Autor Wątek: ślub w USC na zamku  (Przeczytany 17891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.08.2008
ślub w USC na zamku
« dnia: 10 Marca 2008, 11:24 »
Mam pytanie czy ktoś zna jakis sposob żeby USC zgodziło sie udzielic ślubu o godź 16. Szczerze mówiac godzina zwaliła mnie z nóg 13. 30 niestety póżniejsze byly zajęte , a pani w urzedzie powiedziala ze daja śluby do 15. Nie chce mi sie w to za bardzo wierzyc bo na forum kilka osob pisalo ze bylo na ślubie o 16.  Najwiekszy problem to co zrobić z goścmi miedzy ślubem a weselem, bo my to sobie poradzimy(albo sesja zdjeciowa albo cos innego). Przeciez  nie zabiore 50 osob na sesje, chociaz moze byloby oryginalnie :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
Odp: ślub w USC na zamku
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Marca 2008, 11:38 »
Ta babka coś kręci. W ubiegłym roku byłam na ślubie o 16:00 i po tym ślubie szła następna para...ja się zastanawiam, czy w łapę nie chciała.
Ona tłumaczy to faktem, że urzędy są dla wszystkich i oni pracują tylko 8 godzin, czyli od 7:00 bo to najwcześniejsza godzina do 15:00 i nie może mnie zapisać na 16:00 bo zaraz po mnie ktoś może przyjść i powie, że chce na 7:00 i to by było 9 h pracy...a urzędy są dla wszystkich- czemu tylko to "dla wszystkich" działa w godzinach wcześniejszych a nie też tych późniejszych. I zaklinała się skubana, że nigdy tak nie było, żeby śluby były po godzinie 15.....nosz szlag mnie mało nie trafił tam u niej w tym kantorku.....a jak zaczęliśmy się zastanawiać, bo nam została godzina 11:00 to ta zapytała bezczelnie, czy my na pewno chcemy ślub wziąć, bo wybrzydzamy z godziną. Wtedy mój PM powiedział: " Tak, chcemy, ale nie z panią!"
Ja zamierzam podjechać niedługo na zamek i popatrzeć, do której te śluby są faktycznie udzielane.

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Marca 2008, 12:02 »
Nic nie mów. Znam to. ona chyba do wszystkich ma ta samą śpiewkę. To widze ze tez masz problem. Nas sie spytala czy nie chcemy w piątek bo na świecie to nie udzielaja slubow w sobote. Mnie tez tam nerwy szarpnęły. jestem przeciwniczka kopert ale to tak wazny dzien w życiu ze . . . . A tak poza tym to ja ją spytałam czy za dodatkową opłątą nie da rady , a ona że nie i koniec. robią problemy jak by to była zwykla impreza. Przecież wiadomo , że kazdy ma zaklepany lokal i raczej  nie zacznie wesela o 13. A kiedy macie ślub?bo my 30 sierpnia na tą nieszczęsna godzinę 13. 30. pozdrawiam

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Marca 2008, 08:35 »
My w czerwcu, 14-go. Długo nad tym myśleliśmy i jesteśmy już po rozmowie z księdzem. Cywilny weźmiemy na Zamku o tej 11:00 z rodziną a gości zapraszamy na 16:00 do kościoła na ten "dłuższy"...Los nam trochę namieszał ale w końcu wyszło, że i kościelny będzie ;)
Proponuję zacząć jeździć na Zamek o tej 15 i sprawdzać czy faktycznie po tej godzinie już nikt nie przychodzi  8)

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Marca 2008, 13:58 »
My mielismy slub w czerwcu 2007 na 15:30 i pamietam, ze para, ktora wczesnie rano przyszla do UM sprzatnela nam sprzed nosa godzine 16:00, na ktorej bardzo mi zalezalo. Moze w 2008 roku cos pozmieniali  ???

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Marca 2008, 09:58 »
Możliwe że coś pozmieniali, ale za bardzo nie chce mi się w to wierzyć. Wydaje mi sie ze bardziej zalezy to od ich dobrej woli ktorej nie mają. Jak wogóle mozna zadawac takie głupie pytania cyt.  a moze wy nie chcecie brać slubu skoro marudzicie z godziną. Istna paranoja. Szkoda ze ta kobieta nie orientuje sie ze dla ludzi jest to najpiekniejszy dzien w zyciu i chcieliby zeby wszystko się zgrało. Chyba gościom wykupię seans w multikinie bo co mają robic do wesela ktore rozpocznie sie o 17.  :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Marca 2008, 10:05 »
Poczekaj, nie jest tak źle. Masz ślub o 13:30, który trwa maks 15 minut ? Potem życzenia, zdjęcia, gratulacje na zamku i zlatuje godzinka (byłam na ślubie we wrześniu o tej 16:00 i do hotelu Park zjechaliśmy się dopiero po 17).
Goście jadą na salę weselną, dostają księgę gości i zajmują sie wpisami i te dwie godzinki jakoś zlatują, a potem to już z górki jest. Ja miałam ten sam problem z tą moją 11:00 i właściciel hotelu powiedział, że ich zajmą jakoś. Mówi, że jak sie goście wezmą za wpisy to im czas szybko leci. nie wiem gdzie robisz wesele, ale u mnie na sali jest projektor - proponowali nam nawet, że puszczą jakieś filmiki lub nasze zdjęcia jako pokaz aby im czas umilić a my na sesję w tym czasie spokojnie możemy jechać. Pomyśl może w tym kierunku ;)

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Marca 2008, 10:12 »
wesele mam na ładodze. w sumie dla nich nie jest problemem zeby goscie weszli wczesniej bardziej mi moze chodzi o to ze padną ze zmeczenia przed oczepinami. Z projektorem niezly pomysl tylko musze spytac czy go mają, księga gosci tez niezly pomysł. Ciekawa jestem czy wszyscy sie tak stresuja  jak ja. pozdrawiam

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Marca 2008, 10:19 »
Zapewne wszyscy, więc się nie martw. Pamiętaj, że goście i tak będą na nogach od rana, więc czy tu na Ładodze, czy jeszcze w domu - bez różnicy - grunt, żeby nie musieli tańczyć czy tez pić od tej 14 a na pewno wytrzymają do tej drugiej przynajmniej.
Również pozdrawiam ;)

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Marca 2008, 12:36 »
Ja zafundowalam swoim gosciom przejazdzke po Szczecinie zabytkowym autobusem.
O takim:

Godzina szybko zleciala, goscie spoza Szczecina mieli okazje chociaz troche zobaczyc miasto, a w polowie drogi w Parku Kasprowicza zrobilismy pamiatkowe fotki ze wszystkimi goscmi  ;D Zamiast wyladowac w restauracji o 16:15 bylismy okolo 17.30 i zabawe mozna bylo rozpoczac  ;D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Marca 2008, 13:02 »
inesk ilu miałaś tych gości ? Tzn. ilu ich tam wejdzie ?

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Marca 2008, 13:16 »
niezly pomysł.Co prawda nasi goscie sa wszyscy ze szczecina ale dziekuje slicznie za propozycje.Jeden dzień i jedna noc ..... a tyle nerwówki.....ALE DZIEN WYJĄTKOWY

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Marca 2008, 20:45 »
inesk ilu miałaś tych gości ? Tzn. ilu ich tam wejdzie ?

Jesli dobrze pamietam miejsc siedzacych jest 25. U mnie w autobusie zmiescilo sie 50 osob. Tylko kilka osob stalo.
Jesli ktoras z was jest zainteresowana moge na priv podac telefon do osoby, ktora zajmuje sie wynajmem autokaru.

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Marca 2008, 10:05 »
Kochani zastanawia mnie fakt czy ktoś w tym roku brał z was ślub cywilny po godzinie 15.dochodza mnie sluchy ze niektorzy tak mają , a ja staję na głowie i nie mogę nic zrobic.wyznaczyli mi 13.30.Podobniez w nastepnym roku bedzie jeszcze gorzej bo śluby cywilne będą odbywac sie tylko od poniedziałku do piątku.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Marca 2008, 13:29 »
W ubiegłym roku były na pewno a teraz to głowy nie dam.

Trzeba zacząć jeździć na zameczek o tej 15:00 i sprawdzać. śluby będą do końca kwietnia, potem cały maj remont, więc nie powinno ich być.

Ja sie jakoś wybrać nie mogę, ciągle albo zapominamy albo latamy z innymi sprawami

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Marca 2008, 13:37 »
No własnie my tez nie za bardzo mozemy tam dojechac :).Z jednej strony wazna jest nasza milosc a nie godzina slubu ale wiadomo ze chcialoby sie jak najlepiej  dopasowac ze wzgledu na gosci.pozdrawiam

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Kwietnia 2008, 14:06 »
Z ostatnich doniesień:

Babka z usc jednak zapisuje na godzinę 16:00 na śluby na Zamku - pytanie tylko jakie (ile) warunki trzeba spełnić, żeby mieć ten

przywilej???

Mój PM był przekwalifikować nasz ślub z cywilnego na konkordatowy i widział wpisy na nasz dzień i nie kończyły sie o tej 15:00  >:(

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Kwietnia 2008, 12:16 »
No niestety narazie nic nie udało mi się zadziałać, ale dziekuje za wiadomość. Rodzina mnie pociesza ze nie jest tak źle ale jak dla mnie to stanowczo zawczesna godzina

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Kwietnia 2008, 12:33 »
Coś z tym fantem trzeba zrobić. Może przejedźcie się do urzędu i spróbujcie zajrzec do księgi, czy faktycznie na Wasz dzień ma wpisy do 15:00

Nam sie udało zerknąć, jak zmienialiśmy rodzaj ślubu...albo zapytać u jakiegoś kierownika, czemu tak to dziwnie wygląda ???

No i podpytać tych z Zamku jak to wygląda w realu, i czy by nie zostali po godzinach  8)

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Kwietnia 2008, 14:51 »
No własnie szczerze mówiąc nie bardzo wiem kogo mam  pytac o nadgodziny tych kobiet gdzie zapisuja na ślub czy w zamku tej kobiety co udziela ślubu.pozdrawiam

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Zamek Książąt Pomorskich
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Lutego 2009, 14:38 »
Czy któraś z was będzie brała tam ślub 27/06/br na Zamku bo wiem, ze godziny w USC na ten dzień są zarezerwowane. Miło było by zobaczyć kogoś w tym dniu, kto na nasze forum zagląda  :smile:
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2009, 00:38 wysłana przez lady_yes »

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline zabinek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Lipca 2009, 08:43 »
witam  :), autobus inesk to świetny pomysł! czy mogłabym prosić o namiary na osobe wynajmującą to cudeńko? ;D

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Lipca 2009, 14:32 »
Przykro mi, ale niedlugo po naszym slubie firma z Polic sprzedala autobus  >:( >:( >:( Nie oplacalny byl. Szkoda
Taki typ autobusu nazywa sie potocznie ogorek, wiec wklep do wyszukiwarki haslo i moze uda ci sie znalezc jakas firme, ktora ma w posiadaniu takie male cudo  ;)

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #23 dnia: 2 Sierpnia 2009, 23:01 »
zabinek - możesz jeszcze dowiedzieć się w ZDiTM o wycieczkę tramwajem po Szczecinie. Nie znam szczegółów, ale moi znajomi byli na ślubie z taką atrakcją i stwierdzili że to fajny i oryginalny pomysł.

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline Walkiria
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.03.2010
« Odpowiedź #24 dnia: 4 Listopada 2009, 14:04 »
Ja mam wesele w USC 27. 03. 2010 na godz.  16.  Co trzeba zrobić? Najwcześniej równo sześć miesięcy przed data iśc do urzedu miasta i zaezerwować.  My byliśmy 28. 09 od godz.  7. 20 sterczelismy pod pokojem i byliśmy pierwsza parą na ten dzień i godz.  16 była wolna :)
Pozdrawiam.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 4 Listopada 2009, 15:26 »
Walkiria nam pani powiedziała, że w żadnym wypadku nie zapisze na ślub na godzinę późniejszą niż na 15, bo licząc 8 godzin pracy

urzędnika od 7 rano to tyle wypada. Bo ona musi zabezpieczyć tych, o chcą brać ślub o 7 rano a potem lecieć do pracy na przykład...o to

się tu głównie mi rozchodzi sprawa...

Offline Walkiria
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.03.2010
« Odpowiedź #26 dnia: 4 Listopada 2009, 19:38 »
No to ja już nic nie rozumiem. . .

Offline mariol

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Listopada 2009, 23:53 »
Wydaje mi się,że nikt z petentów nie dostanie godziny 16 jak do 15 będą mieli okienka. Nie jest to wymysł kobitki co wpisuje chętnych w kajet tylko ktoś nad nią to tak organizuje.

Offline kapi-25.
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2010r.
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Listopada 2009, 11:00 »
Ja z moim przyszłym byliśmy w USC w ten poniedziałek, oczywiście z samego rana, i nie było problemu rezerwacji godz.  16.  Także nie wiem co jest grane, może po prostu inna babeczka Was obslugiwała.

Offline cebulinka
  • nowicjusz
  • *
Odp: ślub w USC na zamku w szczecinie
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Stycznia 2010, 21:05 »
Czy ktoś wie jaka jest muzyka podczas ceremonii? Czy można samemu ułożyć?