Autor Wątek: Moda, zakupy itp.  (Przeczytany 3224898 razy)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Moda, zakupy itp.
« Odpowiedź #6540 dnia: 21 Lutego 2013, 15:42 »
Dziubasek, mierzyłam twoją kurtkę, ale jakoś mi nie leżała...a szkoda, bo piekna jest.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #6541 dnia: 21 Lutego 2013, 22:03 »
Tete sorry, ale już mnie oczy bolą... Nie raz już pisałaś,że masz problemy z ortografią, rozumiem to i przymykam oko, ale nie rób błędów w pisaniu imienia własnej córki!!!

Mai !!!
Nie Maji czy Maii...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #6542 dnia: 21 Lutego 2013, 23:05 »
ze tak powiem loona-odczep sie -wszedzie odmieniam/urzedy/przedszkola imie mojego dziecka przez dwa krótkie "i".dziekuje za uwage.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6543 dnia: 21 Lutego 2013, 23:17 »
tete, nie masz racji

http://www.sjp.pl/Maja

Maja...Mai...

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6544 dnia: 21 Lutego 2013, 23:23 »
potwierdza, moja sis (Mama Mai) zawsze dostawała bure od Pani Dyr Przedszkola ze odmienia ja z "ii", gdzies sprawdzila i wiem że "Mai" jest poprawnie.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6545 dnia: 21 Lutego 2013, 23:32 »
nie o "racje : tu chodzi Ania...bo przyznaje-moge sie mylic i ja wszystkie papierzyska dookola-..ale o forme wypowiedzi.Mozna rózne rzeczy powiedziec w rózny sposób prawda?dla mocniejszego efektu trzeba jeszcze powiekszyc i zrobic na czerwono "jak mozna robic błąd  w imieniu swojego dziecka" itp.
Nawet jezeli "kłuje " mnie cos po oczach(i nie muszą to byc tylko ortograficzne kwestie) to nie wyskakuje jak diabel z szopki i ostentacyjnie podkreslam braki edukacyjne/kulturowe/obyczajowe u danej osoby..
no chyba ze ktos tak lubi i nie ma nic lepszego do roboty.tyle w temacie od osoby ktora nie nauczyla sie pisac imienia swojej córki ;)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline muminek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: ustalana
« Odpowiedź #6546 dnia: 21 Lutego 2013, 23:35 »
tete ...  ::) ::) ::)
Lona nie napisała złośliwie. Ja tego tak nie odbieram.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6547 dnia: 21 Lutego 2013, 23:36 »
tete, nie warto sie unosić. wg mnie jest jedna wersja Maja, Mai...
ale sama dzis pisząc "historia" dodałam "c" na początku..
biorę na klatę i obiecuję poprawę  ;)

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6548 dnia: 21 Lutego 2013, 23:40 »
muminek ania-nie mam zamiaru sie unosic dzis-unosic to ja sie będe jutro o tej porze.uwazam ,że nie warto ;)
napisalam jedynie o moim odczuciu.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #6549 dnia: 21 Lutego 2013, 23:42 »
nic personalnego, ale uroczo pasuje na każde forum:

"Pojawia się chamstwo, pojawia się dyskusja. Zniknie chamstwo nie będzie dyskusji." 8)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #6550 dnia: 22 Lutego 2013, 10:37 »
A pro po to pojawiła się opcja sprawdzania błędów przed wysłaniem wiadomości. Zawsze można sprawdzić czy się nie zrobiło jakiegoś byka.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6551 dnia: 22 Lutego 2013, 11:00 »
Nie rozumiem dlaczego ludzie czerpią taką satysfakcję w poprawianiu błędów innych - jakieś poczucie wyższości? Czy co? Jak chcę kogoś poprawić to wysyłam tej osobie PW, bo robię to w dobrej wierze, a nie żeby się publicznie powymądrzać. Ewentualnie poprawiam błąd z gwiazdką i zmniejszam czcionkę bez zbędnego komentarza. Nie trzeba robić z tego takiego wielkiego halo...  ::) To nie pierwszy raz jak ktoś lubi się "poznęcać". Można to zrobić w inny sposób.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #6552 dnia: 22 Lutego 2013, 11:09 »
Ja też nie odebrałam posta loony bardzo źle ale wystarczyło napisać:

"Tete - MaI nie Maji ;D" I byłoby chyba lepiej niż pisać o "błędzie w imieniu własnego" dziecka itd itd
Byłam wczoraj odebrać buciki pomarańczowe ze Stradivariusa. Były śliczne!!! Ale jak zawsze w moim przypadku, zwrócilam. Za luźne i nawet jednego kroku zrobić nie mogłam bo z pięt spadły od razu. A dla porównania przymierzyłam np te z Zary czółenka i niebo a ziemia w wykonaniu buta. Trzymały się ciasno na piętach i zero problemu. Ale niestety zostały w sklepie. Cena nie dla mnie. Kurcze, że też mam takie wku...jące stopy, które tolerują tylko te drogie buty :( Chodzi tylko o czółenka

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6553 dnia: 22 Lutego 2013, 11:31 »
Ja też nie odebrałam posta loony bardzo źle ale wystarczyło napisać:

"Tete - MaI nie Maji ;D" I byłoby chyba lepiej niż pisać o "błędzie w imieniu własnego" dziecka itd itd
dokladnie o to mi chodzi.Jeszcze bym podziękowala-bo jak Boga kocham i ja i otoczenie zawsze pisalismy przez dwa "ii"(prócz  tych którzy pisali "ji"-nie powiem w jakich insty.publicznych)czasem potrzeba troche taktu i empatii zwyczajnie..

Mysia,tu wg mnie nie chodzi o 'znęcanie" tylko o to ze "mam swoje trzy minuty trza wykorzystac i brylowac na salonach" zresztą juz (jak pamietam -tez wst do robienia bledów)loona przyczepila sie do statusu"waznych i wazniejszych"-cos ewidentnie kobiete boli i uciska.
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2013, 12:12 wysłana przez .:Anka:. »

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6554 dnia: 22 Lutego 2013, 11:34 »
Prócz  ;) - jak już zamieniamy ten wątek w językowy ;)

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6555 dnia: 22 Lutego 2013, 11:37 »
no dzieki Ania.,prosze o porawienie.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6556 dnia: 22 Lutego 2013, 11:39 »
dajcie już spokój ;)
to wątek o modzie a nie ortografii ;)

ooppoonnkkaa ja w stradivariusie buty kupiłam raz i to trampki bo reszta też mi spada z nóg...nie wiem czy problem tkwi w moich stopach czy w wykonaniu butów ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6557 dnia: 22 Lutego 2013, 11:41 »
ja w niedziele atakuje stradiego ;D oraz mango ;D.
się doczekac nie moge ;D ;D

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6558 dnia: 22 Lutego 2013, 11:42 »
w mango to bym mogła zamieszkać ;)
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2013, 11:43 wysłana przez Maja »

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #6559 dnia: 22 Lutego 2013, 11:55 »
Dziubasek - śliczna ta kurtka! :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6560 dnia: 22 Lutego 2013, 12:04 »
Mohito daje rabat -20%.

Kupon na FB.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6561 dnia: 22 Lutego 2013, 12:33 »
Mohito daje rabat -20%.

Kupon na FB.
podobnie jak witchenn,echo aryton(20% z fejsa łączy sie z 20% z kuponu z gazety -jak myslicie?),reporter,big star.house ,top secret) bo w nowym "hot' bodaj  9-10.03 wekend przecen ;D

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #6562 dnia: 22 Lutego 2013, 12:37 »

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #6563 dnia: 22 Lutego 2013, 12:37 »
20% z fejsa łączy sie z 20% z kuponu z gazety -jak myslicie?

nie sądzę  ;D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #6564 dnia: 22 Lutego 2013, 12:39 »
Kurcze, że też mam takie wku...jące stopy, które tolerują tylko te drogie buty :( Chodzi tylko o czółenka
Oponka nic się nie przejmuj, moje stopy tolerują tylko skórę w środku. Wiadomo jak wpływ ma to na cenę  :mdleje:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline oponeczka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6565 dnia: 22 Lutego 2013, 13:39 »
Cytat: loona link=topic=12057. msg1855144#msg1855144 date=1361480638
Tete sorry, ale już mnie oczy bolą. . .  Nie raz już pisałaś,że masz problemy z ortografią, rozumiem to i przymykam oko, ale nie rób błędów w pisaniu imienia własnej córki!!!

Mai !!!
Nie Maji czy Maii. . .
Cytat: tete link=topic=12057. msg1855183#msg1855183 date=1361484354
ze tak powiem loona-odczep sie -wszedzie odmieniam/urzedy/przedszkola imie mojego dziecka przez dwa krótkie "i". dziekuje za uwage.
Cytat: tete link=topic=12057. msg1855195#msg1855195 date=1361485927
nie o "racje : tu chodzi Ania. . . bo przyznaje-moge sie mylic i ja wszystkie papierzyska dookola-. . ale o forme wypowiedzi. Mozna rózne rzeczy powiedziec w rózny sposób prawda?dla mocniejszego efektu trzeba jeszcze powiekszyc i zrobic na czerwono "jak mozna robic błąd  w imieniu swojego dziecka" itp.
Nawet jezeli "kłuje " mnie cos po oczach(i nie muszą to byc tylko ortograficzne kwestie) to nie wyskakuje jak diabel z szopki i ostentacyjnie podkreslam braki edukacyjne/kulturowe/obyczajowe u danej osoby. .
no chyba ze ktos tak lubi i nie ma nic lepszego do roboty. tyle w temacie od osoby ktora nie nauczyla sie pisac imienia swojej córki ;)

Przeglądam dziś ten wątek i nie sądziłam, że w wątku o modzie trafię na tak ciekawą wymiane zdań :) Nie lubię zwykle udzielać się na tym forum - przeważnie staram się jedynie "podglądać" ciekawe pomysły.  Jednak  rozśmieszyło mnie to nieziemsko - jedna osoba zwróciła uwagę drugiej nt.  złej pisowni  imienia dziecka i rozpętała się niemiła wymiana zdań zamiast odrobiny pokory i podziękowania, że wkońcu zostało się uświadomionym a czy w sposób delikatny czy tez w mniej to jest wogóle nie istotne.  Post Lonny zostal odebrany z dezaprobatą, bo zrobiła to w zbyt mało delikatny sposób  :o  ::)  ;D Tete myśle, że w jaki sposób nie zostało by to napisane i tak poczułabyś się dotknięta  ::)

To jest forum, możemy tu pisać co się nam spodoba i wyrażać zdanie w sposób jaki sami zechcemy.  Nacisk na ortografię i popawną polszczynę tutaj jest tak wielki, że pisząc ten post zastanawiam się ile błędów w nim znajdzecie  ;D  Troszkę to chore, jednak moim zdaniem są momenty w których znajmość pisowni powinna być bez zarzutu (czyt.  imiona, nazwiska itp. ), bo przecież można byc dyslektykiem, mieć problemy z ortografią itp.  jednak są wyjątki, że dysleksja czy też informacja, że we wszystkich instytucjach używa się błędnej pisowni nie jest wymówką.  Powinno się to poprostu zmienić a nie obrażać  8)

Offline Elisa Day

• bywalec
  • Happy together :)
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6566 dnia: 22 Lutego 2013, 14:10 »
Dziewczyny co mogę kupić na wiosnę co by mi pasowało do białych trampek na spacery z dzieckiem? Możecie mi jakieś podrzucić linki z zestawami? Jak już pisałam kilka postów wcześniej wypadłam z obiegu modowego, jakoś nie bardzo wiem co się z czym fajnie komponuje. Białych trampek jeszcze nie kupiłam. Podobają mi się od lat converse,ale cena ponad 200 zł za trampki mnie obecnie przerasta więc pewnie kupię jakieś no name...Póki nie znajdę pracy to muszę szukać okazji i wyprzedaży przy okazji poproszę o linki z ciuchami w nie-zawrotnych cenach :)
Czy na wiosnę do czarnych legginsów pasują tylko szpile lub baleriny? czy jeszcze coś?
Dziękuję:)

wiara, nadzieja, miłość

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6567 dnia: 22 Lutego 2013, 14:41 »
ja osobiscie do bialych trampek lubie ciemno granatowe jeansy bez przetarc...a na gorze isc w kolor :) jakaś parka w soczystym odcieniu?

Do legginsów może takie "wiosenne kozaki" ?

Offline Elisa Day

• bywalec
  • Happy together :)
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6568 dnia: 22 Lutego 2013, 14:49 »
ale chodzi o dżinsy o klasycznym kroju? czy to się zakłada do tego rurki?

I czy chodzi o tego typu kozaki? http://allegro.pl/oficerki-kozaki-1137-azurowe-zamszowe-rozowe-37-i3037170991.html
( swoją drogą chyba w życiu nic różowego nie miałam)

a jakby tak na co dzień-rurki dzinsowe/kolorowe
lub
legginsy stylizowane na takie ala skóra, - czarne, do tego bluzka sięgająca do połowy pośladków np biala z jakimś nadrukiem, do tego obcas/ wiosenne kozaki. Do tego jakas apaszka/ chusta/ kamizelka/ dlugi wisior

Nie wiem, tak kombinuję...

wiara, nadzieja, miłość

Offline muminek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: ustalana
« Odpowiedź #6569 dnia: 22 Lutego 2013, 14:58 »

Mysia,tu wg mnie nie chodzi o 'znęcanie" tylko o to ze "mam swoje trzy minuty trza wykorzystac i brylowac na salonach" zresztą juz (jak pamietam -tez wst do robienia bledów)loona przyczepila sie do statusu"waznych i wazniejszych"-cos ewidentnie kobiete boli i uciska.

Tete, przegięłaś na całej linii.

ps. Używaj spacji po kropce, przecinkach, nawiasach, itp -  i pisz z dużej litery następne zdania :)  ;)