W takim razie oto przepis na pysznotkę
Ciasto40 dkg mąki
10 dkg cukru
4 żółtka
20 dkg margaryny
2 łyżki śmietany
łyżeczka proszku do pieczenia
płaska łyżeczka amoniaku
Wszystkie składniki siekamy, zarabiamy ciastoi dzielimy na 2 części. Jedną część rozkładamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Cisto smarujemy kwaśnym powidłem. Potem dajemy pianę ubitą z 2 białek i 10 dkg cukru. Posypujemy posiekanymi orzechami i pieczemy ok. 40-45 minut. Z drugą połową ciasta robimy to samo.
Krem0,5 l mleka
6 żółtek
1 szkl. cukru
budyń śmietankowy
1,5 kostki masła
Mleko z cukrem zagotować. Budyń rozmieszać z odrobiną mleka i żółtkami, połączyć z zagotowanym mlekiem. Pogotować aż zgęstnieje, cały czas mieszając. Wystudzić. Utrzeć z masłem.
Na końcu ciasto polać polewą

SMACZNEGO
