Autor Wątek: Zmiana zespołu  (Przeczytany 1852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Zmiana zespołu
« dnia: 5 Grudnia 2008, 11:09 »
Dużo pisze się na temat zespołów, ale ciekawi mnie Wasze zdanie w przypadku gdy zespół  nie może grać na weselu( nieważne z jakiego powodu)  pomimo, że ma spisaną umowę. Jak powinien zachwać się zamawiajacy, jak powinien zachować się zespół? Co w tym przypadku powinny  zrobić obie strony?  :hmmm:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Zmiana zespołu
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Grudnia 2008, 13:34 »
w naszej umowie była klauzula, ze w takiej sytuacji zespół gwarantuje inny zespół o podobnym poziomie;

wiadomo, że wolałabym aby wybrany przeze mnie zespół się nie zmienił...ale...

(dzięki Bogu mnie to nie spotkało)

A co zrobic w takiej sytuacji...zależy od czasu kiedy się o takim wypadku dowiadujemy....albo patrzeć na regulacje umowy zawartej z zespołem...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Grudnia 2008, 12:15 »
my podpisujac umowe przeczytalismy ja uwaznie i jezeli cos nam sie nie podobalo to mowilismy im o tym. Byla taka zmianka ze jezeli z przyczyn niezaleznych od zespolu nie beda mogli zagrac zagwarantuja inny zespol naszczescie sie tak nie stalo, wiem ze wiekszosc zespolów tak ma skonstruowaną umowę.
Wiec jezeli zespół ma w umowie cos takiego napisane to mysle ze zrobic nic sie nie da. Jezeli nie ma czegos takiego w umowie napisanego to oczywiscie zespół jest nie fear

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Grudnia 2008, 10:11 »
W mojej umowie również jest zapis, że jeśli z jakiś przyczyn (np. wypadek w drodze na wesele) zespół nie może zagrać, to zapewniają inny. Oczywiście nie ma mowy o sytuacji, w której nie przyjeżdżają na wesele z powodu przeziębienia, czy tego, że im się nie chce :) Wiadomo, że  nie chciałabym, aby przyjechał do mnie zespół, którgo nigdy nie słyszałam. Z drugiej jednak strony nie muszę się martwić, że zostaniemy bez żadnego.