Autor Wątek: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć  (Przeczytany 2360282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć
« Odpowiedź #8670 dnia: 18 Sierpnia 2015, 15:35 »
[...] i nie wiem, z której strony temat ugryźć.
Monia kup jej to mydło, które wrzuciłam wyżej.
I nie pamiętam czy Ci mówiłam, ale nie przemywaj jej buzi niczym co ma w składzie alkohol.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #8671 dnia: 18 Sierpnia 2015, 16:06 »
Tez uwazam, ze w tak mlodym wieku trzeba bardzo uwazac i nie wprowadzac zaraz dziecka w swiat kosmetykow. Ma na to jeszcze cale zycie ;)
Ja bym stawiala na nature. Tak jak anulla_p napisala. Naturalne mydlo (najlepiej do stosowania tylko wieczorem), a rano przemywac twarz delikatnym tonikiem ziolowym. Bo jezeli za bardzo chce sie zmyc sebum, to bedzie sie go wiecej pojawialo.
Jezeli chodzi o dezodorant, to tez jak najbardziej naturalny. Nic z tych drogeryjnych.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #8672 dnia: 18 Sierpnia 2015, 19:47 »
sa fajne dezodoranty w kulce albo w sztyfcie z alunem - np lilla mai albo organica, naturalne ma tez yves roche
do twarzy jest ciekawy ten w/w rumiankowy z sylveco

Offline niuniaspadi

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8673 dnia: 18 Sierpnia 2015, 20:03 »
No właśnie, też jestem przeciwna używania dorosłych kosmetyków przez w sumie jeszcze dziecko, ale już coś muszę kupić. Myślę, że faktycznie do twarzy do mycia kupię jej to mydełko co było pokazane, dumam nad delikatnym kremem-emulsją, może cetaphil? A antyperspirant, to chyba bioderma ma naturalny, bez alkoholu i soli glinu chyba.

Offline niuniaspadi

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8674 dnia: 18 Sierpnia 2015, 20:08 »
A i na wizażu znalazłam całkiem niezłe recenzje o produktach fitomed, wprawdzie dla dorosłych ale oparte na naturalnych składnikach. Swoją drogą aż dziwię się, że firmy kosmetyczne nie pomyślały o kosmetykach pielęgnacyjnych dla dziewczynek wchodzących w okres dojrzewania, które potrzebują kosmetyków delikatnych, ale dla skory z pierwszymi problemami trądzikowymi. Szukałam i szukałam i nie znalazłam nic takiego dla dzieci w tym wieku.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8675 dnia: 18 Sierpnia 2015, 21:03 »
Mam 9 letnią bratanicę i ona już rok temu miała tego typu problemy. Używała właśnie do mycia pianki z cetaphilu i kremu

http://www.cetaphil.pl/135/cetaphil-dermacontrol-cera-tradzikowa-krem-nawilzajaco-matujacy/

http://www.ceneo.pl/30530589

miała to zalecone od dermatologa.

Tak z biodermy jest bez soli glinu i parabenów  ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #8676 dnia: 21 Sierpnia 2015, 12:35 »
Dziewczyny ze Szczecina, który daglas/ sephora ma najbardziej ogarnięte ekspedientki? takie które dobrze doradzą. Może gdzies jest makijażystka w soboty która od razu pomaluje i dobierze podkład/ róż?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #8677 dnia: 21 Sierpnia 2015, 13:22 »
douglas w Auchan - Agnieszka
Sephora- Albo Lila, albo p. Ania (kierowniczka) :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #8678 dnia: 21 Sierpnia 2015, 13:40 »
Dziewczyny a macie może jakiś sprawdzony salon kosmetyczny w Szczecinie który zamyka naczynka metodą laserową?

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #8679 dnia: 21 Sierpnia 2015, 13:44 »
Dziekuje :) maja jakies stale godz gdzie mozna je zastac? Maluja?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Asiq
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8680 dnia: 21 Sierpnia 2015, 14:31 »
Agnieszkę z Douglasa mogę podpytać o godziny pracy bo to moja sąsiadka z dzieciństwa :)
Lila mnie kiedyś malowała na bal aplikanta i byłam zadowolona, ale niestety nie znam jej grafiku.
Kierowniczka nie maluje chyba.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8681 dnia: 30 Sierpnia 2015, 15:25 »
Jeżeli ktoś ma dostęp do szamponów w kostce z LUSH to bardzo bardzo polecam :)
mam włosy przetłuszczające się i na razie używam squeaky green
opisany jako ziołowy a w składzie wszystkie zioła, które lubią włosy tłuste;
świetnie oczyszcza, nie plącze, jak na razie jedyny szampon po którym nie muszę myć włosów przez dwa dni :D
na testowanie czeka:
jumping juniper
ultimate shine

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #8682 dnia: 31 Sierpnia 2015, 19:57 »
anulla ja kocham new shampoo  ;D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8683 dnia: 31 Sierpnia 2015, 23:38 »
kusisz ;)
zwłaszcza, że do lusha mam całkiem blisko :D

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #8684 dnia: 1 Września 2015, 10:51 »
A ja mam pytanie o krem do twarzy!! Niestety zaniedbałam pielęgnacje- z lenistwa...i do tej pory używałam jedynie nivea, ostatnio soraya. Chciałabym kupić coś dobrego. Jestem po 30tce i mam już pierwsze zmarszczki na twarzy- najwięcej mimicznych..poza tym cera raczej tłusta (swiece sie czesto, często mam wągry, zaskórniki)...
Zastanawiałam się nad ostatnio reklamowaną serią Bioliq. Ktoś coś wie w tym temacie?
Proszę o rady bo kremów jest tyle,ze najczęsciej po prostu uciekam z tej częsci sklepu bo mi się miesza w oczach... ::)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8685 dnia: 1 Września 2015, 10:58 »
z bioliq lubię tylko serum nawilżające. Pozostałe ich kosmetyki mnie nie powaliły. Właśnie skończyłam ten żel do mycia twarzy ze szczoteczką i nie planuję kolejnej tubki.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8686 dnia: 1 Września 2015, 11:15 »
poza tym cera raczej tłusta (świecę się często, często mam wągry, zaskórniki)...
Chyba piszesz o mojej cerze ;) co idzie bardzo często w parze z przetłuszczającymi się włosami.
A mogę najpierw zapytać czego używasz do mycia twarzy? Czym zbierasz nadmierne sebum?

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8687 dnia: 1 Września 2015, 12:46 »
Hmmm...jestem totalnym leniem w tej sprawie więc myję twarz wodą z mydłem. Czasem jak mam make up używam tego dwufazowego płynu do demakijażu z ziaji. Ale zdarza sie, ze ide spać "prosto z ulicy" z twarzą nieumytą nawet mydłem, tylko wodą  ::). No i efekty pewnie dlatego takie są...potrzebuje dobrego płynu do czyszczenia twarzy i kremu. Peelingów nie robie wcale, maseczek też nie  ::). Także najwyższa pora wziąć się w garść...tylko jestem bardzo zagubiona. Dodatkowo mam cerę wrażliwą (uśpione AZS). I potrzebuję na początek jakiejs kosemtyczki i porządnego zabiegu oczyszczania twarzy...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8688 dnia: 1 Września 2015, 14:15 »
Hmmm...jestem totalnym leniem w tej sprawie więc myję twarz wodą z mydłem.
Napisz proszę chociaż, że to szare mydło "biały jeleń" to już będzie bardzo dobrze ;)
Nie demonizowała bym tutaj mydła.
Na początek na oczyszczanie twarzy poleciła bym mikrodermabrazję. Kilka zabiegów, porozmawiasz sobie z panią kosmetyczką, ona zobaczy sobie Twoją cerę i na pewno poleci Ci dobry krem lub dwa.
Płyn do czyszczenia twarzy bez alkoholu. Może Cię zadziwię ale skóra tłusta jest bardzo często też bardzo wrażliwa i delikatna.
U mnie zawsze bardzo dobrze sprawdzają mi się się kosmetyki z Avène i Biodermy natomiast Ziaja nigdy. Dawałam jej szansę nie raz i nie dwa, niestety.
Świetne jest to: http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-produkty/avene-lpi-lagodny-zel-oczyszczajacy-do-skory-nadwrazliwej-200-ml-2496.html?osCsid=25b8709e3695232b57550586f18ab593. Można go używać na mokro, na sucho i jako płyn do demakijażu również. Bardzo wydajny.
Ale nie zawsze jest drogo ;) teraz używam coś naprawdę taniego http://www.boots.com/en/Botanics-Shine-Away-Mattifying-Cleansing-Mousse-150ml_1261987/ Nie dostępny w PL ale na pewno znajdziesz dla siebie też coś fajnego. Nigdy nie kupuję kosmetyków do skóry normalna/tłusta, jeżeli już to z info skóra tłusta/mieszana.
Mam nadzieję, że pierwsze wskazówki będą pomocne.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #8689 dnia: 1 Września 2015, 18:19 »
Kiedyś dostałam od kosmetyczki taką radę że buzie należy najpierw oczyścić ( żel/krem/płyn co kto używa) wtedy otwierają się pory; potem wszelkie pilingi jak potrzeba i wtedy używamy tonik żeby zamknąć pory i dopiero wtedy nakładamy krem ( na dzień/noc/ czy inna maseczke)  specjaliście się z taką kolejnością używania kosmetyków??? Ja już tylko tak stosuje i jak robię to regularnie to muszę przyznać że buzia jest mniej zanieczyszczone i lepiej nawilzona

Offline dagmaral
  • bywalec
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #8690 dnia: 1 Września 2015, 21:42 »
Ja się spotkałam z taką kolejnością używania kosmetyków, ale osobiście nie mam czasu :)

Polecam za to super balsam firmy Palmers  Cocoa ujędrniający Q10

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8691 dnia: 1 Września 2015, 21:48 »
Do twarzy??
Anulla- mydlo w plynie dla dzieci takie do rak chyba... :cegly: :cegly: szkoda gadac...ale tak sobie teraz mysle,ze bez wizyty u kosmetyczki sie nie obejdzie  ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8692 dnia: 1 Września 2015, 22:03 »
Kiedyś dostałam od kosmetyczki taką radę że buzie należy najpierw oczyścić ( żel/krem/płyn co kto używa) wtedy otwierają się pory; potem wszelkie pilingi jak potrzeba i wtedy używamy tonik żeby zamknąć pory i dopiero wtedy nakładamy krem ( na dzień/noc/ czy inna maseczke)  specjaliście się z taką kolejnością używania kosmetyków??? Ja już tylko tak stosuje i jak robię to regularnie to muszę przyznać że buzia jest mniej zanieczyszczone i lepiej nawilzona

Ja dokładnie tak robie :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8693 dnia: 1 Września 2015, 22:39 »
tak sobie teraz myślę, że bez wizyty u kosmetyczki się nie obejdzie  ::)
Pewnie się nie obędzie ale od czegoś i tak musisz zacząć :)
np od płynu micelarnego z biodermy (czerwony lub zielony), poczytaj sobie ten wątek, fajny jest też http://wizaz.pl/kosmetyki/, kopalnia wiedzy i powoli będziesz wiedziała czego potrzebujesz.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #8694 dnia: 2 Września 2015, 02:38 »

Ja dokładnie tak robie :D

Ja tez. Logiczne jak dla mnie, innej kolejnosci sobie nie wyobrazam ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8695 dnia: 2 Września 2015, 08:19 »
No właśnie miałam pisać, że jak się robi inaczej.
Bo ja nigdzie tego nie wyczytałam tylko po prostu tak mi podpowiadała intuicja i logika 8)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #8696 dnia: 2 Września 2015, 08:56 »
ja często po umyciu twarzy nakładałam, czy to piling czy krem, nie wiedziałam ze tonik zamyka pory i że właśnie piling to przed a krem po :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8697 dnia: 2 Września 2015, 10:10 »
Człowiek uczy się całe zycie ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8698 dnia: 2 Września 2015, 11:07 »
Czyli dobrze rozumiem, że w mojej pielęgnacji rano i wieczorem brakuję toniku :P Najpierw demakijaż (tylko wieczorem :P), potem płyn do mycia twarzy (ew. z pillingiem) i krem do twarzy + kremem pod oczy :)

Musze kupić tonik :D A jutro dostanę już zniżki pracownicze :D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8699 dnia: 2 Września 2015, 11:13 »
Ale czy to mysi być tonik ??? A co jeżeli ktoś nie lubi toników, nie używa toników? Tylko tonik zamyka pory?