Autor Wątek: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć  (Przeczytany 2361098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć
« Odpowiedź #4380 dnia: 9 Stycznia 2013, 09:53 »
Widziałam na stronie, że teraz ma być karnawałowe pudełeczko, ciekawa jestem co tam wymyślili  ;D
Chyba się wkręcam w tę zabawę 8)

I jak tam Aniu suchy szampon? Ja jestem bardzo zadowolona, moim zdaniem lepszy od Syossa :) Tylko zapach... średni.
Krem z Clareny też super, bardzo mi się podoba efekt rano... stosuję go na noc po 3 krokach Clinique :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4381 dnia: 9 Stycznia 2013, 10:01 »
użyłam raz tego szamponu ale chyba coś źle zrobiłam bo miałam białe włosy ;-)
przyznaję, że mocno zaskoczył mnie efekt odświeżenia skóry głowy.
nie przekonuje mnie jednek ten typ produktów.

mam pytanie do dziewczyn posiadajacych pudełko z października - jak sprawdzają się te produkty?
zastanawiam się czy go sobie nie kupić; wygląda całkiem całkiem.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4382 dnia: 9 Stycznia 2013, 10:18 »
Trzeba bezwzględnie trzymać min. 25cm od głowy i później wmasować, a na końcu porządnie wyczesać :) Białych włosów nie miałam.
Mnie do stosowania na co dzień też nie przekonuje, ale od przypadku do przypadku fajny.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #4383 dnia: 9 Stycznia 2013, 10:27 »
jam też ciekawa co tam w styczniowego GB wsadzili  ;D

ja suchy szampon Batiste uwielbiam, mam ich cały zapas od koloru do wyboru  ;)

Ania, ja miałam październikowy GB...przypomnij mi co w nim było to dam znać czy u mnie się sprawdziły produkty  ;)
aaa na pewno była baza pod cienie, którą na forum odsprzedałam, ale tylko dlatego, że ja mam. Jesli o nią chodzi jest super.
krem pod oczy nawilżający był też - używam, jest ok, ale i tak dla mnie najlepszym nawilżaczem pod oczy jest masło shea  ;)
serum rozświetlające - świetne  :)
co tam jeszcze było?

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4384 dnia: 9 Stycznia 2013, 10:45 »
ty piszesz o listopadzie
mnie chodzi o to pudełko

http://www.glossybox.pl/beauty/october_2012/
masło shea - co gdzie jak i za ile  ;D
ostanio cierpię na mega wysuszona skóre pod oczami; chyba nie słuza mi grzejniki nawiewowe w pracy
mam tak suchą skórę, że mi sie dziś korektor zrolował  :(
może to masło mi pomoże...

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4385 dnia: 9 Stycznia 2013, 11:05 »
A widzisz to mi się pomyrdało  ;)
październikowego nie miałam w takim razie  ;)

jeśli chodzi o kremik pod oczy...
ja używam masła shea połaczonego z wit E (w kapsułkach, bo akurat takie mam, ale można i w tej postaci http://www.naturalne-piekno.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=1017&category_id=84&option=com_virtuemart&Itemid=100062)

ALE
uprzedzam, że masło shea ma grudki i nie koniecznie jest przyjemny w rozprowadzaniu  ;)
nawilża bosko i to mi rekompensuje.
Jednak jak mi się zapas tego masełka skończy kupie masła mango
http://www.naturalne-piekno.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=26&category_id=72&option=com_virtuemart&Itemid=100014
te same właściwości a przy tym gładziutkie  ;)
więc może spróbuj lepiej tego mango.

W wersji "na bogato" własnie w porze zimowej dokładam też olejku macadamia http://www.naturalne-piekno.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=274&category_id=71&option=com_virtuemart&Itemid=100013  i odrobinę oleju kokosowego http://www.naturalne-piekno.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=327&category_id=71&option=com_virtuemart&Itemid=100013

wszystkie te produkty, razem czy osobno, możesz używać do pielęgnacji całego ciała, od włosów po pięty  ;)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4386 dnia: 9 Stycznia 2013, 11:23 »
zrobiłam zamówienie wg twojej rozpiski.
pieniądze przelane. mam nadzieję, ze szybko dotrze do mnie przesyłka.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4387 dnia: 9 Stycznia 2013, 11:30 »
wow, szybka jesteś  ;)
zrób sobie miksturę:
- 1 łyżeczka masła mango
- 2 krople wit. E
- 10kropli olejku makadamia
- odrobinkę masła kokosowego

i tym smaruj obficie skórę pod oczami na noc  :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4388 dnia: 9 Stycznia 2013, 11:42 »
jak bym teraz nie zamówiła to potem zawsze znalazłabym jakąś wymówkę  ;)
a tak - kasa przelana i czekam na przesyłkę.

napewno skorzystam z twojego przepisu  :)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #4389 dnia: 9 Stycznia 2013, 13:20 »
ja Cie podziwiam Żaneta za sledzenie takich rzeczy,.,tez sobie zamówie-ale powiedz,czy niemasz klopotów wiekszego kalibru typu since i pierwsze zmarszczki itp?ja ide po najmniejszej linij oporu..kupuje cos posredniego miedzy samym nawilzajacym a juz przeciwzmarszckowym..ale sucho oj sucho mam pod oczami..czasem nawet tak ze mi sie korektor roluje ::) ::) ::) ::) teraz mam gel contur clarinsa cos tam-dosc dobrze nawilza ale snice to zmora moja :-[\
jesli ktos bylby ciekawy ekomapulki p&r nr1 do cery wrazliwej-swietna jest!!delikatna ale jest jak zastrzyk nawilzajaco-kojący do mojej zmęczonej paszczy..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4390 dnia: 9 Stycznia 2013, 13:24 »
tete, to mamy indentyczny problem z sincami i skórą pod oczami
dlatego od razu zamówiłam ten zestaw do żanety  :)
dzis rano miałam akcję ze zrolowanym korektorem...  ::)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #4391 dnia: 9 Stycznia 2013, 13:29 »
Ty anka Ty wiesz co ja zrobilam>/oddalam kilka razy uzyty TE YSL bo myslalam ze nie sluzy mi..a to kwestia skóry wokol oczu ::) ::) ::)
a ten system cliniqa chyba mialas-i jak?patent na zamrozona zielona herbate i łyzke z zamrazalnika takze stosuje..ale chyba puki one beda male to o wyspaniu sie nie ma mowy ::) ::) ::)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4392 dnia: 9 Stycznia 2013, 14:13 »
a ten system cliniqa chyba mialas
jaki system?
mam krem all about eyes - nie mogą sobie o nim zdaniam wyrobić - raz mi pasuje a raz nie.

patent z herbatą z zamrażalnika + zimna łyżka - to nie dla mnie. bo ja nie mam opuchlizny (wręcz zapadnięty oczodół  ::) ) tylko cienie/sińce/zaczerwienienia.
wow, szybka jesteś 
a sklep jaki szybki. własnie dostałam maila, że zamówienie zmieniło status na "wysłane"  :D

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #4393 dnia: 9 Stycznia 2013, 14:32 »
sińce pod oczami?
Żel Flos-lek z arniką. Dla mnie rewelacja! Kosztuje niewiele - coś ok 7zł?
O ten:
http://www.stylistka.pl/kosmetyki/flos-lek/zel-z-arnika-pod-oczy-na-since-i-obrzmienia/

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4394 dnia: 9 Stycznia 2013, 14:34 »
tetku naturalne kosmetyki to moja słabość  ;D
ale mam i "zwykłe" które nie zamienię na naturalne za żadne skarby  ;)

ja walczę z przesuszoną skórą pod oczami i zmarszczkami  ::) no wyszły bezczelne tak szybko  :D
a kremy pod oczy drogeryjne te tańsze czy droższe zawsze podrażniają mi oczy  ::) podobnie jak płyny do demakijażu...
dlatego pozostaje mi szukać naturalnych mikstur  ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4395 dnia: 9 Stycznia 2013, 15:09 »
Ten suchy szampon z GB jest super, ale faktycznie to jest do stosowania tylko w awaryjnych sytuacjach :) Uwielbiam mieć czyste, pachnące, UMYTE włosy :P

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #4396 dnia: 9 Stycznia 2013, 21:48 »
Kochane, może któraś z Was mi pomoże  :)
Mam problem z .... czarnymi łokciami... >:( Są przesuszone i naprawdę czarne - jak ktoś widzi moje łokcie pierwszy raz to myśli, że mam siniaka albo, że się nie myję... Masakrycznie mnie to denerwuje i jest to mój spory problem.
Co robić aby je wybielić i zmiękczyć?
Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi  :-*

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #4397 dnia: 9 Stycznia 2013, 22:03 »
Asiu. Spróbuj smarować maścią z plastrem miodu z oriflme. Powinna pomóc  :-*

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #4398 dnia: 9 Stycznia 2013, 22:07 »
No I stara, poczciwa cytryna.
Przekroj na pol I sprobuj ja wycisnac na lokciu tak jak na wyciskarce. Wiesz o co chodzi? Tak ja pokrec na zgietym lokciu.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #4399 dnia: 9 Stycznia 2013, 22:41 »
Anka dzieki za polecenie rybek smrodek, juz po dwoch ogroooomna roznica w nawilzeniu twarzy, wreszcie nie luszczy sie nic huraaa, zapach ? Czytalam ze smierdzi, ale nie bylo tak zle, za pierwszym razem, i tylko za pierwszym, za kazdym nastepnym juz cuchna okrutnie, ale to nic, wazne, ze dziala jak nic innego

Probowalyscie podklad diora new nude? Nosze go juz ktorys raz i za kazdym razem te same mieszane uczucia, krycie raz jest ok raz nie, wykonczenie srednio, jednak to nie to co chanel vitalumiere.

Na gb czekam i ja  ;D

No i zbieram opinie, czym nakladacie podklad? Mam 6 roznych pedzelkow do podkladu, i zaden nie sprawdza sie idealnie, dodam ze palcami nakladania nie uznaje.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4400 dnia: 9 Stycznia 2013, 23:33 »
a czemu palcami nie uznajesz?

u mnie w nakładaniu podkładu nadal faworytem jest gąbeczka BB, ale kremy tonujące i lekkie lejące podkłady zdecydowanie najbardziej lubię rozprowadzać palcami.

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4401 dnia: 9 Stycznia 2013, 23:38 »
Nie ma odpowiedniego krycia, moje pory wygladaja jak kratery no i mam brudne palce  ;D
Och na jajo tez sie czaje wyprobowac.

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08 2012
« Odpowiedź #4402 dnia: 10 Stycznia 2013, 01:12 »
cześc dziewczyny:-) A ja bazę rozprowadzam palcami ( bo nie znalazłam jeszcze nic co byłoby na tyle fajne żeby dobrze roprowadzało.
Ale juz fluid rozprowadzam pędzlem koloru rdzawego kupionym w Sephorze ( to juz mój drugi)
Polecam go - jest doskonały po prostu.

Probowalyscie podklad diora new nude? Nosze go juz ktorys raz i za kazdym razem te same mieszane uczucia, krycie raz jest ok raz nie, wykonczenie srednio, jednak to nie to co chanel vitalumiere.

Ten nude ma faktycznie bardzo słabe krycie...ale wypróbuj Forever Diora - jest niesamowity.
Używam go szczególnie przed @ kiedy wyskakują mi krostki i naprawdę rewelacja. jest dość intensywny więc dobrze dobierz kolor.
 Ja mam nr 30 ale jestem dość śniada...więc nie polecam blondynkom o jasnej cerze.
Mężczyzna,
który nie spędza czasu z rodziną, nigdy nie będzie prawdziwym mężczyzną!

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4403 dnia: 10 Stycznia 2013, 01:20 »
Ania, na pory kup sobie specjalną bazę pod makijaż (porefessional np z benefita). A skoro masz problem z porami to powinien Ci po tej bazie przypasić stippling brush.

Asia, jeśli chodzi o łokcie.... Nie opierasz się przypadkiem na dżinsach (ja czasem siedzę "po turecku" na kanapie i nachylam się do ławy na której stoi laptop, wiele razy mi nowe dżinsy zafarbowały łokcie i przedramię)... nie wiem, może leżysz korzystając z kompa i podpierasz się na łokciach? Znajdź przyczynę, później lecz skutki. Ciemne łokcie też mogą wynikać z choroby...

Jeśli problem wynika właśnie z wycierania, częstego opierania się na łokciach to po każdej kąpieli, kiedy skóra jest miękka mocno pocieraj suchym ręcznikiem. Zaczynaj się wycierać od łokci i to bardziej intensywnie niż mniej. A później mocno je natłuszczaj. I przede wszystkim zmień przyzwyczajenia, samo działanie nic nie da  :(

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4404 dnia: 10 Stycznia 2013, 08:29 »
asiu, z łokciami nie pomogę. jedyne co mi przychodzi do głowy to jeszcze olej rycynowy do wcierania w łokcie.

Pamela, ja też musze wrócic do rybek-smrodków bo po powrocie do pracy i ukochanych grzejników mam tak wysuszoną skórę, ze żadne kremy nie dają rady jej nawilżyć i wszystkie lekko uczulają  :-[

a jeszcze mam pytanie o gąbeczkę BB - uznajecie tylko oryginał czy można się pokusić o chamską podróbke  ;)
nie wiem czy będzie mi odpowiadała ta forma aplikacji podkładu a 120 pln wywalić tak w ciemno ...hmmm  ::)
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2013, 09:03 wysłana przez .:Anka:. »

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #4405 dnia: 10 Stycznia 2013, 09:03 »
Do nakładania podkładu albo gąbeczka albo hakuro h51, kocham go i używam częściej niż gąbeczkę bo efekt ten sam, a szybciej się myje :D

Bebiki też często nakładam paluszkami bo jest szybciej :D

Jakby co to ja mam Batiste Tropical i pachnie kokosami :D

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4406 dnia: 10 Stycznia 2013, 10:42 »
a jeszcze mam pytanie o gąbeczkę BB - uznajecie tylko oryginał czy można się pokusić o chamską podróbke  ;)
nie wiem czy będzie mi odpowiadała ta forma aplikacji podkładu a 120 pln wywalić tak w ciemno ...hmmm  ::)
tylko oryginał niestety...
drogie jajo jest, ale można pokombinowac i kupić taniej ;)
np kupić na spółe z kimś duopack, a dodatkowo czekac na promocje np darmowa dostawa  ;)
już wyjdzie troszkę taniej...jakieś 50-55zł za jajo  ;)
my tak upolowałyśmy własnie z ciriness  ;)

czarne łokcie bym skonsultowała z dermatologiem...
bo co z tego, że będziesz z tym walczyć, jak może ciągle wracać, bo nie znasz przyczyny...

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4407 dnia: 10 Stycznia 2013, 10:56 »
Albo przyjechac do uk gdzie na ich oficjalnej stronie bb kosztuje 16£=80 zl i darmowa przesylka  ;D
A im wiecej jajek tym taniej.

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08 2012
« Odpowiedź #4408 dnia: 10 Stycznia 2013, 11:04 »
Kochane, może któraś z Was mi pomoże  :)
Mam problem z .... czarnymi łokciami... >:( Są przesuszone i naprawdę czarne - jak ktoś widzi moje łokcie pierwszy raz to myśli, że mam siniaka albo, że się nie myję... Masakrycznie mnie to denerwuje i jest to mój spory problem.
Co robić aby je wybielić i zmiękczyć?
Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi  :-*

Ale Asiu czy te łokcie to masz " czarne" czy po prostu wyglądają jaby były brudn?

. Bo moje sa przesuszone i całe życie sie z tym zmagam. Kiedy je trochę zaniedbam wyglądają jakby były bardzo brudne. ale kolor jest hmmm taki ciemno brązowy- brudny po prostu.
Wstyd straszny...
dziewczyny ja stosowałam już wszystkie te sposoby które podałyście... i one pomagają ale tak jak napisałyście to mi sie wraca i wystarczy , że tydzień sprawę zaniedbam.

Mysikróliczek - nigdy nie myślałam , że to może być objaw choroby ...a wiesz może coś bliższego na ten temat?
Będę wdzięczna za odpowiedz.
Mężczyzna,
który nie spędza czasu z rodziną, nigdy nie będzie prawdziwym mężczyzną!

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4409 dnia: 10 Stycznia 2013, 12:07 »
Żaneta, zebym to ja wiedziała, że mi to jajo podpasuje...
...kurier dzwonił i mam ukrytą przesyłkę pod domem ... i teraz nie wiem czy to GB czy mazidła pod oczy ;-)
potrenuję moja cierpliwość do 16.30  ;D