Autor Wątek: sklep ZARA  (Przeczytany 69273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
sklep ZARA
« dnia: 8 Sierpnia 2008, 22:21 »
Dziewczyny czy w Szczecinie jest sklep ZARy? Szukam od miesięcy, ale bezskutecznie. Może Poznań?

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Odp: sklep ZARA
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Sierpnia 2008, 22:36 »
Znalazłam jedynie na necie, że ktoś napisał, że ZARA jest w Szczecinie w Galerii Turzyn. Informacja podana na necie 17.04.2008, więc nie wiem, czy jeszcze aktualne.
Ale na stronie gazety Glamour znalazłam tylko takie adresy:

Zara: Kraków: al. Pokoju 44; Łódź: Galeria Łódzka, ul. Piłsudskiego 15/23; Poznań: Stary Browar, ul. Półwiejska 42; Warszawa: ul. Marszałkowska 104/122, CH Wola Park, ul. Górczewska 124, CH Arkadia, al. Jana Pawła II 82, Galeria Mokotów, ul. Wołoska 12; Wrocław: Renoma, ul. Świdnicka 40.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Sierpnia 2008, 22:48 »
w szczecinie nie ma zary
jest w poznaniu w starym browarze

Offline Essa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Sierpnia 2008, 10:28 »
Podobno ma być ZARA w nowo budowanym centrum Kaskada ale to się okaże..Fakt faktem, że wielu brakuje tego sklepu :)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #4 dnia: 9 Sierpnia 2008, 10:34 »
faktycznie niestety nie ma w szczecinie-teraz warto uderzac bo sa promocje i przeceny!!!
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Sierpnia 2008, 12:21 »
dzięki dziewczyny - tak myślałam, ale chciałam sie upewnić. No własnie asashia ja uwielbiam zarę, jest to jeden z niewielu sklepów z naprawdę stylowymi ubraniami. Chyba wybiorę się do Poznania.
Może żeby ten wątek sie rozwinął napiszcie w jakich sklepach się ubieracie? Jakie marki są godne polecenia a jakie sprzedają ciuchy do pierwszego prania?
 Ja od wielu lat jestem fanką Promod, MaxMara, Zara. Jeszcze się nie zawiodłam na ich ubraniach, bieliznę najczęściej kupuję w H&M :) duzy wybór kolorków i cena jest spoko. AA no i jeśli bielizna to także VS tylko, że nie jest niestety dostępna w Polsce :(

Offline Essa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Sierpnia 2008, 12:25 »
gosiaczekk -  bieliznę VS można kupić na ebay'u w przystępnych cenach, szczególnie przy obecnym kursie dolara ;) Co do ciuchów to ja osobiście oprócz kultowej Zary, polecam Mango oraz jeżeli chodzi o buty to Venezia nie ma sobie równych. Promod także lubię ale niestety noszę bardzo mały rozmiar 32/34 a oni zaczynają od 36 ;( Pozdrawiam!

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
  • data ślubu: 08.06.2007
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Sierpnia 2008, 12:48 »
Zara też jest w Bydzi więc zapraszam  ;D

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Sierpnia 2008, 13:53 »
ja uwielbiam Zarę na szczęcie w wawie jest w kilku miejscach.

poza tym lubię:Orsay, New Yorker, Cubus oraz Reserved. A i Mango  :)

Kilka lat temu lubiłam H&M ale od pewnego czasu nic nie moge tam znaleść dla siebie wiec przeważnie kupuję tam ciuchy dla mojej siostrzenicy.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #9 dnia: 9 Sierpnia 2008, 14:43 »
Ja ogólnie ubieram się w H&M, czasem kupię coś w New Yorkerze, Orsayu, Cubusie, Promod :) Czyli w tych sklepach, co wymieniły dziewczyny powyżej.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 9 Sierpnia 2008, 18:21 »
Podobno ma być ZARA w nowo budowanym centrum Kaskada ale to się okaże..Fakt faktem, że wielu brakuje tego sklepu :)
Ojej Essa skąd masz takie wiadomosci? TO by było super!!!!

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Sierpnia 2008, 18:41 »
pytanie kiedy ta Kaskada w końcu sie wybuduje ::) no i co z planowana od wielu lat IKEĄ?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 9 Sierpnia 2008, 20:49 »
kasia - juz wyburzyli budynek "odry"; pleciuge budują w innym miejscu
więc chyba już bliżej niż dalej  :D

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 9 Sierpnia 2008, 21:00 »
hihi ja nawet nie zauwazyłam.

jeszcze przypomniało mi sie.. w Wawie ostatnio otworzyli kilka sklepów sieci Bershka. (hiszpańska firma) fajne maja ciuchy i dodatki a ceny takie jak w Zarze albo i tańsze (akurat teraz były przeceny to juz wogóle)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Sierpnia 2008, 10:09 »
ja slyszalam, ze ikea juz zrezygnowala ze szczecina-wstrzymali wszystkie rozmowy-pomimo,ze juz byly ogloszenia o prace w szczecinie :( a szkoda!
Bershka wyglada niezle-nigdy nie bylam-musze sie wybrac:):):)
ja bardzo lubie promod i mango-ale sa bardzo drogie
czesto uda mi sie cos wybrac w orsay i h&m
ale w niczym to nie przypomina polowania-w jakims fajnym secondhand:P nic nie ma na tacy-jak cos znajde oryginalnego-za bezcen-to dopiero satysfakcja:):):)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Sierpnia 2008, 11:22 »
zdecydowanie polecam jaquline riu - jest w CH turzyn.. ubrania  bardzo dobrej jakości.. warto polowac  na przeceny.. numeracja od 24 - 46 (uwaga.. francuska numeracja)

lubie tez kappa ale chciałabym wejśc  do  simple czy hexy i też cos na siebie dostac.. niestety.. na wielorybki nic nie maja :( numeracja kończy sie tam na  42??

odnośnie ikei..  po co w szczecinie?? dziewczyny.. polska ikea ma wyższe ceny niż w niemczech... warto jest wybrać się do berlina ( sa 3) , lepsza droga, krócej się jedzien iz do poznania i ceny dużop nizsze.. :)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Sierpnia 2008, 11:25 »
jeszcze sklep z damskimi ciuchami i dość wysoką numeracją,  jest C&A - niestey w Szczecinie brak...

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Sierpnia 2008, 12:05 »
najblizszy jst w oderzenter w schwedt
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Sierpnia 2008, 17:12 »
W C.H Turzyn są zamknięte dwa sklepy :
Veneziana (czy jakoś tak) i sklep, gdzie kiedyś były kołderki.

Wiecie co ma tam powstać?

Bershka ma dosyć fajne ciuchy, czasem u mnie w outlecie coś się pojawia...Stradivarius, którego jestem mega fanką niestety nie ma żadnego sklepu w Polsce chyba :/

Galeria Kaskada

Ciekawa jestem czy otworzą tam coś nowego. C&A i Zara by się przydały...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Sierpnia 2008, 21:25 »
A ja ostatnio polubiłam sklep Takko. Otworzyli u mnie w Gryfie na słonecznym. Na szczęście rozmiary są również większe nie kończące się na 4- czy 42 ale znacznie dalej :)

I w końcu dżinsy dla siebie fajne znalazłam tam, biodrówki - ale cóż... z braku laku i to dobre :) Także polecam.

A co na pierwszy rzut oka większość rzeczy jest ok, niektóre widać że średnie, ale jeszcze nie przeżyły wielkokrotne prania więc co do trwałości się nie wypowiem.

Offline Essa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Sierpnia 2008, 23:00 »
Dziewczyny Bershka to ta sama firma co Zara, jest młodzieżowa linia Zary, moim zdaniem trochę gorsza jakościowo. Gosiaczekk co do Kaskady - to słyszałam, że były już przetargi na sklepy tam i Zara to pewniak ;) Ale fakt - kiedy to będzie.... Podobno 2010. Czekamy ?? :) Chyba nie mamy wyjścia!!! Co do ciuchów - polecam nową jesienną kolekcję Mango - bajka!!!

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Sierpnia 2008, 09:36 »
kolekcja jesienna to jeszcze więcej fioletu niz w ubiegłym roku.  ;D  Bardzo fajny jest nowy katalog z Quelle!!! Polecam!!!
Co macie zamiar kupić na jesień, zimę? Na co macie chrapkę, a moze już cos znalazłyście?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Sierpnia 2008, 09:52 »
katalog Quelle a faktycznie...fajne rzeczy były.
Tylko został na starym mieszkaniu. Muszę przywieźć.

Tez mam zamiar wybrać sie na ciuchowe zakupy...nęci mnie jak zwykle Orsay....nie na darmo mąz zwie mnie Mrówką-Orasy'ówką.

Ja mam zamiar kupić bluzki w stylu luźniejsze, bo moje dotychczasowe obcisłe źlle sie prezentuja na tej oponce pociążowej. Trza to jakoś zatuszować.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Essa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Sierpnia 2008, 10:39 »
A ja jednak nadal bede polecać Mango. Kupiłam piękny długi swetr w kolorze zieleni, oprócz tego bluzka z bufiastymi rękawami i mają też sliczne sweterki cienkie. Tylko strach potem na konto zajrzeć ;/

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Sierpnia 2008, 10:40 »
Skąd to znam essa hahaha. Poprosimy foteczki twoich zakupów. My tu bardzo lubimy foteczki  :P prawda dziewczynki? ;)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Sierpnia 2008, 11:19 »
Uwielbiam długie swetry, golfy z jakiegoś przyjemnego materiału..Teraz to już w ogóle będą jak znalazł :D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Essa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Sierpnia 2008, 13:27 »
gosiaczekk jak tylko opanuje wklejaniu tu zdjęc na pewno dostaniecie :)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Sierpnia 2008, 15:01 »
Mango rzeczywiscie jest rewelacyjne - troche mniej "zachowawcze" niz zara ;) no i lepsze jakosciowo niz h&m ;)

oprocz fioletu mam zamiar obkupic sie w odcienie zieleni (od trawy az po suszone oregano np), szarosci i granatu.. pomarancz tez pewnie zagosci.. ;)

na bank bedzie to plaszczyk w jednym z dwoch pierwszych kolorow ;)

we wrzesniu zaczynam lowy ;D

Offline Essa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Sierpnia 2008, 16:23 »
Wiecie do jeszcze...Reserved- super ciuchy, szczególne do pracy dobre. Obecnie mają bosssssssską gigantyczną torbę w kolorze brudnego błękitu. :)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Sierpnia 2008, 17:58 »
ja sie dolaczam do zachwytu nad jesienna kolekcja mango-suuuuper!kurteczki,plaszczyki sweterki-boskie:)