Autor Wątek: Ślub w grudniu...  (Przeczytany 15400 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Ślub w grudniu...
« dnia: 13 Czerwca 2005, 14:09 »
Czy ktos z Was bral moze slub w grudniu i moglby mi udzielic kilku rad...

Nie wiem np. kiedy zamowic i kiedy odebrac wiazanke slubna, co z zamowieniem na ciasta, makijazem, fryzjerem i wieloma innymi sprawami...

Zalatwilam juz sale, kosciol, zaproszenia, podziekowania dla rodzicow i kwestie malych prezentow dla nich, ksiege gosci

W planach mam:
sierpien- suknia slubna- wybor, przymiarka i zarezerwowanie (bo wypozyczam)
listopad- zakup alkoholu, zamowienie ciast i kwiatow (nie wiem czy nie za pozno), zakup dodatkow do sukni slubnej, zakup garnituru dla narzeczonego
wrzesien- wysylam zaproszenia, zakup obraczek...

Z gory dzieki za pomoc:)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Czerwca 2005, 15:49 »
Widzę, że ślub masz w Święta! Ja byłam za ślubie i weselu, ale w Święta Wielkanocne i muszę powiedzieć, że z tego co pamiętam to najgorszy problem był z fryzjerem! :(  Ponieważ w wielu salonach panie mówił, że koszt usługi upiecia włosów dlatego, że musi przyjśc w świeta był ok. 50 zł. większy niż w normalą sobotę! :(  W innych salonach znowu mówiły, że nie otworza salonu, bo im się nie opłaca itd.
Nie jest to znowu bardzo duży problem, bo przecież można się umówic z fryzjerką, że przyjedzie do domku, ale trzeba się liczyć, że koszt będzie wyższy niż normalnie!
Choć wolałabym, żeby fryzjerka mnie czesała w salonie, a nie w domku.

Wiem też, że fotograf, którego chcieli odmówił im, ponieważ wyjeżdzał na świeta za granicę do rodziny i musieli niestety poszukać innego! :(

Pozdrowionka dla Ciebie i życzę bezproblemowego załatwienia wszystkich spraw! :P

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Czerwca 2005, 21:17 »
Groźnie brzmi...

Chyba muszę zacząć szybciej załatwiać niektóre sprawy:)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Czerwca 2005, 22:45 »
Demka ja absolutnie nie chcę Cię niczym wystraszyć! :wink:
Tylko napisałam jak było jak ja szłam na wesele. U Ciebie wcale nie musi tak być i nie masz się czym przejmować!
 :) Pozdrowionka! :P

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Czerwca 2005, 12:13 »
ale z fryzjerem to Marta ma racje, ciężko w święta. Trzeba sobie poszukac kogos do domu. To samo z wiązanką. chyba trzeba odebrac dzien wczesniej
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Czerwca 2005, 12:53 »
Dzięki za rady...

Nie znacie moze jakiegos godnego polecenia fryzjera? Slyszalam o Elitte i o Indygo...

Niech tylko sesja mi się skończy to ruszam na podboj miasta w poszukiwaniu wszystkiego, czego brakuje mi na slub.....

drżyjcie sklepy;P :lol:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Czerwca 2005, 16:30 »
Elite - potweirdzam są ok :)
Indygo - nie znam, ale mnóstwo osób jest ZA.

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Czerwca 2005, 16:41 »
Ja byłam w Elicie dzisiaj i jestem zadowolona. Może
jest tam trochę drożej niż gdzie indziej, ale uważam, że
warto.

Później wkleję zdjęcia ze swoich dzisiejszych poczynań to będziesz
mogła zobaczyć.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Czerwca 2005, 21:37 »
Agnieszko czekam z niecierpliwością na te zdjęcia:)

Co to znaczy troszkę drożej??
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Czerwca 2005, 22:31 »
Przepraszam, ale mam problemy z komputerem i dopiero
jutro je wkleję  :(

Też jestem zła, ale trudno.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Czerwca 2005, 13:48 »
Czekam z niecierpliwością:)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Czerwca 2005, 10:00 »
Od jutra równe pół roku do ślubu :D :D

Juz nie mogę się doczekać:)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Czerwca 2005, 13:08 »
Ja podobnie jak demka, ślub mam w grudniu, w święta. Szczerze mowiąc najbardziej boję się właśnie o fryzjera i makijaż. A przy tym jestem ze Stargardu, tu będzie ślub, więc możliwości mam tym bardziej ograniczone.

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Czerwca 2005, 17:13 »
Cytat: "Agnieszka32"
Ja podobnie jak demka, ślub mam w grudniu, w święta. Szczerze mowiąc najbardziej boję się właśnie o fryzjera i makijaż. A przy tym jestem ze Stargardu, tu będzie ślub, więc możliwości mam tym bardziej ograniczone.

Agnieszko damy redę ;)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Czerwca 2005, 17:49 »
taki mam właśnie zamiar. Amen :wink:

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #15 dnia: 1 Sierpnia 2005, 18:50 »
Agnieszka32 jak ida Ci przygotowania ??
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline kashira

• użytkownik
  • **
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Sierpnia 2005, 14:37 »
Ja też mam ślub w grudniu w Święta.Mam do tej pory sukienkę,buty,buty dla Pana młodego,zamówionego fotografa w studio-Fotoeverest i fotografa do reportażu z kościoła i pierwszej części wesela-Pan Jurek Arsoba.Intensywnie szukam lokalu-myślałam o Zakątku na Podgórnej,ale dziś byłam w Praha Cafe i jestem zachwycona :) -lokal idealny-wystrój z klasą,przystępne ceny i odpowiednia wielkość-robimy wesele na ok.25 osób.Czy ktoś zna osobę która by robiła tam wesele?lub był sam na weselu-bo nigdzie na forum nie znalazłam informacji o tym lokalu.Pozdrawiam wszystkich :P

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Sierpnia 2005, 16:10 »
ja też juz mam sukienkę. Oprócz tego fotografa, salę, rozpoczełam spotkania w poradni rodzinnej, dzisiaj idę sie dowiedzieć o spotkania grupowe z księdzem i o kurs przedmałżeński (w sumie w kościele mam mieć 18 spotkań), mamy juz zaproszenia, zawiadomienia, księgę gości, prezent dla rodziców... ale jeszcze długo droga przed nami...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:14 »
Cytat: "kashira"
Intensywnie szukam lokalu-myślałam o Zakątku na Podgórnej,ale dziś byłam w Praha Cafe i jestem zachwycona

zerknij jeszcze na będący w pobliżu Praha Cafe lokal Kuźnia, ten sam w któym ma być spotkanie forumowiczów

Offline kashira

• użytkownik
  • **
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Sierpnia 2005, 21:23 »
Bylam w Kużni-bardzo mi sie podobało,niestety jest za mały-25 osób mogłoby siedzieć przy stole ale nie ma miejsca na taniec,no i najważniejsze-nasz termin już zajęty.Byliśmy w Praha Cafe dzis i zdecydowaliśmy się ostatecznie-naprawdę elegancko i dość miejsca,ceny przystępne-wyjdzie ok 100 zł na osobę bez alkoholu(można swój wnosić)-tak więc jestem bardzo zadowolona.Mam pytanie czy do poradnii małżeńskiej  można iść przed naukami przedmałżeńskimi?

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Sierpnia 2005, 22:25 »
Cytat: "kashira"
Mam pytanie czy do poradnii małżeńskiej można iść przed naukami przedmałżeńskimi?

można ja i mój ukochany tak właśnie zrobiliśmy :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Sierpnia 2005, 06:34 »
Cytat: "demka"
Agnieszka32 jak ida Ci przygotowania ??

Wlasciwie niewiele sie zmienilo;-)) Mamy zalatwiony termin w kosciele, sale, zespol, muzyczke do kosciola i kamere. Cala reszta wlasciwie ledwie tknieta lub wcale nie tknieta :wink:  Ale to dlatego, ze zupelnie nie mam czasu zajac sie przygotowaniami do slubu, jestem poza krajem. Za kilka dni wracam i mam nadzieje, ze wszystko zacznie nabierac tempa....choc ja mam taki charakter, ze zawsze mam na wszystko czas :wink:  wiem, ze pozniej bede latac z jezorem wywalonym do pasa, ale juz taka jestem...luzik totalny:) Z sukienka chce poczekac przynajmniej do wrzesnia, ubranka dla Wojtka poczekaja jeszcze dluzej bo najpierw ja musze wybrac jakas sukienke, zaproszenia chcemy wybrac juz teraz i wysylac pod koniec pazdziernika, zakupy alkoholu na ostatnia chwile gdy juz bedziemy znali ilosc gosci....spotkania w kosciele zamierzamy skrocic do minimum, glownie z tego wzgledu, ze Wojtek pracuje w Niemczech i racej nie moze raz w tygodniu stawiac sie jak zolnierz na posterunek w kosciele. Acha...mam pytanie....czy jak obydwoje mamy ukonczony kurs przedmalzenski, to musimy chodzic do poradni????
Najwieksza bolaczke mam z fryzjerem i kosmetyczka....to jedyne co mi spedza sen z oczu :? Pewnie o czyms zapomnialam, ale to raczej wszystko, co mamy przygotowane :oops:

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Sierpnia 2005, 09:12 »
Acha...mam pytanie....czy jak obydwoje mamy ukonczony kurs przedmalzenski, to musimy chodzic do poradni????

tak, bo to dwie różne sprawy...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Sierpnia 2005, 05:27 »
To na co nie musimy chodzic? A jesli na wszystko musimy, to po co ten kurs?

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Sierpnia 2005, 09:38 »
ksiądz mnie poinformował, że mam odbyć kurs przedmałżeński (bo nie miałam takiego w szkole), spotkania w poradni rodzinnej i jeszcze spotkania z księdzem...u mnie w parafi wyszło tego 18 godz. spotkań...a mam 1 godz poradnictwa za sobą ...
kurs przedmałżeński rozpoczynam 8 września...
oj długa droga przed nami...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Sierpnia 2005, 05:09 »
Nie za duzo tego wszystkiego :?: :evil:  A mialam cicha nadzieje, ze zostana mi tylko pogadanki z ksiedzem;-)

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Sierpnia 2005, 14:13 »
Nie za duzo tego wszystkiego

tez tak sądzę :( Ale nie wiem jak jest u Ciebie w Kościele, może mniej tego wymagają...

[ Dodano: Wto Sie 23, 2005 1:17 pm ]
chyba nie będzie az tak źle z tymi  terminami :
 :arrow: dzisiaj dzwoniłam do salonu na Liściastej i wstępnie zamówiłam termin na 25 grudnia na 11:00- pani poinformowała mnie, że w Święta pracuje
 :arrow: byłam sie dowiedziec mniej więcej o koszt kwatów (dla mnie, dla świadkowej, pana młodego i swiadka) i w tej kwiaciani dowiedziałam się, że 25 grudnia rano będzie dyzur więc bez problkemu kwiaty odbiorę w dzien slubu
 :arrow: pozostała mi tylko jakaś cukiernia(musze zamówić ciasta i dwa małe torty dla rodziców w prezencie- zokazji 26 rocznicy ślubu) i zastanawiam się czy Cukiernia Domowa równiez w Święta ma jakies dyzury coby można było odebrać zamówione ciasta...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ninotshka
  • nowicjusz
  • *
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #27 dnia: 8 Listopada 2005, 10:54 »
nieee no jak to mozliwe? ze ten topik umknal mojej uwadze?? :P
demka mam propozycje - my tez chcemy zamowic 2 male torty dla rodzicow, w ramach podziekowania i myslelismy o fototortach od Wozniaka, nawet sie pytalismy co i jak - problem tylko kto nam to przywiezie bo wesele 200 km stad.. bysmy walneli po ich slubnym zdjeciu i do tego tekst ze gdyby nie te 2 wydarzenia uwiecznione na torcie to moze i nas by nie bylo i nie spotkalibysmy sie tu i teraz z okazji naszego slubu.. takietam
i do tego jakis maly prezencik, zeby mieli pamiatke

zaczne od dzis dusic ten topik i zarzucac fotkami moich pierdolek slubnych :D i proponuje grudniowym Panno to samo :)
25.12.2005 - NASZ DZIEŃ :D

Offline demka

• Chuck Norris
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #28 dnia: 8 Listopada 2005, 15:58 »
w takim razie czekamy...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ninotshka
  • nowicjusz
  • *
Ślub w grudniu...
« Odpowiedź #29 dnia: 9 Listopada 2005, 01:24 »
jupiiiiiiiiiii!!  :jupi:
przyszly dzis zaproszenia poczta :D sliczniusie ! moj zachwyt nie ma konca - banan na gebusi jak sie patrzy  :skacza:  
polowa juz spakowana w koperty i wyslana. a polowa czeka na osobiste doreczenie
do srodka wrzucilam zlote gwiazdki confetti i juz pierwszym zaproszonym sie to spodobalo ze jak otwieraja i wyjmuja to leca gwiazdki (im dluzej o tym myslalam tym bardziej glupie mi sie to wydawalo, ale jednak jest odwrotnie :hopsa:  
a  nie wiem czy ktos wie ale mozna zamowic sobie personalizowane znaczki pocztowe w Sz-nie akurat na Bogurodzicy (dla mnie juz za pozno ale moze ktoras skorzysta) w sumie fajny bajer
http://www.poczta-polska.pl/mojeznaczki/

p.s. potrzebuje pomocy w sprawie etykiet na butelki. zamowilismy z allegro od goscia i beznadzieja, zmazuja sie! zrobil nam jeszcze raz na matowym papierze i to samo.. wiec szukam porzadnej poligrafii w Sz-nie bo moj Misiek sie wkurzyl i chce sam zrobic (ale watpie zeby mu to wyszlo)..tak wiec HELP!
a foty zaproszen jutro zalacze bo spac mi sie chce a forum nie chcialo mi sie przez pare godzin otworzyc nie wiem czemu  :evil:  
a tymczasem borem lasem   :ziew:   do nastepnego postu  :hopsa:
25.12.2005 - NASZ DZIEŃ :D