Autor Wątek: EWA SLUB SIERPIEN 2010! SZCZECIN WITAM  (Przeczytany 42727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14/08/2010
Odp: EWA SLUB SIERPIEN 2010! SZCZECIN WITAM
« Odpowiedź #90 dnia: 1 Lutego 2009, 22:27 »
znalezlismy ich na targach, bardzo atrakcyjna oferta, dobre zdjecia i filmy na youtube ogladalam tez jak najbardziej OK.
jesli chodzi o zespol to prawdopodobnie tez mini band,  chociaz jeszce nie rozmawialam konkretnie z P. andrzejem wiec nie znam stawki) , szukamy kogos do oprawy muzycznej w kosciele, bo kosciolku w ktorym bedziemy brac slub nie ma organisty i organow;) wiec sami musimy o to zadbac ;) moze ktoras z Was takze kogos szuka lub zna kto zagra pieknego mendelsona:))

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #91 dnia: 2 Lutego 2009, 11:52 »
Szmegan my mamy zespol REWIA, umowa jeszcze nie podpisana, ale termin zarezerwowany.
My znamy ten zespol z wesela mojego narzeczonego siostry, grali super.

Monia masz racej opinie o hotelu Boncza sa stare i mozliwe ze krzywdzace.

Offline kasiunia3006
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #92 dnia: 2 Lutego 2009, 22:58 »
monia, dziękuje za cenne informacje, jeszcze mam trochę czasu wszystko będę musiała przemyśleć jeszcze raz :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #93 dnia: 3 Lutego 2009, 16:54 »
Szmegan i Kasiunia3006 a Wy wybraliscie juz zespol? albo przesluchaliscie  kogos?

Szmegan jesli chodzi o oprawe muzyczna w kosciele, to wiem, ze w Szczecinie jest dosc popularny zespol gospel, robia oprawe do wielu slubow, nie wiem jaki jest koszt i szczerze mowiac nie pamietam nazwy  :glupek:, ale jak gdzies znajde to napisze.
 Ale rowniez na innym forum znalazlam kogos innego, jakas para (skrzypce i cos jeszcze), jak znajde do nich numer telefonu to Ci wysle na priv. Nie wiem jak graja bo widzialam jak tylko sami o sobie pisali, a nie opinie o nich :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #94 dnia: 3 Lutego 2009, 17:05 »
Wlasnie znalazlam wiecej konkretow: DUET FIESTA- OPRAWA MUZYCZNA SLUBU, SKRZYPCE I SPIEW.
Szmegan wyslalam Ci nr tel i adres email na priv.
Wpisalam na naszym forum w wyszukiwarce, ale nie znalazlo zadnych opinii na ich temat.

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #95 dnia: 4 Lutego 2009, 08:56 »
oleandro dziekuje bardzo za namiary, poki co to mini band slyszelismy ale na stronce internetowej, czekam teraz na plytke od jakiegos zespolu ktory moja mama znano i tyle ::)

jesli chodzzi o oprawe to zepol gospel racezj odpada, bo na 95% bedziemy brac slub w koszewku( chociaz ja caly czas mam watpliwosci) dlugie strome schody, niewiel miejsca w srodku, wchodzi z boku.....wszystko ma swoj urok oczywiscie ale w wrazie nie fajnej pogody ( czyt. deszcz) uroczo juz tak nie bedzie :-\
wracajac do zespolu gospel po prostu za malo miejsca i chyba nastroj nie ten.
Wiec napewno chce skrzypce ... :)zaraz poszukam na necie czy jakies info na temat duetu fiesta znajde 8)
oj sie rozpisalam

Offline nigri

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #96 dnia: 4 Lutego 2009, 20:05 »
My też braliśmy pod uwagę ślub w Koszewku (bo blisko Dworku itp), pojechaliśmy tam jakoś w połowie lipca zeszłego roku i pierwszą przeszkodą były oczywiście strome schody, ale przede wszystkim ogromna ilość komarów od których nie można było się opędzić  >:( :(.
Wyobraziliśmy sobie jak goście w czasie ceremoni ślubnej opędzają sie od komarów a później my przy przyjmowaniu życzeń i już nam się odechciało tego kościółka  :-\
W zeszłą niedzielę wybraliśmy się na rekonesans, obejrzeliśmy kościółki wkoło Dworka (tzn. w Koszewie i Kunowie) i wkońcu zdecydowaliśmy się na Katedrę w Stargardzie Szcz. Jest piękna już teraz, a ciągle jeszcze jest odnawiana. Już jesteśmy wpisani na naszą datę na godz. 17.45  ;D

Offline nigri

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 4 Lutego 2009, 21:20 »
Oczywiście chodziło mi o kościół św. Jana w Stargardzie  :-[  ;), nastąpiła mała pomyłka  ;D

Offline kasiunia3006
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #98 dnia: 4 Lutego 2009, 21:44 »
Oleandro mamy już zespół " Szczecińska Dwunastka"  umowa już podpisana , zespół sprawdzony, grali u mojej koleżanki i świetnie poprowadzili wesele.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #99 dnia: 5 Lutego 2009, 09:26 »
szmegan.. jesli mini band ma wolny termin to bierz ich i nizastanawiaj się...

grali u mnie ( na ich stronie w video na końcu  sa fragmenty mojego wesela), u liliann ( ten na stronie maja fragmenty jej wesela),  lady -yes, zdaje się,ze jeszcze u 2 forumowiczek a teraz u andrjuszki maja grac.. teriny mają obłędne ale jkeśli  jest wolny  to bier i sie nei zastanawiaj..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #100 dnia: 5 Lutego 2009, 13:01 »
Ja tez czytalam wiele dobrego o Mini Band.

Nie slyszalam o Szczecinskiej Dwunastce, ale najwazniejsze ze jest sprawdzony. My tez wlasnie takim sposobem wybralismy zespol  ;D

Nigri my tez bysmy chcieli slub w katedrze. Chociaz wiem, ze po slubie trzeba liczyc okolo 45minut na dojazd :(

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #101 dnia: 5 Lutego 2009, 14:32 »
Oj Nigri dopiero teraz sie zorientowal ze wybraliscie katedre w Stargardzie Szcz, a nie w Szczecinie wiec u Was dojazd na pewno nie zajmie 45min  :glupek:
 A tak w ogole to jak dalego jest z Katedry w Stargardzie do Dworku Hetmanskiego? Moze my tez rozwazymy taka opcje?

Ale czy Wy Nigri bedziecie dowozic gosci ze Szczecina do katedry w Stargardzie??

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 5 Lutego 2009, 19:34 »
hmmm, ciekawe jak tam sprawa wyglada z terminami ::) czym wiecej mysle o tym tym bardziej kosciolek w koszewku wydaje sie mniej atrakcyjny :-[  ale w czerwcu bede w szczecinie to zrobimy objazdowke po kosciolkach  i zobaczymy jak to wszystko wyglada latem..
:) Moniu dziekuje za podpowiedz, mini band wybralam wlasnie dlatego ze tak sobie podczytywalam forum juz od dluzszego czasu i ilekroc byla wzmaianka o tym zespole opinie super pozytywne:)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #103 dnia: 5 Lutego 2009, 21:24 »
Szmegan my tez musimy zrobic taki objazd po kosciolach - dziwnie to brzmi :) , tzn bardzo chcielibysmy w Katedrze Szcz, ale teraz to sie mocno zastanawiam. A przede wszystkim chodzi mi o dojazd gosci ze Szczecina na slub do Stargardu, trzeba bedzie  i tak zrganizowac autobus, bo przeciez nikt nie bedzie jechal autem.... Jak Wy to roziwazujecie? U mnie bedzie okolo 50 osob z samego Szczecina.

Offline nigri

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 6 Lutego 2009, 17:07 »
Oleandro wybraliśmy kościół św. Jana w Stargardzie bo doszliśmy do wniosku, że Szczecin odpada z wielu względów. Goście będą i tak przyjezdni więc dla wszystkich będą miejsca noclegowe. Osoby, które zakwaterujemy w DW dojadą do kościoła i  z powrotem swoimi samochodami, a reszta zakwaterowana w Stargardzie zostanie przewieziona busem do kościoła a później do DW.
Cała podróż do DW z kościoła potrwa ok 20 minut.

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #105 dnia: 6 Lutego 2009, 22:48 »
ok Nigri rozumiem. U nas jednak ok 50 osob bedzie ze Szcz wiec i tak musimy zagwarantowac przewoz na msze. Planujemy aby slub byl na 16 w Szczecinie, wiec wtedy okolo 18:30 powinnismy byc juz w Dworku. Uprzedzimy gosci wczesniej ze droga z kosciola na sale bedzie trwala okolo 45min.

Nigri, a gdzie zakwaterujecie osoby ktore nie zmieszcza sie w DH?

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #106 dnia: 6 Lutego 2009, 23:25 »
u nas mniejsza polowa jest ze szczecina zaleznie od tego ktory kosciol wybierzemy, jesli w szczecinie to w gre wchodzi kosciol na slonecznym, pozatym stargard  i ponoc ladny kosciol jest w morzyczynie, wiec jesli mial by to byc kosciol w stagardzie lub morzyczynie goscie ze szczecina beda mieli busa, reszta jak u nigri autkami. a nie wiem czy wiecie ale w dworku bedzie wiecej miejsc noclegowych:) nam akurat powinno wystarczyc :)
 ale pamietam ze ktoras z dzieczyn na forum polecla jakies hotele, miejsca noclegowe w okolicy, tylko nie pamietam w ktorym watku ???

Offline nigri

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 7 Lutego 2009, 11:47 »
Byliśmy w zeszłą niedzielę w DH i własnie się dowiedzieliśmy, że będzie wiecej pokoji na 48-50 osób co nie ukrywam bardzo nas ucieszyło  ;D.
P. Hania poleciła nam takie hotele w Stargardzie:
- Spichlerz
- 104
- Mały Młyn
- Staromiejski
Narazie tylko zbieramy info na temat tych hoteli a decydować będziemy pod koniec roku lub na początku przyszłego  :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #108 dnia: 9 Lutego 2009, 10:47 »
Ja rowniez zbieram informacje na temat hoteli. Super ze bedzie tam 50 miejsc noclegowych w 2010.
Dla nas niedogodnoscia jest ze tam jest niewiele pokoi tylko dla par, a bedziemy mieli okolo 6 par, ktorych nie wypada polozyc z nikim innym. Myslalam zeby wlasnie te pary zakwaterowac w innym hotelu.

Dworek jest ok dla rodzin, bo tam wiekszosc pokoi jest dla 3-4 osob.

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
« Odpowiedź #109 dnia: 9 Lutego 2009, 21:52 »
dziewczyny jeśli szukacie zespołu do oprawy muzycznej  w kościele to ja polecam zespół Jesienni Przyjaciele z Goleniowa.nie biorą dużo a są super.Znam osobiście ich wokalistkę- Asię Stanuch-Piotrowicz więc jeśli ktoś reflektuje to podam na priv jej koma.można też wejść na ich stronkę www.jesienni.pl bodajże.jak wpiszecie w wyszukiwarce jesienni przyjaciele to powinni jako pierwsi wyskoczyc.Słyszałam ich wiele razy i gdyby nie to że to jakieś 150 km to bym ją poprosiła

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #110 dnia: 10 Lutego 2009, 14:28 »
Nigdy o nich nie slyszalam, ale zagladne na ich strone i poslucham. Maja doswiadczenie w prowadzeniu slubow? Mozesz napisac orientacyjnie ile placi sie za msze slubna?

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
« Odpowiedź #111 dnia: 10 Lutego 2009, 20:43 »
to chyba zależy co chcecie,czy sam wokal czy instrumenty ale nie mam pojęcia szczerze mówiąc.ale na stronie jest numer to Asi męża on ci wszystko powie

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #112 dnia: 6 Marca 2009, 20:59 »
Hej, a czy jesienni graja też na weselach czy tylko w kościołach oprawę robią? Ja na bank chce jakieś skrzypce, może trąpke, bo organiści z całym szacunkiem to okropnie fałszują, az ciarki przechodzą. U nas aktualnie jest zespół na tapecie. Rozważamy muzykantów i w sumie jeszcze kilka innych (miniband, arcusband, fair play,andys scamps orchestra), ale marzy nam sie zespół grający nażywo :) znależliśmy taki w poznaniu, ale nie sa na nasza kieszen, zwłaszcza z dojazdem :(
A jak tam u was z zespołami?

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #113 dnia: 7 Marca 2009, 13:54 »
Malavi my mamy zespol Rewia, ale umowa jeszcze nie podpisana. U nas bedzie perkusja, trabka i nie pamietam co jeszcze  :glupek:

Muzykanci - kilka miesiecy temu wymienilam z nimi kilka maili i jesli dobrze pamietam to w 2009r cena jest 3000 lub 3500zl, i Pan mi napisala ze nie wiem ile bedzie w 2010 r...

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #114 dnia: 7 Marca 2009, 17:28 »
O nie słyszałam o nich mogłabys ze dwa zdania napisac i namiary na priva przesłać? będę wdzięczna, terminy mamy inne więc nie koliduje nic :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #115 dnia: 7 Marca 2009, 21:19 »
Malavi wszystko co wiem  ;) wyslalam Ci mailem :)

Offline mariposa221

• bywalec
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #116 dnia: 9 Marca 2009, 15:41 »
Witam przyszłe panny młode!
Razem z narzeczonym także wybraliśmy dworek hetmański na 6 sierpnia 2010, czy mamy ślub tuż przed oleandro:)
Zdecydowaliśmy się na piątek, bo mamy małą rodzinkę.  Zastanawiamy się nad kościółkiem w koszewku, bo póki co ksiądz z mojej parafii na osiedlu słonecznym odmówił nam ślubu ze względu na to że to piątek:( Trochę mi smutno z tego powodu, ale może to i lepiej.  Póki co rozglądamy się za zespołem, ale ceny kosmiczne. . .

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #117 dnia: 9 Marca 2009, 16:22 »
Witaj Mariposa221 !!! Fajnie sie zlozylo, ze macie slub przed nami :):):)

Nie rozumiem dlaczego ksiadz odmowil udzielenia Wam slubu w piatek  ??? ??? Przeciez to obecnie bardzo popularne

Korzystajac z okazji czy mozesz napisac ile pokoi Pani Hania pozwolila Wam wynajac na piatek? bo wiem ze nie mozecie wszystkich ze wzlgedu na to ze nie zdaza posprzatac dla naszych gosci :)

Jesli chodzi o zespoly to rzeczywiscie ceny od 2500zl w gore.

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #118 dnia: 9 Marca 2009, 18:03 »
Witaj Mariposa221!
o kurcze ja też mam ślub w piątek.. wiem, że nie będzie łatwo z piątkiem.. dyspenza.. a powiedz jakich ksiądz udzielił argumentów?

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #119 dnia: 9 Marca 2009, 18:15 »
Moja kuzynka bierze ślub w maju właśnie w piątek i też im ksiądz na słonecznym na początku nie chciał się zgodzić bo to dzień śmierci Chrystusa i dzień postny, pytał czy w takim razie nie będzie alkoholu, mięsa i tańców. W końcu uległ tylko musieli sie o dyspensę postarac i dodatkowe pieniądze zapłacić