A w końcu z jakiego biura?
my jedziemy w końcu z niemieckiego Tui. Porównywaliśmy z cenami biura, z którego Wy jechaliście i ceny były identyczne. Wylot mamy tez z Lipska.
zaraz będę dzwonić do biura to dowiem się w jakiej części hotelu będziemy

choć jest mi wszystko jedno, bo i tak w pokoju to my będziemy spędzać najmniej czasu

Jak rezerwowaliśmy to zostało tylko 2 pokoju (takie same) więc nie mięliśmy wyboru... ale tak to już jest jak się rezerwuje na ostatnią chwilę

Cieszę się, że tak dobrze zareklamowałam Wam ten hotel, że zdecydowaliście się pojechać właśnie na Dominikanę i do tego właśnie hotelu 
to fakt

dobrze go zareklamowałaś

zastanawialiśmy też nad hotelem na Wyspach zielonego Przylądka ale po opiniach ludzi w końcu wybraliśmy Dominikanę

Wzięliście tydzień czy dwa?
jedziemy na 2 tygodnie. Wydaje mi się, że tam nie ma się co nawet wybierać na tydzień, bo przez różnice czasu niewiele zostanie.
co do pogody to się nią nie przejmuję, bo na większości stron jest napisane, że okres deszczowy trwa od maja do sierpnia, a my wylatujemy 21. Tylko na 3 przeczytałam, że trwa do września. Poza tym czytaliśmy dużo opinii, że pomimo tego, że jest to okres deszczowy to pada ok. 10 - 20 min dziennie

najfajniejsze jest to, że jest to okres huraganów

ale co tam. Niczego nie można się spodziewać. Przecież ostatnio w Polsce była trąba powietrzna...