Autor Wątek: szukam miejsca na wesele  (Przeczytany 5444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MandS
  • nowicjusz
  • *
szukam miejsca na wesele
« dnia: 10 Lipca 2008, 16:20 »
Witam,
Wlaśnie rozpoczynam przygotowania do ślubu, jestem dopiero na początku tej drogi, a prawdę mówiąc  już trochę mnie to przeraża.
Poszukuję malowniczego miejsca na przyjęcie weselne w okolicach Olsztyna i Szczytna ( bo ślub będzie w połowie drogi ).  Planujemy raczej kameralne i romantyczne wesele, tak ok.  50 osób.
Za pomoc i  wszelkie wskazówki będe bardzo wdzięczna.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Odp: szukam miejsca na wesele
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lipca 2008, 12:13 »
Poczytaj resztę postów z Olsztyna może coś Ci przypadnie do gustu.
W samym Olsztynie jest trochę restauracji gdzie można zrobić takie przyjęcie:
1. Restauracja Przystań Kortowska
2. Kompleks Gastronomiczny GEMINI na Jarotach
3. Restauracja Tawerna Pirat
4. Restauracja Różana
i inne

po trasie masz w Rozogach: Zajazd Tusinek oraz przy skrzyżowaniu jest też jakiś zajazd
w Szczytnie przy wyjeździe na Olsztyn po lewej jest jakaś sala weselna, ale to chyba na większe wesela
On 2011
Ona 2013

Offline MandS
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipca 2008, 12:45 »
Dziękuję za podpowiedz:)

Offline marzusia666

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2008
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipca 2008, 19:27 »
Znam ten ból.  Ja jestem na końcu tej drogi (jutro Ten wielki dzień) i naprawde już wszystkiego dość.  Żeby te jutro minęło. . .  Czy wy też dziewczyny macie podobnie??

Mamy wesele w drodze między olsztynem a szczytnem, czyli Leśne Wrota w Klewkach.  Ośrodek wypoczynkowy z możliwością noclegu.  Jak na razie współpraca ok, ale zobaczymy jutro.  Relacje zdam później

Offline miumiu

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16maja2009
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Stycznia 2009, 23:12 »
 :D Ja poszukiwania mam już za sobą oraz doświadczenia z poprzednich wesel.  Po pierwsze,gdy szukamy miejsca na wesele,trzeba się zorientować jak wielu gościom trzeba będzie zorganizować nocleg.  Jeżeli będzie to znaczna część,to bez wahania polecam ośrodki wypoczynkowe,ze względu na na nocleg zawarty w cenie.  Dlatego my wybraliśmy ośrodek "kłobuk w Nowej Kaletce.  Nad tym samym jeziorem polecam również piękny ośrodek "Gim" oraz niedrogi "Almatur". Poza tym w Butrynach jest piękny kościółek z fajnym proboszczem ;)(a to też ważne).  Jako,że nie przepadamy za grami i zabawami oczepinowymi, będziemy mieli symboliczne "rzucania",a po ognisko z dzikiem.
A jeśli chodzi o moje doświadczenia z restauracją "Różana". . cóż. .  ciasno,na zewnątrz ogródek,ale młodzież z klubu obok przeszkadza,a jedzenie oj. .  dużo warzyw mało mięs,nie za gorące posiłki,wódka ciepła. . byłam dwa razy,więc to chyba nie przypadek. Jedyny plus megasmaczny tort.
« Ostatnia zmiana: 31 Stycznia 2009, 22:17 wysłana przez liliann »

Offline dziabag
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Lutego 2009, 17:28 »
Ze wzgledu na żałobę i odwołane wesele odsprzedam  miejsce na przyjecie weselne dnia 25 lipca 2009 w restauracji Kolorowa1000 zł ( aby zwrocil mi sie zadatek) Pozdrawiam serdecznie.

Offline niedzwiedzduzi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Lutego 2009, 17:04 »
dziabag- urzekła mnie twoja historia, ale to nie powód by zaśmiecać forum.  założyłeś już temat o odsprzedaniu terminu więc tego się trzymaj.  Jeśli jesteś tak bardzo zdeterminowany proponuję wystawić aukcję na allegro.

Co do tematu, to na około 50 osób można jeszcze pomyśleć na organizacją przyjęcia w Kryst-Stanie.