Autor Wątek: Sala w okolicach sosnowca ale wokół zieleni  (Przeczytany 8272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: Sala w okolicach sosnowca ale wokół zieleni
« Odpowiedź #30 dnia: 2 Września 2008, 15:02 »
aha no tak wyglada to wszystko, czesto tak jest ze wlasciielki maja jakies fochy jesli jest malo osob ( u mojego kuzyna w Jubilacie tez tak było)
Ja mam na umowie 85 osób ale bedzie pewno ok 100 os wiec pani sie raczej ucieszy  ;D
Co do szefowej kuchni to rzeczywiscie konkretna babka bo od niej sie wszystkiego dowiedzielismy  ;)
Chociaz jak dotychczas włacicielka zrobila na mnie pozytywne wrazenie  ;D
moze jestem wyjatkiem  ???

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #31 dnia: 2 Września 2008, 15:45 »
na mnie też zrobiła dobre wrażenie...  była miła i w ogóle :)

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #32 dnia: 3 Września 2008, 14:22 »
bylam w Rozanej na weselu rok temu... jedzenie bylo smaczne, wszystko ladnie podane, czyste, ladna zastawa. Jednak wlascicielka mysli tylko o pieniadzach, marudzila i krecila nosem jak brat jej powiedzial ile bedzie osob. Nie pasowala jej taka mala ilosc gosci, wiadomo, ze w pewnym sensie jest stratna. Jednak brat mial od dawna podpisana umowe, wiec juz kobieta nie  mogla sie wykrecic. Nie rozumiem takiego zachowania; przeciez wiedziala na co sie pisze. Byc moze bylo tak, ze jakas inna para chciala miec wesele w tym dniu i mieli wiecej gosci, wiec wlascicielka chciala " wcisnac kit" mojemu bratu i zrezygnowac? Na szczescie umowa podpisana byla wiele tygodni wczesniej, wiec jej marudzenie na nic sie przydalo. A co do spraw kulinarnych i menu to nalezy sie kontaktowac z kucharka :)

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #33 dnia: 3 Września 2008, 15:34 »
Justi_sc szukamy dokładnie tego samego i nawet na ten sam termin ;) nie wiem czy nie doczytałam czy nie wspominałaś o tym- na ile osób planujecie wesele.  My na 70-80 (wliczając zespół i kamerzystę).
Ważne jest dla nas, żeby parkiet nie był w innym pomieszczeniu, dlatego musieliśmy odrzucić kilka fajnych sal, ale ogólnie ciężko jest znaleźć salę, która wyglądałaby ładnie z zewnątrz i w środku.

Różana była naszym pierwszym wyborem, ale nie podoba mi się, że ktoś mi narzuca ilu gości mam zaprosić (bo będzie ich raczej 70 niż 80) ani to, że nie ma zamykanego miejsca na alkohol (może też dlatego że miałam kilka razy okazję pracować i rozmawiać z bardziej doświadczonymi ludźmi "po drugiej stronie" i wiem jak to wygląda, niestety. . . ).  Gdyby nie to- bawilibyśmy się w Różanej, ale klamka jeszcze nie zapadła (aha, i wpisuję się na listę osób, które twierdzą, że pani opowiadająca o szczegółach- nie wiem czy to była właścicielka, ale w każdym razie pani za barem- jest bardzo miłą, cierpliwą i kompetentną osobą).

Myślimy nad Anmarkiem (ale on jest w Czeladzi? na stronie mają podany adres i w Sosnowcu, i w Czeladzi), orientuje się ktoś może jak wygląda otoczenie? nad Starą Strzechą (chociaż Mój M.  jest raczej na nie z powodu wystoju) i nad tą salą Pod Lwem- czy ktoś tam już był (najlepiej na weselu ;) ) i może się podzielić wrażeniami? :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 3 Września 2008, 16:13 »
Co do Starej Strzechy wiecej bede mogła powiedziec po 11 października- szwagierka ma tam wesele  ;)
A co do Pod Lwem to słyszałam ze jedzenie nie jest zbyt dobre aczkolwiek to opinia osob ktore byly tam na komuni a nie na weselu  ;)

W Rózanej rzeczywiście kapa ze nie ma pomieszczenia osobnego na wódke ,no ale cóz cięko ideał znalęźć  :-\

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Września 2008, 19:56 »
wild_rose a moze Trojak w Myslowicach ? Maja bardzo ladne sale, kolejna jest podobno w przygotowaniu.

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Września 2008, 20:08 »
Nie byłam, ale już obejrzałam sobie na ich stronie :) Dzięki za info ;)
Nie jest tam mało zielono? Bo otoczenie bardziej betonowe niż zielone (widział go ktoś "na żywo"?), ale mają salkę na 60-70 osób :)
A jak z jedzeniem i cenami? (mam nadzieję, że mnie nie zabiją ;) ) Przede wszystkim czy smacznie, dużo i ładnie podane? ;)

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #37 dnia: 4 Września 2008, 12:41 »
moja znajoma miala tam wesele, i podobno jedzenie pycha. Wszystko ladnie podane. Cena 180zl, w tym sa chyba ciasta... Jakbym robila wesele w Sosnowcu lub okolicach to wybralabym wlasnie hotel Trojak :) Dla mnie to wlasnie ta sala wygrywa.

Jest tez sala Palacyk w Domu Dzialkowca na Zagorzu w Sosnowcu. W srodku jest dosc interesujaco - sa 2 sale, jedna nad druga. Sala polozona daleko od blokow, ale tak jakby w krzakach.  Jest ogrodek, laweczki itp. W srodku sa stare lustra, wystroj taki klimatyczny. Jednak stoly sa ustawione wdluz sali, i tanczy sie pomiedzy nimi. Dodatkowo ta slynna podloga na ktorej jest wykladzina...
Jednak jak bylismu ogladac sale miesiac temu to wlascicielka zapewniala ze na 2 pietrze bedzie remont i podloga bedzie wymieniana. Para mloda siedzi na tronach, jest dosc ciekawie - jest to sala inna niz wszystkie, jednak ma swoje minusy:
-ms do tanczenie miedzy stolami
-wykladzina na podlodze
Za to na 2 pietrze jest ladny korytarz, i moze malo istotne - ubikacje sa super zrobione ( jednak jest tylko 1 toaleta damska i 1 meska, a wiec kolejki beda na 100 % )
W budynku sa pokoje.
Mam nadzieje ze cos pomoglam. Sama do niedawna szukalam sali na ok 80-100 osob, i wiem co to za bol :(

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #38 dnia: 4 Września 2008, 23:25 »
Nie bylismy jeszcze w Trojaku, ale wybieramy się w sobotę :) (do Pod Lwem też :) )
Mieszkam koło Pałacyku i trochę żałuję, że mojemu M.  się nie podobał.  Wnętrze faktycznie klimatyczne (nam akurat trony się bardzo podobały ;) ), pokoje ładne, czyste, ma być więcej; ale jak mówisz jest to trochę jakby "w krzakach" i tym "niby-ogródkiem" nie nadrabiają. . .  A mój M.  jest perfekcjonistą ;)

Najbardziej Mu się Różana podoba, ale brak pomieszczenia na alkohol, o którym już pisałam i te 85 osób mnie dobija (przestraszyłam się już liczby 70 gości, miało być 50-60 we wstępnej wersji, ale się okazało, że mamy za duże rodziny ;) a 85 nie chcę i już- to miało być małe wesele dla najbliższych. . .    :-\ ).  Na razie mamy pół na pół ;) ja jestem za Strzechą, On za Różaną :)
Aha, i odrzuciliśmy dziś Anmark- sala może i ok, na temat jedzenia też słyszałam pochwały, ale ta kobieta, która z nami dziś rozmawiała- tragedia. . .  Jakby jej za karę kazali z nami rozmawiać, a mało tego mówiąc do nas prawie położyła się na stole!  :o Sorry, ale zdecydowane NIE.

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #39 dnia: 5 Września 2008, 11:31 »
Stara Strzecha nie podobala mi sie - gl. dlatego ze nie ma okien!
Jak weszlismy do srodka, to byl straszny zaduch. Czulam sie jak w teatrze.
Ale nie wiem czy nie ma tam dwoch sal, ja ogladalam sale, na ktorej trzeba miec min.80 gosci. ( lub 85 - juz nie pamietam)

Offline sophik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Września 2008, 21:26 »
Wie któs może cosik na temat restauracji "Pod Lwem" ??

Offline JiZ
  • nowicjusz
  • *
  • Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani:)
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #41 dnia: 1 Października 2008, 20:29 »
Nie straszcie :o
Co jest nie tak z Różaną Doliną i z jej właścicielką?!
Zarezerwowaliśmy już tę salę na 10. 07. 2010.
Proszę o informację czego mamy się wystrzegać ;)
Dzięki!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 1 Października 2008, 21:24 »
Jak dla mnie nic nie jest nie tak z właścicielka  ;D
Ja miałam z nią bardzo dobry kontakt  ;)
Tez mam wesele w różanej o ponad rok wcześniej niż Ty więc napewno powiem o swoich wrażeniach  :D

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #43 dnia: 3 Października 2008, 14:42 »
wild_rose my mamy wesele w Catamaranie początkowo też bylam napalona na Anmark (znajomi mieli tam i sąsiedzi). Jedzenie super dużo i pięknie podane, sala przepiękna, okolica już mniej i cena do przyjęcia. Ale po rozmowie z panią tam pracującą (taka w srednim wieku, raczej pulchna) masakra. Też się zachowywała jakby byla tam za karę. Było mi przykro bo naprawdę liczyłam na tę salę. Ale nie chcę się martwić przed czy w trakcie wesela, że cos będzie nie tak więc zdecydowliśmy się na nasz już sprawdzony lokal Catamaran.
wild_rose może trafiłyśmy na tę samą wiedźmę :) :pogrzeb:

Offline JiZ
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 4 Października 2008, 20:00 »
Moja koleżanka organizuje wesele w czerwcu przyszłego roku właśnie w Anmarku.
Mnie do tego lokalu również zraziła pani z obsługi i robimy wesele w Różanej Dolinie :)
Tyle zdań ile Pań Młodych :)
Dobrze, że jest na tyle sal, że mamy w czym przebierać ;D

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #45 dnia: 4 Października 2008, 20:37 »
JiZ to spoko moja siostra ma 5 czerwca 2010 w Różanej  :) Ja miałam w Anmarku i nie miałam problemów z panią od organizacji wesela...ale moze cos sie zmieniło..

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #46 dnia: 5 Października 2008, 11:43 »
Dobrze, że jest na tyle sal, że mamy w czym przebierać ;D
Dokładnie :) jak się komuś nie podoba i uważa, że jest tam za karę to niech zmieni pracę! A póki co do jego OBOWIĄZKÓW należy kontakt z klientem i ZACHĘCENIE go do skorzystania z usług danego lokalu. A jeśli te usługi mają być na takim samym poziomie jak odbyta rozmowa (co jest, jak dla mnie, oczywistym skojarzeniem) to ja dziękuję i poszukam dalej. Nikt mi łaski nie robi.
JiZ , aga8207 i dobrze! Niech sobie nie myślą ;) Wiem, że jeszcze dużo czasu minie zanim wszyscy pracownicy, kontaktujący się z klientem zrozumieją, że to nie oni nam łaskę robią, ale im więcej osób zacznie omijać ich szerokim łukiem tym lepiej- dla klientów przede wszystkim ;)
I bez względu na to jakie pozytywne opinie słyszałam o Anmarku, o jedzeniu i o sali to NIE. Zresztą, byłam bardzo zawiedziona tym, że z tego samego powodu musiałam zrezygnować z usług Alicji (pięknie na zewnątrz :) )- nawet przeżyłabym to, że tańczy się w osobnej sali (a w sumie to takim jakby... holu?), ale nie panią, która robi łaskę, że w ogóle z nami rozmawia i że "Noooo... dobrzeee... to możecie zobaczyć salę".

Offline JiZ
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 5 Października 2008, 12:09 »
Oj, to niestety smutna prawda. . .
Myślę, że w każdym takim lokalu powinna być osoba znająca się na marketingu.
Do czasu aż do rozmów z klientami będą wyznaczone kucharki mające wszystko w d. . .  nic z tego nie będzie.
Pozytywne wrażenie zrobiła na mnie Pani z Impresji w Dąbrowie Górniczej.  Profesjonalistka  w każdym calu!
Nie zdecydowaliśmy się na ten lokal tylko dlatego, że jest zbyt mało miejsca a planujemy większe wesele.
Nawet w "mojej" Różanej Dolinie zostaliśmy przywitani tekstem, że musimy kupić dwa kieliszki do szampana, bo przecież oni nie będą kupowali co sobotę kieliszków to tłuczenia!  ;D
Czasem trudno uwierzyć, że żyjemy w XXI wieku. . .
Cierpliwości, Dziewczyny! ;)

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #48 dnia: 21 Grudnia 2008, 13:58 »
Cytat: angel link=topic=11085. msg634853#msg634853 date=1215763831
Proponuje Ci obejrzec sale Lesna w Sosnowcu;
Hej, mam pytanko a jakie są ceny za noclegi i ilu ludzi tam można przenocować?