Autor Wątek: Obrączki  (Przeczytany 14931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Obrączki
« dnia: 19 Marca 2008, 12:14 »
Gdzie kupowałyście lub będziecie kupować obrączki ślubne w Olsztynie?
Które salony jubilerskie polecacie, które odradzacie, jakie macie spostrzeżenia, uwagi?
On 2011
Ona 2013

Offline anika

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.09.2008
Odp: Obrączki
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Marca 2008, 15:16 »
Mogę polecić jubilera w Olsztynie,jest świetny i chyba najtańszy...
Sami w życiu byśmy tam nie trafili,sklep i zakład pierwszy w Osztynie w tej branży a tak ukryty...
Poleciła nam Go znajoma, choć robią obrączki na zamówienie tj. ze swojego złota jak ktoś posiada a jak nie to używają własny materiał.
Widzieliśmy obrączki z kolorowego złota w Alfie za 2.300 zł jakie nam sie podobały zrobilismy fotkę:)
Pan W.zrobi je nam- identyczne  za 850 zł  :) :) :)
Czas oczekiwania ok.1 m-ca.

Offline Alissia

• forumowicz
  • data ślubu: 06.09.2008
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Marca 2008, 19:46 »
A w którym to miejscu dokładnie jest???

Offline Izabelka22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Marca 2008, 23:16 »
polecam znana firme jubilerska W. Kruk obraczki wszystkie modele sa po 450 zl sztuka :) do tego gwarancja na całe życie w konkurencji Apart podobna ok 1 tys :(

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Marca 2008, 09:56 »
anika gdzie jest ten jubiler/złotnik? możesz pokazać swoje obrączki u nich wykonane?
No w Alfie w Aparcie i Yes sa ceny b. niemiłe  ;D
Izabelka22 Wydaje mi się że Kruka nie ma w Olsztynie, mylę się??
On 2011
Ona 2013

Offline Izabelka22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Marca 2008, 20:40 »
 :o   :o faktycznie nie ma kruka w Olsztynie my mieszkamy w Gdańsku :(  Jubilex tez maja fajne ale juz ceny ok 700 zl.  Moja kolezanka z pracy model wybrala na internecie z apartu poszla do zlotnika zrobil jej identyczna tylko ze za polowe ceny z salonu. 

Offline batat
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 6 Listopada 2008, 14:03 »
Anika, możesz podać na priv namiary tego jubilera?

Offline niedzwiedzduzi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Listopada 2008, 21:22 »
Generalnie odradzam kupowanie w tak zwanych salonach firmowych.  Ceny o około 50% wyższe niż u większości złotników.  My zapłaciliśmy niecałe 400 złotych za wykonanie dwóch obrączek (model identyczny jak obrączki dostępne w Jubirexie za ok 1300 zł za komplet).  Była to cena wyłącznie robocizny, ponieważ dostarczyliśmy własne złoto.  Nasz fachowiec ma swój zakład na Alei Wojska Polskiego w Olsztynie w pobliżu stawku :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Listopada 2008, 19:45 »
Anika ja też poproszę o namiary na tego tajemniczego olsztyńskiego jubilera w Olsztynie  ;)

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Listopada 2008, 12:49 »
hej dziewczyny  :D
 ja tez się zdecydowałam na robienie obrączek u jubilera. Moje obrączki  będą kosztowały 750 zl ale ze mam trochę starego złota to place 100 zl taniej wiec nasze obrączki będą kosztowały około 600 bo jest możliwość negocjacji. za podobne obrączki w wparcie zapłaciłabym około 1700 zl wiec jest duża różnica acha pan który będzie nam robił obrączki bardzo konkretny i ma mnóstwo katalogów rożnych znanych firm, namiary mogę podać na priva Pozdrawiam papa

Offline karolkepka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Grudnia 2008, 14:19 »
Mogę prosić o namiary na polecanych złotników w Olsztynie?

Offline karolkepka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 8 Grudnia 2008, 14:05 »
Cytat: anika link=topic=10153. msg523373#msg523373 date=1205936178
Mogę polecić jubilera w Olsztynie,jest świetny i chyba najtańszy. . .
Sami w życiu byśmy tam nie trafili,sklep i zakład pierwszy w Osztynie w tej branży a tak ukryty. . .
Poleciła nam Go znajoma, choć robią obrączki na zamówienie tj.  ze swojego złota jak ktoś posiada a jak nie to używają własny materiał.
Widzieliśmy obrączki z kolorowego złota w Alfie za 2. 300 zł jakie nam sie podobały zrobilismy fotkę:)
Pan W. zrobi je nam- identyczne  za 850 zł  :) :) :)
Czas oczekiwania ok. 1 m-ca.

Wyraziłem się nieprecyzyjnie - czy mogę dostać Anika namiary na tego jubilera? Te obrączki które widziałem w salonach sieciowych jakoś nie przemawiają do mnie, inna sprawa, że nigdy w życiu biżuterii nie nosiłem ;)

Offline agu_cha
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Marca 2009, 08:10 »
Warto wybrać się po obrączki do DH Jakub...(na górze), mają duży wybór i rewelacyjne ceny, a do tego w cenie obrączek zmniejszanie i powiększanie gratis.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Marca 2009, 16:11 »
nie warto do złotnika J.T. na Wojska Polskiego... nie umie wstawiać brylantów w obrączki i robi to naprawdę strasznie.... gdy odebraliśmy nasze obrączki popłakałam się a on stwierdził, że jego sposób wstawiania brylantów jest jedynym, który gwarantuje, że nie wypadną.... obrączka wyglądała tak strasznie, że musiałam ją przetopić  :-\ poza tym dosyć wysoko się ceni... bardzo żałuję, że do niego trafiliśmy... szkoda tych łez, które wylałam

w końcu trafiliśmy do jubilera, którego polecała anika - na przeciwko prokuratury okręgowej... tego zdecydowanie polecam

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Marca 2009, 19:51 »
Jestem tego samego zdania co Wiśniowa, też tam byłam i oglądałam jego obrączki i były tragiczne a ceny to miał z kosmosu  :o dobrze że nie zdecydowałam się robić u niego obrączek. Wiśniowa współczuje ci całej sytuacji z twoimi obrączkami. Super, że znalazłaś innego jubilera  :D

Offline anika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Maja 2009, 13:18 »
Witam serdecznie! Przepraszam ,że tyle mnie nie byo tutaj...

Złotnik to p.W i precyzuję wypowiedzi dziewczat .
Otóż nie jest todokładnie na przeciwko prokuratury okręgowej(nie mylić ze złotnikiem p.O tylko ciut dalej ,gdzie są takie duuuże schodya na dole kantor-(tam jest sklep)i obok nich jest wejście w klatkę (obskurną w dodatku)i tam właśnie jest pracownia.
Pan W ma katalogi różnych  markowych firm i po prostu jest "złotą rączką".Polecam jeszce raz i dziękuje

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Maja 2009, 13:30 »
no to mnie zmyliłaś bo ja poszłam właśnie na przeciwko prokuratury do pana O. i on poprawił (a właściwie zrobił od nowa) moją obrączkę i wyszła ślicznie - jestem bardzo zadowolona  :) bardzo miła obsługa, wybór tez miał spory (lepszy niż ten obok po schodkach bo tam tez byliśmy)

mogę jeszcze polecić złotnika w d.h. tomek (kurcze a ja myślałam że to d.h. jakub był  :drapanie:).... kupiłam tam kolczyki na ślub a narzeczony kupił mi pierścionek... oglądaliśmy też obrączki (ale tak już z ciekawości) i chyba nigdzie takiego dużego wyboru nie było, ceny były bardzo konkurencyjne a pan był przemiły :) i raczej tego złotnika będziemy polecać znajomym, którzy pójdą w nasze ślady

Offline anika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Maja 2009, 15:27 »
oj,to nic sie nie stało Wisniowa:)
Najważniejsze ,że jesteście zadowoleni,tak ja my jesteśmy:)
No i przepraszam ,że Cię zmyliłam ale dopiero dzisiaj jestem na forum (tak z sentymentu chyba heheh)po dłuuugiej przerwie...Teraz przesiaduje na forum becikowym raczej:)
Masz racje ,że p.W nie ma mały wybór obrączek ,tak ,żeby zobaczyc ale robi wszystko na zamówienie.Polecamy i tak pana W bardzo mocno.
W Alfie nawet nam nie powiedzieli,że obrączki z białego złota i kolorowego z grawerem i diamentowaniem nie da się zmniejszyć potem ,w razie potrzeby a on nas doinformował a nie musiał przecież (mógł nic nie mówic  ,a potem się martwcie) i tym nas ujął ,dlatego będziemy Go polecać ,pozdrawiam serdecznie

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Maja 2009, 17:05 »
dobry złotnik zmniejszy też z mieszanego złota ale nie wszystkie wzory i nie jak są z kamieniami.... my o to też dopytywaliśmy w kilku miejscach ;) dlatego obrączka Kota może być zmniejszana/powiększana a moja już nie :)