Autor Wątek: Obrączki - złotnik w Szczecinie!  (Przeczytany 34344 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline roza_83
  • zapaleniec
Odp: Obrączki - złotnik w Szczecinie!
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Maja 2008, 12:57 »
A która część Jagiellońskiej? Między Boh.  wearszawy a Piastów, czy między Piastów a Woj.  Polskiego, Woj.  Polskiego a pl.  Zamehoffa, czy może między placem Zamenhoffa a pl.  Lotników? pytam o jakies dokładniejsze instrukcje bo Jagiellońska dłuuuugaśna jest, no i pewnie paru złotników tam znalazłabym, ale jednak co polecony to polecony :)
Między placem Zamenhoffa a placem Lotników.

Offline zielony_groszek79

• użytkownik
  • **
  • Staropanieństwo z wyboru odroczone ;)
  • data ślubu: 18.10.2008 r.
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Maja 2008, 13:56 »
Okay, będziemy szukać :D
Dziękuję bardzo i pozdrawiam ciepło.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Czerwca 2008, 12:11 »
Dziękuję wszytskim za namiary. Obrączki zamówiliśmy jakieś 3 tygodnie temu i mają być na połowę lipca do odbioru :)
W razie czego i ja mogę już polecać na priv pewnego złotnika. No i cena... oszałamiająca. W Kruku "nasze" obrączki kosztują nieco ponad 2 tysiące, a po odliczeniu mojego złota zapłacimy 700 za obie. Oboje byliśmy w ciężkim szoku :D
Raz jeszcze pozdrawiam

Offline latka84
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Czerwca 2008, 15:55 »
Podaj proszę numer do tego złotnika.

Cytat: LENKA26 link=topic=10441. msg552066#msg552066 date=1208370468
Hej, ja też mogę polecić super złotnika z Jagiellońskiej (namiary mogę przesłać na priva:) Odebraliśmy obrączki w sobotę i jestem poprostu zachwycona wykonaniem, szczególnie, że był to skomplikowany wzór:) A złoto też mieliśmy swoje:)

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Czerwca 2008, 21:38 »
Czy ja też mogłabym prosic namiary na złotnika na Jagielońskiej? PLISS
aaaa nie podałam adresu alijus@wp.pl

Offline kkaassiiaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Lipca 2008, 23:06 »
ja polecam złotnika na wyzwolenia 19!!!! poprostu zrobił przepiękne obrączki!!!! kuzynka chciała konkretne obrączy w znaczeniu nie llekkie jak piórko gdzie nie czuć. . . ale grube poprostu cudne z 5 brylancikami.  Wytłumaczyła złotniikowi jakie chce bo miała wizje że po obu stronach lekko wypukłe a w środku pikowane z 5 brylancikami-oni robią recznie wszystko co tylko sobie wymyslisz.  dziś własnie kuzynka je odebrała poprostu marzenie! Widać że nie tandeta tylko profesjonalizm.  Złotnik ten robi wszystko ręcznie.  chetnie bym pokazała te obrączki. . . ale nie moje a i tak nie mam foto:P Ja wczesniej oddawałam im do naprawy złete swoje pierścionki to zrobili tak że nic nie było widać, że kiedys sie połamały i wypucowali je tak, że wyglądały jak nowiuśkie.  Na prawde szczerze polecam i sama będe tylko tam chodziła!

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Lipca 2008, 00:04 »
Kasia z 5 brylancikami to pewnie za 2 tys.? Ile ona dała za te cuda?

Offline kkaassiiaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Lipca 2008, 00:57 »
a właśnie że nie! za dwie obrączki dała 1200zł ale dawała też obrączke po mamie aby wtopili w nowe obrączki.  Koleś bardzo dobrze ich skasował-znaczy po dobrych cenach.  Co prawda kuzynka ma małe paluszki. . . ale jej przyszły mąż nadrobił za nią wielkością swojego palca:P a obrączki są na prawde śliczne! diamenciki nie są duże wiec moze i stąd ta dobra cena. . . ale dobrze ze nie są duze bo przynajmniej widać że jest to obrączka a nie pierścionek:) suma mumarum tak czy siak się świeci:)

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Lipca 2008, 01:28 »
to dzięki za info. aj tez mam dwie obrączki na przetopienie, ale nie chce żadnych diamencików czy czegoś takiego. To może warto się tam przejeśc. Lokal  do sprawdzenia, dopisuje do listy. pozdrawiam

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Lipca 2008, 12:51 »
Melduję, że wpiątek obroczkizostały odebrane. Są cudowne. Na przyszłość, śmiało teraz mogę polecać tego złotnika :)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Lipca 2008, 15:20 »
Witam i ja w wąteczku o "fajnych" jubilerach..
Po przejściach z Panem M., o których pisałam w wątku - Jubiler - nie polecam, nadszedł czas, żeby napisać o tych, których polecam.
Dziś odebraliśmy nasze upragnione, pięknie zrobione, idealne obrączki.
Kupione były na Krzywoustego w "Virago". Zdecydowanie polecam pod każdym względem.. Grawer już był w cenie..

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Października 2008, 22:21 »
JulkaJ. czy mogę spytać ile daliście za obrączki z tego salonu??

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Października 2008, 08:14 »
Do Julki, to lepiej wysłać pw, szybciej odczyta niż tego posta ;)

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Października 2008, 12:32 »
Adiana masz racje  :glupek:
Chce wiedzieć jak tam kształtują się ceny ponieważ jeszcze w tym salonie nie byłam  :)

Offline glaskiewicz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Października 2008, 22:17 »
Witam.

A możecie tak dokładniej określić tego jubiulera n ajagielońskiej na priva glaskiewicz@wp. pl,ślub mamy  w następnym roku akle już poważnie myslimy żeby obrączki wczesniej zrobić.  Z góry wielkie dzięki.  Grzesiek

Offline marta-aleksandra

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #45 dnia: 4 Listopada 2008, 14:36 »
Ja znam bardzo dobrego złotnika na prawobrzeżu ,dokładnie w heliosie (wejście z boku) obok szaszłykarni.  Oferuje bardzo dużą ilość wzorów i bardzo dobre ceny.  Bez problemów można się z Nim dogadać.  :D
Najlepiej jednak robić obrączki ze swojego złota , a nie oddawać złoto do skupu.  Pracowałam kiedyś u złotnika dlatego się orientuje.  Pozdrawiam

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #46 dnia: 4 Listopada 2008, 18:00 »
Dziewczyny ja rowniez porposze na priv namiary na tych popularnych zlotnikow:) czyli na krzywoustego i na Jagiellonskiej!  Do mojego slubu jeszcze daleko ale na pewno namiary sie przydadza Z gory dziekuje

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Listopada 2008, 20:35 »
Czy ja tez moge prosic o namiary do tego zlotnika...plissssssssss

Offline semifredo

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2009
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Maja 2009, 12:02 »
A ja mam inny problem.  Chcielibyśmy obraczki z białego złota, ale złotnik przez nas wybrany nie dysponuje takowym.  Skąd wziąć białe złoto???
semifredo1981@wp. pl
To pilne-ślub już 17. 07. 09

Offline Misia001
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.04
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Lutego 2013, 16:56 »
My robiliśmy obrączki z białego złota u złotnika (róg Jagiellońskiej i Piastów).  Model wybrałam z Apartu a panowie zrobili mi te obrączki duużo taniej.  Naprawdę prześliczne!!!!!

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #50 dnia: 2 Marca 2013, 17:20 »
Ja polecam złotnika na Wyszyńskiego, bliżej Bramy Portowej. Tego mniejszego (Markiewicz?), bo obok jest większy. My  zanieśliśmy katalog z Kruka i zrobili prawie identycznie. W dodatku zapłaciliśmy 450zł (złoto mieliśmy swoje, a moja obrączka jest z trzema brylantami)

Offline Akasha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2013
« Odpowiedź #51 dnia: 24 Marca 2013, 12:58 »
Ja również poproszę namiary na dobrych złotników. Byliśmy w Heliosie na prawobrzeżu, na Krzywoustego u Nawrockiego, na Niepodległości, w Onyksie w nowym Turzynie, W Gold W.A.R.J., na Wyszyńskiego było nieczynne, koło Fali w Lizardzie jest remont,a na Jagielońskiej nie znaleźliśmy. Mamy własne złoto. Podoba nam się wzór h07 z Łazura, do damskiej chcę brylancik. Ceny są mniej więcej podobne 800-900zł, a na Krzywoustego 350zł. Zastanawiam się jak to jest możliwe i czy to oszczędność czy ryzykowanie, że będziemy mieć jakieś trefne te obrączki. Czas jeszcze mamy, bo ślub we wrześniu, ale wolę się z tym uporać do czerwca.

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 24 Marca 2013, 19:41 »
Myślę, że na Wyszyńskiego też by podali tą niższą cenę. Ja już odebrałam swoje obrączki, są praktycznie identyczne jak w katalogu. Jedynie zamiast 4mm szerokości mają 5

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2013
« Odpowiedź #53 dnia: 30 Marca 2013, 18:15 »
ja wybralam Marka Nawrockiego aby nam zrobił obrączki i jestem bardzo zadowolona :) klasyczne obrączki. Moja jest z brylancikiem. nie mielismy swojego zlota ale i tak calkiem przyzwoicie zaplacilismy :)

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Marca 2013, 21:27 »
selena86, a ile zapłaciliście jeżeli można spytać? :) i jaka grubość i próba?:)

Offline andzela
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2 Kwietnia 2013, 16:16 »

Polecam złotnika na Jagiellońskiej .  Między wojska. pol.  a al. piastów po schodkach do góry. [/b][/b]Moja mama od zawsze korzysta z usług tego złotnika i zawsze była zadowolona. Postanowiliśmy właśnie tam zamówić obrączki. Szerokość 5 mm,waga pary 10 g,cena pary 1600 zł. Co mnie zaskoczyło dostaliśmy 5 letnią gwarancje na uszkodzenia mechaniczne i dopasowanie rozmiarów gratis. Linka do strony www mogę wysłać na priv.

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #56 dnia: 2 Kwietnia 2013, 17:22 »
A jaki wzór obrączki robicie ? i jakiś kamień macie w tych 1600zł??

Offline sztefcia_g
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.06.2013
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Kwietnia 2013, 17:10 »
Ja polecam Pana Mariusza Łobodę (ma salon na prawobrzeżu). Długo nie mogłam się przekonać do zrobienia obrączek u złotnika, ale wygrał rozsądek (ceny katalogowe z sieciówek były zawrotne, wzór upatrzyłam sobie u Tepriłowskich) i jestem bardzo zadowolona. Obrączki odebrane w zeszłym tygodniu i nie różnią się od oryginałów. Osobiście uzbierałam trochę złota więc płaciłam tylko za robociznę, ale i bez własnego złota ceny bardzo konkurencyjne (można się targować;)).  Jakość też ok. Polecam!

Offline małgosia_89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #58 dnia: 21 Kwietnia 2013, 15:45 »

Polecam złotnika na Jagiellońskiej .  Między wojska. pol.  a al. piastów po schodkach do góry. [/b][/b]Moja mama od zawsze korzysta z usług tego złotnika i zawsze była zadowolona. Postanowiliśmy właśnie tam zamówić obrączki. Szerokość 5 mm,waga pary 10 g,cena pary 1600 zł. Co mnie zaskoczyło dostaliśmy 5 letnią gwarancje na uszkodzenia mechaniczne i dopasowanie rozmiarów gratis. Linka do strony www mogę wysłać na priv.

a mieliście swoje złoto czy cena 1600 obejmuje wszystko wraz z materiałem? i jaką próbę złota macie?
Bardzo proszę o linka na priv:)

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 22 Kwietnia 2013, 20:27 »
Wg mnie 1600, to żadna atrakcja cenowa. Za taką kwotę lub nie wiele drożej, spokojnie kupi się już u jubilera