  No i niema problemu z dojazdem do domu w dniu ślubu.  Generalnie jak dla mnie strzał w dziesiątkę!

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #304 dnia: 12 Kwietnia 2009, 16:00 »
monaradecka   ja też mam zarezerwowany wstępnie termin w Truskawkowym Polu, zmartwiłaś mnie teraz.
 A jak ci się podobał makijaż wykonany przez tą Panią z truskawkowego??? Pamietasz moze na jakich kosmetykach pracuje??? I jak było z trwałością makijażu, ile czasu się trzymał, czy zcierał??? czy był naturalny, ehhh ile pytań zadałam , heheh;)
 A porownójąc makijaż w truskawkowym i w centrum wizażu jaki ci się bardziej podobał? A mozesz mi na meila zdjęcia wysłać fryzurki lub makijażu z centrum wizażu jak masz??? i możesz podać namiary na tą Panią? z góry dziękuje,

Offline monaradecka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #305 dnia: 13 Kwietnia 2009, 16:30 »
Witaj aaniiusiaa
Makijaż w Truskawkowym Polu zaraz po próbie wydawał mi się być ładny, choć troszkę przemalowany jak dla mnie.  Nie zwróciłam uwagi na rodzaj kosmetyków, miało być trwale i chyba nawet było, natomiast ten w Szczecińskim Centrum Wizażu był o wiele subtelniejszy i jakoś bardziej pasował do mnie.  Po prostu lepiej się w nim czułam.  Nie robiłam zdjęcia po próbie, ale na ulotce z centrum jest strona gdzie są prace tej Pani (nie podajemy adresów stron www - regulamin patrz),  Kobieta nazywa się Aneta Zych.  Obejrzyj i sama oceń.  Jest tam też telefon, jednak jeśli będziesz chciała to prześle Ci go na prywatnym.  Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2009, 17:04 wysłana przez liliann »

Offline szpileczka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.07.2009
« Odpowiedź #306 dnia: 9 Maja 2009, 12:26 »
NO tak, ale skoro narzeczonemu podobałyśmy się w naszym makijażu, to nie będzie chyba trafione, jeśli ten makijaż będzie odbiegał od naszego zbyt bardzo.  Mój narzeczony powiedział mi, że chciałby bym była podobna do siebie w dniu ślubu, a nie zbyt mocno poprawiana.  Pozdrawiam.

Cytat: monia link=topic=30. msg612#msg612 date=1100863111
dokładnie tak

ale do zdjęc i do filmu makijaz musi być ciut mocniejszy coby oczeta było widać
:D

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.04.2009
« Odpowiedź #307 dnia: 29 Maja 2009, 13:17 »
To mój makijaż, w tonacji beżowo-pomarańczowej czyli pod kolor dodatków ;)

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #308 dnia: 1 Czerwca 2009, 17:19 »
Bardzo ładny makijaż???Czy wykonywałaś go sama?

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.04.2009
« Odpowiedź #309 dnia: 2 Czerwca 2009, 12:01 »
A w życiu ;) Aż tyle talentu i samozaparcia nie mam ;) Zresztą w dniu ślubu drżała mi ręka.

Pani wizażystka malowała wcześniej do ślubu moją przyjaciółkę, która wyglądała po prostu prześlicznie, tak więc miałam sprawdzoną osobę.
« Ostatnia zmiana: 2 Czerwca 2009, 12:49 wysłana przez Maja »

Offline ewita.29

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11-09-2010
« Odpowiedź #310 dnia: 28 Czerwca 2009, 15:04 »
Witam dziewczyny, niestety muszę wam powiedzieć jedno nie każdy makijaż na zdjęciu wyjdzie tak na  waszych twarzach bo każda osoba ma inny koloryt  skóry i urodę wiec co do kwestii zdjęcia można tylko pokazać o jako makijaż chodzi np.   kolorystycznie i inne detale, pracuje w tej branży już 10 lat i wiem że nigdy  nie wyjdzie tak  idealnie jak na zdjęciu dlatego że większość tych  zdjęć jest poprawiana na photoshop, a co do zamawiania wizażystkę na ślub to faktycznie  najlepiej 3 miesiące wcześniej.  
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwca 2009, 17:08 wysłana przez Sylvi »

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #311 dnia: 30 Sierpnia 2009, 16:58 »
bylam ostatnio na probnym makijazu - normalnie sie nie maluje albo bardzod elikatnie nie uzywam zadnych pudrow podkladow itp. wychodzac od makijazystki mialam tego bardzo duzo na sobie z bliska bylo to bardzo widac ze jest tego tona jednak ona ostzregala mnie od poczatku ze tak bedzie i zebym sie nie przestraszyla bo taki makijaz na zdjeciach bedzie wygladac rewelacyjnie i nic nie bedzie widac - naprawde tak bylo ale mam pytanie do profesjonalistow z tej branzy czy zeby osiagnac taki dobry efekt na zdjeciach naprawde trzeba miec tego tyle na twarzy?

dokleje kilka zdjec i czekam na opinie

Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #312 dnia: 30 Sierpnia 2009, 18:20 »
Mi się odrazu rzuciły w oczy niezrobione brwi :) Troche je wyregulowac , nadać inną licnę i kolor i bedzie ok :)
Zauważ tez ze się swiecisz , czego niepowinno byc ,Błyszczy sie litera "T" czyli tam gdzie twarz jest tłusta .

Oczy wydają się jak by miałay tylko jeden kolor  .Jak by były pomalowane jednym ciebiem i to wszystko .
Ponieważ masz , z tego co widze proste i chyba sztywne rzesy to powinny byc podkrecone , czy to zalotką czy trwałą ale podkręcone  .
Wprawna ręka umie tez bez tych rzeczy podkrecic rzesy podczas samego malowania .

Skoro to był próbny to idz jeszcze gdzie indiej i się pomaluj :)
Dla zachety pokaz Ci foteczki formek z pieknym makijazem :)

wiśniowa

*ola*

Tylko dwie bo więcej nie chce mi sie szukać  ;D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Wiola17
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12/09/09
« Odpowiedź #313 dnia: 30 Sierpnia 2009, 21:19 »
Porada jesli chodzi o makijarz ust i rzes:

Aby rzęsy wyglądały jak firanki: pędzelkiem nałóż na nie odrobinę pudru, a na niego dopiero tusz do rzęs, po czym powtórz to raz jeszcze - puder, a na niego znów tusz do rzęs - nie tylko rzęsy będą lepiej podkreślone, ale też kosmetyk będzie się na nich lepiej trzymał, nie będzie się kruszył i podrażniał oczu.

Aby szminka pozostała na ustach jak najdłużej: na pierwszą warstwę szminki nałóż odrobinę pudru, po czym na wierzch nałóż kolejną warstwę szminki, a na koniec chusteczką zetrzyj z ust nadmiar pomadki.  Na zęby z kolei nałóż odrobinę wazeliny, dzięki której szminka nie będzie ich barwić.

A to co za dzwina reklam na końcu wypowiedzi ?
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2009, 21:21 wysłana przez ela »