no i najważniejsze, owe przepisy przedstawione przez pana ******** są nieadekwatne. raczej trudno fałszywie oskarżyć kogoś, kto nie podaje swoich danych, tylko nick 
SOFIA !
Nawet jeżeli jest tylko ksywka lub nick jak piszesz to wcześniej czy póżniej można dojść kto to pisze.
Chyba dziewczyny zostałem źle zrozumiany to co napisałem,W prawdzie nasze prawo w Polsce jest chwiejne,ale w niektórych sprawach jest dobre.
Mnie tylko chodziło o tzw fałszywe oskarżenie kogoś/np jakiś zakład,lokal itp/.Oczywiście,jeżeli zła opinia potwierdzona jest przez kilka osób piszących na ten temat-to w żadnym wypadku nie kryć brudnej sprawy.
Też jestem za....
MARTA! poruszyłaś sprawy reklamy na forum- jeszcze raz napiszę,że każdy wpis na tym forum i akurat w tym dziale będzie kryptoreklamą lub też oskarżeniem-zależy co piszemy.Nie da się tego uniknąć.Przecież każda z Was jest w fazie załatwiania spraw związanych z obsugĄ foto lub video.Gdyby takich wpisów nie było, niejedna z Was wpadła by jak śliwka
w .......A jednak są wpisy które można godnie kogoś polecić.No i niestety
jest to reklama na forum.Czy widzicie inne rozwiązanie?
Oczywiście jest specjalny link baza firm i tam należy szukać-ale sam wpis w tamtym dziale nic jeszcze nie mówi.
Reasumując- proszę nie oskarżać mnie o jakieś złe zamiary etc.
Sam prowadzę firmę od 16 lat,mam już swoją klienterę,i żyję zgodnie z prawem.Na skróty przez życie daleko się nie zajdzie.