Autor Wątek: Zespol Decover - Olsztyn  (Przeczytany 8378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ania55
  • nowicjusz
  • *
Zespol Decover - Olsztyn
« dnia: 2 Maja 2007, 15:01 »
Czy ktos zna moze ten zespol lub sluchal ich na zywo? Bede wdzieczna za opinie.

Szukam zespolu w okolicach Olsztyna chociaz zespol moze byc tez z innych czesci kraju.

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
Zespol Decover - Olsztyn
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Maja 2007, 20:50 »
niestety nie słyszałam o tym zespole
napisz coś wiecej  jaki chcesz zespół ilu osobowyitp.to może cosik pomoge

Offline Alissia

• forumowicz
  • data ślubu: 06.09.2008
Zespol Decover - Olsztyn
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maja 2007, 19:12 »
Ja też szukam fajnego zespołu z Olsztyna lub okolic lub z woj. warmińsko-mazurskiego. O zespole Decover też nie słyszałam.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
Odp: Zespol Decover - Olsztyn
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Sierpnia 2008, 11:41 »
proszę o opinię na temat tego zespołu tych co go słyszeli na żywo lub coś o nim słyszeli np. : od znajomych  ::)

Offline manx
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21 sierpnia 2010
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Stycznia 2009, 11:45 »
ja słuchałam tylko ich demo.  Fajnie grają, słyszałam dużo pozytywnych opinii.  To są profesjonaliści jeśli chodzi o muzykę.  Nie wiem jak prowadzą wesele. . .  a to jest równie ważne jak samo wykonywanie utworów.  Liczą sobie jednak za dużo. . .  (5 tys).  Póki co mamy z narzeczonym na oku zespół Va bank, który prowadzi super wesela juz od ok 10 lat.  operują sprzętem muzycznym tj. : gitara elektryczna, akordeon; saksofon, trąbka, keyboard.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Stycznia 2009, 12:52 »
dzięki manx - ja się z nimi spotkałam i powiem szczerze, że super mi się podobali (i znajomi, którzy byli na weselach przez nich prowadzonych bardzo ich chwalili) ale cena mnie odstraszyła bo chcieli ponad 5 tysięcy plus inne dodatki - więc jak sobie policzyłam, że muszę jeszcze im pokój na sprzęt wynająć i nakarmić te 5-6 osób dodatkowo to postanowiłam poszukać alternatywy - czy słusznie zobaczymy ale oszczędność ponad 3 tys.  ;D

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:28 »
wiśniowa - a możesz powiedzieć jaki zespół będziesz miała na swoim weselu? bo my jeszcze nie zadecydowaliśmy (choć mamy jeden zespół na uwadze - już wspominałam).  Zależy nam żeby zespół miał jeszcze jakieś instrumenty poza keyboardami - żeby grali, a nie udawali że grają :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Stycznia 2009, 19:29 »
manx - z moim PM stwierdziliśmy że skoro nie stać nas na zespól na poziomie, który nas zadowalał to poszukamy czegoś zupełnie innego - i pomimo tego, że na początku nie braliśmy takiej opcji zupełnie pod uwagę to wybraliśmy opcję dj + wodzirej - panowie specjalizują się w weselach bezalkoholowych i mają naprawdę świetne recenzje w internecie, po pierwszym spotkaniu od razu się zdecydowaliśmy i myślę, że nie będziemy żałować - jak chcesz mogę Ci podać adres strony www na prv

w sumie pierwszy pomysł był żeby grał zespół bardziej rockowy niż weselny ale nie było wolnych terminów niestety a nasz dj obiecał wmixować kazika pomiędzy rock'n'rolle i inne hiciory :)

szukając kapeli najlepiej posłuchać demówek i wybrać się na jakieś wesele na którym gra jakiś zespół (dobre zespoły pozwalają się na chwilę "odwiedzić" w pracy) bo można się naprawdę niemiło zdziwić - no chyba, że już się widziało taki zespół "w akcji" na jakimś weselu

oj chyba mocno chaotyczna ta moja odpowiedź  :-\

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Stycznia 2009, 22:26 »
Zgadzam się, byle czego nie warto brać :) Zespół którym jestesmy zainteresowani zaprosił nas na swój występ, dał demo wiec czekamy na termin ich występu na weselu :)

DJa nie chcemy, wolimy dobrą muzykę na żywo :-)

powodzenia w dalszych przygotowaniach :)

Offline miumiu

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16maja2009
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Lutego 2009, 22:34 »
Zgadzam się, byle czego nie warto brać :) Zespół którym jestesmy zainteresowani zaprosił nas na swój występ, dał demo wiec czekamy na termin ich występu na weselu :)

DJa nie chcemy, wolimy dobrą muzykę na żywo :-)

powodzenia w dalszych przygotowaniach :)
Zgadzam się w 100% DOBRE JEDZONKO + DOBRA MUZYKA = SUPER WESELE :) na tym się nie oszczędza i nikt mnie nie przekona,że Dj jest lepszy niż zespół (zespół,nie brygada weselno discopolowa;) )

Offline niedzwiedzduzi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Lutego 2009, 10:54 »
Jeśli chodzi o Decover, to wiem, że są profesjonalistami po szkołach muzycznych i grają na bardzo wysokim poziomie, ale mój kontakt z nimi skończył się na otrzymaniu informacji o wymaganiach finansowych. Wtedy życzyli sobie za wesele 4 tysiące złotych, bądź 3,5 tysiąca za mniejszy skład osobowy zespołu. Jeśli kogoś na nich stać i chce wydać tyle pieniędzy, to pewnie warto.

Co do "demówek" zespołów to byłbym ostrożny. Bardzo często są zmanipulowane, podrasowane na komputerze, albo wręcz śpiewają i grają na nich nie koniecznie ci, którzy się pod tym podpisują. Polecam zobaczyć zespół na żywo, bądź przynajmniej oprzeć się na opiniach osób, które danego wykonawce wcześniej widziały (nie mam na myśli entuzjastycznych postów na różnego rodzaju weselnych forach).

Zupełnie na marginesie dodam, że poszukując zespołu na własne wesele, przesłuchałem bardzo dużo "demówek" w internecie i większość z nich zamiast zachęcić mnie do kontaktu z danym zespołem, skutecznie mnie od tego odstraszała. 75% było na bardzo niskim poziomie.

Offline manx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Lutego 2009, 22:41 »
Zupełnie na marginesie dodam, że poszukując zespołu na własne wesele, przesłuchałem bardzo dużo "demówek" w internecie i większość z nich zamiast zachęcić mnie do kontaktu z danym zespołem, skutecznie mnie od tego odstraszała. 75% było na bardzo niskim poziomie.

hehe ja z moim Berrym miałam to samo. Aż mnie uszy bolały jak słuchałam tego stękania :)

A koszt wynajęcia tego zespołu już jest wyższy.