Autor Wątek: Restauracja Carpe Diem Mysłowice-Brzęczkowice  (Przeczytany 19596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
Restauracja Carpe Diem Mysłowice-Brzęczkowice
« dnia: 13 Października 2008, 17:12 »
Czy ktoś robił tam wesele na 70, 80 osób? Jaka obsługa i jedzenie?  Koleżanka zarezerwowała tam salę na taką liczbę osób, ale teraz ma wątpliwości czy to dobry wybór, czy nie będzie za ciasno. Nie może sama zapytać, więc robię to w jej imieniu. Bardzo proszę o wszelkie info !!

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: Restauracja Carpe Diem Mysłowice-Brzęczkowice
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Października 2008, 22:04 »
sala napewno nie będzie za mała, dodatkowo w ostatnim czasie była powiększana. osobiście byłam tam w lutym jeszcze przed remontem i wydaje mi się że będzie odpowiednio dużo miejsca.

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Października 2008, 14:24 »
buraczek

Dziekuje Ci bardzo za odp. Czy Ty robisz tam swoje wesele, czy tylko widzialas sale?

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Października 2008, 17:45 »
nie robie tam wesela ze względu na ceny w tym lokalu... sala sama w sobie jest bardzo ładna i jak dla mnie nic poza tym, menu bardzo okrojne, obsługa taka sobie. może od tamtej pory coś się zmieniło. pozdrawiam

Offline ważka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Października 2008, 19:52 »
buraczku a co miałaś na mysli pisząc ze obsługa taka sobie??? ja np. miałam styczność tylko z jednym kelnerem i był bardzo miły.. a byłaś tam na weselu może? wiesz coś więcej na temat tej sali?

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Października 2008, 13:10 »
no ja też miałam styczość z kelnerką bo nikt inny nie miał dla nas czasu żeby nas oprowadzic... niestety nie miałam okazji być tam na weselu, a szkoda bo może zmieniłabym zdanie o tym lokalu... już bardziej podobał mi się Turkus na Słupnej- dość duża sala, jedzenie pyszne... byłaś tam kiedyś?

Offline ważka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Października 2008, 16:43 »
ja wykluczyłam turkus już na początku... nie wiem czemu ale nie podoba mi się sala. Carpe Diem było w stylu wow, a Turkus... sama nie wiem. Byłam tam raz na weselu i nie koniecznie mi się podobało stąd może mój awers do tej sali

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Października 2008, 21:57 »
no wiesz, każdy ma prawo do własnego zdania... mnie się carpe diem podoba jako sala to już napisałam ale mając inne sale do wyboru nie zdecydowałam się na ten lokal.

Offline ważka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Października 2008, 15:58 »
heh to się rozumie... gdybym wybierając sale patrzła tylko na wygląd to pewnie chciałabym inna   ;D niestety to co mi się podoba ma swoją cenę  :( dla mnie nieosiągalna... 

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Października 2008, 18:24 »
Mnie sala zachwyciła wystrojem, u góry jak i na dole lokalu jest pięknie i gustownie.
Sala klimatyzowana co jest dużym plusem, poza tym taras do dyspozycji gości też jest ok.
Cena jak na tak 'okrojone' menu wg mnie wygórowana, poza tym wydaje mi się że jest ona wielkościowo idealna na wesele około 60 osobowe, ale być może to tylko moje takie wrażenie. Poza tym lokal znajduje się przy głównej, dość ruchliwej ulicy i jak dla mnie jest to dość duże 'ale..' Co do jedzenia, słyszałam że jest smaczne.
Nie podobał mi się także fakt, że rozmawialiśmy z kelnerką, która nie wiele wiedziała o organizacji wesela, musieliśmy przyjechać drugi raz, poznieważ stwierdziłą ze sali nam nie pokaże, gdyż nie ma kluczy na górną salę?!
Wrzucam foteczki do obejrzenia, dla tych którzy tam nie byli ;)

Offline Agnesito
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #10 dnia: 2 Stycznia 2009, 12:25 »
Witam
też mam zarezerwowana ta sale na 5.  września. 
Z wszystkich oglądanych sal ta podobała mi się najbardziej.  O jedzeniu słyszałam różne opinie. .  wiadomo sprawa gustu.  Menu dostałam za 145 złotych nieco okrojone, właściwie brakuje mi tam lodów i powinno być ok. 
Szukam kogoś kto już tam organizował wesele, bądź organizuje w podobnym terminie. 

Offline ważka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Stycznia 2009, 20:33 »
co do menu to też dostałam takie gdzie pisze 145 zł ale powiedziano mi że ceny w 2009r pójdą nieznacznie w góre. mam nadzieje tylko że nagle nie będzie to 160 zł bo przy tym menu to będzie lekka przesada

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Stycznia 2009, 22:01 »
Witam

A wiec byłam na tej sali na weselu kuzynki w marcu 2008. I jeśli chodzi o moją opinię to sala jest za mała na 70/80 osób (chyba ze wiadomo, że połowa gości sie nie bedzie bawic).

Kuzynka miała cos kolo 45 osób na weselu i w tym momencie sala była w sam raz, choć jak większość wyszła na parkiet to zaczynało się już robić ciasno. Co do jedzenia to wiem, że na poczatku cena była cos okolo 120/130 ale jej mama zaczeła domawiac jedzenko i w koncu skonczylo sie na 150zł. Jedzenie bylo dobre, bylo duzo galaretu podanego na takim chocby wielkim pochylonym owalnym lustrze :P (juz chyba tego nie da sie bardzie opisac), stoły były ładnie ozdobione i jedzenie tez było ladnie podane, jedyne co mi sie troche nie podobalo to wielka misa pokrojonej kielbasy przedemna, nie wiem czy ktos to  jadl  :nie:

Sala jest ładna, przynajmniej mi sie podobałą, okolica to fakt taka sobie - rychliwa ulica, na przeciwko bloki, mały parking.
A jesli chodzi o obsługe to nie pamietam zbytnio zebym była niezadwolona, fakt, że siedziałam bardzo blisko mlodych wiec zawsze tam jest najlepsza obsluga.

Offline Agnesito
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 1 Lutego 2009, 12:56 »
Martusiu a na tym weselu byłaś na tej sali u góry czy na dole ?
Jedzonko piszesz że dobre. .  a możesz mniej więcej wymienić co było ?

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Lutego 2009, 14:54 »
Angesito sala była u góry, ta z tym tarasem. Fakt, że ja nawet nie wiedzialam ze tam jest druga sala. Ja byłam na tej co jest tu na zdjeciach nawet stół był ułożony tak samo.

Co do jedzenia to obiad standard rosołek i rolady,z tego co pamietam to byly jeszcze takie rolady drobiowe. Na kolacje były szaszłyki z kurczaka z ananasem - mnn dobre :)  Tak jak wczesniej pisalm duzo bylo takich galaretek z kurczakiem, jajeczkiem - takie do zagryzki, były tez sery pleśniowe i inne podane na takiej deseczce, była sałatka po grecku. dla mnie za duzo troche było kiełbasy. Na jednym pólmisku były kabanosy, kiełbasy i pasztety. Jak dla mnie troche za duzo, natomiast nie było żadnych wedlin, normalnego zółtego sera wiec takiej normalnej kanapki raczej nie szło zrobic. Była tez taka sałatka słodko-kwaśna, jakieś tam mieso i winogrona, ananas - ładnie była podana w połowkach pomaranczy, powiedzmy ze ladnie wygladala i na tym sie konczy, no chyba ze ktos lubi cos takiego.

Nie pamietam co jeszcze było i mam nadzieje ze nie wymieniłam czegos co było na innym weselu :P ale ogólnie to nie narzekalam na jedzenie było kilka rzeczy, ktore mi sie nie podobaly ale nigdy nie da sie wszytskim dogodzic.
A po za tym nie wiem jak tam jest ale menu tez sie wybiera samemu, wiec wiem z doswiadczenia ze patrzy sie głownie pod siebie i rodzine

Offline Agnesito
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Lutego 2009, 16:28 »
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz.  jestem troszkę przerażona, bo miałam nadzieje ze jednak byłaś na mniejszej sali i tam rzeczywiście jest mniej miejsca.  Ale ta u góry mówili że do 80-ciu osób.  Tez mi sie zdawało że trochę za ciasno. .  no ale Ty to widziałaś w praktyce. 
Co do jedzonka dawali takie szablonowe jadłospisy ale nie tak egzotyczne jak pisałaś. 
Mnie tylko modle, by nikt z gości nie powiedział że głodny wyszedł jak sie czasem zdarza. .  i żeby porcje były porządne  :P

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Lutego 2009, 20:34 »
Powiem ci ze jak ja szukalam sali na nasze wesele to sale ktore nam czasami proponowali dla mnie nie wystarczyly by na 30 osob a mielismy 50. Z tego co zauwazylam to przynajmniej z mojego punktu widzenia zawsze podaja, ze wiecej osob sie zmiesci. Ale to tez zalezy jak sie bawia goscie bo ja mialam bardzo "mlode wesele" wiec nikt nie siedzial przy stole i dlatego tez zalezalo mi na tym by sala miala dosc spory parkiet.

A jesli moge spytac to na ile mniej wiecej  osob planujesz wesele (bo ja zaproszonych mialam 70 a przyszło  50+ My=52)
A powiem ci ze jak pierwszy raz zobaczylam nasza sale to mi sie wydala ogromna, za drugim razem MASAKRA bedzie za mala, a w praktyce okazalo sie ze byla w sam raz i miejsca bylo pod dostatkiem

A jesli chodzi o gosci to wiem, ze juz pewnie juz to slyszalas ale zawsze znajda sie tacy, ktorym sie podobac i tacy, ktorym sie nie bedzie podobalo. Ja juz znam to z doswiadczenia ogolnie byli wszyscy zadowoleni ale mimo wszystko uslyszalam np. ze bylo za malo cieplych posilkow. Najwazniejsze, zebyscie Wy byli zadowoleni

Ale ze mnie papla :)

Offline ważka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Lutego 2009, 21:29 »
załamałam sie  :'( ja mam ta sale wynajętą na sierpień a teraz sie okaże że zbyt mała? nie........ mam doła :(

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Lutego 2009, 22:00 »
ważko a ile Ty będziesz miała gości na weselu? bo nie dopatrzyłam się tej wiadomości w wątku... zgadzam się z opinią, że właściciele restauracji zawyżają liczbę osób które mieszczą się w lokalach... teraz mogę to powiedzieć, ponieważ tam gdzie ja robię swoje wesele (Krasowia) też pani nam mówiła że sala jest na70-80 osób, ale nie wyobrażam sobie żeby mogło się tyle zmieścić... obawiam się że moje 60 może być za dużo, choć koleżanka mnie dzisiaj pocieszyła bo była tam na weselu we wrześniu, było ok.55 gości i mówiła że było w sam raz, więc myślę że jakoś to będzie :) nie ma się co martwić na zapas, zwłaszcza że część gości jest u nas "wiekowa" więc nie podejrzewam że będą dużo tańczyc  ;)

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #19 dnia: 2 Lutego 2009, 22:07 »
Ej uszy do góry, nie załamujcie sie
Bo, aż mi źle  :-[ może wcale dla was nie bedzie ta sala za mało, przecież możecie mieć całkiem inne odczucia niż ja
Będzie dobrze

A i jeszcze jedna rzecz jesli macie ładna pogode i w miare cieplo na weselu to czasami duza czesc gosci siedzi na zewnatrz, wiec parkiet jest troche oddciazony (jak ja bylam tam na weselu to było zimno i okropnie lało i do tego była burza brr takiej pogody nikomu nie zycze. No i tak jak napisal buraczek nie wszyscy sie bawia, u mnie niektorzy goscie uciekli juz zaraz po poprawinach wiec zawsze jakos tam bedzie :) 

Offline ważka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 3 Lutego 2009, 15:48 »
ja będę miała około 60-70 osób i wątpie by ktoś zrezygnował, bo ekipa którą zapraszam nie opuszcza tak łatwo imprez :) i już wszyscy deklarują swoją obecność. Restauracja mi sie bardzo podoba choć boję się o miejsce do tańczenia, ale nie znajde innego lokalu na wesele a nie chce przekładać go na inny termin ... jedyne co mnie pociesza to fakt ze to koniec sierpnia i bedzie jeszcze mam nadzieje ładna pogoda. część ludzi bedzie na tarasie a część jeść.
buraczku a ty myślisz ze sala w Krasowi jest większa?

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 3 Lutego 2009, 17:36 »
myślę, że jest porównywalna wielkością, tylko ma trochę inny układ... w Krasowii jest po jednej stronie parkiet a po przeciwnej stoły (sala wydaje mi się bardziej wydłużona) a w Carpe Diem (była) bardziej prostokątna- nie wiem jak jest teraz bo nie byłam w niej po remoncie (powiększeniu). nie martw się, jeszcze nie bylam na weselu żeby wszyscy goście bawili się naraz na parkiecie. jak byłam w sierpniu 3 lata temu na weselu kuzyna to połowa młodzieży siedziała w ogródku tak było ciepło...

Offline Agnesito
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 3 Lutego 2009, 21:45 »
ja narazie naliczyłam 68 z wielką nadzieją że stare ciocie i babcie nie przyjadą.  Licze na łada pogodę i taras :) No jakoś to bedzie. .   

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 4 Lutego 2009, 15:13 »
Agnesito na pewno bedzie wszystko w porzadku :)

Jak to mówią w kupie raźniej, a jeszcze nikomu nic sie nie stało jak podczas tanca o kogos tam zachaczył, a po za tym to jak juz wiekszosc jest w stanie upojenia to i tak beda sie zachaczac :)

Zobaczycie najpierw jest wiele stresu a pozniej okazuje sie, że niepotrzebnie

Offline Misiek1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.09.2009
« Odpowiedź #24 dnia: 4 Lutego 2009, 16:02 »
hmm

ciezko mi sie wypowiadac. .  bo bylem w tej knajpie 2 razy. .  ale wydawalo mi sie ze miejsca u gory jest dosyc. .  ponoc poszerzali gorna sale podobnie jak  caly budynek w ubieglym roku. . 

na sylwestrze bylo jakies 40 par. .  i nie bylo ciasno. . 

jesli chodzi o jedzenie to chyba kwestia indywidualna. .  w zaleznosci co kto sobie wybierze. . 

pozdrawiam !

Offline ważka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 4 Lutego 2009, 21:17 »
misiek a ty się tam bawiłeś na sylwestra?

Offline patysia1984
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12-06-2010
« Odpowiedź #26 dnia: 4 Maja 2009, 21:33 »
POMOCY!Po przeczytaniu forum jestem przerażona wizją zabawy weselnej. . . Choc termin mamy na 12 06 2010naiwnie wierzę,że będziemy jedyną parą organizującą impreze w tym czasie. Nie wiem co myślec,właścicielka lokalu zaproponowała nam dolną salę,ze względu na to,że liczba gości nie przekracza 50 osób(jest 46)Piszecie,że górna sala jest jest za mała na 70-80 osób,w takim razie moi będą musiec bawic sie wychodząc na parkiet w kolejności???A gdzie tam jeszcze zespół wstawic,no i ta kolumna na środku,która ogranicza swobodę tańczączych. Czy któraś z Was bawiła się na dole i jak to wyglądało?Proszę o szczegóły. Ps. Lokal ślicznie urządzony,zadbali o szczegóły,a poza tym dekoracje w cenie,a są bardzo ładne.

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 6 Maja 2009, 21:16 »
patysia1984 spokojnie, zazwyczaj jest tak, ze jakas czes gosci nie przychodzi, wiec jest szansa, ze bedziesz miala miejsza ilosc weselnikow. Ja dolna sale widzialam dwa razy, a gorna raz. Sala dolna zrobila na mnie wieksze wrazenie, choc pewne dlatego, ze jest stale udekorowana, gorna dekoruja na imprezy, wiec jak ja ogladalam byla praktycznie pusta. Jesli czesc gosci nie przyjdzie, czesc bedzie siedziec w ogrodku, przy zalozeniu, ze pogoda dopisze, to mysle, ze nie masz sie czym martwic. Jednak skoro tak bardzo sie boisz to uprzyj sie na gorna sale, ktora jest troszke wieksza i posiada taras na zewnatrz. Przyszlo mi jeszcze wlasnie do glowy, ze na dole na zewnatrz jest zadaszenie (dach gornego tarasu), u gory tylko parasolki, co przy deszczu moze sie sprawdzic lub nie. Zadaszenie, w przypadku deszczu, sprawdzi sie na pewno, no chyba, ze temperatura znacznie spadnie.

Offline madlen25x
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22-08-2009
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Czerwca 2009, 12:09 »
witam
a czy jest ktos na forum co organizował juz tam wesele?? ja mam w tym roku w sierpniu i chcaial wiedziec jak to wszsytko wygląda od strony organizacyjnej, czy obsługa sie sprawdza czy jedzonko dobre czy nie pojawily sie jakies problemy??

Offline ważka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 29 Czerwca 2009, 21:51 »
madlen widze że masz wesele tydzień przede mną ;)  na której sali i ile osób zapraszacie?