Autor Wątek: Moda, zakupy itp.  (Przeczytany 3228425 razy)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Moda, zakupy itp.
« Odpowiedź #6360 dnia: 13 Lutego 2013, 23:14 »
w realu ciężko wychwycić - za duży ruch, mnogość kolorów i kształtów. na tle chemii to już w ogóle 8)

mnie te buty, ani nie grzeją, ani nie ziębią, ale jak najbardziej jestem 'za' spełnianiem marzeń.
jedni zbierają monety, inni lubują się w kosmetykach, a jeszcze ktoś może chcieć mieć bucik z bombką.

za czarnego kotek, moja oddałaby wiele ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6361 dnia: 13 Lutego 2013, 23:16 »
I spoko, tyle że ja się do nich przekonać nie mogę. Kojarzą mi się z "plastikami" z czasów Pewex, a jednocześnie podziwiam, jak ktoś umie to sensownie zestawić.

Ola, doprecyzuj proszę :-P

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #6362 dnia: 13 Lutego 2013, 23:17 »
ale przecież są takie rozniste rodzaje melissek, nie kazdy musi smigac z bombkami
za taka macademian girl http://macademiangirl.blogspot.com/ to sie dopiero musza ogladac, ale ja ja ubostwiam za odwage i fantazje!!!

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6363 dnia: 13 Lutego 2013, 23:21 »
Tak, ja za spełnianiem marzeń też jestem  :)

Tez miałam buty z "plastyku" chodziłyśmy w nich z dziewczynami do kościoła i wkładałyśmy kamienie pod obcasik żeby stukały bardziej  ;D

Ninka żartowałam, nie przewracałam, zacnie się zaprezentowałaś  ;)

Offline Elisa Day

• bywalec
  • Happy together :)
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6364 dnia: 13 Lutego 2013, 23:21 »
Lubię ludzi z pasją, którzy nie boją się postawić na fantazję. CO nie zmienia faktu, że zwracają na siebie uwagę i jeśli ktoś chodzi tak ubrany na co dzień po ulicy no to w zwyczajnym tłumie jednak zwróci na siebie uwagę...Ale czy to znowu takie złe? Ponadto uważam, że jeśli już ktoś się tak ekstrawagancko ubiera to nie po to by siedzieć w kącie więc chyba nie powinno dziwić go, że inni zwracają na niego uwagę
:)

wiara, nadzieja, miłość

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6365 dnia: 13 Lutego 2013, 23:25 »
No!

Kurcze, a ja powinnam marzyć o tych bombastykach plastikach, bo mi rodzice kupić nie chcieli za dziecka, a wtedy był to mój mokry sen. Marzenie nie spełnione, a rozpłynęło się w powietrzu.

A pewnie, ja tam lubię być zauważona, choć ostatnio coś mi ta cecha przygasa. Kwoczka...

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #6366 dnia: 13 Lutego 2013, 23:38 »
Elisa Day najpierw piszesz, ze:
uważam, że to nie są buty na ulicę, bardziej widzę to jako obuwie dla celebrytow,osób które gdzieś bywają na jakichś spotkaniach,eventach..

a teraz:

Lubię ludzi z pasją, którzy nie boją się postawić na fantazję. CO nie zmienia faktu, że zwracają na siebie uwagę i jeśli ktoś chodzi tak ubrany na co dzień po ulicy no to w zwyczajnym tłumie jednak zwróci na siebie uwagę...Ale czy to znowu takie złe? Ponadto uważam, że jeśli już ktoś się tak ekstrawagancko ubiera to nie po to by siedzieć w kącie więc chyba nie powinno dziwić go, że inni zwracają na niego uwagę

Dajcie juz spokoj tym butom.
Basia zapytala o porade gdzie je kupic. To ona bedzie sie "martwic" gdzie w nich wyjdzie i kto na nia bedzie patrzyl.

Offline Elisa Day

• bywalec
« Odpowiedź #6367 dnia: 13 Lutego 2013, 23:51 »
Elisa Day najpierw piszesz, ze:
uważam, że to nie są buty na ulicę, bardziej widzę to jako obuwie dla celebrytow,osób które gdzieś bywają na jakichś spotkaniach,eventach..

a teraz:

Dajcie juz spokoj tym butom.
Basia zapytala o porade gdzie je kupic. To ona bedzie sie "martwic" gdzie w nich wyjdzie i kto na nia bedzie patrzyl.

Uwielbiam po prostu takie szukanie drugiego dna na siłę ::)

Lubię lubi z fantazją i uwielbiam jeździć np. do Krakowa, fajnie widzieć tych wszystkich fantazyjnie poubieranych ludzi...

Uważam jednak nadal, że wyjście w takich butach w małym mieście na ulicę (bez łapania za słówka czy to real, spacer po osiedlu z psem czy jakiekolwiek inne miejsce) gdzie normę tamtejszej społeczności stanowią ludzie mający obuwie powiedzmy z ccc- klasyczne, bez udziwnień- to trudno by nie zwrócili na coś tak oryginalnego uwagi...napisałam więc, że grupa docelowa tej marki to chyba jednak nie przeciętny Kowalski a bardziej celebryci.

Nie oceniałam tego jak Basha będzie się w butach prezentowała, wyraziłam jedynie swoje zdanie na temat butów. Od tego jest forum.

wiara, nadzieja, miłość

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #6368 dnia: 14 Lutego 2013, 00:38 »
To nie jest szukanie drugiego dna, tylko juz pogubilam czy to w koncu buty dla "smiertelnikow" czy "celebrytow"...

Offline Elisa Day

• bywalec
« Odpowiedź #6369 dnia: 14 Lutego 2013, 08:03 »
A to już jak każdy wg swojego uznania rozezna.Ja SWOJE zdanie już napisałam.

wiara, nadzieja, miłość

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #6370 dnia: 14 Lutego 2013, 08:17 »
dajcie zyc laski serio ;) co to znaczy dla smierteników czy celebrytów?kwestia ceny?osobowosci? czy jesli ubiore meliski w oczoje.bnym kolorze i wyjde w nich na moją wioske gdzie 99% populacji pomyśli/powie "o kupila u chinczyka ta to ma marny gust" to będe celebrytką czy nowobogadzką śmiertleniczka :drapanie: :drapanie: :drapanie:
jałowa dyskusja-jak zawsze -kiedy idzie o rzeczy nie z ccc czy orsaya(nie uwłaczajac nic ww firma).Czasem nie chce sie tego czytac,ani pisac-bo pomijajac ( czesto! ) meritum sprawy jaką jest dany zakup-robi sie burza w szklance wody o to czy warto wydac takie pieniądze na takei cos itp.."bo ja bym sobie kupila za to to to i jeszcze to" albo lepiej"jak mozna wydac taka kase na taki zgrzebny łach no ja nie wiem", a daj ci boże ,kupuj-ale nie odmawiaj prawa innym do tego ze wolą kupic jedną ,moze nie tanią(ale przeciez nikt nikomu do portfela zagladac nie powienien prawda :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:-o czym nagminnie tu sie zapomina :klnie:) rzecz bo maja inny gust od ciebie.I o ile te gusta mogą sie rozmijac(to raczej naturalne jest) o tyle nie powinien byc przedmiotem krytyki sam gust ani kasa jaka sie chce i moze przeznaczyc na zakup danej rzeczy..ale tu widze sie zapomnialo komus na czym polega sensowna wymiana zdac :Kurczak:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6371 dnia: 14 Lutego 2013, 08:35 »
tetku nic tu po twych słowach bo " jak świat stary" dyskusje takie były, są i będą. No tak to jest w tym internecie że każdy może napisać co mu się podoba ( w pewnych granicach oczywiście), na tym to polega i trzeba się z tym liczyć że "umieścisz zdjęcie z zapytaniem GDZIE mogę kupić takie buty" 3 posty będą na temat czyli tam i tam i jeszcze tam ,a trzydzieści będzie "okołotematowych" czyli a ładne, a brzydkie, a nie dałabym tyle a to a tamto a sramto.

Każdy ma prawo napisać co chce ( pod warunkiem że nie są to treści obraźliwe) i nie ma co z tym walczyć  ;) Każdy nosi co chce i nic nikomu do tego ale wypowiedzieć się może, rzekłabym kolokwialnie "tyle jego co sobie pogada"  :D

Offline Elisa Day

• bywalec
« Odpowiedź #6372 dnia: 14 Lutego 2013, 08:39 »
No właśnie dla mnie ta wymiana zdań również jest bez sensu, to cytowanie, dopytywanie, łapanie za słówka...to tylko do niczego fajnego nieprowadzące rozdmuchiwanie emocji.
 Pytanie PO CO? I po co te przytyki pisane celowo w taki sposób, żeby komuś dopiec ::) ::)

Forum służy wymienia zdań, każdy ma prawo powiedzieć co myśli-tu dyskusja o ciuchach więc o tym rozmawiamy. I każdy ma prawo mieć swój gust swoje zdanie. I ma prawo je przedstawić. Myślę, że Basha i inne dziewczyny którym te buty się podobają to rozumieją i nie traktują tego personalnie, bo nie mówimy o nich a o butach samych w sobie...

Ja napisałam,ale nie jestem pewna czy każdy to zrozumiał-buty dla mnie kontrowersyjne i wiem, że gdybym w moim mieście od tak bez okazji wyszła w nich w biały dzień to wiem, że zwróciłabym w nich na siebie uwagę, ciekawość....nie napisałam, że to ja bym się oglądała w realu czy innym lidlu za kimś kto je nosi ::) ::) ale może mało jasno to napisałam.
Jak już napisałam wcześniej-ekstrawaganckie, oryginalne,ale na pewno ciekawe.

wiara, nadzieja, miłość

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6373 dnia: 14 Lutego 2013, 08:54 »

Myślę że wszystkie tutaj ciebie doskonale zrozumiałyśmy  :D Ja na pewno  ;)

A poważnie po co się tłumaczysz ? Jak uważasz że to "buty do reala" ( cokolwiek to znaczy  :D) to broń swojego zdania jeśli takowe posiadasz.
Na marginesie dodając też nie wiem co znaczy " buty dla celebrytów", ale jak powiedziała mi kiedyś kumpela po pijaku " czasami lepiej nie wiedzieć"  :D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6374 dnia: 14 Lutego 2013, 08:57 »
Ja napisałam,ale nie jestem pewna czy każdy to zrozumiał-buty dla mnie kontrowersyjne i wiem, że gdybym w moim mieście od tak bez okazji wyszła w nich w biały dzień to wiem, że zwróciłabym w nich na siebie uwagę,

A co złego w zwracaniu na siebie uwagi.
Ja teraz z pewnych względów nie ubieram się kolorowo, ale niektóre z Was wiedzą gdzie pracuje i nie raz ubierałam się powiedzmy kontrowersyjnie (jak na to miejsce) i mając kolory pozornie niepasujące. Ja tam lubię jak się za mną oglądają  ;D

A wracając do meritum, buciki faknie, kiedyś byłam na nie nastawiona, ale suma sumarum dorobiła się ich tylko Ewka, a te a assosa ham warte rozważenia.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6375 dnia: 14 Lutego 2013, 08:58 »
A jak to jest z sukienkami z ASOS, jaka jest platnosc i jak wygląda wysyłka.

Fajne mają te kiecki 8)

I jak rozmiary ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6376 dnia: 14 Lutego 2013, 09:24 »
Ho, ho jak tu przyjemniasto z rana!!!!

Rozmiary zaniżone :)

Offline muminek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: ustalana
« Odpowiedź #6377 dnia: 14 Lutego 2013, 10:21 »
tetku nic tu po twych słowach bo " jak świat stary" dyskusje takie były, są i będą. No tak to jest w tym internecie że każdy może napisać co mu się podoba ( w pewnych granicach oczywiście), na tym to polega i trzeba się z tym liczyć że "umieścisz zdjęcie z zapytaniem GDZIE mogę kupić takie buty" 3 posty będą na temat czyli tam i tam i jeszcze tam ,a trzydzieści będzie "okołotematowych" czyli a ładne, a brzydkie, a nie dałabym tyle a to a tamto a sramto.

Każdy ma prawo napisać co chce ( pod warunkiem że nie są to treści obraźliwe) i nie ma co z tym walczyć  ;) Każdy nosi co chce i nic nikomu do tego ale wypowiedzieć się może, rzekłabym kolokwialnie "tyle jego co sobie pogada"  :D

LUBIĘ :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6378 dnia: 14 Lutego 2013, 10:24 »

LUBIĘ :)

ja tez lubię :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6379 dnia: 14 Lutego 2013, 10:29 »
Mi się balerinki podobają :) Śliczne są!

Mi się zawsze pierdzieli jaki to rozmiar zaniżony a jaki zawyżony...

Zaniżony to znaczy że na metce jest np 36 a faktycznie wypada 38?

Ja mam kilka kiecek z ASOSA i wg mnie wypadają normalnie.

Offline Elisa Day

• bywalec
« Odpowiedź #6380 dnia: 14 Lutego 2013, 10:30 »
Mi się te dziecięce balerinki podobają, te miętowe zwłaszcza :)

wiara, nadzieja, miłość

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6381 dnia: 14 Lutego 2013, 10:47 »
Kiecki z asosa mają rozmiar normalny jak dla mnie.

Dodam jeszcze że co do zasady/ podejścia do oryginalności wyróżniania się itp itd to oczywiście zgadzam się z tetkiem  ;)

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #6382 dnia: 14 Lutego 2013, 10:59 »
a mnie jakos nie przeszkadzaja te okolotematowe dyskusje; nawet te w temacie "za drogie/tanie", bo choc to z pewnoscia malo eleganckie, czasem pomaga sie palnac w czolo, lub przetransformowac musthave'a na kwestie do powtornego rozwazenia, co niejednokrotnie na dobre (mi) wychodzi
jesli ktos pisze, nie/podoba mi sie, bo... to warto czasem skupic sie na takiej opinii, o ile po "bo" nie nastepuje: bo jest to obrzydliwe, albo szmatławe, albo celebryckie ;)
sensowna argumentacja zawsze mile widziana
miłych walentynek i z tej okazji zycze Basi upolowania swoich butów z serduszkiem

Offline muminek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: ustalana
« Odpowiedź #6383 dnia: 14 Lutego 2013, 11:00 »

Dodam jeszcze że co do zasady/ podejścia do oryginalności wyróżniania się itp itd to oczywiście zgadzam się z tetkiem  ;)

masło maślane :)  ;D ;)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6384 dnia: 14 Lutego 2013, 11:01 »

masło maślane :)  ;D ;)

Tzn ?

Offline Elisa Day

• bywalec
« Odpowiedź #6385 dnia: 14 Lutego 2013, 11:05 »
a mnie jakos nie przeszkadzaja te okolotematowe dyskusje; nawet te w temacie "za drogie/tanie", bo choc to z pewnoscia malo eleganckie, czasem pomaga sie palnac w czolo, lub przetransformowac musthave'a na kwestie do powtornego rozwazenia, co niejednokrotnie na dobre (mi) wychodzi
jesli ktos pisze, nie/podoba mi sie, bo... to warto czasem skupic sie na takiej opinii, o ile po "bo" nie nastepuje: bo jest to obrzydliwe, albo szmatławe, albo celebryckie ;)
sensowna argumentacja zawsze mile widziana
miłych walentynek i z tej okazji zycze Basi upolowania swoich butów z serduszkiem

Zaraz zaraz, co jest OBRAŹLIWEGO w stwierdzeniu napisanym nie złośliwie a po prostu stwierdzeniu, że buty te są dla celebrytów? czyli osób, które bywają na na takich imprezach gdzie muszą po prostu wyglądać ciekawie i inaczej? Bo nie rozumiem...

wiara, nadzieja, miłość

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6386 dnia: 14 Lutego 2013, 11:08 »

Napiszę od razu, dodając od siebie że to naprawdę nie boli przeczytać ze zrozumieniem, jak raz nie daje rady to polecam dwa albo i trzy. W temacie podejścia do dyskusji okołotematowych uważam jak wyżej, w temacie podejścia do oryginalności/ wyróżniania się/ "biegania po wsi w gumowych butach z sercem" zgadzam się z tetkiem.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6387 dnia: 14 Lutego 2013, 11:13 »
Mi się zawsze pierdzieli jaki to rozmiar zaniżony a jaki zawyżony...
Zaniżony to znaczy że na metce jest np 36 a faktycznie wypada 38?

Zauważyłam, że każdy mówi inaczej :) więc lepiej i tak zawsze się dopytać.
Ale wg mnie masz rację, jak rozmiarówka jest zaniżona to znaczy, że na metce jest rozmiar niższy niż w rzeczywistości.

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #6388 dnia: 14 Lutego 2013, 11:21 »
no wlasnie nizszy niz w rzeczywistosci, czyli na metce 36 a w rzeczyswistosci  34 tak? ???
« Ostatnia zmiana: 18 Lutego 2013, 11:34 wysłana przez Maja »

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6389 dnia: 14 Lutego 2013, 11:28 »
Niższy niż w rzeczywistości w znaczeniu, że masz wielkie ubranie, a mały rozmiar na metce  ;)