Autor Wątek: Obrączki  (Przeczytany 15058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rokko30
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.04.2009
Obrączki
« dnia: 19 Września 2008, 00:07 »
Witam wszystkich zakochanych, stoję właśnie przed dylematem zakupu obrączek, może ktoś wie gdzie najlepiej je kupić, gdzie ceny są ok a i jakość i stylistyka też całkiem fajna, czy wybrać firmowy salon (Apart, Kruk. . . ) czy lepiej coś mniej znanego, czekam na jakieś porady i z góry dziękuje za informacje :)
Pozdrawiam

Offline MychaCzarna

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.03.2009
Odp: Obrączki
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Października 2008, 21:32 »
Witamole
Proponuję nie kupować w takich salonach jak Apart czy Kruk,bo tam niestety płaci się za markę. My zdecydowaliśmy się na robienie obrączek z własnego złota,bo wyjdą nas około 300 zł za dwie(klasyczne,8 mm plus grawer i oczywiście pudełko),a dodam,ze paluszki oboje mamy dośc spore więc rozmiar 19 i 23. Polecam Salon A. A.  Baczyńscy (są w Będzinie na Piłsudskiego i w Sosnowcu na Targowej),ale warto się tez przejsc po innych złotnikach i zorientować się po cenach. My wybraliśmy tych Panów z tego powodu,ze kupowalismy tam pierścionek zaręczynowy i dostalismy 10 % rabatu na wszystkie inne zakupy. A poza tym są tam miłe panie któe chętnie doradzają jakie obrączki wybrac.

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Października 2008, 17:41 »
Ja przerabiałam złoto na obrączki równiez na Targowej ale u Witka i równiez jestem baardzo zadowolona.Za obrączki z grawerem zapłaciłam 400zł,a za oryginalne musialabym zapłacić 1400zł wiec różnica jest wielka.Jestem bardzo zadowolona z ich usług,naprawde są godni polecenia.

Offline noona

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.2010
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Listopada 2008, 20:16 »
mam 3 koleżanki, które mają pierścionki zaręczynowe od Kruka iiiiii niczym się one nie różnią od mojego, czy innych zakupionych u "zwykłego" jubilera. (a nie, przepraszam, różnią się ceną  ;D  ) myślę więc, że pewnie tak samo będzie z obrączkami. pozdrawiam  8)

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Listopada 2008, 10:01 »

Proponuję nie kupować w takich salonach jak Apart czy Kruk,bo tam niestety płaci się za markę.

Dokładnie, zgadzam się z tym.
Nie raz na tym forum są poruszane wątki nt. 'gorszej jakości' tych właśnie 'firmowych' wyrobów...

Offline hebdzia
  • bywalec
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Listopada 2008, 14:15 »
My też robiliśmy u złotnika tyle, że w DG i jesteśmy bardzo zadowoleni  ;D
Zdecydowaliśmy się na złotnika bo zawsze to szybciej jakieś poprawki i można coś samemu zmienić lub zaproponować a ceny są niższe niż w firmowych sklepach.

Offline aneczka102
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Październik 2008
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Listopada 2008, 14:20 »
Hej

Ja mam obrączki tytanowe zamawiane przez internet.
Obrączki są bardzo oryginalne, ładne i o wiele lżejsze niż normalne.  W internecie można znaleźć wiele ciekawych zworów.
Tytan ma srebrzysty kolor, ale jest ciemniejszy niż srebro czy białe złoto.  Łączy się go ze srebrem i złotem.
Bardzo podobają się Panom, bo są bardziej "męskie", ale wzory dla Pań z kamyczkami też są śliczne.

Trochę się bałam zamawiania w internecie, ale zmierzyliśmy rozmiar palca u kilku jubilerów, podaliśmy rozmiar, który pojawił się częściej i obrączki są jak ulał.
Aha, cena też przystępna, bo za komplet zapłaciliśmy 800 PLN, a moja ma mały brylancik.

Polecam pooglądać w internecie, zwłaszcza jeśli lubicie rzeczy oryginalne

Ania

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Marca 2009, 09:47 »
Gdzie kupujecie obrączki? Gdzie można nabyć je w miarę tanio tzn nie po cenach jakie obowiązują np  w  aparcie

Offline Befi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.11.2009 godz.16
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Marca 2009, 10:23 »
Ja kupiłam obraczki na ul. Modrzejowskiej 20(w bramie)Sosnowiec wiecej wiadomosci na priv :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Marca 2009, 11:23 »
adresów nie można pisać  :D
wysyłam na prv tam gdzie my zamawialiśmy - wszystko oki, obrączki bardzo ładne  czeka się na nie 2 tyg  ;)

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Marca 2009, 13:49 »
Befi my też wczoraj zakupiliśmy tam obrączki łączone białe złoto z żółtym i brylancik w damskiej :)

Offline tola99

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Marca 2009, 14:06 »
powiedzcie mi prosze za ile kupujecie obraczki? bo my ostatnio bylismy we wczesniej wymienionym jubilerze i sie zalamalismy!! co prawda mamy jeszcze baaaardzo duzo czasu ale trzeba sie psychicznie przygotowac ;D

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Marca 2009, 14:30 »
Tola 99 faktycznie macie sporo czasu na zakup, obrączek raczej nie powinno się kupować z takim wyprzedzeniem czasowym, chociażby ze względu, że przez ponad rok do ślubu (jaki Wam pozostał), mogą znacząco zmienić się rozmiary palców.
My płacimy 1250 za parę, jest to cena promocyjna, normalnie nasze modele kosztują 1390 złotych za parę.
Cena obrączek zależy od wagi złota w obrączkach oraz od zastosowanych dodatków np. brylancików, ich ilości, itp. Cena zależy także od marki, metki salonu firmowego. Pozdrawiam.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Marca 2009, 15:59 »
My płaciliśmy 420 zl za parę  ;) ale my mieliśmy swoje złoto  ;D w tym było :  robocizna, zmiana barwy złota, i grawer (trochę długi )  ;D , bo zazwyczaj jest tak że jesli bierze się obraczki za ich złoto to grawer jest w cenie, jeśli ma się swoje to za grawer się placi ( oczywiście nie zawsze )  ;)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Marca 2009, 16:28 »
my kupujemy - wklęsłe ;D ;D ;D
ale za robociznę złotnik powiedział nam od 150zł za gładkie, no i wyżej - w zależności od trudności;
pytałam, bo będę dziecku sygnet robić więc cena dosyć istotna;
złotnik jest w centrum, sprawdzony - bdb :)

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Marca 2009, 17:34 »
MagdaMa, a gdzie Wy robicie swoje obrączki? Też w Sosnowcu?

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Marca 2009, 17:43 »
tzn obrączki kupujemy w centrum, koło biblioteki :-) - szczegóły jak coś to na priv - nie wiem dokładnie ile będą ważyć więc nie wiem dokładnie ile będą kosztowały (wiem tylko że ok.1000), bo dopiero w następnym tygodniu [chyba] pójdziemy zamówić;  ale już mamy wybrane - po prostu spodobały mi się wklęsłe :-)

a robię dla mojego dziecka, na chrzciny - od rodziców dostanie [tzn ode mnie i mojego PM] - sygnet z grawerem i zrobimy go właśnie u złotnika; też w centrum w Sosnowcu;

ale jak się pytałam go o obrączki to właśnie tak powiedział: od 150zł za zwykłe, proste - wiadomo, im więcej pracy tym droższe; 1,50za literkę za grawer;

sprawdzony bo już tam nam robił kilka rzeczy:-)

Offline Befi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.11.2009 godz.16
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Marca 2009, 16:07 »
Nasze grawerowane na zewnatrz kosztowały 900zł waga 10,300g + 37zł grawer od srodka 1,5zł za literke

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Marca 2009, 17:47 »
w dabrowie na tysiąclecia facet robi obrączki takie same jak w aparcie, pokazjesz jaki wzór i taki dostaniesz jak bys kupowała w aparcie a cenowo wychodzi ok 1000 za pare abo nawet mniej. grawer płatny 2 zł za litere. za obroaczki z białego złota i zółtego + grawer jak sie orientowaliśmy wychodzi ok 800 zł

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Marca 2009, 10:03 »
Super dzięki :) na pewno się wybierzemy w te miejsca:) 1000 za parę co całkiem przyjemnie brzmi a podejrzewam że różnicy żadnej miedzy tymi obrączkami, a  obrączkami w  aparcie :)

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Marca 2009, 13:47 »
w aparcie płacisz za marke a gdzieś indziej za obraczki i tylko taka jest róznica;p

Offline martin77
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Marca 2009, 16:21 »
Witam. my mamy podobne jak Befi na zdjęciu i objeździliśmy chyba z pół województwa żeby wogóle cokolwiek kupić-ceny różniły się niesamowicie. w koncu ktoś nam doradził zeby jechać do Auchan w Sosnowcu. pojechaliśmy i bez problemu udało nam się znaleźć takie jakie chcieliśmy z białego złota, grawer gratis, obsługa i wykonanie profesjonalne i szybkie,a co najważniejsze bardzo przystępna cena.
także moge wam bardzo polecić tego jubilera. sklep znajduje się na wprost bocznego wejścia zaraz obok głównego wejścia na spożywkę Auchan. Nie pamiętam jak sie nazywa ale na pudełku które dostaliśmy do obrączek mam napisane "HQ". powodzenia:)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Marca 2009, 17:28 »
a jaka cena?

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Marca 2009, 18:22 »
Tak naprawdę wybór jest ogromny, różnice są tylko w cenach. W Sosnowcu w centrum, na ul. Modrzejowskiej (w miejscu dawnego Fleury- Michon), jest otwarty nowy salon jubilerski, specjalizujący się głównie w obrączkach. Byłam tam i rzeczywiście wybór spory. Salon też prowadzi sprzedaż przez Allegro. Jak ktoś nie wie dokładnie czego poszukuje, może sobie tam podejrzeć wzorki. Pozdrawiam.

Offline martin77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Marca 2009, 11:08 »
MagdaMa za nasze płaciliśmy niecałe 900 zł. nie wiem ile teraz trzeba zapłacić bo jak wiesz ceny złota niemiłosiernie idą w górę.

Offline kwiatuszek

• użytkownik
  • **
  • <3
  • data ślubu: 28.03.2009 r
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Marca 2009, 11:06 »
Hej dziewczyny, cz mogłybyście wysłać namiary na jubilerów gdzie kupowałyście obrączki? my bylismy wczoraj w Aparcie i Yes cena-SZOOOK

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Marca 2009, 11:59 »
ja kupię na Kościelnej - kupuję wklęsłe cena ok.1000-1200 [góra];
otwarli też nowy sklep jubilerski na Zagórzu, na Długosza - ceny ani drogo, ani średnio; jubiler robi wszystko z katalogu [za takie jak ja chcę-wklęsłe- powiedział max 1300zł];
można podjechać i obejrzeć;
omijam sklepy firmowe, bo ceny zniszczyły mi psychikę :-)

Offline martin77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Marca 2009, 21:16 »
kwiatuszek przeczytaj proszę poprzednie odpowiedzi, ja nadal obstaję przy Auchan i muszę sprostować ostatnią moją wypowiedź. poprosiłem żonę o znalezienie rachunku za obrączki wyszło nie tak jak pisałem wcześniej niecałe 900 tylko dokładnie-738,00zł. waga-w sumie około 6g. białe złoto. myśle ze to bardzo dobra cena i warto tam chociaż zajrzeć. o Aparcie,Kruku itd, nawet mi nie mówcie-załamaliśmy się po wizycie w tych salonach. ceny kosmos i macie rację płaci się za firmę. pozdrawiam i po raz kolejny życzę Wam powodzenia w szukaniu:)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Marca 2009, 21:20 »
dzięki za info;
zanim zamówię - jeszcze podjadę do Auchan ;D może mi coś wpadnie w oko;
a powiedz mi jeszcze kiedy zamawialiście?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Marca 2009, 21:23 »
My tez kupowaliśmy na Kościelnej  :D