Autor Wątek: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć  (Przeczytany 2360846 razy)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Odp: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć
« Odpowiedź #4770 dnia: 23 Stycznia 2013, 08:18 »
Ja mam benefita, ale nie jestem jakoś super zachwycona i jak go skończę to na pewno poszukam czegoś innego ;)
ale która bo są dwie:

czy

ja mam te drugą-jest mega!Co nie zmienia faktu ze elf fajny jest-takze nyc-one nie są nieco tansze od benefitu-ona sa o..niebo tansze.I bardzo fajne ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4771 dnia: 23 Stycznia 2013, 08:25 »
Ponawiam  pytanie, bo poprzedni raz nikt nie odpowiedzial :-[ Co uzywacie pod oczy? Tak sobie pomyslalam, ze w pewnym wieku by trzeba bylo cos zaczac uzywac... Prosze o odpowiedzi ;D
a jaki masz problem? cienie?wory?zmarszczki?
bebefit to narazie poza zasiegiem.
kupie coś tanszego;może wpadnę do douglasa po zestaw z essence.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4772 dnia: 23 Stycznia 2013, 10:18 »
tetku, widać tylko jedno zdjęcie. Ja mam taką: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=41228

Opinie ma świetne... ale moim zdaniem kolory dla blondynek są złe.. chociaż do jakości nie mam większych zastrzeżeń.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #4773 dnia: 23 Stycznia 2013, 12:56 »
Poszukując kremu na problemy skórne Dawida ( notorycznie przesuszone i podraznione policzki ) natknęłam się na krem
http://www.avene.com.pl/dermokos.php?dnavi=18&pm=p-cicalfate&ind=1

Jednym słowem rewelacja!
Używa go Dawid, Paweł i ja ( w trakcie kuracji kwasami jest zbawienny )
Pomógł na przesuszone policzki Dawida, podrażnioną skórę Pawła ( czekam na promocje męskiej serii Pat&Rub  ;) ), smaruje tez Adika buzię przed wyjściem na mróz, no i niesamowicie koi teraz moją skórę...jak kompres. Daję go gruba warstę na noc i jest moją najlepszą maseczka nawilżającą   :)
Naprawdę jest świetny.

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #4774 dnia: 23 Stycznia 2013, 15:14 »
Mam cienie, bardziej mi jednak chodzi o jakis krem nawet nie na zmarszczki, tylko taki, zeby zadbac o okolice oczu... Bo zmarszczek jako takich nie mam, pani w seforze powiedziala mi, zeby nabyc cos nawilzajacego, ale te kremy ktore mi polecila zwalily mnie z nog swoja cena... I tak sie zastanawiam czego Wy uzywacie...

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #4775 dnia: 24 Stycznia 2013, 12:57 »
tez uzywam do brwi tego zelu http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=47191
chcialam kupic paletke elfa, ale nie wiem, jaki kolor, ten jasny wydaje sie dosc ciemny i mocno brazowy; mam ciemnobrazowe brwi, ale bardzo cienkie i rzadkie

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #4776 dnia: 24 Stycznia 2013, 18:16 »
krysiak to może coś flos-leku, oni mają sporo preparatów pod oczy, choć ja osobiście nie używałam
ja mam akurat ten http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=44974 bo chciałam coś delikatnego, a co najważniejsze nie podrażniającego bo z tym jest często problem jeśli chodzi o kremy pod oczy :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4777 dnia: 24 Stycznia 2013, 22:28 »
Poszukując kremu na problemy skórne Dawida ( notorycznie przesuszone i podraznione policzki ) natknęłam się na krem
http://www.avene.com.pl/dermokos.php?dnavi=18&pm=p-cicalfate&ind=1

Jednym słowem rewelacja!
Używa go Dawid, Paweł i ja ( w trakcie kuracji kwasami jest zbawienny )
Pomógł na przesuszone policzki Dawida, podrażnioną skórę Pawła ( czekam na promocje męskiej serii Pat&Rub  ;) ), smaruje tez Adika buzię przed wyjściem na mróz, no i niesamowicie koi teraz moją skórę...jak kompres. Daję go gruba warstę na noc i jest moją najlepszą maseczka nawilżającą   :)
Naprawdę jest świetny.

dobrze wiedzieć, bo nam zalega  ;D ;D ;D

pod oczy używam z nuxe Prodigieux lub Nirvanesque i jestem zadowolona  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4778 dnia: 25 Stycznia 2013, 08:59 »
Tusz zielone Wibo przetestowany, fajny ALE nie wytrzymał 12 h czyli pokruszył się na koniec dnia i zacżął się efekt pandy ::) A ja musze mieć tusz, który wytrzyma długo bo tyle jestem poza domem najczęściej.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4779 dnia: 26 Stycznia 2013, 22:48 »
tusz Wibo u mnie nie przetrwał 10 godz
ale podba mi efekt zaraz po pomalowaniu
jedyny tusz długotrwały jaki miałam to był clinique, ten z zielonym zakręconym grzebykiem
chyba odżałuję 120pln za niego./... ::)

serum z GB
http://www.glossybox.pl/siquens-serum_liftingujace.html
rewelacja!!!

a jak krem się spisuje? lila? bo ty go chyba masz?moze jeszcze któraś?
http://blog.glossybox.pl/21-porad-urodowych-ktore-odmienia-twoje-zycie/

widziałyście? podoba mi opcja z maścią vicks na piety  ;)

Offline anusia_118

• użytkownik
  • **
  • ...mała czarna budzi mnie każdego ranka:-)
  • data ślubu: 18.05.2013
« Odpowiedź #4780 dnia: 26 Stycznia 2013, 22:54 »
widziałyście? podoba mi opcja z maścią vicks na piety  ;)
[/quote]
Nie słyszalam z "vicks" na pięty ale jak dla mnie zwykly pumeks scholl i maść z  tej samej serii jest ok ;D
A macie coś na SUPER suchą skórę na nosie??? Dematolog nie pomaga?!? Albo kiepski dermatolog, albo naprawdę skomplikowania sprawa ze mną  8) Macie jakiś pomysł ???
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać.       
                                                Antoine de Saint-Exupéry

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4781 dnia: 26 Stycznia 2013, 23:53 »
Anka krem nietknięty w pudełku leży...teraz jadę serum Lieraca i jestem mega zadowolona...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4782 dnia: 27 Stycznia 2013, 00:03 »
lila  :)
podeślij linka to tego serum lieraca
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2013, 00:06 wysłana przez .:Anka:. »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4784 dnia: 27 Stycznia 2013, 00:07 »
dzięki

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
— Richard M. Devos

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4786 dnia: 27 Stycznia 2013, 00:10 »
Masło do ciała The Body Shop truskawkowe jest beznadziejne. Teoretycznie jest napisane, że do skóry normalnej i suchej ale przy moich suchych nogach niestety nie daje rady. Nie daje rady mimo, że w składzie wymienione jest masło shea. Zawiera natomiast takie niespodzianki jak parabeny i ma ostry chemiczny zapach. Zdecydowanie nie polecam.

Też mam te masło i tak samo jak Ty myślę że zapach jest bardzo chemiczny.Moim zdaniem prawie nie czuć truskawki ::).
Za to mango jest rewelacyjne.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #4787 dnia: 27 Stycznia 2013, 00:25 »
Żaneta zakupiłam cały zestaw do złuszczania  - znaczy Pharmeceris 5%, krem z filtrem 50+, emulsję do mycia i krem nawilżający.. i po co ja wchodziłam do tego wątku?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #4788 dnia: 27 Stycznia 2013, 00:35 »
Agulla a używałaś ich masła migdałowego? Korci mnie żeby spróbować.
Na razie jednak by ratować moją biedną, suchą skórę wróciłam do bio oil - ulga i nawilżenie natychmiastowe.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4789 dnia: 27 Stycznia 2013, 10:28 »
Zgadzam sie z opiniami nt. tuszu Wibo, kruszy sie po kilku godzinach. Jednak póki co dla mnie najlepszy złoty Loreal'a.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #4790 dnia: 27 Stycznia 2013, 10:45 »
Na mnie niestety rybki dermogal jednak juz nie dzialaja, znowu jestem sucha sliwka  >:(

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4791 dnia: 27 Stycznia 2013, 10:53 »
Ania, napisz jak DOKŁADNIE wygląda Twoja pielęgnacja skóry, jakich kosmetyków używasz, jak często, co po kolei robisz itd. Może coś uda się zaradzić.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4792 dnia: 27 Stycznia 2013, 14:34 »
anulla_p : Ja tylko miałam masło mango i truskawkowe (w zestawie z żelem i peelingiem - zapachy też chemiczne).

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4793 dnia: 27 Stycznia 2013, 17:28 »
Mysiu makijaz wieczorem zmywam bioderma potem myje buzie cetaphilem na to wieczorem rybke dermogal ostatnio, a zazwyczaj cos bardzo nawilzajacego, rano myje buzie cetaphilem tonik do cery suchej ziaji, i krem soraya nawilzajacy na dzien. Jak tylko krem sie wchlonie to od razu wylaza suche skorki glownie na czole i dookola nosa, nie uzywam bazy pod podklad, nie uzywam pudru, wszystko w kremie oprocz rozu. Dwa razy w tygodniu odzywcze maseczki ale jakie to nie wiem, mam zapasy i biore co mam pod reka. Juz zrezygnowalam z wszelkich kosmetykow do cery tlustej, wszystko jak leci do suchej a ona sie nadal nic nie zmienia.
Dzis juz na noc nawalilam sobie parafiny collina przez pol nocy mialam ja na twarzy nad ranem sie wchlonela i bylo super mieciutko ale zaraz potem to samo.
Ja juz wole moja tlusta twarz  ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4794 dnia: 27 Stycznia 2013, 17:57 »
Jaki podkład używasz?

Peelingujesz skórę?

Podaj proszę nazwę tego kremu sorayi.

I wiem, że pewnie nie wszyscy się ze mną zgodzą, ale ja uważam, że powinnaś zainwestować w lepsze kosmetyki niż ziaja i soraya. Ja nie mam z nimi dobrych doświadczeń i uważam, że nie mają tak mocnego i dobrego działania jakiego potrzebuje Twoja skóra.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #4795 dnia: 27 Stycznia 2013, 18:01 »
Aniu a złuszczanie? Jakieś peelingi, maski są?

Krem soraya jak dla mnie by był za słabiutki, polecam, szczególnie teraz przy tej temperaturze porządny krem lipidowy np. iwostin na zimę albo odżywczy multi-lipidowy pharmaceris, moi obecni ulubieńcy.

I wiem, że pewnie nie wszyscy się ze mną zgodzą, ale ja uważam, że powinnaś zainwestować w lepsze kosmetyki niż ziaja i soraya. Ja nie mam z nimi dobrych doświadczeń i uważam, że nie mają tak mocnego i dobrego działania jakiego potrzebuje Twoja skóra.

Niestety się zgodzę :( I wcale od razu nie myślę o Cliniqe czy Lierac.
Stąd bardzo polecałam Ani Phenome Luscious, Eris Hydrogenic oraz ostatnio Dermedic naprawczy na noc. Tylko te trzy kremy plus odpowiedni pielęgnacja i nawilżanie również na dzień dają radę mojej suchej skórze jak na razie.
Teraz np. na noc zmieniłam krem - używam Yves Rocher i już po tygodniu mam suche skórki :( mimo że na dzień używam lipidów to na noc jest za mało...

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #4796 dnia: 27 Stycznia 2013, 18:06 »
a ja znowu z pytankiem wpadam

jakie kosmetyki powinnam uzywac zeby wygrac walke z moimi rozszerzonymi porami?
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4797 dnia: 27 Stycznia 2013, 18:06 »
Nie myślałam o żadnych konkretnych markach, a już na pewno nie o Liracu :) Owszem, bardzo lubię Clinique i na pewno będę polecać, ale i tak kombinowałabym raczej w stronę aptecznych produktów.

Yves Rocher też nie lubię... nic mi się od nich nie sprawdziło... nawet głupi żel pod prysznic dramatycznie wysusza skórę.

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4798 dnia: 27 Stycznia 2013, 18:42 »
Podklad to albo loreal lumi magic albo chanel vitalumiere.

Peelingow nie robie, nie wiem jaki zeby mnie niepodraznil za bardzo, maseczki czasem tak zawsze nawilzajace albo odzywcze itp.

Krem soraya nawilzajacy redukujacy blizny cos takiego. Probuje roznych kremow, mam pelno probek i tak co chwile probuje, ale jeszcze nie znalazlam nic odpowiedniego a pouzywac trzeba parenascie razy zeby poznac dzialanie.
Myslicie ze tu w kremie problem na dzien? Ja musze miec cos szybko wchlamiajacego pod make up.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #4799 dnia: 27 Stycznia 2013, 18:47 »
Apteczne też jak najbardziej.

Ja uważam, że ważne jest złuszczanie skóry, może to być peeling enzymatyczny ale regularne pozbywanie się nadmiaru naskórka bardzo mi pomogło, do tego stopnia, że tzw. kremów złuszczających (nie mylić z kwasami) czy peelingów drobnoziarnistych używam co 2-3 dni.
Każdy musi dojść sam do tego co dla skóry jest najlepsze, a ja właśnie zauważyłam, że bardzo mi to pomaga. Przecież jak kładziesz to wszystko nawilżające,odżywcze na twarz to robi się tego spora warstwa.