Autor Wątek: makijaż ślubny  (Przeczytany 95000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julia
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #60 dnia: 3 Maja 2005, 19:32 »
Bardzo podobają mi się te makijaże

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
makijaż ślubny
« Odpowiedź #61 dnia: 3 Maja 2005, 21:27 »
Cytat: "Julia"
Włąśnie wyszła ode mnie pani po próbie makijażu, pierwszej, i uśmiałam się,   jak zobaczyłam w lustrze swoją twarz. Jeszcze jakaś fikuśna kiecuszka i kabaretki i niezła lola latarniana by ze mnie była. Ja nie wim co jest z tymi wizażystkami. One chyba wychodzą z założenia, że makijaż musi być super widoczny, bo inaczej klientka go nie dostrzeże :) . Dużo nie zapłaciłam, więc stać mnie na uśmiech, ale wyglądam jak koszmarnie różowa świnka piggy( mówię o policzkach), a usta zdecydowanie straciły swój naturalny kontur. Nawet pyknęłam sobie fotkę, żeby lubemu pokazać, jakie uzdolnione mamy kreatorki urody. Jeszcze ze 2 razy spróbuję sił fachowych, a jakby co to sama się maznę i już. Teraz jestem blado-różowa i oczka grafitowe. Cud-miód ten wizerunek :lol: . Niestety pani obmyśliła sobie, że tak mam właśnie wyglądać i innej kolorystyki nie potrafiła zaproponować.

a kto zrobił z ciebie "pisanke" ????
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Kiatek
  • użytkownik
  • **
makijaż
« Odpowiedź #62 dnia: 13 Maja 2005, 21:57 »
dziewczyny ja za wszelką cenę polecam makijaż próbny
ja też miałam i dzięki Bogu, mimo, że babka ( profesjonalistka ) malowała mnie już wcześniej kilka razy i zawsze było super
użyła teraz bardziej matującego podkładu i wyglądałam jak z maską na twarzy
nie wiedziałam jak zwrócić jej uwagę
efekt oceniłam na dobre w domu
wychodziłam na panieński i tam poprosiłam mężczyzn o opinię
następnego dnia do niej zadzwoniłam i delikatnie powiedziałam o co chodzi
( nie chciałam szukać innej, bo ta była sprawdzona, a moje wcześniejsze doświadczenia z salonów kosmetycznych w Szczecinie były okrutne, nawet kosmetyki są byle taniej firmy,)
drugiego próbnego nie było, a efekt końcowy był rewelka
czułam się w tym bardzo dobrze

zawsze te
Kiatek

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
makijaż ślubny
« Odpowiedź #63 dnia: 14 Maja 2005, 10:44 »
Ja też kilka dni temu wybrałam się na poszukiwanie makijażystki.Ponieważ ślub nie będzie w Szczecinie tylko w dużo mniejszym mieście miałam nieleda kłopot ze znalezieniem jakiejś kompetentnej osoby.Po pierwszym salonie który odwiedziłam,a dodam że ma on w moim mieście renomę,zwaliło mnie z nóg  :cegly: Zapytałam jakich kosmetyków pani używa,ona na to że jakieś profesjonalnej firmy z niemiec,że używa jej już od wielu lat i jest niezawodna,zapytałam jeszcze jakie kosmetyki kupić żeby później poprawić makijaż...ona na to że jakąś pomadkę albo błyszczyk i puder sypki transparentny...spytałam więc jaką firmę mi poleci a ona na to,że się nie zna na tych wszystkich firmach bo ich tak dużo jest  :glowa_w_mur:
Jak kosmetyczka może sie nie znać na firmach produkujących kosmetyki...to tak jakbym poszła do lekarza i poprosiła o jakieś lekarstwo a on by mi powiedział że sie nie zna bo tyle tych leków jest  :ckm:
Druga pani kosmetyczka gdy zapytałam o bazę pod podkład jakiej używa skwitowała że oni l'oreala używają i żadne bazy nie są im potrzebne!
Trzecia do której trafiłam była już bardziej kompetentna,nawet wdała się ze mną w krótką rozmowę na temat makijażu jaki by do mnie pasował.
W ostatnim salonie który odwiedziłam spędziłam chyba z 45 min,Pani kazałam mi usiąść na foteliku,opowiedziała mi i wszystkich kosmetykach jakich używają (min. Artdeco, Pupa...),udzieliła rad jak powinnam sie przygotować przed makijażem,poprostu widać było,że kobieta wykonuje swój zawód z pasją.Oczywiście zdecydowanie postawiłam na panią z ostatniego salonu.na początku lipca idę na makijaż próbny...mam nadzieję że się nie zawiodę.A wam dziewczyny życzę wytrwałości i cierpliwości w poczukiwaniach najlepszych wizażystek.

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
makijaż ślubny
« Odpowiedź #64 dnia: 18 Maja 2005, 15:57 »
Fajnie Aurelyah, że trafiłaś na prawdziwą profesjonalistkę!
Ja też właśnie kogoś takiego poszukuję...
Narazie nie jestem jeszcze zdecydowana...zastanawiam się nad salonem Elite (choć widziałam próbną stylizację ślubną koleżanki i nie byłam super zachwycona-makijaż i fryzura były poprawne i z pewnością trwałe, ale czegoś im brakowało  :?  Wszyscy zachwalają Indygo-może się pokuszę o próbny tam?
Znalazłam też salonik fryzjersko-kosmetyczny w bazie e-wesele (Borini na Pogodnie), tam chyba też się wybiorę, bo mam dość blisko.
Trochę się zaczynam już stresować, czy uda mi się znaleźć kogoś fajnego-w końcu fryzura i makijać to połowa sukcesu jeśli chodzi o wygląd w ten dzień, no i zdecydowanie udana stylizacja`, to dobre samopoczucie ;-)

Czy macie jakieś doświadczenia z tymi salonami? (Elite i Borini), Indygo zostało wychwalone i można tam iść chyba w ciemno :-)

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Julia
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Czerwca 2005, 08:10 »
A tutaj mały poradnik jak pomalować oczka-jeśli ktoś zdecyduje się na samodzielny makijaż

1. Większą końcówką aplikatora nałóż jasny odcień pod łukiem brwiowym i na powiekę
od zewnętrznego kącika oka do wewnętrznego.
2. Średni odcień nałóż na ruchomą część powieki.
3. Mniejszą końcówką aplikatora nałóż ciemny cień na zewnętrzny kącik oka. Delikatnie
rozetrzyj czystym pędzelkiem lub opuszkiem palca do wewnętrznego kącika oka.
4. Możesz podkreślić charakter makijażu malując eye linerem kreski na powiekach
u nasady rzęs.
5. Na koniec dokładnie wyszczotkuj rzęsy i od nasady rzęs aż po same końce dokładnie
nałóż odpowiedni rodzaj tuszu, w zależności od tego jaki efekt chcesz uzyskać.

Offline Julia
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #66 dnia: 23 Czerwca 2005, 09:48 »
I jeszcze makijaże

Offline Julia
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #67 dnia: 23 Czerwca 2005, 20:54 »

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #68 dnia: 23 Czerwca 2005, 22:54 »
Julio widzę, że postarałaś się na 5 wlejając te makijaże, bo mnie wszystkie się podobają! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
makijaż ślubny
« Odpowiedź #69 dnia: 24 Czerwca 2005, 06:55 »
Marta, mnie tez  :D

Offline Julia
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #70 dnia: 24 Czerwca 2005, 07:55 »
I super! O to chodziło dziewczyny!

Offline Julia
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #71 dnia: 28 Czerwca 2005, 22:10 »

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
makijaż ślubny
« Odpowiedź #72 dnia: 28 Czerwca 2005, 22:44 »
Dziewczyny jesteście nieocenione z tymi fotkami...jak tak przeglądam ten temat to zastanawiam się czy korzystając z tak dokładnych zdjęć nie warto pomalować się samej... W końcu zbliżenia są, kolory wyraźne więc może metodą prób i błędów nauczę się sama tej sztuki...w końcu mam troche czasu...maluję się codziennie...więc może i slubny makijaż wyjdzie mi dobrze...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Julia
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #73 dnia: 28 Czerwca 2005, 23:53 »

Samodzielny makijaż to fajna sprawa, o ile mamy pewność, że w dniu ślubu łapki nie będą się nam trzęsły ze zdenerwowania :wink: .

Offline Marta&Tomek

• użytkownik
  • **
makijaż ślubny
« Odpowiedź #74 dnia: 7 Lipca 2005, 21:41 »
Hmm, ja może nie zamieszczę fotek, ale gorąco polecę salon Sothys na ul. Obr.Stalingradu w Szczecine. Pani jest rewelacyjna. Próbny mkijaż kosztuję 10 zł, i czułam się po nim świetnie. Nie byłam przmalowana i nie mialam maski, co działo się wcześniej w inym salonie. Szczerze polecam.

Offline Julia
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #75 dnia: 7 Lipca 2005, 21:50 »
Dzięki za namiary, przydadzą się. :D

[ Dodano: Pon Sie 01, 2005 9:38 pm ]
Dla samodzielnie wykonujących makijaż :
Jakie są poszczególne etapy przygotowania do makijażu i jego wykonania?

oczyszczenie twarzy mleczkiem kosmetycznym i tonikiem (dobrze jeśli jest matujący);

nałożenie kremu nawilżającego na całą twarz (również powieki, usta i pozostałe partie, które miałyby być pokrywane podkładem- np. szyja, dekolt, dłonie);

możemy dodatkowo nawilżyć twarz stosując delikatna mgiełkę wody ujędrniającej;

użycie rozświetlającej bazy pod podkład, która utrwala makijaż, ujędrnia skórę i rozświetla twarz;

użycie korektorów: w odcieniu żółtym pod oczami w celu zakrycia sińców i rozjaśnienia, w odcieniu zielonym - jeśli są zaczerwienienia, popękane naczyńka lub tzw. trądzik różowaty.

Bardzo ważny jest sposób nakładania korektorów za pomocą specjalnie do tego przeznaczonych lateksowych gąbek oraz umiejętne ich rozprowadzenie. Twarz musi wyglądać naturalnie i lekko. Nie możemy uczynić z niej "maski '' Pamiętajmy, że bardzo często dla Panny Młodej jest to pierwszy makijaż profesjonalny w życiu i musimy sprawić, aby czuła się ona w nim bardzo naturalnie.

Nałożenie wcześniej dobranego podkładu - najlepiej użyć podkład o płynnej konsystencji, w kolorze naturalnej karnacji skóry lub o pół tonu jaśniejszym. Nakładamy go na twarz, powieki, usta, oraz szyję a także jeśli chcemy na dekolt.
Nałożenie transparentnego pudru - czynimy to w celu utrwalenia makijażu i zmatowienia twarzy.

To bardzo ważny moment, który kończy etap przygotowania twarzy pod makijaż. Puder matujący nie odbija   światła co jest bardzo ważne przy fotografii. Nie znaczy to, że w ogóle nie możemy użyć połysku, bo przecież   jest on bardzo modny, ale zwróćmy uwagę na miejsca na jakie go nakładamy. Wykonując każdą czynność   musimy pamiętać o światło-cieniach i korekcie twarzy, ponieważ połysk i światło uwypukla, uwydatnia   poszczególne elementy, natomiast mat i ciemny odcień: chowa, cofa, unieczytelnia. Dlatego przy makijażu nie   tylko istotna jest technika, ale i wyczucie.

Makijaż oczu . Mówi się, że spojrzenie jest odzwierciedleniem duszy, dlatego musimy w subtelny sposób podkreślić wyraz i piękno oczu.

Najlepiej do tego celu użyć kilka barw cieni zarówno połyskujących jak i matowych. Najczęściej połysk możemy użyć na górną powiekę ruchomą (o ile nie jest ona zbyt wypukła), pod łukiem brwiowym, a także w wewnętrznym kąciku oka (za wyjątkiem oczu szeroko rozstawionych) oraz na powiekę dolną. Następnie w celu wzmocnienia rysunku oka nakładamy o kilka tonów ciemniejszy matowy cień w zagłębieniu powieki oraz w kąciku przy dolnej krawędzi rzęs. Cały rysunek oka możemy wzmocnić zaznaczając jego kontur kredką (brązową, granatową, szara, czy w kolorze lawendy ). Ale uwaga! Czynimy to delikatnie rozcierając kredkę.

W niektórych przypadkach uroda może wymagać płynnego eyelinera, ponieważ są Panny, które w makijażu na wzór Audrey Hepburn, w klasycznym koku będą prezentowały się niezwykle atrakcyjnie. W tym typie makijażu najczęściej używam szarych rozbielonych cieni w połączeniu ze srebrzystościani. Bardzo modne obecnie kolory cieni to: pastelowe odcienie różu, beżu, kości słoniowej, lawendy z domieszkami szarości, złocistości, czekolady.
Brwi podkreślamy w sposób naturalny (ważna jest ich wcześniejsza regulacja jeśli są zbyt szerokie i sprawiają wrażenie zaniedbanych). Makijaż oczu kończymy dokładnie tuszując rzęsy (bardzo modne kolory poza czarną klasyką to oberżyna i wiśnia). Na koniec wyczesujemy je, aby nie były posklejane (ważne przy fotografii).

Makijaż ust rozpoczynamy od ich korekty za pomocą kredki (obrysowujemy po zewnętrznej krawędzi usta zbyt    małe i wąskie, natomiast po wewnętrznej stronie krawędzi usta zbyt duże i wypukłe). Najlepiej jeśli kredka    będzie w kolorze pomadki lub tylko o pół tonu ciemniejsza. Nałożoną kredkę ponownie należy przypudrować w    celu jej utrwalenia. Następnie nakładamy szminkę za pomocą pędzelka. Warto zmieszać np. dwa kolory pomadki    (tej samej tonacji chłodnej lub zimnej) w celu uzyskania melanżu i efektu plastyczności na ustach. Bardzo modne    barwy to: jasnoróżowe i złocisto beżowe. Oczywiście kolor pomadki uzależniony jest od typu urody. Na koniec możemy nałożyć nadal modny błyszczyk.
   Nałożenie różu to końcowy etap makijażu. Kolor różu winien oscylować w odcieniach pomadki. Powinien on    delikatnie muskać, ożywiać twarz, nadać jej plastyczność i podkreślić kości policzkowe (pamiętajmy o fotografii).
   Całość makijażu utrwalamy specjalnie przeznaczonym do tego fixatorem. W ten sposób wykonany makijaż    będzie mógł zdobić Pannę Młodą przez całą imprezę, nawet jeśli będzie trwała dwa dni !

[ Dodano: Czw Sie 18, 2005 6:21 pm ]
I jeszcze dokładne wskazówki na temat malowania ust

Rozprowadź podkład
Makijaż ust będzie znacznie trwalszy, jeśli pod szminkę użyjesz bazy. W tej roli sprawdzi się zwykły podkład. Rozprowadź go na wargach i delikatnie wklep opuszkami palców, zacierając kontur ust.

Obrysuj kształt
Podkreśl linię ust konturówką. Obrysuj je kreskami prowadzonymi wzdłuż naturalnej granicy czerwieni warg. Konturówka powinna mieć odcień identyczny z pomadką. Odznaczające się kreski są niemodne

Przypudruj usta
Oprósz usta mgiełką jasnego, sypkiego pudru. Nabierz nieco kosmetyku na duży, miękki pędzel i omieć nim wargi. Dzięki temu szminka będzie się lepiej trzymała.

Nadaj kolor
Wypełnij zarys pomadką. Najbardziej równomiernie rozprowadzisz ją maleńkim pędzelkiem. Jeśli malujesz się sztyftem szminki, uważaj, by nie rozmazać kresek konturu.

Utrwal makijaż
Nadmiar pomadki odciśnij w jednorazową chusteczkę higieniczną. Następnie ponownie przypudruj usta - także przez chusteczkę, inaczej szminka może utworzyć grudki.

Spraw, by lśniły
Pociągnij usta jeszcze raz pomadką. Potem dodaj im zmysłowego blasku za pomocą błyszczyka. Wybierz kosmetyk w odcieniu szminki lub bezbarwny.

Offline Aneti
  • nowicjusz
  • *
Makijaż ślubny
« Odpowiedź #76 dnia: 12 Lipca 2005, 13:36 »
Witam serdecznie, poszukuję, dobrej i sprawdzonej wisażystki, na 24 września, Warszawa. Będe wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam

Offline kate
  • nowicjusz
  • *
makijaż ślubny
« Odpowiedź #77 dnia: 17 Lipca 2005, 19:06 »
Mogę polecić Z.Barczyk, która czesała mnie i malowała do ślubu. Byłam zadowolona i wszystko świetnie sie trzymalo.Pani bardzo miła,nie miałam żadnych zastrzeżeń.

Offline Aneti
  • nowicjusz
  • *
makijaż ślubny
« Odpowiedź #78 dnia: 18 Lipca 2005, 08:13 »
Dzięki Kate, ale p. Zuzanna ma już zajęty termin. Pozdrawiam

Offline demka

• Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #79 dnia: 1 Września 2005, 17:43 »
Dla malujących się samemu :
kurs makijażu
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ane3ka

• nowicjusz
  • *
makijaż ślubny
« Odpowiedź #80 dnia: 2 Września 2005, 09:37 »
No cóż, czytając o tych wszystkich "pseudo-wizażystkach" coraz bardziej podupadam na duchu. Zaczynam właśnie poszukiwania fryzjerki i wizażystki i o ile chodzi o fryzjera to raczej oddam się w ręce specjalisty, tak w przypadku wizażystki coraz bardziej się zastanawiam. Na ogół jeśli w ogóle się maluję (w grę wchodzą tylko imprezy, bo na codzień nie) to tylko sama. W swoim życiu tylko 2 razy oddałam swoją twarzyczkę w ręce wizażystki. Za pierwszym razem nie było tak źle. Za drugim już gorzej. Pani zrobiła mi na twarzy tapetę i nie domalowała kawałka nosa. Była tam taka urocza "naturalna plamka"   :?  I to co zazwyczaj mi się nie podoba... Ponieważ na codzień noszę soczewki w kolorze zielonym :) wizażystka zawsze dobiera mi fioletowy makijaż. Ja wiem, że takjest poprawnie, ale ja po prostu nie znoszę fioletowego makijażu na swojej twarzy. Wyglądam jakby mnie ktoś pobił. A fioletowe usta... jakbym była przemarznięta.
Aż strach się bać co będzie przed ślubem.
Więc jeśli któraś z was ma namiary na rozsądną wizażystkę w okolicy Gliwic z miłą chęcią skorzystam.
Serdeczne pozdrowienia!

Offline demka

• Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #81 dnia: 2 Września 2005, 09:48 »
ane3ka musisz jasno i wyraźnie powiedzieć czego sobie nie życzysz mieć na twarzy i sprecyzować co chciałabyś mieć...Wówczas może byc łatwiej spełnić Twoje wymagania w taki sposób, żebyś wyglądała bajecznie :D
Cytat: "ane3ka"
Pani zrobiła mi na twarzy tapetę i nie domalowała kawałka nosa.

:shock:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #82 dnia: 2 Września 2005, 11:52 »
No tak znaleźć świetną wizażystkę jest strasznie trudno. :(  Niestety.
Nie wiem jak to jest z nimi u mnie w okolicy, ale pewnie znając życie rewelacji nie będzie. Choc mam jedną znajomą, która maluje przeważnie w domach i malowała kiedyś moją koleżankę u której byłam na ślubie i nawet nieźle jej to wyszło, choć miałabym małe zastrzeżenia. Ale pewnie dało by się z nia dogadaczć czego oczekuję od niej. A jestem dość wymagająca pod tym względem. Ponieważ sama na codzień umiem się dobrze pomalować (nieraz sama malowałam koleżanki przed jakimiś imprezami). I wielokrotnie znajomi mi się pytali gdzie się maluję? Teraz już są uświadomieni, że to ja sama. Na ślub najchętniej pomalowałabym się sama, ale nie mam tak wspaniałych kosmetyków, których używają wizażystki. :(  A wiem, że kupno ich wielokrotnie przewyższy kwotę malowania się u wizażystki. A tak najchętniej to pomalowałabym się sama ich kosmetykami. :lol:  :wink:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
makijaż ślubny
« Odpowiedź #83 dnia: 2 Września 2005, 13:11 »
Hey!Fajny ten kurs samodzielnego makijażu!Można wcześniej poćwiczyć i sprawdzić czy wychodzi.Jak sobie radzimy to lepiej zaryzykować i zrobić samemu.Przynajmniej na spokojnie dobierze się kolorki i tą całą resztę.A jak czytam o tych paniach "artystkach-makijażystkach" to mi skarpetki opadają.A na stos z nimi!Żeby mieć sumienie tak oszpecać dziewczynę w jej najpiękniejszym dniu :evil:  :twisted:   :Kill:  

Offline menka
  • użytkownik
  • **
makijaz
« Odpowiedź #84 dnia: 27 Września 2005, 17:08 »
Hejka dziewczyny!Mam prośbę po przeczytaniu tych wszystkich uwag jestem załamana.Do ślubu w sumie trosia czasu jeszcze, ale on tak ucieka, że nie zdaze sie obejrzec jak juz bedzie po:)Zaczynam poszukiwania fryzjera i wizazystki, ale naprawde dobre.Fryzjerke w sumie mozna powiedziec, ze mam jest nia moja kolezanka, ktora potrafi naprwde cuda na glowie zrobic, ale chce ja zaprosic na swoj slub, wiec chyba pracowac nie bedzie i mnie nie uczesze:(,wiec szukam jeszcze kogos.Oczywiscie poszukuje ich w Warszawie najlepiej kolo goclawia.Domyślam się że niektore z Was juz zdazyly wybadac rynek w tej dziedzinie i macie jakies sprawdzone osobki ktore potrafia wykonac swoja prace sa niedrogie i pomocne.Ja tez prosze o pomoc i kontakty na te osoby na priva.dzieki
menka

Offline evel

• nowicjusz
  • *
Złoty cień do powiek
« Odpowiedź #85 dnia: 8 Stycznia 2006, 18:35 »
Cześć Dziewczynki!  :lol:
Zdecydowaliśmy się na złote dodatki. Zamierzam założyć na siebie złotą biżuterię i, idąc za ciosem, planuję makijaż w kolorze złotym.
Gdyby tylko któraś z Was mogła polecić jakiś sprawdzony i naprawdę ładny cień w tym kolorze, byłabym bardzo wdzięczna  :D
Z góry dziękuję

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
makijaż ślubny
« Odpowiedź #86 dnia: 8 Stycznia 2006, 18:48 »
to ja też przyłączę się do tej proźby :D Też planuję złote dodatki -łącznie z wystrojem sali :D więc każda taka informacja będzie istotna
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #87 dnia: 8 Stycznia 2006, 21:12 »
ja używam chanela.. sprawdzone w 100% i polecam....

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
makijaż ślubny
« Odpowiedź #88 dnia: 8 Stycznia 2006, 21:48 »
Powiadasz Moniu Chanel-no to spróbujemy :P
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
makijaż ślubny
« Odpowiedź #89 dnia: 8 Stycznia 2006, 22:03 »
mam róże i brudne róże w domu.. zacnie się trzymają bez wałkowania..... miałąm ten cień na weselu i kilku jeszcze imprezach... naprawdę super się sprawuje...

jest jeszcze bi-kor.. bodajże niemiecka firma.. ta od ziemi egipskiej... normalnie nie jest do dostania w polsce.. tzn.. nie ma ich w sprzedazy w sklepach.. można je kupić w salonach kosmetycznych.. ma je moja kosmetyczka od makijaży.. też zacnie się prezentują i sprawują...