Autor Wątek: sala okolice Sosnowca  (Przeczytany 14670 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pativiki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06-04-2013
sala okolice Sosnowca
« dnia: 29 Kwietnia 2008, 15:45 »
Postanowilam sie zalogowac i poszukac pomocy tutaj.  Dziewczyny pomozcie znalezc mi sale na przyszly rok na czerwiec :) Interesuje mnie okolica Sosnowca, ale moze byc nawet 30 km od Sosnowca, bo wszystkie sale z tego co sie orintowalam sa juz zajete na przyszly rok.  Widze, ze tu solidarnosc kobieca dziala super wiec licze rowniez na Wasza pomoc.  Wesele planujemy na max.  70 osob.  O ile jeszcze sie nie wykrusza. . .  Ale to taka optymalna ilosc.  Licze na Was.  Jak tylko ja bede mogla komus sluzyc pomoca to bardzo chetnie.  Pozdrawiam wszystkie kobietki :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: sala okolice Sosnowca
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Kwietnia 2008, 17:10 »
hmmm ciężko bedzie z czerwcem 2009 ale moze Ci sie uda coś znaleźć , podam Ci sale gdzie jak ja się pytałam to były jeszcze wolne terminy na czerwiec :
1. Sala na BALATONIE - Sosnowiec
2. Stara Strzecha - Sosnowiec Milowice
3.MAXIM - Dąbrowa Górnicza - łęknice
4.Astra - Dąbrowa Górnicza - za McDONALDEM :)
5. Laguna - Pogoria
6.Omega - Pogoria
7. Bombaj Tandori - Sosnowiec
z tym że ja szukałam sali na początku lutego , więc teraz mogło się to juz pozmieniać  ;)

Offline monika21
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Kwietnia 2008, 19:00 »
Ladna tez jest sala w restauracji wiktoria w Sosnowcu i cena tez przystepna:)

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Kwietnia 2008, 19:50 »
Zapytaj w restauracji Belvedere w Sosnowcu w Parku Schoena,
Rogoźnik "Biały Dom" - choć zmienili się tam właściciele i chyba juz nie jest tak fajnie jak kiedyś
Karczma Orle Gniazdo u Białego - Dąbrowa Górnicza - choć nie wiem czy 70 os. sie tam zmieści

narazie tyle mi przychodzi do głowy w okolicy ale jak coś sobie przypomnę to dam znać  :)

Offline muszka_karola

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5 lipiec 2008
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Kwietnia 2008, 00:12 »
Moje wesele będzie w Sosnowcu Kazimierzu.  Sala nazywa się Algas.  W środku jest bardzo ładnie i mam nadzieje ,że będzie wszystko ok.

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Kwietnia 2008, 07:16 »
No i przypomniało mi się :)
Spytaj jeszcze w hotelu Pańska Góra w Jaworznie. Fajny hotelik mają nawet basenik. Młoda para dostaje chyba pokój gratis. Ogólnie słyszałam pozytywne opinie

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Kwietnia 2008, 10:19 »
Kurde jestem z Kzimierza i nawet nie wiem że tam taka sala jest  ;D ;D ;D

Offline pativiki
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Kwietnia 2008, 13:37 »
Sprawdzilam ta sale WIKTORIA w Sosnowcu - jest ladna, cenowo tez jest nienajgorzej, ale nie wiem jeszcze dokladnie co jest w tej cenie, poniewaz przez telefon kobieta zapraszala aby przyjechac osobiscie, wiec umowilam sie po Majówce :) Nie mam pojecia gdzie jest ta sala na Kazimierzu natomiast, chociaz znam niezle ta dzielnice, to jestem zaskoczona wiadomoscia o takiej sali :) Orle ganizdo odpada - zbyt duza ilosc gosci, a inne, ktore mi podalyscie nie maja juz terminow ;/ Ta sala WIKTORIA ma 3 sale, i zastanawiam sie czy dobrze jest miec swoje wesele, a na salach obok 2 inne? Co sadzicie o tym? Dzieki za podpowiedzi odnosnie lokali !! :) Moze któras z Was byla na weselu z tej WIKTORII i ma jakies fotki abym mogla tez zobaczyc? Pozdrawiam serdecznie, milego weekendu majowego !

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Kwietnia 2008, 17:21 »
a może zobacz na Kazimierzu w restauracji Leśna w parku  ;) w googlach znajdziesz ich stronke,  ;)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Kwietnia 2008, 17:55 »
A Kamionki na Zagórzu??
Mnie osobiście bardzo ten lokal się podoba :)

Offline Maggie_2408

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Maja 2008, 19:06 »
Moim zdaniem warto sprawdzić restaurację California w Czeladzi.  Sala moim zdaniem bardzo ładna i właściciel równy gość.  W razie czego mogę przesłać zdjęcia bo pstryknęłam kilka.
Żonkowy:https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39663.0

Offline pativiki
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 7 Maja 2008, 11:52 »
Juz nie wiem  czy ja jestem taka wybredna, czy te wszystkie sale sa jakies takie nieprzekonujace :(:(:( Najbardziej podoba mi sie Rozana Dolina, ale tam zero wolnych miejsc juz na przyszly rok :( Chyba zamiast wesela polecimy do Las Vegas i tam wezmiemy slub haha.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 7 Maja 2008, 11:57 »
pativiki w Rózanej nie tak zero bo chyba są wolne w kwietniu, albo święta wielkanocne ;) ale nie wiem czy widziałaś ze w katowicach otwierają filie tej restauracji i maja wolne terminy od sierpnia tego roku - wejdx sobie na stronkę różanej to zoabczysz ;)

Offline Zofijka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008r.
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Maja 2008, 13:23 »
Ja będę mieć wesele w Alicji w Ostrowach Górniczych, to też blisko Kazimierza.  Nie wiem tylko czy taki klimat Cię interesuje.

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #14 dnia: 7 Maja 2008, 13:25 »
No w Alicji na Ostrowach na pewno mają wolne terminy ale jak dla mnie to troche jest to wszystko zaniedbane a mogło by tam być całkiem przyjemnie gdyby się właściciele bardziej postarali. Szkoda bo obiekt niewykorzystany.

Offline Zofijka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008r.
« Odpowiedź #15 dnia: 7 Maja 2008, 13:29 »
aga8207 co masz na myśli mówiąc, że zaniedbane?

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #16 dnia: 7 Maja 2008, 14:06 »
Nie wie jak ona się nazywa, ale wem że jest sala chyba do 100 osób przy pogorii III :-) taka drewniana przy samej plazy :-) byłam tylko na dole na kawie i w sumie ładnie to wszystko wyglądało :-) są tam bodajze pokoje gościnne na górze :-) warto zajrzeć jeśli szuka się sali na 70 osób :-) pozdrawiam

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #17 dnia: 7 Maja 2008, 14:20 »
to jest Orle Gniazdo u Białego...

ciekawie jest w Czeladzi "Pod Filarami"

ładnie jest również "Pod lwem" w Gródkowie

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #18 dnia: 7 Maja 2008, 14:59 »
Zofijka
 chodzi mi o to że w środku nie było dawno odnawiane wiem że ktoś może powiedzieć że to stary budynek i klimat musi być zachowany ale jest tam dosyć ponuro, ciemno. A na zwenatrz jest niby sporo zieleni bo Ostrowy to ogólnie juz teren zielony ale ja przejeżdżam tam często jeżdżąc do wojego chłopaka  i nie przekonuje mnie to miejsce

kiniadg
Karczma Orle Gniazdo jest ładna,  nowa , czysta ale na gorze nie ma pokoii tyko jest sala gdzie siedzą goście a na dole się tańczy. Pani właścicielka całkiem miła (odwiedziliśmy to miejsce podczas naszych poszukiwań sali :))
Jedyney minus to że w lecie nie ma tam za bardzo osłoniętego miejsca pod drzewami źeby wyjść posiedzieć. A w lecie przy plaży jest mnustwo ludzi i samochodów. Ale zawsze są plusy i minusy  :)

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #19 dnia: 7 Maja 2008, 15:15 »
a restauracja Zagłębiowska obok stadionu ludowego???

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #20 dnia: 8 Maja 2008, 12:28 »
Z tego co wiem to na Balatonie nie ma miejsc na czerwiec 2009. Sama wziełam ostatni wolny  8)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 8 Maja 2008, 12:41 »
SAbina oj to długchyba był wolny bo jak ja byłam w 2 lutego sie pytac to na czerwiec był tylko ten wolny 13  ;D fajny dzień , chciałabym 13 , jak dla mnie to szczęśliwa liczba ;)

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #22 dnia: 8 Maja 2008, 12:54 »
I dokładnie właśnie 13 czerwsza zarezerwowałam  ;D mnie się też ta data spodobała!!  ::) ja zarezerwowałam ten termin dokładnie 21.03

Offline pativiki
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 8 Maja 2008, 16:23 »
Jak ja bylam na Balatonie, to nie spodobała mi się podłoga wylozona wykladzina w miejscu do tanczenia, i jak pytalam czy zamierzaja to zmieniac, to stwierdzili, ze nie, bo tak jest dobrze.  Mnie sie to jednak nie podoba, i zle mnie samej sie tanczy na takiej podlodze.  Dzwonilam dzis do Rozanej i rzeczywiscie koncza remont sali nowej w Katowicach !!! :):):) Koniec remontu jest przewidziany na sierpien 2008.  Jedyne co, to po prostu trzeba czekac az skoncza remont aby zobaczyc co tam takiego wyremontowali :):) Z tego co mi powiedziala Pani w RD to ma to byc zrobione bardzo podobnie jak w tej "starej" i sala bedzie tak do 80 osob - wiec pasuje mi to :):) Odnosnie Alicji to nie pasuje mi wystroj - ale fajnie byloby tam miec wesele, bo moi rodzice mieli tam! Ale to dawno,dawno temu :) Szkoda,ze nie ma tam inaczej urzadzonego tego wszystkiego. Orle Gniazdo odpada z kilku wzgledow.  Nie wiem gdzie jest restauracja Zaglebiowska w S-cu ;/

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #24 dnia: 8 Maja 2008, 18:24 »
Na Balatonie przeginają jeśli chodzi o pewne rzeczy np. że za wystrój trzeba płacić dodatkowo.
Koleżanka miała tam wesele i niby była zadowolona ale ja po rozmowie z tą panią odniosłam niezbyt miłe wrażenie.
Poza tym kolega miał tam mieć wesele w tym roku we wrześniu ale gdzieś pod koniec ubiegłego roku pani nagle zaczęła zmieniać poszczegółne punkty umowy, cenę więc kolega grzecznie podziękował i znalazł inną salę...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 8 Maja 2008, 18:28 »
Na Balatonie przeginają jeśli chodzi o pewne rzeczy np. że za wystrój trzeba płacić dodatkowo.
Koleżanka miała tam wesele i niby była zadowolona ale ja po rozmowie z tą panią odniosłam niezbyt miłe wrażenie.
Poza tym kolega miał tam mieć wesele w tym roku we wrześniu ale gdzieś pod koniec ubiegłego roku pani nagle zaczęła zmieniać poszczegółne punkty umowy, cenę więc kolega grzecznie podziękował i znalazł inną salę...
odnosnie tego wystroju -  też mnie to zraziło no i  ten parkiet z wykładziny , ta sala gdzie się siedzi ma się nijak do tego gdzie sie tańczy  ;)

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #26 dnia: 8 Maja 2008, 21:47 »
Wiadomo, że każdy ma swoje zdanie i o gustach się nie dyskutuje!!! Mnie się tam podoba i nie na jednej imprezie tam byłam i bywać będę!! Jeszcze nigdy ani obsługa ani kucharze mnie nie zawiedli więc nie mam zamiaru nic zmieniać. Jeśli chodzi o wykładzinie wg mnie to jest ok. Byłam na weselu w Atenie i dziewczyna w tańcu nogę skręciła, bo była posadzka, na której komuś rozlało się trochę napoju. Wesele miała skończone. Tu wiem, że takiej sytuacji nie będzie!!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 8 Maja 2008, 21:53 »
zgadzam się o gustach się nie dyskutuje  ;)
tyle że po to jest to forum zeby wyrażac swoje opinie, doświadczenia i te dobre i te złe, ja np bardzo dziękuje osobom ktore mowily co było nie tak w rózanej bo teraz bede wiedziec na co zwracac uwage i zeby nie było jakis niepotrzebnych ekscesów  ;D ;D ;D
a każdemu podoba sie to co sie podoba i tak ma być , tzreba byc sobą  :ok:

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #28 dnia: 8 Maja 2008, 22:55 »
Justys zgadzam się z Tobą!!
Tyle, że ja jestem na 100% pewna że wesele chce mieć tam...
Rozumiem, że komuś może się nie podobać i od tego jest właśnie forum, żeby się wymieniać wrażeniami i doświadczeniami
Ja po prostu chciałam napisać swoje zdanie i odczucia odnośnie Balatonu
Ktoś kiedyś może inne miejsce zachwalać

Offline pativiki
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 9 Maja 2008, 11:50 »
Dziewczyny przychodzi Wam jeszcze cos do glowy ? Jestem zdecydowana na ta Rozana Doline w K-cach, ale musze miec jeszcze cos w zapasie gdyby jednak nie bylo tam tak jak obiecuja.